3589
  • Dying Soul
    Kis nyomorék kilencedikeseket békénhagyhatnád, kispöcs mindegyik, le kell őket szrni. Bár meg is verheted őket, az is móka.
  • VRSDM
    büszke 18 éves :C
  • Dying Soul
    Mennyi idős is vagy?
  • VRSDM
    öhm, hát mások vagyunk :$
  • Zizou5
    vrsdm. nem csak én látom ugy, hogy ellentmondásokba ütközöl, látod.
  • SeLFisCH
    Vörös Ádám
  • Goth
    védd meg magad fizikailag. Ha megtámadnak.
    Védd meg magadat szellemi szinten, ha beszólnak, de az önvédelem ilyenkor valóban szellemi szinten menjen nem pedig fizikailag, ahogy kaptad, úgy add vissza.
  • VRSDM
    az érzelmes résznek miért kötelessége kimerülnie a butaságban is?
    manapság, már had legyen alap hogy megvédjem magam, akár testi akár értelmi - szellemi szinten...

attól még hogy valaki ímó nem kell hogy beesettmellkasú 30kilós csicskának lennie aki magábazár minden rosszat és eltűr mindent...

az más lenne ha keresném a bajt...
  • Goth
    jah és mégvalami, VRSDM, rosszul látod azt, hogy mindenkinek tartoznia kell valahova. Más az, amikor valaki tartozni akar valahova, meg más az, akit te kaktegorizálsz, és úgy véled, hogy tartozik bizonyos csoportba. Az első a divatember, ilyen az emo, a második csoport meg a többiek.
  • Goth
    én is erre gondoltam. Az érzelmes, agresszív emo, bokszerral. Ez itt egy ellentmondás
  • Zizou5
    ott megindokoltam, te rácáfoltál ugyanazokkal az érvekkel. azért mert vki beszol neked, azért megvered? akkor ne csodálkozz ha vki rádnéz nem teccel neki, visszaszolsz, megver. szerintem ha nagyon erősködsz, összekerülsz 1-2 vadállat punkal, ahol a boxered nem lesz elég, beszolnak majd neked, te meg majd kussolni fogsz, aztán látják h hamár kussolsz akkor többet fognak csinálni többet többet és egyszer csak péppé verve találod magad.ez 1 példa. de ez az én érveim, amit ez elött is leírtam, csak kicsít szituáltabban.
  • Gnome
    furcsa emos lehetsz ha boxerral járkálsz.....mondjuk jah....milyenlennemár egy emos kidobó?...kissebbség között lehet emos?:P
  • VRSDM
    ne azt mondd, hogy " rosszul látod " mondd azt, " rosszul látod, itt és itt, és igy látom én ott, és ott "
    érvelj ne csak kötekedj ;)
  • Zizou5
    elnézést, de szerintem ezt rosszul látod, de látom ezt nem veszed észre. :) de np. ahogy érzed..:)
  • VRSDM
    azért nem a suliba, higy a sulim kulturált, igényes intézmény, egy ilyen kitutódna, azthiszem már csak egyszer kéne bemennem... a bizonyítványomért ;)

és nem azért vertem el, mert erősebb vagyok, nem azért mert úgy néz ki ahogy, hanem mert mi okon szid engem? és az édesanyám?
    csak azért mert ímó vagyok? vagy mi? ez megint az hogy, ennyi erővel az öltönyös embereket is szidhatnánk, hisz egymást majmolja az összes....

mindenki tartozik valahova, és ennek a vonásai a külsőségekben is megjelennek... szerintem ennyi a lényeg
  • Zizou5
    csak az abaj ezzel, hogy ez sem megoldás... "suli után bevártam... boxer felhúz... egy bordás egy gyomros" szerintem majd ha nagyon pattogsz, fogsz találni 1-2 állat punkot, akikbe ha kést szúrsz inkább felpörögnek -.- de azt se értem hogy azt mondod, hogy elengedtem a fülem mellett, aztán meg megvered őt... azért mert beszólt neked.. akkor ő téged miért nem verhet meg, amiért te kinézel így. szerintem te kicsikét nem tisztán látod ezt a dolgot. saját magad cáfolod meg.
  • VRSDM
    épp a minap a suliba beszólt egy 9.-es a répanacimra, feszülős mytery pólómra és a belőtt hajamra hogy " mivan te buzi? anyádhoz nem járt jobb pasi? ekkora egy fürdős qrva lenne hát?"

