Warezkarácsony - megjelent DC-n és kazettán
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak azért írtam, mert szerintem nem jó a hasonlat.
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Forrás Index
Index cikk
Ahány ház, annyi baj legyen.
mit kapsz a pénzedért? igazából semmit
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Egy autó vásárlásával az autó tulajdonjogát veszed meg.
Egy sw esetén viszont csak használati jogot vásárolsz.
de az, hogy te kicseréled filecserélõn, úgy hogy nem kérsz érte pénzt, az szabad felhasználás
a proArt úgy bukta be a Diablo HUB-bal szembeni pert, ahogy kell
ez uganaz
van autós tunningmûhely? építhetsz kocsit? igen
a meglévõ kocsidat átalakíthatod? igen
pedig egy autóban rengeteg munka van
az egészet lemásolhatod
max nem forgalmazhatod BMW-ként
ezzel ellentétben mi van ma szoftver fronton? jaj nem mûködik a fék, a kormány is csak balra forgatható, nem baj ugye? majd kijavítjuk, tessék csak várni, itt tessék fizetni
Flatout2 2k-ért
vitték is mint a cukrot
a konzoljátékokról meg annyit, hogy nem tudom melyik jobb a sonynak eladni 10 darabot 17k-ért, vagy eladni 1000-et 3-ért
Csak hogy ennél a rettentõen demagóg cipõs hasonlatnál maradjunk: kölcsönkérem egy haverom nike cipõjét, és - az most lényegtelen hogy hogyan, tegyük fel hogy van hozzá technikám - csinálok róla egy másolatot (szigorúan magamnak, nem terjesztem) és azt hordom, az eredetit visszaadom a gazdájának. Akkor én most loptam? Nem mert visszaadtam az eredetit. De nem is vettem. Akkor ezért a manõverért hány évet kaphatok, és hány (százezer) forint kárt okoztam a cipõgyártónak?
Vagy egy másik, reálisabb példa: egyre több helyen látok kenyérsütõgépet, alig drágább egy ilyen masina mint egy dvd író. Mikor várható, hogy artisjus matrica kerül a lisztre a boltban? Elvégre ha otthon sütöm a kenyeret, azzal hatalmas veszteséget okozok a pékeknek...
Ha anélkül voltak kint, akkor tényleg pancser volt az ügyvéd.
Magyarországon törvény adta jogod zenét, filmet letölteni, másokkal cserélgetni amig ebbõl jövedelmed nem származik
csak a ProArt és a többi jogvédõ hazudozik összevissza, megfélemlítve az embereket, és sorra bukva a pereket
Az ha fizetsz egy warez hozzáférésért az már baj, vagy ha bármilyen szoftvert, könyvet töltessz le.
Komámnál is kint járt BSA bejelentés alapján és hát úgy indult hogy a kapuban a srác rákérdezett a házkutatási parancs meglétére, erre rendõrkollega (Hatósági személy mert az is kell ) elõreugrtt, félrelöke majd közölte vele hogy: "Ez nem Amerika bazzeg!"
Mindenhová benéztek még ágynemûtartóba is, mindent elvittek, komplett gépet, CD-ket vinyákat, még az újság mellékleteket is. (A TV teteján lávõ cd-k elkerülték a figyelmüket szerencsére, mert office és win változatok voltak )
A srácnak nem volt pénze jó ügyvédre ezért 1,5 év felfüggesztettett és 1millio felfüggesztett pénzbírságot kapott ha jól emlékszem, de lehet hogy ezen fellül volt amit ki is kellett fizetni. Azon a napon egy másik helybéli emberkét is megfogtak kb 20szor annyi dologgal õ megúszta felfüggesztett pénzbírsággal. (Neki volt ügyvédje)
Ez az eset nem most történt, talán 10 v 12éve, a komám még gimnazista volt, ez volt a mákja, különben szigorúbban ítélkeztek volna.
EHHEZKÉPEST 3cigány megerõszakolt egy 12éves kislányt majd felgyújtották a haját, kaptak talán 2évet aztán pár hónap mulva az utcán láttam õket. (Tettünk róla hogy ne akarjanak a környéken lakni)
EZZEL van a baj, hogy a többi jóval komolyabb bûncselkményhez képest túl erõs büntetéseket szabnak ki. Cégek esetében általában elõre tudni mikor jön ki a BSA ellenõrizni, akkor aztán mindenki takarítja a gépeket mint állat.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Remélem, ha nem sittelnek le akkor nekem is lesz nagyapakoromban saját cégem mint neked. 😛
Ez a szerzõjogi trv vagy mi. Nem értek hozzá. 😊 35§ 1-8 bekezdés! Nekem is úgy küldték!
És ebbe mik tartoznak bele?
Jó konfig.
