387
-
Foga #347 Valaki kérdezte mi van ha megtagadod a házkutatást.
Két dolog: PL nálam kinyitottam az ajtót és azonnal bejöttekk. Elmondta hogy civil rendőrök és fegyver van nála. Itt a házkutatási parancs olvassam el.
Haverom nem nyitotta ki az ajtót. MEgkérdezte ki az? Elmondták hogy rendőrök! Nem engedte be őket. Várakoztak egy darabig azt elmentek. Azóta se jöttek vissza. Mondjuk ilyenkor ha jól tudom akár az ajtót is rádrúghatják, ha megszerzik a megfelelő engedélyeket, de az időbe tellik. A vinyódat meg addig letörlöd, megfőzöd, szétvered kalapáccsal, lehúzod a budin. Azt már csak nem állítják vissza. :) -
fapapi #346 Ha minden legális lenne a gépemen legalább 1 milliót érne.
De jó megvenni egy szoftvert ami 3 hónapon belül használhatatlan.
Egyáltalán nem vagyok ellene a wareznak.
Egy két gazdag emberen kívül nem tudod megfizeti. Kíváncsi lennék rá hogy átlag 60.000 ft os fizetésből mikor spórolsz ki programokra lóvét mikor megélni nem tudsz belőle. Miért adjak ki egy zenei cd re 5-6 ezer forintot azért a jobbesetben 12 számért amit meghallgatok 6x ? talán fejlődni kellene és olyan extrát is feltenni rá ami miatt érdemes ezt az összeget kiadni.
És emiatt ne legyek informált vagy emiatt ne tudjak megtanulni egy program használatot ne haragudjatok de hol lenne a számítástechnika a warez nélkül? huu filmek: inkább letöltök egy jó filmet, mit a kereskedelmi csatornál által ömlesztett szart nézzem pl: győzikesó, Balázssó vagy a többi......
Rengeteg megoldás-ötlet lenne arra hogy lehet nem is megszüntetni de normalizálni az illegális letöltést, hogy a mi államunknak is legyen belőle lóvé!
-
#345 És mi a helyzet az olyan cuccokkal (például sorozatok), amik magyarországon nem mennek tévében és nem lehet megvenni dvd-n? Az olyasmi kategória mint az abandonware, nem? Ami nem kapható legálisan, azt nem lehet illegális letölteni, de talán még megosztani sem, mert nemlétező árucikk, itthon nemlétező forgalmazóval, hazai jogtulajdonos nélkül akinek kárt okoznék. A külföldi tulajdonos pedig ha nem árulja magyarországon az adott dokgot, akkor vélhetően nem is vár bevételt a magyar piacról, tehát itt ingyen van. -
Cat #344 igen, törvénybe ütközik. A tévécsatornák soktizezer-százezer dollárt fizetnek a sugárzási jogokért.
Gondolj bele, hogy a fizetős filmcsatornákon (pl. HBO) ezért vannak évekkel korábban mozifilmek, ráadásul reklám nélkül. Nekik van fix bevételük, ami jóval magasabb, mint amit a kereskedelmi adók reklámokból betermelnek. -
Petys #343 Sztem is éljen a warez! (annak akinek nem telik az eredetire) Mert ha majd én is megengedhetem magamnak h megvegyem a dolgokat akkor meg is fogom, de most nem fogok arra az 1-2 filmre/játékra koplalásik spórolni...
Jah meg lenne egy kérdésem azoktól akik valamilyen úton-módom jártasak a jogban h a Tv-ről felvett (rippelt) filmek, sorozatok letöltése, terjesztése törvénybe ütközik -e? (mert akkor hetente sértem a törvényeket a legújabb HOUSE és South Park epizódok letölésével... Tudjátok ki for várni mire itthon leadják őket, ráadásul az eredeti szinkron a legtöbb esetben jobb is, mint a magyar fordítás...) -
#342 éljen a warez aki mást mond haljon meg! :) -
#341 Akkor a továbbiakban totál felesleges a warez-t kritizálni a SG hasábjain mivel: "Másik oldalról viszont valóban van létjogosultsága a letöltögetősdinek, legalábbis a világ azon pontjain, ahol egy minimálbérből maximum 10 darab DVD film vagy 5 darab PC-s játék fér ki." Nahááááát ez pont igaz ránk.:)
Főleg ha a konzoljátékokat is belevesszük a témába,plussz azt hogy külföldön MINDEN cuccot szgépre,konzolra olcsóbban be lehet szerezni.
2 év bortön maximum akkor jár ha terjesztő vagy....
Saját célra töltök le mindent ami tetszik és tudom hogy jó késöbb amikor ELÉRHETŐ/ÁRÉRTÉK ARÁNYBAN MEGFELELŐ-re csökken az ára akkor megveszem.
Manapság kb 30 játékból 1 ha ilyen a többi pár órás elfoglaltság azért pedig igencsak sok a 10ezer ft körüli összeg.
Akinekj nem tetszik a warez az meg ne a fórumokat csöpögje tele menjen és vásárolgasson szart tízezrekért.
