45063
-
kl24h #41893 Még nem vettem iPhone-t, csak ezt-azt olvasgatok érdeklődök!!! -
#41892 Hát én elgondolkodok a váltáson, ha jön egy kisebb 6-os, de gyanítom marad még az 5s nekem a 7 érkezéséig. Mire az kijön már lehet más környezetben fogom használni a telómat, pl nem tömegközelkedés közben, mert időközben leteszem a jogsit :D
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.01.27. 21:06:56 -
#41891 Én is egy i6 miniben reménykedek...
5s-nél dobták piacra az 5c-t remélem lesz 6 mini ami egy i6 4"-os kijelzővel, és pont leszarnám, hogy műanyag-e. 3,5'-os kijelzővel is megvenném...
Egyéb esetben lesz egy i5s...
8.1.3 végre elhárulhat a Multigesture hiba. :)
Utoljára szerkesztette: Dzsega, 2015.01.27. 20:42:41 -
#41890 Kint van a 8.1.3.
Csökkenti a szoftverfrissítéshez szükséges tárhelyet
Kijavít egy problémát, amely néhány felhasználónál megakadályozta, hogy beírják Apple ID-jelszavukat az Üzenetekben és a FaceTime-ban
Kijavít egy problémát, amely miatt a Spotlight nem jelenítette meg az alkalmazástalálatokat
Kijavít egy olyan problémát, amely megakadályozta a multitasking kézmozdulatok működését iPaden
Új konfigurációs lehetőségeket ad hozzá az oktatási standardizált teszteléshez -
trebron #41889 Értelek, akkor gondolom nem a 16GB-os verziót vetted. -
kl24h #41888 Én úgy akarnám megoldani, hogy az itthoni kábeles nett segítségével egy WiFi-s routerrel lenne WiFi hálózatom és ekkor csak szépen a telefont használnám letöltésre és esetleg nettezésre, mert elég nagy a képernyőmérete (főleg az iPhone 6 plus 5.5 col diagonális méret, ami megfelel: 4.79 col*2.70 col vagy 12.18.cm*6.85cm hosszúság*szélesség képernyőméret). Tehát minden semmiségért nem kapcsolnám be az asztali gépet.
Utoljára szerkesztette: kl24h, 2015.01.27. 19:04:05 -
trebron #41887 Mobilnettel torrentezni? Vagy felcsatlakozna valami erősebb wifire?
Nekem most 15GB-os a mobilnetem és LTE(45Mbps), de még így se vinne rá, hogy torrentet ezen csináljam. -
#41886 de ő nem gépen akar letölteni. azért meg nem vesz notit, hogy hangtalanul tudjon letölteni. -
trebron #41885 Én ezt a macbookon megoldom és max pendrivera másolom ki és úgy nézem meg tvn. Nincs szükségem az iPhoneon torrentre. -
#41884 Az elmúlt 7-8 év alapján jól látszik hogy nagyobb változtatásokat 2 évente csinálnak a telefonon. Az első szifont ne vegyük figyelembe, mert az egy pilot termék volt.
3G/3GS, 4/4S, 5/5s: ugyan az a ház, nagyban azonos komponensekkel.
Ez tudatos részükről, igy szerződnek le a gyártókkal már jó előre, egy termékgeneráció gyakorlatilag 2 évig él, ami rácfelcarrást kap egy év után. Kb mint az autóknál, csak ott egy generáció 6-7 éviig van piacon, és a 3.-4. évben kap ráncfelvarrást.
Ez azonban azt is jelenti hogy 2 évente tudnak nagyobbat változtatni a terméken.l, mint pl kijelző méret változtatás. -
#41883 Nekem a 4 inch a tökéletes még mindig :) Vagyis nem a 4, hanem az i5s mérete, amit nem tudok pontosan. Volt a kezemben mindkét 6-os, és egyik sem jött be igazán. Remélem lesz majd iPhone 6S mini, vagy valami.. :) -
#41882 Emiatt hibáztasd a japánokat, azokon belul is leginkabb a Toyotát.