Amúgy meg:
A magáncélú másolás a szabad felhasználás legelterjedtebb formája. Egyes országok a szerzõket és szomszédos jogi jogosultakat a magáncélú másolás miatt elmaradt haszon kompenzálása céljából a szórakoztatóipar hardware (pl. videolejátszó, zenei berendezések stb.) elõállítóit kötelezik jogdíjfizetésre. A magyar szabályozás az üres hang és képhordozók után állapít meg jogdíjfizetési kötelezettséget. Az eltérõ jogtechnikáknak az elõállítók szempontjából számottevõ gyakorlati jelentõségük nincsen, mivel ezek a díjak a termékek árába beépülve, végül a fogyasztókra hárulnak.
A hang- és képhordozó magáncélú másolására tekintettel az ARTISJUS évenként, a Magyar Közlönyben megjelentetett jogdíjközleménye tartalmazza a jogdíjak mértékét:
- audiokazetták és videokazetták (a hordozó idõtartamától függõen darabonkénti összeg)
- hang, ill. képhordozó import nyersanyag (méterenként meghatározott összeg)
- egyéb kategóriában az írható CD és minidiszk (darabonkénti összeg)
Jó konfig.
Én is mindig az akciózótt játékot veszem meg. Nagyon ritka hogy a premier játékokat is megveszem mert sajna az a 10-15-25 ezer forint (Ms FSX delux 25K) nekem is sok. De van hogy nem birom ki és inkább megveszem. Azt megy a zsiros kenyér hagymával 😊.
Jó konfig.
És csak akkor lennél büntethetõ ha terjeszted.
Amugy meg az egész országot le lehetne csukatni szerintem, mert még a nagyanyó is az unokájátol másolt simset nyomja szvsz.
Jó konfig.
Tehát a warezos elõs alapszabálya szerintem...végy egy nagy szekrényt! 😄
Igazad van.Ezt jó lenne már egyszer s mindenkorra felfogni.Ezt ugatom én is évek óta.Csak a sok beszûkült agyú antiwarezos valahogy ellenállhatatlan késztetést érez, hogy összemossa a warezt a lopással.Ebbõl következõen számomra az is érthetetlen, hogy hogy a francba számolják ki, hogy mennyi kárt okoz a warez egy x film, x játék stb. letöltése esetén.Ha 10ezren töltik le akkor 10ezerszer a program ára?Ez nevetséges!
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
A birtoklás is "bûn". 😊
Persze mint írtam filmet, mp3at lehet letölteni. Én is visszakapom azokat a lemezeket.
viszont ahol dolgozol, lehet szólni kéne a rendszergazdának, hogy ugyanmár használja már mindenki a számítógépet arra, amire való.
remélem téged nem azért fizetnek, hogy ide irogassál,és mások bírósági ügyiratszámát nézegesd ha megadná..ugye ugye...??<#zavart2>#zavart2>
és nagyon remélem nem az adófizetõk pénzén koptatod a klaviatúrát..
Lehet nem tudod,de az internet addig nyújt láthatlanságot míg az illetõ user azt hiszi,bár azt hiszem ez már egy olyan terület amihez nem hiszem hogy értenél, így a munkaidõ végeztéig mondjuk olvasgass
paragrafusokat...
<#taps>#taps><#taps>#taps>
Nincs köztünk olyan aki csak minimális jogi ismeretekkel is rendelkezik, hogy legalább egy kis iránymutatást adjon a dologban?
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Globálisan 1988-óta
Jó konfig.
kisgyerek hehe..ne fárassz már ember,nem kell itt osztanod az észt.
Rég az info társadalom aktív tagja voltam, mikor te még a homokozóban lapátoltad a kutyaszart.
ez az egész bírósági eljárás a home userek ellen egy vicc.
fölösleges pézkidobás az adófizetõk pénzén a BSA és a többi ingyenélõ
pozicciójának a megszilárdítására,és a közvélemény aktív elutasítására
jó max.
Commodor64???
Vagy ha van egy 300k-s gépe de nincs legális szoftvere az embernek akkor nem is tudja használni???
És mi alapján deritik ki hogy te bizony nem eredeti szoftvert használsz??? Szuroproba szerüen bekopognak???
Freeware-ért is pénzt kérnek???? Akkor mitöl free?????
Jó konfig.
És igen 1MFt-nál jár az én ügyemben a szkértõi díj. Ami szerintem szintén nem kevés.
Vagy ha mondjuk kölcsön adod az eredeti játékodat valakinek és ö lemásolja akkor mi van?? Engem büntetnek mert kölcsön adtam pistikének akinek nincs pénze rá de szeretne vele játszani és a papája lemásolja a pistikének???
Jó konfig.
Kisgyerek! Össze-vissza hablatyolsz itt mindenféle marhaságot.
"Annyira új terület ez" - te eddig hol éltél? Tudod, hogy mióta van bsa? Tudod, hogy mikor született az elsõ bírósági itélet?
kb 100DVD/CD 4MFt!!!!! Super Mario meg ilyenekkel együtt. Szal 40.000Ft / DVD sok egy kicsit nem? Ráadásul XP, Office stb stb eredeti MS szoftverekkel rendelkezem.
Mivel a bíró saját bevallása szerint sem ért ehhez, ezért hisz a szakértõnek, én meg mehetek a levesbe.
Szóval bebiztosíthatod te magad annyira amennyire akarod.
vagy csak simán idealista,és mindentudó..