115
-
Epikurosz #35 Meg az alsóneműket, cipőt, számszeríjjat (de ez már későbbi történet, és Európát blamálja). -
Epikurosz #34 De lehet, hogy csak a lovat, és kantárt, plusz a nadrágot.
Most a kerékben annyira nem vagyok bizti. :-) -
Epikurosz #33 Tudtommal az egyiptomiak a kereket és a lovat a szittyáktól vették át, hettita közvetítéssel (ez utóbbaik fedezték fel az égi fémet, a vasat). -
kvp #32 A klasszikus elmelet szerint homokbol csinaltak rampakat es azon toltak fel fagorgokon. (valoszinuleg a tobbi monolit epitmeny is igy keszulhetett) Nem korbe korben meredeken mint fenti kepen, hanem oldalrol egy nagyon nagy de eleg lapos rampan. (az inkak is ezt tettek, de ott megmaradtak az epites nyomai) Tovabbi kerdes, hogy a koveken regebben volt veses es csiszolasnyom, azokkal mi lett? A piramist alkoto kovek es a takarokovek eltero anyagbol keszultek, es csak a felepitmenyt ado koveket vizsgaltak idaig, de ugy nezett ki, hogy a kiralyok volgyenek kornyekerol szarmazo kovekrol van szo.
A romai beton felepitese pedig koztudott, de a kinaiak is hasonlo megoldast (kemenyitoben gazdag rizsport) hasznaltak a nagy falhoz. (van ahol a teglak mar elkoptak a szeltol de a habarcs meg birja) A romai receptben sok tengeri kagylo (kalcium) es vulkani anyag (bazaltfeleseg, stb.) volt. Igy tudtak vizallo vagy nagyon konnyu betont kesziteni. A vizvezetekeik a mai napig mukodnek es hasznaljak is oket. A pantheon pl. tobbfajta betonbol van. Ilyen anyagbol es hasonlo monolit beton technikaval epult annak idejen a pentagon is. (mivel a haboru alatt eppen vashiany volt) -
szzs75 #31 Szefmester:
Nem az a baj, hogy műveletlen vagy a témában, hanem hogy még büszke is vagy rá! :)
Ugyanis az egyiptomiak a piramisok ÉPÍTÉSEKOR még nem ismerték a kereket. Csak mintegy 700 évvel később kezdtek kerekes járműveket használni. -
szivar #30 "Az a problematika, hogy nincsenek a kövek közötti rés semmivel kitöltve. Márpedig ka úgy öntik akkor kéne a 4500 "kövecskéből" lenni 1párnak olyannak ahol 2 vagy több összeolvadt vagy valamennyire egybetapadt...de ilyen nincs."
Olyanról hallottál már hogy a földnedves beton? De lehet hogy terítettek a cucc alá fóliát... -
Szefmester #29 "kereket elvileg nem ismerték"
mond ezt azoknak akik harci szekéren szálguldoztak.. de lehet hogy zötykölődtek a szögletes "kerekeken"...
de semmi baj Roliika mindannyian elismerünk mint hivatásos történészt/kémikust/atomfizikust/programozót/félistent -
#28 És csodálkoznak, mikor felfedezik benne a droatkoszoroút! :D -
plamex #27 Köztudott hogy goauld leszállóhelyek. -
Jobrog #26 Épül az ojjektum! -
ostroml #25 Biztos Szup3r Man segitetttttttttt :D -
Cat #24 aha, szóval pusztán ennyi bajod van ezzel a hozzászólással? :) -
LADA Kalina #23 -
#22 Köztudott, h a Zufók csinálták. -
Morden23 #21 Én speciel úgy olvastam még valamikor, hogy homokkal töltötték fel, nem vízzel. Aztán lehet, hogy ez is csak valami megbukott elmélet volt, nem emlékszem, nem tegnap olvastam. -
roliika #20 Az a problematika, hogy nincsenek a kövek közötti rés semmivel kitöltve. Márpedig ka úgy öntik akkor kéne a 4500 "kövecskéből" lenni 1párnak olyannak ahol 2 vagy több összeolvadt vagy valamennyire egybetapadt...de ilyen nincs.
Vizzel feltöltjük bele hajót teszünk azzal meg 3 problematika is van.
1: Réseket mi a bánattal tömítjük?
2: Mivel visszük fel 140m-re a vizet...avagy mivel pumáljuk tele a piramist?