Ők fejlesztették tőkéjére termékfejlesztésben a "Continous improvement" vagy Kaizen filozófiát, ami rendszeres inkrementális frissítéseket jelent. Apple és mindenki más is ezt követi, amikor évente kiadnak valamit ami csak egy picit jobb mint a tavalyi. -
#41881 az már más kérdés, mert végig azt mondták hogy azért tökéletes a 4 inch mert az illik legjobban az emberi kézhez
a nagyobb méretű iPhoneokat pedig a piaci igények hozták létre :) ugyanúgy mint a kisebb iPadet is -
#41880 Akkor már miért vártak ennyit a kijelzőmérettel? Galaxy S2 már lassan 4 éve (!) jött ki, hasonlo méretű volt, mint az i6 :) Simán kiadhattak volna az i4s helyett válaszul egy S2 méretű iPhone-t, helyette megmaradtak a 4 külsejénél, és csak minimális hardver változtatásokat iktattak be :)
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.01.27. 16:03:32 -
#41879 tudom... nekik így éri meg a legjobban nyilván
a hardveres és szoftveres újítasokért nem sajnálnám a pénzt, pl jobb akku, jobb kamera, vagy ilyen volt a touch id... de ez a fajta üzletpolitika nagyon nem szimpatikus... persze a többiek is hasonlóan csinálják...
mindegy... ez már ilyen fos... nem lehet ellene mit tenni... kötelező minden évben frissíteni az egész hardverkinálatukat és ugyanúgy eladni több millió készüléket minden évben mert másképp éhen halnának szegények :) én törvénybe hoznám hogy csak 2-3 évente jöhetnek ki új frissített cuccokkal :) de nyilván nem tudhatom hogy ennek milyen hatása lenne főleg hosszú távon... de a jelenlegi görcsös semmilyen éves updatek sem szerencsések...
pl mi lesz majd a 6s -ben? 2 gb ram aztán csókolom... amit már a 6ba is bele rakhattak volna... csak akkor mivel adták volna el a 6s -t? :)
na jó befejeztem nyilván senkit nem érdekel :D -
#41878 Ebben is benne van az üzlet. Ha az i4 hasítana iOS8-al, akkor mi értelme lenne i5/6-ot venni? Oké, ez hülye kérdés, mert a kijelző nyilván nagyobb.. szóval apró kis dolgokat tesznek hozzá a telókhoz évről-évre, amiért ismét fizetheted ki a 200+eFt-ot. -
#41877 nem szar de ez nem az a topik :) -
#41876 nem válik használhatatlanná, mert az android már úgy jön ki a googletől hogy eleve szar. -
#41875 lehet hogy két év után nem jön update de cserébe nem is válik szinte használhatatlanná a 2-4 évvel ezelőtti akkoriban rohadt smooth és fluid eszköz... nagyon sok i4 és i4s ismerősöm van akik amúgy nem értenek a dologhoz, nem követik a híreket...stb. és frissítettek az új rendszerre amit a telefon felajánlott... vagy azért mert azt hitték hogy jobb lesz a készülék, hiszen frissítés, javítás... vagy azért mert a gyakran használt appok mint pl Facebook és társai nem mennek már fel csak az újabb rendszerre... visszarakni egy régebbi jól működő ios verziót persze nem lehet :) még haxolva sem nemhogy egyszerűen és hivatalosan, akár saját felelősségre
amúgy nem értem hogy alap dolgok mint pl settings, messages, camera, photos...stb. appok miért nyílnak meg sokkal lassabban mint a kezdet kezdetén amikor kijött az adott készülék? miért tölt be lassabban weboldalakat? miért fogy el hamarabb a ram? miért lassabb és döcögősebb úgy overall az egész készülék pár év után? csak azért hogy lehessen látni a reviewkban hogy az új és a régi telefon egymás mellé téve hogyan működik... ez már x+2 vagy 3 éves technológia, a beállítások is twice as fast töltődik be mint a régi elavult szar készüléken :)
mondjuk ezt már leírtam egy párszor :) nyilván nem vagyok naiv, valahogyan el kell adni az új készülékeket... és ha már a szelfi készítés is 10 másodperc a kezdeti 2 helyett akkor bizony venni kell az újat, mert a régi többszáz vagy ezer MHz már kevés, annyira fejlett ez az új dolog :) -
#41874 ezen keresztül fel tudod rakni itransmissiont(és sok mást) évi $10-ért, de sok gond van vele... -
#41873 iOS-el jailbreak nelkul nem fogsz tudni torrentezni. A jovoben sem fog ez valtozni. -
kl24h #41872 Tehát arról lenne szó, hogy ha le akarok tölteni valamit, ne állandóan kapcsoljam be az asztali gépet, hanem letölteném a telefonnal WiFi-n keresztül, meg utána átmásolnám PC-re.
