245
 • Epikurosz
  #245
  Nekem egyszer eltörött egy csontom, és egy darabkája nem forrt össze a többivel. Ma is magamban hordom a kiválasztottság eme jelét.
  :-)
 • sonicXX
  #244
  A kígyó szimbolikája talán az összes állati szimbólum között az egyik legösszetettebb. A kígyó leginkább mint uralkodói szimbólum ismeretes (a jogar is ha jól tudom ebből táplálkozva alakult ki), főleg azért mert titkos tudásokat társítanak hozzá, emellett anyagiasságot, ösztöniséget, bizonyos értelemben a "mindentudó" tudatalatti birodalmát, a kígyó is fallikus szimbólum valóban, társítják az ehhez köthető dolgok közül is sokhoz bár bizonyos értelemben véve aszexuális is (a saját farkába harapó kígyó amely a végtelenség egyik szimbóluma), voltaképp a kígyó szimbolikusan kifejezi magát a fizikai létsíkot is, a megpróbáltatásokat de úgy általában véve próbatételeket is (lásd Biblia mikor Évát megkísérti a kígyó - valójában a tudás és a birtoklás vágya). Egy könyvet lehetne megtölteni a kígyóhoz társított szimbolikai jelentésekkel...
 • Epikurosz
  #243
  Bizony, bizony. A szüzek előszeretettel álmodnak szarvasokkal.
  A trópusokon meg kígyókkal. :-)
 • sonicXX
  #242
  A táltosfog ha jól tudom azt jelenti, hogy az illetőnek két sor foga van. Továbbá majdnem lényegtelen, mert táltos a néphagyomány eltorzult értelmében ma bárki lehet, akinek többletcsontja van (+1 ujj vagy +fogak esetleg +borda, stb). Régebbi hagyomány szerint a táltos eleink vérvonala arról volt ismeretes, hogy (asszem a bal) kezükön 6 ujj volt.

  A szarvaknak szimbolikai jelentéstartamuk van minden mitológiai lény esetében. A szarvak száma, alakja, minősége, színe és a lény maga is meghatározó hogy egy adott szarv mit jelent azon a lényen, de a szarv maga alapvetően fallikus szimbólum, ha megfigyeled, akkor mitikus szarvas/agancsos (néha szent) állatok leggyakrabban teremtéstörténetekben (emberiekben, népiekben - nem kell messzire menni, lásd Csodaszarvas) szerepelnek vagy termékenységgel állnak kapcsolatban. Az, ha egy ilyen mitikus lény felöklel egy szűzet és kiontja a vérét, általában inkább kifejez egy aktust mintsem egy vérengzést, de a történet további szimbolikája megtévesztő lehet (néha meg valóban erről van szó).

  Kicsit zavarosak a szarvak, no ;)
 • totya4
  #241
  Aki távcsövekről beszél hogy lehet ennyire földhözragadt? :)
 • Epikurosz
  #240
  Nem érted. Hinni a templomban kell (állítólag), vágyakozni este, az ágyikóban. Ez nem kívánságműsor, ahogy akár Gates is elképzelte: Hová akarsz menni ma?
 • totya4
  #239
  Én inkább elugranék más civilizációkhoz hétvégére mintsem hogy legyen bejárónőm :)
 • Epikurosz
  #238
  Nekem meg kellene egy palota Budán, bejárónővel, sofőrös Mercivel, és nyaralóval Fiuméban.
 • totya4
  #237
  Ilyen orbitális távcsövek helyett azt kéne megoldani hogy oda lehessen menni gyorsan, ahova az ember akar :) 50 fényévvel odébb egy jóval kisebb távcsővel is jóval jobb minőségű képet lehet nézni egy közeli objektumról.
 • Epikurosz
  #236
  A COROT egyébként olyan magasan lesz, amiről Anettka mégcsk nem is álmodhat: 827 km. Súlya: 668 kg (itt megint überolja Anettkát!)


  Hossza: 4.1 m; átmérője (mert hengeres a lelkem): 2,0 m (tehát nagyobb, mint Anettka)

  Energiaellátásnak teljesítménye: 380 W
  Pointing accuracy: 0.5 arcsec (ezt lehet, hogy tudná magyarul Anettka)
  Telemetria: 900 Mbit/nap (kisebb DVD-re ráférne)
  Adattároló kapacitás: 2 Gbit (nem sok!)
  Delta V: 120 ms-1 (ezt megint Anettkától kellene megkérdezni)

  Műszerek:
  A detektorok: 4 CCD 2048 x 2048 széles, (EEV 4280).

