45063
-
#41853 iPad Air 2-ben 2 giga ram van, szóval az Apple is tudja merre tovább :) -
G_ArchAngel #41852 Nekem soha nem volt ilyen bajom, meg ki/bekapcsolas utan is ugyanaz jott fel a Pages-ben... Word-del nincs tapasztalom -
#41851 soha nem találkoztam ilyesmivel desktop környezetben eddig... nagyon ritkán előfordul böngésző crash de az is inkább valami bővítmény (rendszerint flash) miatt
legalább 10-15 éve firefoxot használok Windowson és sosem volt még ilyen hogy csak úgy ram hiány miatt újratölti az oldalt
de az előbb is pl Word nyitva volt az ipaden, egy dokumentumot szerkesztettem, neten néztem valamit ami kellett hozzá, vissza wordbe, ami tényleg azonnal megnyilt hála az ios csodálatos multitasking rendszerének, de cserébe a dokumentum egy korábbi mentett verziója jött vissza mert hogy időközben kellett a ram a böngészőnek és a wordot takarékra tette... tudom, tudom, mentsek előtte, meg amúgy is ipaden ne akarjak ilyesmiket csinálni :) vagy vegyek air 2őt ha kell a több ram :) végülis alig kellett várni pár évet hogy 1 gbnál több ram legyen egy iOS -t futtató eszközben :) én azon a véleményen vagyok hogy egy prémium kategóriás terméknél ez bizony a vicc kategória (belső tárhely arany áron történő számolása már nem is üt annyira szemet :) ) -
G_ArchAngel #41850 Nekem pl az SG is csinalta, foleg amikor sok gif vagy elinditok egy beszurt videot van beszurva az oldalra, akkor jott mar hibauzenet, hogy az oldal betoltese kozben hiba tortent. -
#41849 Gépen? Én én refreshhel talán csak párszor találkoztam mikor ~20 tab volt nyitva, elkezdtem jatszani majd egy napot alvoban volz a gep es ujra bekapcsoltam. Akkor is max1-2 oldalt toltott ujra.
Tudom macet hasznalsz de en windows alatt chromeon es firefoxon nem talalkoztam ilyesfajta random refresh el. -
G_ArchAngel #41848 Elarulom neked, hogy desktopon is faszsagot kepes csinalni barmelyik bongeszo es neha maga az internet (szolgaltato) is. Barmikor jon egy random refresh vagy osszeomlas.
Az ilyen kitoltosdi mindig kockazatos, hosszabb szoveget meg jobb vmi offline appban irni es copy paste a vegen. -
#41847 igaz hogy iPad és nem iPhone...
fél órás munkám veszett oda... egy weboldalon töltöttem ki egy formot, rengeteg mezővel... és voltam olyan hülye hogy átmentem közben a mail appba mert kellett onnan valamilyen adat, copyztam, vissza böngészőbe hogy pastolhassam, az meg fogta és újratöltötte az oldalt... minden addig beírt szöveg odaveszett...
direkt nem futott semmi egyéb app a háttérben
persze, mondhatod, hogy ilyen feladatot miért egy 100e + játékszeren csinálok és miért nem desktopon :) nem gondoltam hogy ennyi megfekteti a ramot...
szóval csessze meg az Apple, és igenis hányingerkeltően kevés az 1 gb ram 2014/2015-ben, főleg egy ilyen drága eszközben... android fronton egy 20-30 ezres mobilban van 1 giga ram nem a 200ezres i6-ban... és nem, nem kell több ram androidnak, nem azért van ott a csúcs készülékekben már 3 giga :) és nem kell a kiselőadás hogy dehát az ios máshogy kezeli a ramot meg a multitaskingot :) a túrót...
de tanultam a hibámból :) ilyen komoly feladatok miatt majd bekapcsolom a 8 éves pcmet, talán nem omlik össze a feladattól
szóval 1 gb ramot rakni a vadiúj telefonjukba gáz volt, még az Appletől is
na off és agymenés vége :)
-
#41846 https://www.fitbit.com/chargehr -
#41845 Kellene egy kis segítség....
Egészségügyi problémák miatt szüKségem lenne egy eszközre (óra vagy karpánt) ami folyamatosan meri a pulzusomat és azt remekül nyomon tudom követni egy app segítségével. Egy i5 mellé kéne.
Ha lehet személyes vagy megbízható rokon (barát munkatárs) tapasztalataival kellene az ajánlás.
Köszi! -
kl24h #41844 Ez nagyon szép, de azt is figyelembe kell venni, hogy melyik ország hány év garanciát ad!!! -
kisbesi #41843 Igen, azt mindenféleképpen tervezem. -
trebron #41842 Meg írtok egy releváns adásvételi szerződést. -
kisbesi #41841 Rendben, köszönöm. -
#41840 értelemszerűen tenni kell bele sim kártyát, és rájössz, hogy le van-e tiltva.. -
kisbesi #41839 Ha nincs benne SIM kártya, akkor is kiírja, hogy nincs szolgáltatás ilyenkor? -
#41838 imei számot kérd el, és arra keress rá. Ha le van tiltva, akkor egyből látod amikor bekapcsolod, mert "nincs szolgáltatás"-t ír ki felül.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.01.23. 14:16:45 -
kisbesi #41837 Honnan tudhatom biztosan, hogy nem lopott, vagy nincs letiltva a készülék, vagy épp nem jailbreakes?
