Ma is lehet folyékony víz a Marson

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az nem tudom számít-e ha egyszerre éri több szélsõságes hatás de volt olyan amelyik 100 évig nem élt aztán megint.Csak nedvesség kellett és feléledt.

Sanyix
hát napokig bírja az abszolút 0-t de egy marsutazás hónapokig tart, ráadásul minden, vákuum, sugárzás, hideg egyszerre érvényesül.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Nem olyan nagy a Mars! Tudtommal felszíne töredéke a Földének. Szóval ne dobálózz ilyen meghatósdi szöveggel... Na mentem, remélem elcsócsáljátok még ezt a világteremtõs dolgot 😛 Bye

Lehethogy igazad van, bár szerintem elegendõ lenne... 😉

Molnibalage
Ha a világ összes nukleáris fegyverét bevetnéd, még az sem hatná meg nagyon a Marsot...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Pharaoh
Én nem erre gondoltam, hanem, hogy:

Minden kitermelt földgázt, kõolajat elégetûnk, az elektromosság termeléséhez is hõt termelünk,atomkirésletek során tönn száz bombát robbantottak, stb. Ehez képsz az a pár atombomba meg erõmû semmi.

NEXUS6
Hú de állat!!!😉))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Ebben nagyon tévedsz, az energia veszteségek fordulnak hõveszteségre, azaz hõtermelésre! A villanyradiátornál viszont nincs hõveszteség mert annak pont az a célja, hogy hõt termeljen!

Pharaoh
LOL, szerinted így lehet melegíteni egy bolygót?
Ma a földön "szinte minden energiát" fûtésre használunk én mégse ettõl melegedig a föld.

Elõbb-utóbb úgyis ez lesz. Vagy kényszerbõl tesszük meg (mert költöznünk kell), vagy mert minden emberben ott van a késztetés, hogy Istent játszon...Miért is ne? <#nyes> Ha nincs élet, akkor mi majd csinálunk<#vigyor4>
Namegha építenének rajta néhány atomreaktort, akkor villamosenergiával és villanyradiátorral lehetne stabilan tartani az egyéként egyre inkább hûlõ hõmérsékletet <#buck>

Most biztos azt fogjátok gondolni, hogy én egy kegyetlen, szívtelen valaki vagyok...

Ha én a NASA helyében lennék, akkor azt bizonygatnám, hogy semmi élet jele nincs a bolygón. És hogy miért? Mert akkor azt tehet vele az ember amit akar! Elsõnek megpróbálnám a hõmérsékletét megfelelõ szintûre beállítani... pl felrobbantanék rajta idõeltolással 100 atombombát... Tuti melegedne a felszíni hõmérséklet, nem is keveset. A jégtáblák felolvadnának, a biológiai folyamatok erõteljesen beindulnának. Néhány szétszort fûmag elegendõ lenne elsõ lépésben, majd jöhetnének a fák, egyéb növények és állatok... Majd az idõ folyamán mutálódnának mind...

végeredményben nem vagyok én egy terrorista, nem kiírtani akarom a Marsi életet, csak egy új élet jelentõs beindításának sajátos tervét vázoltam fel... 😊

A medveállatka: wiki

Jól bírja a kis dög 😊
Pharaoh
Miért fél mindenki attól, hogy egy esetleges földi életforma bekerülése a Marsra tönkretenne annak élõvilágát? Ez fordítva is lehet. Pl olyan vírusok vannak a marson, amik azonnal elpusztítanak minden földi baktériumot, stb.

Pharaoh
Ennek nen sok esélye van, kb annyi, minthogy a ló meg a macska "mutáljon együtt)

0Speed0
Ha van ott valamijen életforma az mutál majd a földivel <#vigyor4><#gonosz2>...és voila...lesz majd ami megcsócsálja az elsõ marsraszálló embereket...<#nevetes1><#nyes>

Sok láma idehazudik egy gépkonfigot...

háát szerintem no comment

Core 2 Duo E6400 @ 2133MHz, Gigabyte 965P-DS3, 2 GB DDR2 Kingmax, Sapphire X1950 pro,

énis hallottam h a holdutazások során véletlenül az egyik kamera optikájába baktérium került és mikor visszakerülta földre akkor is életben volt....

