Warezkarácsony - megjelent DC-n és kazettán

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kár, hogy csak magyarországra igaz :-)
üdv a szabad (szépúj) világban 😊

Hehe. Mindenki a Photoshoppal meg a Gimp-el jön.
Az igazi tehetségeknek a MSPaint is megteszi.

Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.

Mindig azt b*x-atják akit lehet. Valaki ellop több milliárdot (Tocsik Márta, Kulcsár Attila, stb.) az nem számít. Ellopsz egy kiflit a boltból rögtön rád támad a SWAT, SAS, CIA, KGB, stb...
killer123
Én nem a warezra irtam hogy rossz a szoftver és be kell bizonyitani hanem az eredeti programra irtam amit le kell garanciázni ha rossz.

Lehet félreolvastad a válaszomat 😊

Jó konfig.

Gerygrey
Nekem például a matricával nem az ára a bajom, még a "bõven belefér" kategória. Viszont újabban a slim tokos tdk cd nincs befóliázva, csak egy kis papírkával beragasztva a tok, a matrica pedig a tok elõlapján, középen. Nagytokos philips dvd-r dettó, ez elég gáz.
Az írható cd/dvd adóztatásáról csak annyit, hogy itthon tízszeres nagyságrendekkel többet fizetünk, mint a környezõ országokban...
BiG G
na de épp ezaz. a net adóztatásával és az artisjus matricákkal kurvára nem a warezosokat adóztatják hanem az egész cd/dvd vásárlói réteget, és az összes netezõt, akiknek jó ha a negyede-harmada warezol...

bithu arányom után meg nyugodtan adóztathatnak 😄D

@JL666: ez megfoghatatlan. ha nem tudnak elcsípni adatot, és arra rábizonyítani hogy az pont "warezolt" adat, akkor cseszhetik. ha én itthonról netrádiót, vagy játék-szervert, neadjisten egy kisvállalkozás honlapját üzemeltetem akkor össze tudok hozni simán 30-40-50 giga adatforgalmat szívbaj nélkül

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Gerygrey
1. Szélessávú netem van, amint az elõbb irtam, leginkább a torrent miatt kell a gyors net. Havi 2000 ft áfát fizetek utána.
2. Az írható cd-dvd artisjus matricái, ami ugyanúgy rajta van a digitális fényképezõmbe vett memóriakártyán is amin aztán tényleg nulla illegális adatforgalom zajlik.

Szóval meg vagyunk már most is adóztatva rendesen. Milyen adót fizessek még? És mit írjak az adóbevallásomra, a bithumen arányomat? 😊
mondjuk adatforgalom alapján
BiG G
magyarázd már el nekem légyszives hogyan adóztatnál meg egy DC hubot, vagy egy torrent oldalt...

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

#311: Namostlebuktam.... :-D
Gerygrey
Ja és még valami: ha nem lenne warez, akkor mégha van is egy szakadt gépem, egész biztos hogy nem lenne 3 megabites netem, mert mi a ráknak... Esgézni meg levelezni, weboldalt karbantartani a vodafone gprs-en is prímán lehet havi 3125-ért, a tízezres chello classic elõfizum mehetne a levesbe. Gondolom ezt az isp-k is tudják, úgyhogy nekik ez jó biznisz.
Gerygrey
Szóval innen fúj a szél... Frusztráló lehet, belátom, hogy te nem juthatsz hozzá álmaid milliós megmunkálóközpontjához, míg akinek a pc a fõ hobbija az mindent megkaphat ingyen.
Tudod, nekem is vannak ám milliós értékû vágyaim, amiket a büdös életben nem tudok összewarezolni. Például ha lenne egy honda goldwingem, lehet hogy rohadtul nem érdekelne a számítógép, és nem számítana hogy van-e egyáltalán photoshop a gépen vagy nincs. Szóval ha megtehetném hogy legálisan használjak százezres progikat, akkor valószínûleg nem is százezres progikra költenék, hanem százezres/milliós tökmás dolgokra. De jelen anyagi helyzetemben örülök, hogy tudtam végre venni egy normális gépet, tavaszig még spórolnom kell vistára meg egy tft moncsira, de ha nem létezne warez akkor valószínûleg nem is vettem volna új gépet, mert nem tudnám kihasználni. Viszont ez így egy ördögi kör, mert ha nincs warez, és nem veszek új gépet, akkor azt az évi 8-10 új játékot sem veszem meg mert nincs min futtatni...
#307: Szerintem viszonylag gyorsan rádtörik az ajtót, meg valahogy az adott helyzetben nemigen szokott az embernek eszébe jutni ilyesmi..:-D
#303: Tudtommal nem, tûrni kell.

