85
-
#45 Nem a hiroshimaiéhoz hasonlítottan, de még Tsar bomba erejű (50 megatonna) bombák sem csinálnának semmit. -
Akuma #44 Legfőbb baj vele, hogy marha sokba kerülne és úgy 100 éven belül tuti nem térülne meg, márpedig haszon nélkül nem szívesen csinál senki semmit... -
#43 irj a NASA-nak, majd ők megmondják, hogy mi a baj vele. -
Akuma #42 Hm.. A sugárzásról kicsit megfeledkeztem... Mennyi is a felezési idő? Kivárjuk? Najó ezt az ötletet elásom...
Viszont a sok atomerőműves, radiátoros ötletemet még egy ideig életben tartom :P Ez ugyebár nem sugárzó, nem szennyező -
Akuma #41 Attól tartok nemsokára felkeres néhány Greanpeace aktivista -
tmisi #40 Aki már nézegetett és olvasott Mars anomáliákról a neten, az már ezen meg sem lepődik. Ha igazak a feltevések, több van ott, mint vízfolyás... -
#39 Ha még működne is a módszer akkor se lenne értelme egy hideg bolygóból egy langyos sugárszennyezett bolygót csinálni. -
Akuma #38 Egy atombomba erejét ne a Hiroshimai atombomba energiájához hasonlítsd, mert az nagyoncsúnyán fogalmazva egy gyerekjáték volt, legalábbis ahoz képest, amilyen pusztító bombákat csináltak az utána következő időkben... Ajánlom figyelmedbe, hogy nézz utána google-n, hogy milyen erejű atomkíséletek voltak... És nem az a határ, amit leteszteltek, csak nagyobbat nem mertek pukkantani... Illetve egy nemzetközi egyezmény betiltotta az atomkísérleteket (ezt Kína nemrég meg is szegte).
Mellesleg én nem felforrosítani akartam a Marsot, hanem Földi hőmérséklettel hasonlóvá tenni... -
#37 Felszíne akkora mint a földön az összes szárazföld együtt. Szóval nem olyan kicsi, szal nemnagyon hatná meg pár atom. -
#36 nem -
marcio mela #35 Az nem tudom számít-e ha egyszerre éri több szélsőságes hatás de volt olyan amelyik 100 évig nem élt aztán megint.Csak nedvesség kellett és feléledt. -
#34 hát napokig bírja az abszolút 0-t de egy marsutazás hónapokig tart, ráadásul minden, vákuum, sugárzás, hideg egyszerre érvényesül. -
Akuma #33 Nem olyan nagy a Mars! Tudtommal felszíne töredéke a Földének. Szóval ne dobálózz ilyen meghatósdi szöveggel... Na mentem, remélem elcsócsáljátok még ezt a világteremtős dolgot :P Bye -
Akuma #32 Lehethogy igazad van, bár szerintem elegendő lenne... ;) -
#31 Ha a világ összes nukleáris fegyverét bevetnéd, még az sem hatná meg nagyon a Marsot... -
#30 Én nem erre gondoltam, hanem, hogy:
Minden kitermelt földgázt, kőolajat elégetűnk, az elektromosság termeléséhez is hőt termelünk,atomkirésletek során tönn száz bombát robbantottak, stb. Ehez képsz az a pár atombomba meg erőmű semmi. -
#29 Hú de állat!!!;))) -
Akuma #28 Ebben nagyon tévedsz, az energia veszteségek fordulnak hőveszteségre, azaz hőtermelésre! A villanyradiátornál viszont nincs hőveszteség mert annak pont az a célja, hogy hőt termeljen! -
#27 LOL, szerinted így lehet melegíteni egy bolygót?
Ma a földön "szinte minden energiát" fűtésre használunk én mégse ettől melegedig a föld. -
Rudicsek #26 Előbb-utóbb úgyis ez lesz. Vagy kényszerből tesszük meg (mert költöznünk kell), vagy mert minden emberben ott van a késztetés, hogy Istent játszon...Miért is ne? Ha nincs élet, akkor mi majd csinálunk -
Akuma #25 Namegha építenének rajta néhány atomreaktort, akkor villamosenergiával és villanyradiátorral lehetne stabilan tartani az egyéként egyre inkább hűlő hőmérsékletet -
Akuma #24 Most biztos azt fogjátok gondolni, hogy én egy kegyetlen, szívtelen valaki vagyok...
