3589
-
Haonwell #2389 BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!!!!! -
#2388 viszont kivanok sok jot és boldog uj évet :) -
bazs0811 #2387 Igaz ! Akkor BOLDOG KARÁCSONYT minden emonak és nem emonak !!! -
#2386 OFF
amugy itt Emo-rol kell beszélni
ON -
#2385 loal :D -
bazs0811 #2384 Egy-egy ellenütem is be tudja zavarni az embert..főleg koncerten..ha nincs jó control....én gitároztam jópár évig...sőőőt volt olyan hogy egy-egy érdekes ütemű számnál akik nem ismerték azt hitték teljesen szétcsúszott a zenekar -
#2383 jah a zene :D thx most hallgatom -
Ben C #2382 beirom ide is, abban van egy példa 9/16ra.. Sikth - Bland Street Bloom -
Ben C #2381 hát elég kemény :D én a haverommal a buszon szorakoztunk azzal h a 9/16ot probaltuk ütni.. nemtudom mit hittek a tisztelt utasok -
Fbn Lx #2380 fú te én dobolok de el se tom képzelni hogy kell kiszámolni egy 7/32-es ütemet. hát még tartósan ilyenben játszani, pf... -
Abruzzi #2379 Jha az ütemváltások..elég durvák...vagyis én csak 1 zenekarról tok nyilatkozni, az az August Burns Red, de ők elég durván tolják. -
Ben C #2378 komplex dob és gitár témák, rengeteg tempóváltás, és furcsa mérők (9/16, 7/32, ezek mindennaposak :D)
Régebben volt Wikipédián, most rákerestem és az experimental metalt hozta be.. lényegében ua.. azért math mert számolós, a rengeteg furcsa ütemmutató miatt. -
#2377 emotional -
Haonwell #2376 Fbn Lx
1. kurvanagy pop :DxD ez új műfaj neve is lehetne :D
2. Love Metal az végülis metal hangzás rá szerelmes szöveg. :D
3. Nekem meg a Math Metal-t mondja már meg valaki, hogy mik a jellemzői, vagy elég ha adtok egy-két linket. :) köszi -
Ben C #2375 nem.
egy adott stilust kevertek a hardcore-al. ergo energetikusabb dob alap, pörgés, "hardcore scream".
ha a gospelt kicsit modifikálják, attol nem lesz gospelcore. -
Haonwell #2374 igen a core az elvileg az, hogy egy adott stílust kevertek valamivel, vagy kicsit megváltoztatták, de az alapja ugyanaz.
De, az emocore nem azért emoCORE, mert keverték valamivel, hanem mert az emotive hardcore rövidítése. -
#2373 \m/ messuggah rock :D -
Ben C #2372 (pl meshuggah) -
Ben C #2371 math metalt. -
Abruzzi #2370 Nha akkor a Mathcore az mit kever a hardcoreal?:D Csakmert pl. elvileg az August Burns Red az mathcore..
ha vki zenéről állapít..: http://youtube.com/watch?v=xXM_zQnwL5c -
feamatar #2369 grindcore és egy srác, csak házilag mixelte össze, ahhoz képest sztem jó(ráadásul ő eredetileg dobos), a grindcore nincs annyira összetett mint death metal igaz. -
mochee #2368 :D ja ezeket már egy-egy együttes magára találja ki poénból vagy mert jól hangzik -
bazs0811 #2367 Ez a három srác igencsak messze áll a death-metáltól ( mondjuk elég rossz a minőség meg dob sincs..meg látszik hogy nem rég kezdték.. ) mert ha meghallgatsz egy pl. egy Cannabal Corpse-t, ott hallatszik minden téma tisztán, iszonyat komplex emiatt nehezen emészthető.... -
bazs0811 #2366 Én 191 cm magas vagyok és az oxigénhiányt már megszoktam..amúgy semmiért nen lennék alacsonyabb :D:D:D -
#2365 hat nekem mar alacsony, de pl a mostani baratom is alacsonyabb, sot 2 voltom is :)
engem nem zavar, mar megszoktam...de amugy sem az szamit, h ki milyen magas, hanem a jelleme.
A mostani baratom egy kis dinka...van humora (ezt nagyon tudom ertekelni), ugyanakkor akaratos, sertodekeny, stb...szal van hibaja boven, de nekem is...de asszem nem azt hoztam fel eddig egyetlen egy baratomban sem, h "Szerelmes vagyok bele, mert olyan szep magas.." :D -
feamatar #2364 valamikor régen én se komáltam se komáltam se a death metalt se a grindcoret. Anno még mikor kezdő rocker voltam Offspringet meg SOADot hallgattam. Zajnak gondoltam a durvább műfajokat én is. Idővel azonban a fülem kezdte megszokni, és észre vettem a változatosságot benne, illetve a komplexitást, amitől annyira egybefolyónak tűnik. Idő kell neki, hogy az ember képes legyen befogadni. Nincs hagyományos melódia, kromatikusság, gyorsaság, és intenzivitás. Nem olyan dolgok amiket az átlag zenehallgató a rádióból kapna. PEdig ahogy a History Channel reklámjában is volt, ez a sötét középkor óta létezik :D -
Cat #2363 három másodpercig bírtam ezt a ricsajnak is alig nevezhető zajt. -
mochee #2362 Hát ha az AF és a DK a tiszta hardcore, akkor én erősen metalcore párti vagyok. Melodic Metalcore, mint a Darkest hour, A Life Ends Suicide, As I Lay Dying, Parkway Drive, I Killed the Prom Queen, If Hope Dies ...stb
Ezek után se lettem nagyobb grindcore rajongó. Ez van. Kinek mi. -
feamatar #2361 huhh ak ölyök aztán tud:nyami -
feamatar #2360 mondjuk Agnostic Front vagy Dead Kennedys ami tiszta hardcoret.
