Warezkarácsony - megjelent DC-n és kazettán
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
A warez és a szomáliai állapotok között az a különbség, hogy elõbbitõl nem lehet éhen halni. Továbbra is állítom, hogy ami szórakoztató cuccot érdemes megvenni (évi 3-4 CD, DVD, program), azt egy átlag ember is képes kifizetni. Lehet, hogy nem a megjelenéskor, de három hónap múlva igen.
Biztosan létezni fog, de a mértéke a nem mindegy.
ki mondja, hogy szükség van nagy kiadókra
egyébként nyugaton is letöltenek, másolnak
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
ha az adózott jövedelmedbõl nem a fenti 3 dolgot veszed, akkor jó eséllyel elköltöd másra, sõt esetleg olyanra amibõl nem csak áfabevétele származik az államnak
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
A kenyeres hasonlat rossz példa, mivel senki sem birtokolja a kenyérsütés technológiáját, általánosságban.
Ellenben, a zenének, filmnek, programnak van jogtulajdonosa, ezért sántít a "ha nem lopwarelem össze, akkor meg sem veszem" védekezés. Sajna magadhoz vetted/megosztottad a jogtulajdonos engedélye nélkül, ezzel jogot sértettél.
Sántítós hasonlat, de picikét ilyen a házilag pancsolt üzemanyag helyzete is. Szabadon fogalmazva, van egy olyan törvény, hogy közforgalmû közlekedésben csak olyan üzemanyag használható, amely után megfizették a jövedéki adót. Ott sem áll meg az a védekezés, hogy a krumplisütõolaj helyett úgysem vettem volna meg a jövedéki adóval terhelt drága gázolajat, ez adócsalás.
Megint mondom, amit reggel: ha lopunk, abból az államnak sem lesznek adóforintjai. Lehet, hogy ezeket nem kezelik mindíg jó gazda módjára, ezt nem az én dolgom megítélni. De az tény, hogy ha kevesebb megy a buxába, akkor jó célra is kevesebb jut. Az "én csak kicsit csalok" állásponra pedig ajánlom a benzinkutas hasonlatot.
Nem mondtam, hogy az én igazságérzetemet nem zavarja az, hogy a jogtulajdonosok a befektetésük mértékét sok nagyságrenddel meghaladó extraprofitra tesznek szert, de, övék a jog, és ha játszunk, akkor nekünk az õ feltételeik szerint kell játszani.
Vagy, nem kell játszani sehogyan sem.
Senkinek sem dolgozom, tök ugyanolyan kisember vagyok, mint itt mindannyian, én is szívom a fogam a 25 k-s FSX-tõl. Ezért mondom azt, hogy egyrészrõl kis utánajárással sokmindenbõl lehet tesztváltozatot kapni, másrészrõl érdemes megnézni, hogy az a csodaprogram, film, zene, fenetudjami annyira kell-e, érdemes-e foglalkozni vele, az õszintén végzett értékelemzések általában arra vezetnek, hogy nem.
#262: Igen, egy ilyen fórumon kicsit mindenki sarkítva fogalmaz. Nyilván nem életszerû az én demagógiába hajló szemellenzõs, sarkos álláspontom, de a tárgyban az itteni átlagot képviselõ szélsõségesen liberálisan gondolkodókat talán sikerül kicsit az arany középút felé terelni.
Na ez az a hozzáállás, ami nem tetszik. Pontosan így gondolkodnak a BSA vezetõi is. Ahelyett, hogy adnák némileg olcsóbban, esetleg korlátozott felhasználási idõvel, pl. havidíj módszerrel a programjaikat, és ha megnyerte a felhasználó tetszését, akkor megveheti a teljes jogú használatot. Mondjuk egyre több ilyen "trial period" szoftver van, de még mindíg nagyon kevés.
A Warez, mint olyan, pedig mindíg is létezni fog,úgy, mint az a bizonyos õsi nõi szakma, vagy a maffia.
Eula-t valóban nem szoktam végigolvasni, de tegye fel a kezét aki igen...
Egyébként meg nem halok éhen és nem esz meg a rák ha nem tudok megvenni egy programot, viszont van hogy megöl a kíváncsiság 😊
szerintem meg az állam akkor jár jobban a szoftver/zene/film helyett autózom meg piálok, és nem szokom le a cigirõl sem
Starcraft + Diablo III - esemve
XYXY elhatározza hogy van apucinak (vagy neki a sporolt pénzéböl) fölösleges kerete pl 200k.
Eldönti hogy vesz egy számitógépet magának. El is költi fasza alaplapra vga-ra ram-ra stb-stb.
Haza viszi a konfigot és leül elé hogy na akkor teszteljük mit megy a konfigom.
Na de hoppá nincs jogtiszta windows-a.
Mit tesz pistike?
1: Átmegy a szomszéd xy-hoz és elkéri töle a copy-zot nem legális win-t.
2: Kisirja a papátol a 25k-t és vesz egy jogtiszta home-ot és ennyi.