  No, és a küldetés:
  - új, kisebb exobolygók felfedezése (tellúrikus bolygók, ahol ET lakhat). Kisebbek, mint az eddig felfedezett Jupiter-szerű bolygók, de jaj, még mindig párszor nagyobbak, mint a Föld, de kőzetbolygók. (Kérdés, hogy egyáltalán léteznek-e ilyenek, ugyanis a Föld és a legközelebbi gázbolygó a Neptunusz között nincs átmenet. Talán az aszteroidaöv helyett régesrégen egy ilyen nagy kőzetbolygó volt? Bummm!)
  - asztroszeizmológia - tessék ízlelgetni a kifejezést, mert a Napon kívül ilyen nem volt: csillagrengések észlelése. Megáll az ész!
  -
 • Epikurosz
  #235
  tükrös
 • Epikurosz
  #234
  De bizony tökrös (reflektor) távcsöve van a COROT-nak:
  "The telescope is made out of two parabolic mirrors, having a 1.1-metre focal length. The field of view is a square of 2.8 x 2.8°, half for the seismology mission, the other half for the exoplanet mission. A prism, used by the telescope for certain aspects of the mission, will separate colours, enabling scientists to study stellar activity during a planetary transit.
  There is an external ‘baffle’ on the telescope (designed at ESTEC). This is a device for shielding a lens from ‘light pollution’ from sources other than those objects at which the telescope is looking.

 • babajaga
  #233
  "legnagyobb reflektorok "

  Refraktorok.
 • babajaga
  #232
  10 méterest tudtak idáig csinálni egy ugrással 40 méterest? Nem úgy megy az!
 • Epikurosz
  #231
  Jesszusom! Nem tudok szóhoz jutni: 50 méter átm. tükrös távcsőEurópában? Hát, ha mást nem csinál az EU, már emiatt is megérte létrehozni.
 • Epikurosz
  #230
  Távcsövekről itt. Ilyenük nem volt a keleti mágusoknak, az biztos.
 • Epikurosz
  #229
  Most hirtelenjében nem tudtam hová beírni ezt a gondolatom, így ez a téma lesz az áldozat:
  "A 4,2 méteres (COROT) műholdra egy 27 centiméteres teleszkópot szereltek." Ez egy index.hu hírben van, de lusta vagyok most beszúrni a linket. Amúgy arról szól a hír, hogy az EU-francia műhold most aztán felfedez exobolygókat. Én, őszintén, nem értem, hogy miért nem lehet nagyobb teleszkópot felvinni. Gondolom sima teleszkópról van szó, ne tükrösről, amelyből a földön a legnagyobb átmérőjű 6 méteres. Az űrbe legalább 1 méterest fel lehetne vinni, sőt az űrsiklók akár 4-5 méterest is képesek lennének felfuvarozni. Nem értem....
 • wanek
  #228
  Én nem nézem a retket, így fogalmam sincs, hogy mostanában kik szerepelnek ott, de mindig is többnyire zsidó ripacsok pojácáskodtak.
 • SoulHUN
  #227
  Bajor művész úr nem színész, hanem egy szar alkoholista.
 • Epikurosz
  #226
  Sorra mindenkinek igaza van. Mondjuk fletónak mennie kellene, de ez más lapra tartozik.

  babajaga: abban igazad van, hogy ha Rómában vagy, viselkedj úgy, mint a rómaiak. A kiválasztottság érzése egyéni szinten hozhat jókat, egy nép szintjén nem, mert minden nép vegyesfelvágott.

  A Táltosfog-ügyben: én csak sárkányfogról hallottam, és ennek 2 magyarázatát adtam: 1. dinoszauruszok fogát találták meg 2. a pogányok, de ma is sok ép, varázserőt tulajdonított bizonyos szarvaknak: egyszarvú szarvának, elefántagyarnak, a mesebeli unikornis szarvának stb. Ma is azt tatrják, hogy a rinocérosz szarvát porrá törve és elfogyasztva nő a potencia, az életerő stb.
  Szóval, nekem ez ugrott volna be táltos/sárkány-fog ügyben, de úgy látszik, hogy akkor a 2 két különböző fogalom.
  Végül, hadd jegyezzem emg, hogy például kálcium- vagy foszforhiányos étrendnél a szarvak fogyasztása tényleg csodákat művelhet. Imígyen az ilyen babonáknak is lehet alapja.
 • dez
  #225
  Már csak ez hiányzott... :P
 • babajaga
  #224
  "A kiválasztottság érzése amúgy sarkallhat kiemelkedő teljesítményekre is, nem feltétlenül rossz"