Sokan írják, hogy minden rendben van a telefonnal stb. stb. Bekapcsoláskor például kiderülhet? Olvastam valamilyen számról, amit egy honlapon le lehet ellenőrizni, de az gondolom csak a lopott készülékeket jelzi.
Mire kell figyelni? -
kl24h #41836 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"szerintem ha innen telepítsz, akkor nem is kapsz vírust!!!" ezt az iPhone-ra mondtam, mivel itt erről van szó.
Ha biztonságos helyről töltöd le (pl. itunes......), akkor szerintem eléggé jól át vannak nézve, az Android esetében tényleg más a helyzet, mert ott valaki/valakik kitalál egy alkalmazást és felteszi.
Én ahogy látom az Apple esetében eléggé biztonságos akár a WP esetében, de azért mégis van antivírus írva az iPhone telefonokra is, mert mivel a MAC fertőzhető akkor úgylátszik az iOS is. Az érdekes az, hogy pl. A Windows operációs rendszer fertőzhető és a WP8.1 még nem egyáltalán, nincs is antivírus írva rá, csak az AVG írt, de az is inkább a gyerekeket védi meg az illetéktelen oldalaktól.
Itt az egészből inkább arra akarok rámutatni, hogy hamár biztonságos alkalmazásokat telepítünk, akkor már csak egy dolog még nem biztonságos éspedig a böngészés, igaz a Safari eléggé jól szűr, de még akkor is. Persze van akinek nem tetszik a Safari, akkor használ Operát vagy mást. Én inkább ezért ajánlom az antivírust, hogy miből lehet ne engedje be a böngészőn keresztül hogy telepedjen valamilyen kártékony alkalmazás. Azt is lehet olvasni, hogy egyes antivírusok védenek a hackker támadástól, ami nagyon fontos egy okostelefon esetében. Itt inkább akkor lehet veszélyes, ha Wifi-t használsz, mert ha csak a mobilszolgáltatót, akkor azt hiszem nincs esélye semmilyen hackernek. -
#41835 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"szerintem ha innen telepítsz, akkor nem is kapsz vírust!!!"
Sajnos ez androidnál nem igaz. Speciel a héten mutatták be egy konferencián: play storeból letöltöttek egy alkalmazást, ilyen nagyon gagyi parkolós vagy nem is tudom milyen volt. Közben meg mutatták, hogy amíg te játszol, az szépen elküldte a pozíciódat, kontaktjaidat, lefényképezett az elülső kamerával, meg az ég adta világon mindent elküldött egy megadott címre a háttérben. Mondjuk hozzáteszem, hogy telepítéskor valószínűleg kiírta hogy mikhez fér hozzá az alkalmazás, de ezt nem tudom.
-
#41834 Simán kibír egy napot.
Használat és akku függő... -
trebron #41833 Megéri, de nem bír ki egy napot. Fél nap max. -
kisbesi #41832 Köszi a választ.
Megér használtan 80000-85000 forintot az 5?
Sok cikkben bírálják az akkumulátor miatt. Gondolom játék vagy valami komolyabb művelet mellett merül, de ez annyira nem meglepő.
Mondjuk netezés, legyen az 3g vagy wifi mellett, azért kihúzza az egy napot, nem? -
#41831 igen, egyszerűen visszaállítható. arra kell vigyázni, hogy ha a find my iphonet nem kapcsolja ki a régi tulaj visszaállítás előtt, akkor nem fogod tudni aktiválni, szóval azt mindenképp érdemes megnézni vásárláskor. beszeljukmac.com még esetleg azokon kívül amiket írtál. -
kisbesi #41830 Ha veszek egy használt készüléket, legyen az 4S vagy 5, akkor vissza tudom állítani a gyári állapotára? Tehát ne legyen rajta semmi, AppleID-t ne kérjen, meg ehhez hasonlók?(sosem volt még Iphone-om, szóval fogalmam sincs hogyan működnek)
Másik: tudtok mondani weboldalt, ahol érdemes nézegetni használtan őket? Almapiac.com, vatera, olx-en kívül -
kl24h #41829 És hátha a videofelvétel hangja nemcsak monoban lesz, hanem stereoban! Azért az 1 GB RAM elég kevés az iOS8-nak, viszont a WP 8.1-nek már elégséges és ott nem állnak fel olyan gondok , ami említve volt precision #41824 hozászolásában.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kezd tetszeni ez az iPhone, pedig drágának tartom, de tetszik a design, másképpen a Lumia design is tetszik, azért is említettem lentebb. -
#41828 Ószom, hogy végre vki kimondta ezt, thx a linket, ütős cikk! -
G_ArchAngel #41827 Jo pelda miert nem vagy csak kesobb jelennek meg a top jatekok Androidra. -
Xing #41826 Nekem iPad Airen is gyakran előfordul, hogy frissíti az oldalakat a Safari ha átmegyek egy másik tabra és vissza. Elég zavaró. Szerintem sem ártana a 2 gb ram. -
#41825 6-oson szinte alig tolt ujra Safari nekem ide-oda lepkedes közben. Eddig egyáltalán nem volt zavaró. Nem tudtam volna még 1 évet várni, a 4-es csere akksija nem bírta volna addig, már most kezdett gyengélkedni. Nem akartam volna még1x cserélni.