3: Mi akadályozza meg, hogy a víz szétnyomja az egész cumot mikor 140m hosszú az alap is/tehát a beltér sem nem kicsi/.
Csigájuk nem volt, tehát daru kizárva, kereket elvileg nem ismerték, ha máshol faragják a köveket, a sivatagban viszonylag nehéz 2,5 tonnás köveket cipelni. Jófajta kötelek is kellettek volna. -
LADA Kalina #19 az azért érdekes, hogy az akkori egyiptomiakról elég pontos matematikai ismereteket el tudunk képzelni(na ugye ezek bizonyítva is vannak) de azt nem tudjákosokan elképzelni, hogy mesterséges anyagból építkeztek... nekem valahogy nem illik össze a roppant okos de roppant fejletlen ember... -
Amergin #18 Ööööö, biztos hogy 'Ánusz' papjai?
Nem Amubisz vagy Ámon? Nekem az ánuszról valami más jut eszembe... -
Xantia #17 Keopsz piramist eleve egy sziklára építették. Előtte viszont letakarították és az alsó részét úgy faragták mint a piramist. Tehát ha az alsó harmadából veszel mintát az szikla. A felső harmada meg odaszállított kő vagy beton.
Ekkora méretekben nem hiszem el a pontos faragást, és habarcs mentes illesztést. El hiszitek, hogy egy odaszállított kő nem fér be, vagy útközben megsérül, akkor kidobják és újat faragnak? Szerintem kitöltik mészkőbetonnal a lyukat.
Tehát bárki állítását bizonyitani lehet, hacsak egy kis részről veszel mintát. A pontosabb megállapításhoz több helyről több mintát kellene venni. -
dez #16 A cikkben le volt írva, hogy már 20 évvel ezelőtt felvetődött a beton gondolata, csak gondolom, túl extrémnek tűnt a többi kutatónak, ezért nem is foglalkoztak vele. -
HUmanEmber41st #15 Érdekes lenne a boszniai piramisok anyagát is megvizsgálni ilyen szempontból...
-
#14 Inkább már nem vagyunk a birtokában, nem? -
gyuri12 #13 sztem ezek homokból épültek:) -
szombi #12 Ők legalább tudtak építkezni, nem mint a magyar alvállalkozók,
amelyeknek a kontár munkáját 20 év után le kell bontani/felújítani!
Szerintem tanulni kéne tőlük, hiszen az általuk használt ,,bio-beton'' évezredek próbáit állta ki!
Másrészt a piramisok környékét ha vízzel elárasztják, akkor az úszó szerkezeteken
könnyen fel lehet vinni a súlyos köveket. Bár itt az a kérdés, hogy akkor
a piramis belseje miért nem locsog a párától meg minden.
Persze erre is akadhat válasz: a kövek között lévő tömítőanyag - ami akár sima
agyag is lehetett - nem engedte át a vizet. Már csak a vízátemelés eszközeit kellene megtalálni.
Na meg az elárasztott medence ,,falait''. -
totya4 #11 Évezredek távlatában a nemrég a jelenthet pár évet, nem? :) -
#10 hát, az a nemrég is jó pár éve volt már, de érdekes egy könyv. még mindig hihetőbb, mint amit a suliban tanulunk. -
Viet #9 Ja, és a kersztény templomok meg vasból:) -
#8 Hát igen, lehetséges, hogy azért nem tudjuk hogy milyen technológiával épültek a piramisok, mert még nem vagyunk a birtokában.
;))) -
djukel #7 Ki a faszom hisz el bármit is ezeknek? Évente uj elméletekkel önnek elö. -
totya4 #6 De jó, hogy eljutunk 2006-ra oda, hogy kitalálják végre miből vannak azok a tömbök! Istenem, ezek a tudósok egy kalap szart sem érnek.
Ha nem csal a memóirám, akkor egy magyar építész fazon találta ki nemrég, hogy milyen módszerrel juttatták el a helyükre ezeket a tömböket (vízzel). -
#5 Mivel más megoldás nincs rá... ez az igazság :D xD -
#4 -
#3 nekem is ezt mondták pár napja :DDDD Ha jól rémlik :D -
#2 -
fv #1 Ostobaság! Köztudott, hogy a piramisokhoz használt köveket elektro-meta-kinetikus varázslattal juttatták el az amerikai kőbányákból Egyiptomba Ánusz papjai, akik bírtokosai voltak a megfelelő meditációs képességeknek.
Senki se nézi a Discovery-t manapság?