1, de az szvsz hülyeség h mi vittük volna a marsra az életet (legalábbis ilyen gyorsan sehogyse tudna szétterjedni

2, miért ne kezdjék meg a kitermelést ?! most várjunk X-milliárd évet h végignézzük egy ottani élet kialakulását (aminek a létezése nem is bizonyított)
-> inkább arrol a bolygóról bányásszanak semmint erröl már nemazért....

Core 2 Duo E6400 @ 2133MHz, Gigabyte 965P-DS3, 2 GB DDR2 Kingmax, Sapphire X1950 pro,

Ennyi butaságot hogyan bírsz összehordani egy ilyen rövid postban?😊

Már megvan mit küldtenek csak nem merik mert ha van élet és a jármû egy földi polemet vagy baktériumotvisz akkor tönkretenné az ökorendszerét.
A jelenlegi tudomány ezt nem tudja garantálni talán húsz év mulva. Amúgy a holdon készült felvételeken kis nagyításal a kamerán meglátszanak a földi baktériumok.<#mf1>
Nem vagyok egészen biztos de a medveállatka (Tardigrada) talán az ûrutazást is kibírná.Nemrég láttam a tv-ben egy filmet a legjobb túlélõ állatokról.Az elsõ helyezett a medveállatka lett.Kb. 1000x nagyobb sugárzást is kibír mint az ember.Az abszolút nulla fok se pusztítja el.

Tinman
1. Mert iszonyat messze van.
2. Nincs rá pénz. Nézd meg, hogy viszonylag milyen kevés pénzbõl kellett megalkotni a marsjárót is...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

No, miért?

Kara kánként folytatom tanításom.

Szerinted az eouropára mért nem küldenek kutató robotokat.
Amúgy már bebizonyosodott hogy a holdjárokon is volt élet.
<#duma>
Sanyix
+ az a pár hónapos utazás az abszolút 0hoz közeli hõmérsékleten, közvetlen nap, és kozmikus sugárzással, ami szintén jól sterilizál 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Még a végén kiderül, hogy a Total Recall-t tényleg a Marson forgatták.
Lesz majd itt Doom 4 élõben 😊

A 2 összehasonlított kép a vízfolyáson kívül majdnem pixelre ugyanaz.

Gracie Barra

A jármûveket gondosan sterizálják, még a holdutazás elõtt is ezt tették...nézz csak utána! Erre nemeztközi eggyezmények és kötelezvények vannak!!
1. lehet hogy van rajta élet... ezt még nem tuggyuk,
2. ha még nincs, akkor is alakulhat ki...
3. a bolygó most még nyersanyagokban gazdag... még... ha elkezdik bányászni(mer mimásér kéne a marsra települni...) akkor azzal természetesen nagyban befolyásolják a 2 bolygó jövõjét... szerintem egyiknek se hasznos...

AMD Athlon X2 AM2

Tinman
Mit lehetne azon a xaros élettelen bolygón tönkretenni? <#wow3>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

és milyen igaz... <#rinya><#bdead>

AMD Athlon X2 AM2

Nem mert vörös és nagy füst lenne. Egyébként a marskutató járgányok vittek a marsra földi életet. Ha a földi élet lejutoda akkor ott valami fejlõdésnek fog indulni. Erre nem gondoltak? Elkurták nem kicsit, nagyon. Lehet hogy onnan indulna a marsi élet de a földi élet hazafogja azt végni.<#falbav><#nemtudom><#oooo><#alien>
Davidus
láva nem lehet?.p

V9ykn8_TZL0

nah majd megtelepszik ott is az ember és azt is jól tönkreteszi...<#taps><#bdead> szegény ufósok meg mehetnek amerre látnak...<#alien2><#help><#bdead>

AMD Athlon X2 AM2

← ElőzőOldal 2 / 2