A 6-os tökéletes lesz legalább 3 évig. Ezen nem változtat a több RAM -
#41824 nem tudom, engem idegesít a böngésző újratöltés... pl írok egy hszt, közben jön egy értesítés, mondjuk email, vagy bármi egyéb, megnyitom az adott appot, vissza a böngészőbe, amit időközben ram hiány miatt kilőtt így oda a hsz...
de ez csak egy speciális eset, igazából általánosságban a multitaskingnál érezhető hogy nagyon kevés az 1 gb, és már az i5be 2 kellett volna, i6ba pedig négy... oké, oké, ez nem android hanem ios értem én, máshogy kezeli a párhuzamosan futó appokat stb. tudom hogy működik... de a gyakorlatban az van hogy nagyon kevés az 1 gb... igaz én ipaden használom az iost nem iPhoneon -
#41823 szerintem az igazán komoly, ram igényes játékokon kívül nincs igazán jelentősége. meg ez egy olyan dolog, hogy jövőre meg lehet azt mondani, hogy dehát a következő évben meg jön a 7, és ki tudja miféle jóságok lesznek benne :) -
#41822 Sima 4-esem volt.
2 giga miatt nem vártam volna, igy is bőven erős / gyors a rendszer -
#41821 én a helyedben vártam volna 1 évet még, inkább szenvedtem volna tovább a 4s -el, és idén vagy jön egy kisebb méretű iPhone vagy a 6s -ben már 2 giga ram lesz, ami nem hátrány főleg ha ilyen hosszú távra tervezel -
hawkie22 #41820 Akkor ebböl 6os lesz, úgy nézem. :) Köszi a válaszokat. -
#41819 6 -
#41818 Ha sok tartalmat fogyasztasz (internet, video), akkor erre jobb a nagyobb kijelző. -
#41817 Én sokáig vaciláltam 5s / 6 között. Nekem már a 6-os is kicsit nagy, sokáig emiatt az 5s-t akartam. Végül ezek miatt nyeltem be a nagyobb méret miatti kompromisszumot:
- 3-4 évig tervezem ezt a telefont is hasznalni, a 6 tovább lesz támogatva
- Kamera. Én sokat fotózom / videózom telefonnal, és a 6-os kamerája iszonyat jó képeket csinál alacsony fényben is. 5s-hez képest nem óriási a különbség, de ebből is a legjobbat akartam venni, ha mar 3-4 évig fogom hasznalálni.
Most igy 1 hónap használat után nem bántam meg hogy kompromisszumot kötöttem, de tény hogy teljesen másképp kell kezelni a telefont a mérete miatt mint a 4/5-t. Azokat a telefonokat sokkal magabiztosabban tudtam megragadni és fogni, ehhez hozzá kellett szoknom, sokkal óvatosabban használom / veszem elő, részemről a kicsit kissebb kezem miatt több odafigyelést igényel. Cserébe sokkal jobb e-bookokat olvasni rajta, meg a fotó / videó szerkesztés is sokkal jobb a nagyobb kijelzőn.
-
#41816 6 -
trebron #41815 i6 Plus a sokkal nagyobb akksi miatt. -
hawkie22 #41814 Sziasztok. Pár nappal ezelött írtam, hogy a telóm (4S) vízbe esett, úgy tünik, az akksi meg a töltöegység gallyra ment, legalábbis most óránként csökken a töltöttség kb. 5-10%-ot úgy, hogy nem is használom a telót, nem érzékeli mindig, ha rádugom a töltöt, valamit a hangeröszabályzó egyáltalán nem müködik már. :) Telefonálni még tudok.
A kérdés, jelenleg a szolgáltatómnál jó áron tudnék 5S-t vagy 6-t venni. Szerintetek melyiket vegyem? Illetve ti melyiket vennétek? Nézegettem teszteket, az 5S jó választásnak tünik, de a 6-os se elveszett ötlet. A Plus-t nem venném, az már túl nagy, nincs rá szükségem.
Szóval, szerintetek mire érdemesebb váltani 4S-röl? Játék, Internet, videók, telefonálás és rengeteg Skype/Facetime, amit használok.
Elöre is köszi a válaszokat.