eleve úgy nézek ki ahogy akarok, eleve ne szólja le anyám aki lelkét kitéve dolgozik az én jobb létemért...

de elengedtem a fülem mellett... ;)

én se szólóm le a félkopasz félig felállított hajú punk-ot akkor minek leszólni az ímó-st? nem ez volt 3-4 éve eminem-el hogy mindenki rapper volt? dehogynem... mostmeg ez...
    mindenki azt teszi magával amit akar, és másnak ehhez semmi beleszólása...
    főleg nem külső szerinti kategorizilásra nincs joga...

az megint más hogy van az az ímó aki kimegy a milli-be és sír ha lát egy árva cicát...

énis érzelmes vagyok de a magam módján... ennyi

suli után bevártam... boxer felhúz... egy bordás egy gyomros
    és utána anyázzon /levegőt nem kapott/... 160cm-es rapper köcsög (nem a rapperekkel van bajom... sőőőt)

• Ben C
    És meg is változtak vagy máshogy néznek csak ki? Mert sztem megvan a joguk ugy kinézni ahogy akarnak, ha ez téged zavar akkor a "jóbarát" jelzőt ne használd.
  • zakika
    ez van
    azert meg valaki szerintunk hulyennez ki meg nem kell
  • VRSDM
    bizony... normális vélemény,
    de figy, ez elmondható minden stílusra...
    egy diszkósnak miért van zselés égnek álló haja?
    egy punk-nak miért van félig leborotválva?

mert nekik ez tetszik, az ímú új... lehet fikázni .. ennyi
  • zakika
    jo hozzaalas
  • csgery
    Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy utálom is őket, mert van emo-s barátom...
  • csgery
    HI mindenki!!! Én az emosoknál cask azt nem értem, hogy miért foglalkoznak annyira a halállal? Mindegyik emosnál megfigyelhető, hogy vágások a csuklón, egyebek... (tisztelet a kivételnek). Ja meg, a másik ami idegel, az a hülye haj. NA jó, van aki ezt szeretni, és nem szólhatok bele, de kéremszépen akkor is!
  • zakika
    nekem meg az emo szimpatikusabb is :)
  • magus
    csöbörből vödörbe
  • Bájital
    Vicceltem.Te vagy új stílus,hódító,meg stb....
  • VRSDM
    őszintén?
    /tessék már vesszőt, pontot használni, mert ezek a ... ok :D nemtudom hol a határ :D
  • Bájital
    neem...mint topic címe...te vagy hódító stílus tizenévesek körében...mint betegség...csak nem az a betegség...éted???
  • VRSDM
    mi? nemis értem?
    ímó vagyok-e? vagy mi?
  • Bájital
    te...hát nem?...
  • VRSDM
    nekik tetszik nem?
  • kanduhr
    Én, mint funky, hip-hop zenét szerető ember, azért írok ide, mert ez az undorító stílus már 2 jóbarátomat ragadta el, undorítóan öltözködnek, undorító hajviselettel.
  • p79
    "Messze nem a zenéről szól az egész, hanem trend, divat."

Ez így igaz...olyannyira, hogy...

...Én személy szerint 2002-ben, egész véletlen módon ismertem meg az emot, mint műfajt és stílusirányzatot: egy új munkatárs került hozzánk, aki (akkori szemmel) valami ritka ótvar módon öltözködött: fekete tornacipőt húzott fehér zoknival, és általában "rombusz" mintás pulcsiban vagy kardigánban járt úgy, hogy az ingje félig kifigyelt alóla. A legfeltűnőbb pedig a vastag keretes sztk szemüvege volt, akár mint annak idején Elvis Costellonak. Eleinte még sajnáltam is a srácot, gondoltam, tök csóringer a szerencsétlen. Csak később magyarázta el nekem, hogy ő "tudatosan" öltözködik így. Szóval a faszikám csont úgy nézett ki, mint mondjuk Rivers Cuomo a Weezerből. Ez volt a "klasszikus" 60-as éveket idéző amcsi emo style.