De hardcoret nem szoktam hallgatni.
Grindcoreból: ha könnyedebbre vágyok akkor Napalm Death, ami igazán üt az mondjuk egy-két Putrid Pile szám(bár ott csak pár grindcore nóta van, a többi finom death metal), Guttural Engorgment(egyik legjobb vokállal),korai Carcass, Sorid Clot meg még mikor mit. Nagyjuknál elég gyenge a mix, dehát vagy túl koraiak vagy nem tellett stúdióra. -
#2359 eddig a darkcore tetszett a legjobban :D
(mármint elnevezésileg) -
mochee #2358 És Te konkrétan melyik bandákat hallgatod ilyenkor? Lehet nekem is bejönne egyik másik, amikkel én kísérleteztem azok nem tetszettek. (pedig mások szerint nagyon jók, pl The Dillinger Escape Plan)
Nem vagyok egy zenész, de én "értelmes"-nek tartom a többit is. (és még sokszázezer ember aki hallgatja őket) Amúgy melyik együttes játszik tiszta hardcore-t? -
feamatar #2357 szvsz ha coreok közül van értelmes akkor az a grindcore az. A tiszta hardcoreon kívűl moindegyik csak degradálja az eredeti zenei műfaj eszköztárát, a grindcore azonban mégha néha elég purítán olyan jó kis szívderítő zene, ha lehangolt vagyok és nincs szobatárs közelbe, azzal lehellek magamba új életet -
mochee #2356 A metalcore amikor valamilyen metal műfajt kevernek a hardcore-ral. Hardcore-t gondolom azér tudod micsoda.
Pl Darkest hour a trash, és skandináv metalt keveri a hardcore-ral (mesterien) az pl egy metalcore banda. Nekem ez a kedvenc műfajom, ez a kedvenc együttesem.
Metalcore-on belül van ilyen hogy deathcore, amikor a death metal a hardcore mellett nagyon előtérbe kerül. Ezek alapján a trashcore-t nagyon nehéz megfejteni. Ilyenből rengeteg van (gondolom), de ezek egyszóval metalcore és kész.
Emocore, amikor hardcore keveredik az emoval, vagyis ordítás megy ezerrel, de a refrének a (mai értelemben vett) emo stílusban "zajlanak" (lágy, érzelmes, stb). Legjobb példa erre az Alesana. Csak meg kell hallgatni őket, szerintem egyértelműek lesznek a különböző vonások a "sima" metalcore zenéktől.
Aztán van pár dolog amit én se tudtam eddig, wikipedián meg lehet nézni, van mathcore, swecore, de hallottam már fallcore-ról is amiről fogalmam sincs micsoda. (és a wiki se írja)
Grindcore-t se tudom megmagyarázni, de az nem is tetszik.
Szerintem amúgy ezeken kívül jópár core elnevezés van, ki tudja hányat találtak ki még, de nem is lényegesek, nagyja úgyis a metalcore-ba beletartozik. -
feamatar #2355 Zeneileg leginkább a hardcoreból merítő múfajok, amelyehez még más stílusokból hozzávesznek ezt azt. A riffelés alapvetően hcs meg mellette az üvöltés meg ilyen gyengébb hörgésre emlékeztető valami van benne(kivéve a grindcoret ott tényleg megy a hörgés, meg az ugatás, de pl az is sokkal egyszeűbb mint a death metal, meg a számok időtartama is rövid) -
mochee #2354 Én pont azt mondom, hogy szerintem nem alacsony az. (mondjuk lányban tényleg más a mérce)
Én amúgy a legtöbb lánynál akik pl az egyetemen vannak magasabb vagyok, szal nem alacsony a 175, csak itt pár ember azt hiszi. -
Fbn Lx #2353 Mi ez a sok core?
emocore, metalcore... valaki elmagyarázza nekem szakszerűen, milyen egy core zene? mert nem vagyok képben. -
feamatar #2352 BFMVt ne nevezzétek metalnak mallcore shit az egész, egy core cuccot se említsetek egylapon a metallal, esetleg a grindcoret, de aki ilyen BFMV A7F meg ilyesmit metalnak nevez az életében nem hallgatott még metalt -
Fbn Lx #2351 najó, személyszerint utálom az utolsó kettőt, irritáló tinizenét játszanak.
Régi green day fasza, mostani green day már tömeggyártott fos jelleget vett magára. Az underoath-al semmi bajom, de nem kiemelkedő a szememben, viszont a BFMV-t hallgattam egy időben, 1 hónap után viszont az is megunható. A nagy alkotásuk számomra a Tears Dont Fall, amit meghallgattam kb. 30-szor zsinórban miután először hallottam :p
Egyébként nem lehet már ezeket rendesen kategorizálni, leginkább talán a hc punk / pop punk jelző illene az ilyesmi bandák nagyrészére. Mivel egykaptafa zene az összes, és nincs hivatalos különálló neve ennek a stílusnak, ezért legegyszerűbb rámondani, hogy emo. És vitázhatunk rajta, hogy emók-e, de nem ez a lényeg, Az a lényeg, hogyha járuk mondjuk, mindenki tudja, miről beszélünk. Ebből az következik, hogy a köznyelv szerint bizony EZ az emo. Ezt vagy elfogadod, vagy nem. -
Ben C #2350 az underoath pop, de a bfmv az metal..