#305: Nem mondom, hogy a három nap mindíg és minden ellen véd, de az esetek egy részében jól jöhet. Már amennyiben nem csak rosszul emlékszem.
dronkZero
Na, most ne az atombunkeren akadjatok fenn... A kérdés az, hogy ha nem engedem be õket, kitakarítok, aztán mikor a kommandósok az ablakon ugrálnak be, rámtörik az ajtót, és bilincsben elvisznek (de nem találnak semmit), akkor a rendõrség munkájának akadályoztatása esetleg kevesebbre jön-e ki, mint a 2millió fölötti anyagi kár okozásáért kiszabható büntetés?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

killer123
A szoftverel az a baj hogy be kell bizonyitani hogy nem a te gépedben van a hiba. Ami valjuk be igen nehéz lenne.

Jó konfig.

killer123
Hát ugy biztosan hacsak nem tankal jönnek 😊😊😊😊

Jó konfig.

Nandusz
Te 3 nap alatt le tudod tesztelni az adott progidat?...hmm mester munka lehet.
Ráadásul determinálja azt az adott 3 napodat, hogy most abban neked isten bizony tesztelned kell, magad védelme érdekében...
Ugyan már..ez nem járható út.

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

killer123
Anno megvettem a harvester-t a MM-ben és vissza is vittem mert nem volt jó.
Azt irkálta a setup hogy nincs 8mb ram-om ami persze 256 volt.

A csomagolás és mindene megvolt és le is vásárolhattam az összeget egyböl.

Korektek voltak. Amugy magyar o-on a garancia intézés az egy nagy rakat szar.

Nekem bizonyitanom kell hogy nem én rontottam el a terméket az elado visszaveszi ha visszaveszi és elküldi a nagykerbe ott meg elküldik a gyártünak és ott bolintanak ha csrélik. NA EZ AMI 2-3-4 hátig is eltarthat.

Jó konfig.

dronkZero
Elméleti jellegû kérdés joggal foglalkozóknak:
Házkutatást megtagadhatsz? (Tegyük fel, hogy módodban áll, pl 90cm titánacél ajtó, föld alatti atombunker esetén?)

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

killer123
A fizikai sérülést be kell bizonyitanod hogy nem nálad sérült meg.

Jó konfig.

killer123
A fizikai sérülést be kell bizonyitanod hogy nem nálad sérült meg.

Jó konfig.

Szvsz errõl egy jogászt kellene megkérdezni, de... De semmilyen program nem kézzelfogható árucikk, csak a szerzõi és szomszédos jogok védik. Illetve az EULA. Már ahol van.

Esetleg az adathorozó(k)ért lehet reklamálni ha sérültek.

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

killer123
Szerintem a szoftver csak akkor tartozik oda ha hibás.

Pl: nem olvassa semien meghajtó, nem telepithetö mert egy telepitö motorból hiányzik egy file.

De akkor sem adják vissza a pénzt hanem elküldenek a hazai forgalmazohoz ahol bevizsgálják a terméket ami minimum 3 nap és utána értesitenek hogy jogosult vagy a csrére.

De ha nem hiba miatt viszed vissza hanem mert nem tetszik az adott prog akkor viszont levásárolhatod ha hiánytalan, hibátlan álapotában viszed vissza.

Jó konfig.