-
#340 Fájdalom ez az egész. Ma voltam moziban és a film előtt bejátszottak egy olyan kisfilmet, amin az anyuka és a gyerekek énekelnek az apukának a börtön ablaka előtt. Meg bemondanak egy szöveget, hogy 'a szerzői jog által védett művek másolásáért akár két éves börtönbüntetést is lehet kapni'.
-
Kecske85 #338 Na ez pont ide való :D -
Kecske85 #334 Belegondoltam mit csinálnék ha most bekpogtatnának..
Hát lenne mit lefoglalni :D
Úgyhogy összeszedtem a régi írott cd-imet,lett egy nagy szatyornyi, holnap mennek a kukába vagy valahova.
Csak az marad ami nagyon kell.Aztán ha jönnek bejövök a "kulcsért" és gyorsan bezúzok mindent, vinyó meg repül a szomszédba. Aztán foglaljanak csak nyugodtan.
De ha nem is sikerül ez a manőver, mostmár akkor se lesz ott egy csomó másolt játék.
Apropó másolat: eredeti példányról készíthetsz 1db biztonsági másolatot. És ha azt mondom hogy az az én jogos tulajdonom, csak már az eredeti rég tönkrement és kidobtam akkor arról hogy állapítják meg hogy úgy van-e? -
JL666 #329 kár, hogy csak magyarországra igaz :-) -
lee56 #328 üdv a szabad (szépúj) világban :) -
Evil Merodak #327 Hehe. Mindenki a Photoshoppal meg a Gimp-el jön.
Az igazi tehetségeknek a MSPaint is megteszi. -
JL666 #326 Mindig azt b*x-atják akit lehet. Valaki ellop több milliárdot (Tocsik Márta, Kulcsár Attila, stb.) az nem számít. Ellopsz egy kiflit a boltból rögtön rád támad a SWAT, SAS, CIA, KGB, stb... -
#324 Én nem a warezra irtam hogy rossz a szoftver és be kell bizonyitani hanem az eredeti programra irtam amit le kell garanciázni ha rossz.
Lehet félreolvastad a válaszomat :) -
#323 Nekem például a matricával nem az ára a bajom, még a "bőven belefér" kategória. Viszont újabban a slim tokos tdk cd nincs befóliázva, csak egy kis papírkával beragasztva a tok, a matrica pedig a tok előlapján, középen. Nagytokos philips dvd-r dettó, ez elég gáz. -
JL666 #322 Az írható cd/dvd adóztatásáról csak annyit, hogy itthon tízszeres nagyságrendekkel többet fizetünk, mint a környező országokban... -
#320 na de épp ezaz. a net adóztatásával és az artisjus matricákkal kurvára nem a warezosokat adóztatják hanem az egész cd/dvd vásárlói réteget, és az összes netezőt, akiknek jó ha a negyede-harmada warezol...
bithu arányom után meg nyugodtan adóztathatnak :DD
@JL666: ez megfoghatatlan. ha nem tudnak elcsípni adatot, és arra rábizonyítani hogy az pont "warezolt" adat, akkor cseszhetik. ha én itthonról netrádiót, vagy játék-szervert, neadjisten egy kisvállalkozás honlapját üzemeltetem akkor össze tudok hozni simán 30-40-50 giga adatforgalmat szívbaj nélkül -
#319 1. Szélessávú netem van, amint az előbb irtam, leginkább a torrent miatt kell a gyors net. Havi 2000 ft áfát fizetek utána.
2. Az írható cd-dvd artisjus matricái, ami ugyanúgy rajta van a digitális fényképezőmbe vett memóriakártyán is amin aztán tényleg nulla illegális adatforgalom zajlik.
Szóval meg vagyunk már most is adóztatva rendesen. Milyen adót fizessek még? És mit írjak az adóbevallásomra, a bithumen arányomat? :) -
JL666 #316 mondjuk adatforgalom alapján -
#315 magyarázd már el nekem légyszives hogyan adóztatnál meg egy DC hubot, vagy egy torrent oldalt... -
Deus Ex #313 #311: Namostlebuktam.... :-D -
#312 Ja és még valami: ha nem lenne warez, akkor mégha van is egy szakadt gépem, egész biztos hogy nem lenne 3 megabites netem, mert mi a ráknak... Esgézni meg levelezni, weboldalt karbantartani a vodafone gprs-en is prímán lehet havi 3125-ért, a tízezres chello classic előfizum mehetne a levesbe. Gondolom ezt az isp-k is tudják, úgyhogy nekik ez jó biznisz. -
#311 Szóval innen fúj a szél... Frusztráló lehet, belátom, hogy te nem juthatsz hozzá álmaid milliós megmunkálóközpontjához, míg akinek a pc a fő hobbija az mindent megkaphat ingyen.