Na, akkor vegyük végig az idióta index "szakértői" által 12 pontban definiált emot:

"1. Az emo boyok ugyanolyan testre tapadó pólót, kitűzőket, halálfejmintás kendőt vagy táskát, feltupírozott, szembe fésült hajat, női farmert és szájpiercinget hordanak, mint az emo görlök.
    2. Az emóknak olyannyira fontosak az érzelmek, hogy azokat adott esetben saját nemükön vezetik le. A lényeg ugyanis az érzékenység, amit nem korlátozhatnak olyasmik, mint az elsődleges nemi jegyek.
    3. A mozgalom kulcsa a net. Míg kulturális háttér tekintetében az emo elég hektikus, a stílus legapróbb jegyei is pontosan terjednek a blogokon és a honlapokon.
    4. Az emo érzékeny: "Sajnos elég jó és érzékenylelkű ember vagyok. Sokszor imádok mident sokszor meg elönt a S Z A R. Elszorul a szívem ha egy kóborkutyát vagy egy megfáradt nőt látok ilyenkor minden szomorú."
    5. Az emo passzívan lázad: "Az igazi emosok sokat gondolkoznak az élet dolgain, gyakran filóznak olyan dolgokról, amik az emberi érzelmekkel, a léttel kapcsolatosak. Szokatlan öltözködésük és hajviseletük felhívja a figyelmet arra, hogy vannak ilyen fajta lázadók is. Az emberek nemtörődömsége ellen lázadnak tulajdonképpen, egyfajta segélykiáltás, hogy velük is kell foglalkozni."
    6. Az emo nem eszik állatot: "Az Emokra jellemző, hogy legjava vegetáriánus, az állatok iránt érzett szeretet miatt."
    7. A fiatal emo fiúk......csókolóznak.
    8. Az emo szomorú: "Minden EMO-s tudja, hogy milyen az amikor, semmi nem jön össze, és jobb nem látni a világot."
    9. Az emós kultúrában lényeges még az öngyilkosság, amit onnan lehet tudni, hogy a legtöbb szájt megmagyarázza: azért, mert emo vagy, még nem kell felvágnod az ereid. Bár valószínűtlen, hogy az emósok a szegény kóbor kutyák láttán tömeges öngyilkosságot követnének el, és különben is, nyolcra haza kell érniük.
    10. Egy emós honlap: az oldal legelején elküldik a francba azt, akinek nem tetszik, amit lát. Az egyes mondatok végén X-ek szerepelnek, ami a straight edge nevű antidrogos és alkoholellenes hardcore-mozgalom jele, és senki sem tudja, pontosan miért került az emós szimbólumok közé.
    11. Emo fotósablon: A képeken önmagát felülről vagy tükörből fotózó androgünök képei láthatók, vagy a saját, csámpásan álló lábukról raknak fel fotókat. Esetleg fejbelövést imitálnak a kamera előtt.
    12. Az emo divatja kitermelte harcos ellenfeleit, akik anitemo oldalakat üzemeltetnek, antiemo filmeket készítenek, sőt antiemo ruhákat árulnak."

Ebből, ami az én kollégámra volt jellemző, az mindössze 2 dolog, az is csak némi sarkítással: szeméig érő fekete haja volt, ami némileg a képébe lógott; illetve a hülye öltözködése, de az sem amiatt, mert bármi ellen is lázadna. Nem internetezett és blogozott agyba-főbe (már csak azért sem, mert nem is volt számítógépe), nem volt zárkózott típus (sőt, általában dőltünk a hülyébbnél hülyébb poénjain), és soha nem jutott eszébe felvágni az ereit. Ezek a hülyeségek egyébként a mai napig nem tudom, hogy kinek az "eszéből" pattantak ki. Kíváncsi vagyok, mi lehet most vele: vajon szégyelli-e magát a mostani divat emosok láttán, vagy inkább dühös rájuk? Na, lényeg a lényeg: nekem ő tényleg hiteles emo arcnak tűnt, főleg úgy, hogy akkoriban nálunk ezt a stílust és zenét kevesen ismerték...vagy ismerték, csak nem tudták hová tenni. Én például régebb óta ismertem a Rites of springet, mint punk bandát, de csak jóval később, a srác által tudtam meg, hogy ők az emo egyik úttörői. Viszont a legviccesebb az egészben, hogy Guy Picciotto (Rites) pár évvel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy a rájuk aggatott emo jelző egy óriási nagy baromság. Sőt, kifejezetten sértőnek érzik azt. Ergo ha úgy vesszük, az emo, mint zenei stílus nem is létezik. Vagy, ha a másik oldalról közelítem meg: szinte az összes zene emo. Elvégre Vivaldi Négy évszaka is érzelmes, sőt... Arról nem beszélve, hogy az akkori emonak kikiáltott bandák zenéje egy perig sem hasonlít az MTV-ben nyomott rágógumi együttesekéhez. Mi köze van ezeknek a punkhoz??? Ennyi erővel akár Krisz Rudi is lehetne emo.