Mike at home
nincs ilyen Mo-n
a kereskedõ visszaveheti ha akarja, de ilyen törvény nincs

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

És mégyegy. Asszem a kereskedõnek a vásálástól számított három napon belül különösebb indoklás nélkül kötelezõ visszavenni az eladott árút. A szoftverek nem tartoznak ebbe a kategóriába..?
Amúgy ha valamilyen programot kell vennem, akkor felhívom a hazai képviseletet, és elmondom, hogy vásárlás elõtt állok, szeretnék valahogyan valamilyen tesztpéldányt. Oké, nem játékokról van szó, de általában járható ez az út.
Mert a feltelepítésével elfogadod hogy ez így van. Mondjuk az más kérdés hogy amíg meg nem veszed, addig nincs jogod feltelepítened... Utána meg nincs jogod reklamálni...

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

killer123
Ms szoftverbõl igen de másbol sajna nem 😞(

Jó konfig.

#290: Azzal a mentalitással van a baj.
#282: Pl. MS szoftverek közül sokból lehet eval változatot rendelni ingyenesen, a funkcionalitása megyegyezik a teljes változattal, csak 90-180 nap elteltével megáll.
Nandusz
Nagyon nem olvastam vissza a hsz-eket, ezért lehet más szempontot fogok ide írni.
Érdekes azért azt is latba venni, hogy egy adott terméket mindenki a hatályos EU, ISO, MSZ, etc. elõírásai szerinti kritériumoknak megfelelve szeretne megvenni a pénzéért.
Na most ezt egy hardware, elektrotechnikai berendezés, cipõ, kerékpár, stb. kapcsán könnyen be is lehet hajtani, mert ugye, ha bármi hibát fellelünk a megvásárolt cuccon, akkor irány vissza a bolt, ha ez sem segít, akkor fogyasztó védelem, élelmiszerek esetén ÁNTSZ...

Kérdésem az lenne a warez ellen kardoskodóktól, hogy ha egy szoftvert terméknek tekintünk, akkor azok kb.90%-át miért kellene megvennünk teli durva bugokkal, hibákkal. Ugyanis kijön nem egy ilyen termék, amibõl aztán több hónapos felpeccselés után talán érdemi cuccot kapunk. Mondom talán, ha szerencsénk van.

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

Ezt aláírom. Én sem a megjelenés napján veszem meg a progit. Viszont, egy demóból még nem mindíg lehet megállapítani, hogy az adott game jó, avagy mésem jön be. Ha jó, akkor legkésöbb egy év múlva, már emberi áron lesz. Én mindíg így vettem a játékokat, egy kivétellel. A HL2-t két hónappal a megjelenés után megvettem. egyrészt... A "nem hivatalos" verzió végigjátszása után az volt a véleményem, hogy ez kell. Másrészt a Cs:Source miatt, amit csak legális példány esetén tudsz használni. Nálam a warez inkább úgy jelentkezik, hogy ha tetszik egy adott dolog, azt úgy is megveszem. Ha nem volna, akkor engem elvesztene a vevõkörböl, mint potenciális vásárót, a kiadók. (filmekkel zenékkelugyanígy vagyok.) Bár így nézne ki az egész warez társadalom. Ma már divat dicsekedni, hogy én ezt tûtõttem le a netrû' és hogy lúzer vagy, hogy megvetted. Sajna ez a csoport a népesebb.

scorpeeon
Szép kis vitát kavart ez a cikk, ahogy az várható is volt 😊

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Engem nem zavar, ha valaki warezol, cak se meglepõdve, se felháborotva ne legyen, ha kopogtatnak. Te döntöd el, hogy megéri-e kockáztatni. A korábban felemlegetett hasonlattal élve, én is kíváncsi vagyok rá, milyen egy több tíz, vagy több száz millás számítógépvezérlésû megmunkálóközpont, ezért elmegyek, és megnézem ott, ahol van belõle.

A kiértékelés célú warezolás az elfogadhatóbb indítékúakhoz tartozik, gondolom, a hulladékot nem is õrizgeted.