  Többségében rossz. Sokkal több benne a rossz mint a jó.( árja nemzet árja faj, uralkodásra termett stb)
 • wanek
  #223
 • wanek
  #222
 • totya4
  #221
  "ha kiakarod élni a te erősen radikális nézeteidet akkor menjél törni-zúzni az utcákra mint a sok hülye "divathungarista" okt.23-án,és majd jól megbasznak a rendőrök"

  Hm ez a zsidózás-cigányozás ami felé elment a topic elég érdekes, én mondjuk értékelem hogy itt legalább az emberek szabadon elmondhatják a véleményüket, de ez, ami itt fentebb idéztem felettébb érdekes, és ismét teljesen más téma.

  Ugyanis valójában történt, röviden, hogy 4 éve az mszp úgy került hatalomra hogy minden szart megígért a választóknak. El is kezdte a pénzszórást (amivel rövidesen taccsra vágta a költségvetést csak nem vallotta be), közalkalmazottaknak 50(!)% béremelés és hasonló eszetlenségek. Aztán ők is látták hogy valami nem stimmel, ezért kivágták meggyesit és berakták helyére a világ legnagyobb hazudozóját, ezt a gyurcsány szart. Hogy hazudozó, és az egész pártja az, az kiderült abból hogy ő maga mondotta el ezeket és ez nyilvánosságra került. A nép ezen felhergelődött, hiszen hazugsággal nyertek újra választást, tehát magyarul : nem legitim a kormány. Az ezek nyomán kirobbant felháborodás nem "utcai zavargás" hanem jogos népfelkelés volt. Az, hogy a hetihetes című kommunista propagandaműsor hozzáértői, akik közönséges szaros színészek mit mondanak, az normális embert nem kéne hogy befolyásoljon :) 1956 ehhez a ellenálláshoz képest sehol nem volt, hiszen nem az számít, hogy mi volt régen, hanem hogy ma, ebben a hazugságfolyamban az ember képest-e meglátni az igazat, és fellépni a bűnözők ellen. Ezek után jön itt valami kölyök, aki "divathungarista"-nak bélyegzi ezeket az embereket, akik nem féltek kiállni a nép igazáért, sőt rendőrökkel fenyeget, akik közül sokan az ominózus eseményeken közönséges bűnözőkként viselkedve vertek már megbilincselt embereket kamerák szeme láttára.
  Tény, hogy inkább a "kemény mag" képviseltette magát ezekben a megmozdulásokban, én inkább azon sajnálkozom hogy a többi ember otthon maradt és kushadt ahelyett hogy ezeket a gyurcsány bűnözőket meglincselte volna.

  Nem kívánok új vitafonalat nyitni, csak ez kikívánkozott :)
 • babajaga
  #220
  "Kanadában a muzulmánok kérték, és talán egíyes tartományokban el is tudták fogadtatni, hogy számukra a sária törvénye legyen a kötelező."

  Ez az amit nem szabad megengedni soha.Ha valaki bekéredzkedik egy országba akkor vagy feltétlen elfogadja az ottani törvényeket, vagy semmi keresnivalója nincs ott.Az hogy nem akarja elfogadni az országban levő törvénykezést, az ország lebecsülését jelenti, akkor mit keres ott? A legkultúrálatlanabb magatartás hogy valaki belép valahova, de az ottani szabályokhoz meg nem alkalmazkodik sőt ő akar szabályokat állítani.
 • wanek
  #219
  Én úgy tudom, hogy azok a táltosfogúak, akik foggal a szájukban születnek. Bár az ezirányú ismereteim eléggé szűkösek.
 • Epikurosz
  #218
  No, mesélj!
  Én a táltosfogról vajmi keveset tudok.
 • wanek
  #217
  "Fegyveres testületeknél tán még ma is van becsületbíróság" - nincs. Katonai Ügyészség van.
  Ha már sikerült mindenről írnod, de a magyarokat sikerült kifelejteni: táltosfog... Ez is persze nagy baromság, de illik megemlíteni.
 • Epikurosz
  #216
  wanek, én téged is nagyra tartalak, bazi nagynak. Meg a picizölfület is nagyra tartom, ő lehet olyan 3 méteres pici zöld fül. :-))
  Amúgy meg bocsesz és bocsika, kicsit ludasnak érzem magam, hogy elvittem a topikot a zsidó téma felé, de Jézus, megváltás, kiválasztott nép kapcsán ez azért óhatatlan, nemde?
  Érdekes egyébként, főleg a kiválasztottság témája. Én először akkor szembesültem vele, amikor a katolikus szentmisén a papbácsi énekelve mondta, hogy
  [URL=http://www.hhrf.org/gyrke/homilia/b/husvet4.html]"A keresztségben választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, tulajdonul választott nép lettünk."[/URL]
  A kiválasztottság tudata - érdekes probléma.
  Nem kizárólag zsidó sajátosság: a pogányoknál is volt olyan, hogy burokban született, később "ezüstkanállal a szájában született", de már az egyiptomi fáraók is isteneknek kijáró tiszteletet kaptak. Ami engem illet, én vasárnap születtem, állítólag ez is valami. :-))