Az a fajta öltözködési stílus pedig, amit a gagyi Tokio Hotel és a többi képvisel, csak általuk ismertem meg (illetve úgy látom, erősen próbálnak hajazni a Cure-ra). A szomszéd lány által tudtam meg azt is, hogy a TH igazából "emot" játszik. Na, onnantól kezdve aztán végképp elvesztettem a fonalat. Tehát az ő magyarázata szerint, ha valaki fekete szemfestéket vagy szemceruzát használ, feketébe öltözik, teleaggatja magát kitűzőkkel meg minden szarral, és ami a legfontosabb: félig arcba fésüli a haját, az akkor nem lehet más, csakis emo. Ekkora baromságot...

Úgy gondolom, hogy az emot azért olyan nehéz definiálni, mert igazából olyan dologról beszélünk, ami egyrészt nem is létezik, másrészt viszont mindenhol megtalálható. Az egésszel kizárólag csak a tini együttesek menedzserei (akik kitalálták ezt a divatőrületet) és a divatcégek jártak jól, akik kihasználva a "lázadó fiatalokat" milliárdokat keresnek rajtuk. Ebből is látszik, hogy annyira mesterkélt mindez...ki hallott már olyan punkról, aki plázába járt öltözködni, Coca-colát szürcsölt, netezgetett-blogolt stb; azaz saját maga pénzelte a G8-akat???! Ugyan már...
  • zakika
    hat azert a zene is kozrejaccik egy& kicsit az emoban. tudom, te azt akartad, hogy az emberekrol legyen szo itt ebben a topicban, de az emberekhez az is hozza tartozik, hogy zenet halgatnak... jo, kicsit offoltunk azzal, hogy megvitattuk egymas zenei izleset, de egy emo sem fog death metalt halgatni... de miert is nem? hiszem az mar kozel van a gothichoz azt meg halgatnak...
  • Cat #734
    a zenére van külön kategória, direkt nem oda nyitottam, mert ez a jelenség szerintem JELENTŐSEN túlnyúlik azon. Messze nem a zenéről szól az egész, hanem trend, divat.
  • p79
    Akkor az eredeti témához visszatérve: érdekes a felvetésed, Zizou. Még majdnem azt mondanám, hogy igazad is van, na de hogy: "ami az emorol szol, nem a zenéről!"
    Így is megközelíthető az emo kérdés, de úgy gyakorlatilag pár mondatban össze tudom Neked foglalni az egészet, és azzal akár le is zárható a topic. Feltéve, ha nem illesztgettek be naponta különböző fotókat, ami alapján újra megindul a buzizás...