A húsz éves zenék nem tipikusak.

#279: Valószínûleg igazad van..:-DDDDDDDDDD

Nah, a magam részérõl be szeretném ezt fejezni, mindenkinek további jó mulatást.
killer123
Aszem régen erre volt a shareware verzió ha jol tom.
Ma már ez nem divik. Amit kicsit meg is értek. Mivel manapság több dvd-s egy-egy program rosszabb esetben meg több duplarétegû dvd.

Ez meg rohatt nagy költségekkel járna sajna.
De még mindig ott a hivatalos oldal ahol lehetne leszedni.

Jó konfig.

Mike at home
rablóból lett pandúr 😊)

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

és legyen ott egy link, hogy "adj annyit, amennyit szerinted ér".

ezt nem gondolhatod komolyan

Ha ez megnyugtat: kb. 6 évig pirate szervert mûködtettem... De ez már rég volt, el is évült 😉
Mike at home
aha, mert a kiadó megengedi ám neki

de nem kell nagyon ragozni
ott vannak a saját számok elõadása, ami szintén jogdij köteles

killer123
"kis utánajárással sokmindenbõl lehet tesztváltozatot kapni"

Ez igaz DE.

1: A demo ugye tele van bugokkal, amire persze jobb esetben fel is hívják a figyelmünket a demo elinditásánál lévö kis ablakban. Ez csak egy demo verzió nem eggyezik meg a program teljes jogtiszta változatával blablabla.
Ezeken mérlegelve eldönthetem hogy az adot prog fog e futni rendesen a gépemen, vagy levonom a következtetést hogy nem mert kevés a gépem, vagy egyáltalán nem tetszik amit látok (szar grafika, nehéz kezelhetõség stb).
Ezekután demo uninstall és már döntöttem is hogy kell vagy nem.

2. Nálunk ugye a külföldrõl beszállitott programok késöbb jelennek meg mint mondjuk amerikában. Ja és az 1-es ponthoz még annyit hogy lehet nem is lessz belöle demo, akkor meg mi alapján döntsek ugye mert amit a dobozra nyomnak 3*3 cm-es kis shot-okat abbol nem derül ki hogy mi lapul a lemezen ugye.
Többször jártam ugy demo hiányában hogy kiadtam az 5-10k-t és otthon meg vertem a fejem a falba hogy szar a prog mert a reklámszöveg egy kamu és gagyi az egész prog. Ment is a szemétbe vagy havernak ugye. A pénzem meg eluszott.

Na ezért jó ha leszedhetem a full-t (legyen 1 hónapos full a használhatósága de azidõ alatt kiderül tuti hogy kell e nekem az a prog.)

Pl : Lineage 2 a gs ujságban ami full de ha kell a játék akkor meg kell venned mert lejár a 15 napos próba.De legalább a full-t tudtam kipróbálni és el is dönthettem hogy igen ez kell nekem. Irány a cd bolt és megvehetem.

Na igy kéne mindennel. Persze ez csak a játékoknál meg a programoknál müködik de igy jó lenne mindenkinek. De legalább lehetõséget kapnánk hogy ne olyan valamire adjak ki pánzt ami zsákbamacska. És a reklám az mind kamu. Ilyen graf meg olyan irányitás és huuuu de jó képszerkesztó ám azt kiderül hogy tök gagyi.

Jó konfig.

Mike at home
tiltsuk be a szakácskönyvet is, mert ott leirják mit hogyan kell fõzni, és hány szakácsnak mennyi idejébe munkájába került kitalálni új kajákat, amiket a szakácskönyvek segítségével akár otthon is klónozhatunk, ahelyett hogy étteremben ennénk meg

ugze milyen nevetséges?
csakhogy már több ezer éve fõzünk receptek alapján, szerzõi jog meg mióta van?