Ha én a NASA helyében lennék, akkor azt bizonygatnám, hogy semmi élet jele nincs a bolygón. És hogy miért? Mert akkor azt tehet vele az ember amit akar! Elsőnek megpróbálnám a hőmérsékletét megfelelő szintűre beállítani... pl felrobbantanék rajta időeltolással 100 atombombát... Tuti melegedne a felszíni hőmérséklet, nem is keveset. A jégtáblák felolvadnának, a biológiai folyamatok erőteljesen beindulnának. Néhány szétszort fűmag elegendő lenne első lépésben, majd jöhetnének a fák, egyéb növények és állatok... Majd az idő folyamán mutálódnának mind...
végeredményben nem vagyok én egy terrorista, nem kiírtani akarom a Marsi életet, csak egy új élet jelentős beindításának sajátos tervét vázoltam fel... :) -
Rudicsek #23 A medveállatka: wiki
Jól bírja a kis dög :) -
#22 Miért fél mindenki attól, hogy egy esetleges földi életforma bekerülése a Marsra tönkretenne annak élővilágát? Ez fordítva is lehet. Pl olyan vírusok vannak a marson, amik azonnal elpusztítanak minden földi baktériumot, stb. -
#21 Ennek nen sok esélye van, kb annyi, minthogy a ló meg a macska "mutáljon együtt) -
#20 Ha van ott valamijen életforma az mutál majd a földivel ...és voila...lesz majd ami megcsócsálja az első marsraszálló embereket... -
GaBrutal #19 háát szerintem no comment -
GaBrutal #18 énis hallottam h a holdutazások során véletlenül az egyik kamera optikájába baktérium került és mikor visszakerülta földre akkor is életben volt....
1, de az szvsz hülyeség h mi vittük volna a marsra az életet (legalábbis ilyen gyorsan sehogyse tudna szétterjedni
2, miért ne kezdjék meg a kitermelést ?! most várjunk X-milliárd évet h végignézzük egy ottani élet kialakulását (aminek a létezése nem is bizonyított)
-> inkább arrol a bolygóról bányásszanak semmint erröl már nemazért.... -
mrzool #17 Ennyi butaságot hogyan bírsz összehordani egy ilyen rövid postban?:) -
Viet #16 Már megvan mit küldtenek csak nem merik mert ha van élet és a jármű egy földi polemet vagy baktériumotvisz akkor tönkretenné az ökorendszerét.
A jelenlegi tudomány ezt nem tudja garantálni talán húsz év mulva. Amúgy a holdon készült felvételeken kis nagyításal a kamerán meglátszanak a földi baktériumok. -
marcio mela #15 Nem vagyok egészen biztos de a medveállatka (Tardigrada) talán az űrutazást is kibírná.Nemrég láttam a tv-ben egy filmet a legjobb túlélő állatokról.Az első helyezett a medveállatka lett.Kb. 1000x nagyobb sugárzást is kibír mint az ember.Az abszolút nulla fok se pusztítja el. -
#14 1. Mert iszonyat messze van.
2. Nincs rá pénz. Nézd meg, hogy viszonylag milyen kevés pénzből kellett megalkotni a marsjárót is... -
Epikurosz #13 No, miért? -
Viet #12 Szerinted az eouropára mért nem küldenek kutató robotokat.
Amúgy már bebizonyosodott hogy a holdjárokon is volt élet.
-
#11 + az a pár hónapos utazás az abszolút 0hoz közeli hőmérsékleten, közvetlen nap, és kozmikus sugárzással, ami szintén jól sterilizál :) -
djukel #10 Még a végén kiderül, hogy a Total Recall-t tényleg a Marson forgatták. -
m4G1c #9 Lesz majd itt Doom 4 élőben :) -
juzosch #8 A 2 összehasonlított kép a vízfolyáson kívül majdnem pixelre ugyanaz. -
eke #7 A járműveket gondosan sterizálják, még a holdutazás előtt is ezt tették...nézz csak utána! Erre nemeztközi eggyezmények és kötelezvények vannak!! -
LADA Kalina #6 1. lehet hogy van rajta élet... ezt még nem tuggyuk,
2. ha még nincs, akkor is alakulhat ki...
3. a bolygó most még nyersanyagokban gazdag... még... ha elkezdik bányászni(mer mimásér kéne a marsra települni...) akkor azzal természetesen nagyban befolyásolják a 2 bolygó jövőjét... szerintem egyiknek se hasznos...