Az emo legyen a téma, nem a zene? Így is megközelíthető
  • p79
    Ha Te úgy gondolod: hát, akkor nem ismerem őket... :-) Emberek vagyunk, tehát nyilvánvalóan senki sem tévedhetetlen. Ha egy állításom vagy véleményem kapcsán tévednék, akkor azt utólag elismerem. Viszont az Általad idézett mondatomat most is vállalom (felhívnám a figyelmed az "és" kötőszóra). Én a Manowar zenéjét (nem a zenészeket) fikáztam anblokk, és igenis úgy gondolom, hogy az unalmas, primitív, néha már-már röhejes. Önmagában az a tény, hogy valaki képzett zenész, az részemről még kevés. A metal és a jazz zene (meg a progresszív rock) azok a műfajok, amelynek művelői (jórészt) szinte egytől egyig képzett zenészek. Aztán hogy ki az, aki kitűnik a sok tehetség közül, az már más lapra tartozik. Maradjunk a hazai előadóknál, például Tátrai Tibusznál. Gyakorlatilag nem tudsz olyat mondani, amit ne játszana el Neked, viszont ha meghallgatod 1-2 albumát (pl. Latin)...dög unalom az egész, 0 zenei élmény. Mindezzel arra célzok, hogy stílus és kreativitás nélkül is lehet valaki borzasztóan képzett, techikás, szakmailag elismert, és egyben teljesen unalmas zenész.
    Scott Columbus??? Hallgassd már meg George Kolliast, Tomas Haake-t, Igor Cavalerat vagy még egy tucatnyi vadbarmot! Észak-Vietnam szőnyegbombázása hozzájuk képest buborékfólia...
    Karl Logan? Elismerem őt, viszont részemről, ha már gitáros, akkor inkább John Maclaughlin, Justin Broadrick, vagy Dimebag (és még sorolhatnám).
    "Joey DeMaio pedig egész szimplán az egyik legjobb basszer a világon"...Azért biciklizik még előtte néhány tucatnyi arc: Tom Araya, a megboldogult Jaco Pastorius stb...Victor Wootenről már nem is beszélve.
    Szóval ízlések és pofonok...
  • p79
    Ok, Pokolgép részemről túltárgyalva... :-) A Solarist ismerem, jazz-rock felé hajló instrumentális zenét játszottak. Nekem is van több régi magyar kedvencem: Panta Rhei, Syrius stb; de említhetném akár az egyik legnagyobb zsenit is: Szabó Gábort. A hazai metal viszont nekem nem jött be...
  • Voltan
    Qrva nagyot tévedsz. Ráadásul nem vagy képben. Tipikusan azt köpködöd a Manowarban, amit azok szoktak, akik rohadtul nem ismerik őket.
    "Nem egy olyan banda volt anno, akik igencsak furán öltözködtek, ellenben képzett zenészek voltak, és igényes metált játszottak."
    Ettől azért lehidaltam. A Manowarban világklasszis zenészek vannak, ezt még az ellenzőik is elismerik. Scott Columbus kiváló, feszes és pontos heavy metal dobos, Logan nagyon gyors és technikás gitáros (mégha ezt nem is minden dalban használja ki) Joey DeMaio pedig egész szimplán az egyik legjobb basszer a világon. Adams hangjáa itt már ki sem térek, arra végül is rá lehet fogni, hogy ízlés kérdése, de el kell ismerni, hogy kegyetlenül képzett. Ja és melesleg az egyik legjobb koncertbanda. Olyan bulikat nyomnak, hogy ihaj.
    Az általad említett szőrmebundás megjelenés egyedül a 80-as évek elején volt jellemző rájuk, ma már közel sem. A szövegeiket mondjuk tényleg lehet fikázni, néha én is megmosolygom őket, de ettől az a Manowar, ami. Ők kezdték el ezt a stílust, és azóta sem sikerült senkinek hitelesen lekoppintani (Gondolok itt a Hammerfallra, ami egy röhej).
    Szóval nem azzal van a gond, hogy neked nem tetszik, és ennek hangot adsz, az rendben van. De a szakmai kvalitásaikat ne köpködd már le, mert csak magadat égeted.
  • zakika
    semmi bajom a metallica vagy az iron boritoival (a storyt ismertem). meg most is neha ha megteccik egy borito kedvem van belehalgatni az albumba.

ha mar a magyar zenenel tartunk kulfoldon - en mint elo pelda. szlovakiaban lakom es igenis keresem a magyar zenet majdnem minden stilusban. a nyolcvanas evek vegen - kilenvenes evek elejen nagyon orultunk a Pokolgepnek is, mert evente egy koncert ha volt a kozelben.
    Es meg ha sorolni akarnank a magyar ismert egyuteseket, akkor nem szabad kihagyni a Solarist, akik kulfoldon ismertebbek mint othon.