3: Vár még egy hónapot hogy megint legyen pénze és vesz egy home-ot.
Jó konfig.
a vágyak arra valók, hogy megvalósítsuk õket
a törvények sincsenek kõbe vésve, megváltozhat minden
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Tegyük fel, hogy van egy kenyérgyár. Nem adja magas áron a kenyeret, de a szegény országokban ez megfizethetetlen rendszeresen.
A kérdés: Ha lenne rá mód és lehetõség, lemásolnád ezt a kenyeret, hogy adhass az éhezõknek belõle? Vagy ez számodra lopás?
Vagy nézzünk másik példát:
Feltalálják a rák ellenszerét, azonban hatalmas összegeket kérnek el érte. Lemásolnád a gyermeked számára? Igen? De hiszen ez lopás...
Starcraft + Diablo III - esemve
Fogalmatok sincs, hogy mi a különbség a tulajdonjog és a használati jog között, legalábbis a hozzászólások ezt mutatják.
Életetekben nem olvastatok el egy felhasználói licencet sem, pedig feketén-fehéren le van írva, hogy a pénzetekért mire van jogotok, csak a vágyaitokat fröcsögitek.
Sem a rendõrségi, sem a bírósági ügymenetrõl nincs fogalmatok se, de egy páran nagyon tapasztaltnak állítják be a saját képzelgésüket.
Keveritek a lopás/jogtalan használat, a hamisítás/csalás fogalmakat.
Továbbá páran azt hiszik, hogy az, hogy keveset keresnek, az büntetendõ dologra is feljogosítja õket.
Tisztázzunk valamit. Nem vagyok a warez ellen, csak a tévhitek ellen. De mondjuk ehhez sem ártana egy kis IQ...
Szal ha megveszem mondjuk a Trackmania-t és csinálok egy modot hogy nem jeep-el mehetek benne hanem busszal akkor én máris illegaitásba vonultam?
És itt most csak magamnak csinálom a modot nem másoknak.
Jó konfig.
szerintem az MS-nél a moddolás illegális
nekem úgy túnik csak a filmes kiadóknak van eszük, bár õk is szoktak szívózni
Akkor elvileg a letölthetõ MOD-ok is illegálisak mert modositják a programot.
Szal akkor most mi is van??
Jó konfig.
ebben éli ki magát
témától függetlenül
mindjárt nem lennének böszme szoftverek, amikben a belesajtolt képességeknek jó ha 20%-át használod
ezt irtam volna? azt irtam: nem akarja eredetiként eladni
csak tudod a szoft klónozás bûncselekmény, az autó meg nem
Wanekkal nem érdemes vitázni, õ mindent tud, és ahogy õ tudja az úgy is van, ennyi. Régóta figyelem itt a fórumhozzászólásait, de kb annyi, hogy mindenkit elküld a vérbe, meg leszerencsétlenez, jelen esetben lehazugoz. Bár nem tudom mire fel... az anonimitás nagyon jó neki... majd most bisztos visszaugat nekem is bár én már az ilyet tetojom. 😊
ON
Az a gond, hogy egy átlag otthoni felhasználó gépén található szoftverek ára magával a gép árával vetekszik. Viszont a vas és az sw elõállítása és terjesztése között van picike értékbeli különbség. míg pl egy Core 2-es processzort csak dollármilliók ráfordításával lehet elõállítani, addig egy szoftver elõállítása közel sincs ennyiben, (na jó lehet hogy van talán egy komolyabb szoftver) de a C2 proci 50K az MS office szintén annyi... csak az utóbbit kicsikével egyszerûbb sokszorosítani.. nem értem hol valós az ár-érték arány egy szoftver esetében...
Egyébként én is annak az elgondolásnak vagyok a híve, hogy sokkal olcsóbb szoftver-->sokkal több vásárló-->profit megmarad.... Csak a BSA-ra nem lesz szükség.. 😊 Lehet ez fájna valakinek? 😊
Autónál van lehetõséged sajátot építeni, senki nem tiltja. Csak a forgalomba helyezési procedúrát kell végigcsinálnod. De úgy butaság építeni, mert az alkatrészek külön megvásárolva is többe kerülnek, mint egyben az autót megvenni.
Azt viszont tiltja a törvény, ha mondjuk egy klónautót eredetiként akarnál eladni. Klónautókat mellesleg csinálnak itthon is (Ferrari, Lamborghini), de persze az csak kívülrõl néz ki úgy, kívül-belül gyakorlatilag semmi sem eredeti. És nem is állítja senki sem azt, hogy azok eredetiek lennének.
Én nem csináltam mást mint letöltöttem!
Nincs szó jövedelemszerzésrõl, se megosztásról!
Engem csupán letöltéssel vádolnak, illetve már nem jogerõsen el is ítéltek!
ha akarom, alakíthassam át, bütykölhessem meg
egy chiptuningért sem kerülsz börtönbe, pedig az nem 100k-s tétel
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.
ui: pofa be
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)