  A kiválasztottság érzése amúgy sarkallhat kiemelkedő teljesítményekre is, nem feltétlenül rossz.

  A végletes elkülönülés azonban szülhet komoly konfliktusokat, lényegében ellentétes a mai globalizációs trenddel is.

  (Csak zárójelben jegyzem meg: Kanadában a muzulmánok kérték, és talán egíyes tartományokban el is tudták fogadtatni, hogy számukra a sária törvénye legyen a kötelező. Itthon, néha felröppen a hír, hogy lesz cigányvajda, aki cigány törvények szerint ítélkezik. Régen a papokat világi bíróság nem ítélhette el, hanem csak egyházi. Az egyetemeknek mindig is volt valamilyen önállósága, a diákokra külön szabályok érvényesültek. Fegyveres testületeknél tán még ma is van becsületbíróság. Kicsit idetartozik: Az USA tagállamaiban külön törvények is vannak, piti ügyekben a serif nyomoz, de gyilkossági ügyekben már az FBI. Hadd ne soroljam tovább így ömlesztve.)


 • szivar
  #215
  .
 • wanek
  #214
  #201
 • szivar
  #213
  "...n ekörül jár az agyad."

  Bagoly mondja verébnek hogy éjszakás...
 • wanek
  #212
  Off
  Látom, hogy neked a mindennapi betevőd a túrósmetélt, mert állandóan ekörül jár az agyad.
  On
  Ha jól olvastam, Epikurosznál kopogtass, mert ő nagyra tart téged... biztosan nem véletlenül...
 • feketeribizli
  #211
  Egyébként több bolygó egyvonalban állt akkor, s lehet, hogy azoknak a fényét vélték uj csillagnak.
 • feketeribizli
  #210
  És miért nem lehetett egy ürállomás amely Jézus atyját szállította? Vagyis inkább az lehetett, mint egy bolygó.
 • wanek
  #209
  Neked is biztosan jobban megy a héber, mint a magyar, igaz? LOL!
 • szivar
  #208
  [OFF]
  Már megint a zsidózás :D. Ez ám az érv minden dolog mellett, ami nem nekünk tetsző.
  De azt hiszem már rájöttem. Biztos egy kicsit megszaladt a szerszám amikor a körbemetélést végezték nálad. Ezért ismeretlen a neme kedves wanek.

  Az árnyalt célzásodat meg értem ám. Te olyan inteligens vagy... Ha kétszer ennyi értelem szorult volna a fejedbe, akkor már majdnem olyan inteligens lennél mint a sültkrumpli.

  Miért pont "egészen a "nyócig"."? Nem értem. Nekem nem olyan a rokonságom hogy ilyen érdekes dolgot tanítottak volna nekem... Keresgélni meg nincs kedvem. Kééérlek magyarázd eeeel!

  [ON]
 • Picizöldfül
  #207
  Lehet a Mein Kampf és Talmud helyett vmi értelmesebb olvasmány után nézz szét kérlek,ajánljatok neki vmi szép otthoni olvasmányt!
 • Picizöldfül
  #206
  jah és még vmi:Kedves wanek! Légyszíves a te faji és társadalmi nézeteidet ne ebbe a topicba írd le kérlek,senki nem kíváncsi hogy te hogy útálod a zsidókat és cigányokat(nemvok se zsidó se cigány),ha kiakarod élni a te erősen radikális nézeteidet akkor menjél törni-zúzni az utcákra mint a sok hülye "divathungarista" okt.23-án,és majd jól megbasznak a rendőrök,még1xer elnézést kérek a trágár kifejezésért mindenkitől,és ódzkodok az ien elvetemült emberekkel vitázni mint wanek.