Aha. Próbáltál már boltban vásárolni olyan zenét ami több mint 20 éves? Én igen. Elkergettek a halál nemiszervére(egszerûsítve). Ha meg nem, akkor horror árak következtek. A webáruházakban meg NINCS az amit szeretnék. Meg ha van is, akkor sem legális.

Azt hiszem én inkább leutok egy postást, vagy egy csávót a bankautomata elott és a szerzett pénzbol veszek pár új jogtiszta szoftvert. Úgy érzem ha elkapnak még mindig jobb, mintha warez lemezekkel kaptak volna el.
Voltan
Évi 2-3 CD, DVD? Hát, az rohadtul kevés. Én elég sok DVD-t veszek, havonta kb. kettõt. És igen, eredetit, nem nagy ügy kipengetni 2000 Ft-ot egy jó filmért. Ennél többet mondjuk ritkán adok érte, de szerencsére elég korrekt irányba halad a hazai DVD forgalmazás, sok az akció. Zenéket is szoktam vásárolni, bár azt ritkábban, egyre kevesebb zenét hallgatok manapság. Zenét töltök is néha, azért, mert olyan együteseket is hallgatok, akiktõl itthon egyszerûen nem kapni semmit. Filmeknél is azokat töltöm le, amiket itthon nem lehet beszerezni. Premier filmeket pl. soha. Arra ott a mozi, vagy a téka. Játékokat viszont szedek a netrõl. Elég sokat szoktam játszani, és érdekelnek az új dolgok. Megnézem õket, ha tetszik, megjegyzem, és emberi áron késõbb sokszor meg is veszem. Ami szar, az meg megy a kukába. És nem hinném, hogy valami felháborítóan jogsértõt tennék ezzel. Amit igazán jónak tartok, arra hajlandó vagyok pézt áldozni, amit nem, arra nem. És a fenébe is ilyen árért hadd legyen már jogom tudni, mi is az pontosan, amire pénzt adok ki. Filmeknél, zenénél tudom, játékoknál nem. Ezért elõtte megnézem. És ne jöjjön senki az "arra ott a demó" szöveggel, mert az baromság.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Gerygrey
Képes vagyok, igen, és meg is veszek ennyit, általában többet egy átlagos évben. De miért zavar téged, hogy mellé még letöltök olyan játékot például, ami nem annyira jó de kíváncsi vagyok hogy milyen, vagy photoshop-premiere-after effects kaliberû progikat, amiket esélyem nem lenne megvenni. Ne használjam? De akarom, mert érdekesebb idõtöltésnek tartom az ilyen szoftverek nyúzását, mint ha mondjuk lemennék kocsmázni.
#275: Ennek alkotmány ellenesnek kellene lennie az adott országban, vagy ha nem az, akkor lámpavasra a képviselõház tartalmával, és lehetõséget kell adni egy normálisabb politikusgarnitúrának..:-D

Rakja fel. Mi gátolja meg benne? Nyilván az, hogy az értékesítés olyan tõkét és szakértelmet kíván, amivel a szerzõ nem rendelkezik. A becsületkassza nem a biztos megélhetés forrása..:-)
smv
Az a jelen esetben teljesen mindegy, hogy éhen lehet-e halni miatta. Ha abban a helyzetben az erkölcsösséged azt mondja, hogy igen, úgy szabad lenne másolni a kenyeret, akkor már miért ne lehetne másolni a szoftvert, vagy a zenét? Mert ezek nélkül nem hal meg senki? Ennyi erõvel akkor kenyér hejett zabáljanak füvet, egyék emg egymást, úgy se fog.

Szerintem ez az egész rendszer el van baszva. A kiadókat egy az egyben ki kellene iktatni a fenébe. Minden szerzõ rakja fel netre a dolgait, és legyen ott egy link, hogy "adj annyit, amennyit szerinted ér". Oké, hogy sok kis 100-200 forintokat kapnának, de sok kicsi sokra megy. És az máris nagyobb fer lenne, minthogy pl egy olyan albumot kelljen megvenni, amin összesen 2 jó szám van.

Starcraft + Diablo III - esemve