Tudod, nekem is vannak ám milliós értékű vágyaim, amiket a büdös életben nem tudok összewarezolni. Például ha lenne egy honda goldwingem, lehet hogy rohadtul nem érdekelne a számítógép, és nem számítana hogy van-e egyáltalán photoshop a gépen vagy nincs. Szóval ha megtehetném hogy legálisan használjak százezres progikat, akkor valószínűleg nem is százezres progikra költenék, hanem százezres/milliós tökmás dolgokra. De jelen anyagi helyzetemben örülök, hogy tudtam végre venni egy normális gépet, tavaszig még spórolnom kell vistára meg egy tft moncsira, de ha nem létezne warez akkor valószínűleg nem is vettem volna új gépet, mert nem tudnám kihasználni. Viszont ez így egy ördögi kör, mert ha nincs warez, és nem veszek új gépet, akkor azt az évi 8-10 új játékot sem veszem meg mert nincs min futtatni... -
Deus Ex #310 #307: Szerintem viszonylag gyorsan rádtörik az ajtót, meg valahogy az adott helyzetben nemigen szokott az embernek eszébe jutni ilyesmi..:-D -
Deus Ex #309 #303: Tudtommal nem, tűrni kell.
#305: Nem mondom, hogy a három nap mindíg és minden ellen véd, de az esetek egy részében jól jöhet. Már amennyiben nem csak rosszul emlékszem. -
#308 Na, most ne az atombunkeren akadjatok fenn... A kérdés az, hogy ha nem engedem be őket, kitakarítok, aztán mikor a kommandósok az ablakon ugrálnak be, rámtörik az ajtót, és bilincsben elvisznek (de nem találnak semmit), akkor a rendőrség munkájának akadályoztatása esetleg kevesebbre jön-e ki, mint a 2millió fölötti anyagi kár okozásáért kiszabható büntetés? -
#307 A szoftverel az a baj hogy be kell bizonyitani hogy nem a te gépedben van a hiba. Ami valjuk be igen nehéz lenne. -
#306 Hát ugy biztosan hacsak nem tankal jönnek :):):):) -
Nandusz #305 Te 3 nap alatt le tudod tesztelni az adott progidat?...hmm mester munka lehet.
Ráadásul determinálja azt az adott 3 napodat, hogy most abban neked isten bizony tesztelned kell, magad védelme érdekében...
Ugyan már..ez nem járható út.
-
#304 Anno megvettem a harvester-t a MM-ben és vissza is vittem mert nem volt jó.
Azt irkálta a setup hogy nincs 8mb ram-om ami persze 256 volt.
A csomagolás és mindene megvolt és le is vásárolhattam az összeget egyböl.
Korektek voltak. Amugy magyar o-on a garancia intézés az egy nagy rakat szar.
Nekem bizonyitanom kell hogy nem én rontottam el a terméket az elado visszaveszi ha visszaveszi és elküldi a nagykerbe ott meg elküldik a gyártünak és ott bolintanak ha csrélik. NA EZ AMI 2-3-4 hátig is eltarthat. -
#303 Elméleti jellegű kérdés joggal foglalkozóknak:
Házkutatást megtagadhatsz? (Tegyük fel, hogy módodban áll, pl 90cm titánacél ajtó, föld alatti atombunker esetén?) -
#302 A fizikai sérülést be kell bizonyitanod hogy nem nálad sérült meg. -
#301 A fizikai sérülést be kell bizonyitanod hogy nem nálad sérült meg. -
szivar #300 Szvsz erről egy jogászt kellene megkérdezni, de... De semmilyen program nem kézzelfogható árucikk, csak a szerzői és szomszédos jogok védik. Illetve az EULA. Már ahol van.
Esetleg az adathorozó(k)ért lehet reklamálni ha sérültek. -
#299 Szerintem a szoftver csak akkor tartozik oda ha hibás.
Pl: nem olvassa semien meghajtó, nem telepithetö mert egy telepitö motorból hiányzik egy file.
De akkor sem adják vissza a pénzt hanem elküldenek a hazai forgalmazohoz ahol bevizsgálják a terméket ami minimum 3 nap és utána értesitenek hogy jogosult vagy a csrére.
De ha nem hiba miatt viszed vissza hanem mert nem tetszik az adott prog akkor viszont levásárolhatod ha hiánytalan, hibátlan álapotában viszed vissza. -
#298 nincs ilyen Mo-n
a kereskedő visszaveheti ha akarja, de ilyen törvény nincs -
Deus Ex #297 És mégyegy. Asszem a kereskedőnek a vásálástól számított három napon belül különösebb indoklás nélkül kötelező visszavenni az eladott árút. A szoftverek nem tartoznak ebbe a kategóriába..? -
Deus Ex #296 Amúgy ha valamilyen programot kell vennem, akkor felhívom a hazai képviseletet, és elmondom, hogy vásárlás előtt állok, szeretnék valahogyan valamilyen tesztpéldányt. Oké, nem játékokról van szó, de általában járható ez az út. -
szivar #295 Mert a feltelepítésével elfogadod hogy ez így van. Mondjuk az más kérdés hogy amíg meg nem veszed, addig nincs jogod feltelepítened... Utána meg nincs jogod reklamálni...