Azért is használom a torrentet, mert nincs probléma ha esetleg megszakad az internet, mert egy nagyméretű *.iso vagy más esetében nem mindegy, ha megszakad az internet és újból kell kezdeni az egészet. -
G_ArchAngel #41871 Odaat szerintem nem sok embernek van 2 evnel idosebb telefonja, azon pedig mukodik. Az, hogy egy 4 eves keszuleken nem fog minden siman mukodni egy olyan korszakban, amelyben a megjelenes pillanataban a keszulek elavult es az utodja vazlatai mar a tervezo asztalon vannak, nem hinnem hogy csodanak minosulne. Inkabb annak kell orulni, hogy fogalalkoznak vele, mert egy weblap ujratoltes nem a Boko Haram es az iOS frissitesekkel jovo egyeb elonyok mellett le kell tudni nyelni ezt a bekat. -
#41870 Nem tudom, hogy az ameriakaiak milyen aranyat erinti a problema de az apple-nel ugy gondolom, hogy van elegendo erofarras arra, hogy a QA team teszteljen egy uj oprendszert minden hivatalosan tamogatott eszkozon. Meg akkor is ha az androidnal ket ev utan semmit se teszek fel. Nem is akarok, ugyanis az egyetlen andoridos eszkozom az egy amazon fire tv es egyelore nem is tervezem, hogy barmelyik apple termekemet lecsereljem.
Utoljára szerkesztette: Bercy, 2015.01.27. 09:08:31 -
#41869 a hivatalos maces App Store-ban sincs -
G_ArchAngel #41868 Gondolj bele, hogy 100 amerikaibol hany embert erint ez a problema?
Ha nem mondod el nekik, hogy ez igy rossz, akkor soha nem vennek eszre.
Amugy lehet Androidozni, ott ket ev utan mar semmit nem teszel fel, ami ujitas OS teren :) -
#41867 Azert az valoban elgondolkoztato, hogy egy iPad2-vel a maga idejeben semmi gond nem volt. Egeszen iOS7-ig korrektul mukodott az eszkoz. Gyors volt es a weboldalakat is csak ritkan frissitette ha visszatertem a safariba. Sajnos iOS7-tel teljesen hasznalhatatlan lett. Folyamatosan ujratolti az oldalakat, meg akkor is ha szinte semmi se fut mellette. Ezert vettem is egy iPad Air 2-est ami remek eszkoz, hihetetlen milyen konnyu, viszont nem ertem, hogy ha egy keszulek szinte hasznalhatatlanna valik egy oprendszerrel akkor miert lehet ra feltelepiteni? (koltoi kerdes)
Utoljára szerkesztette: Bercy, 2015.01.27. 08:51:03 -
#41866 i4 persze hogy refreshelt volna a fél giga ramjával :)
de nálam 1 gb ram is kevés... ugyanezt próbáltam mint te, safari és gyári mail app és újratöltötte az oldalt :) mindegy, ez van ezt kell szeretni... a multitaskingon kívül amúgy más problémám nincs, csak azt hittem hogy ilyen egyszerű feladatokat el tudok végezni és kiváltani vele a hangos és áram zabáló pc -t... mert leginkább emiatt vettem és nem azért hogy angry birdsözzek :) (na jó azért játszani is szoktam) -
#41865 macerás... mármint annyira nem de JB nélkül tényleg nem megy
szóval kell jailbreak, és cydiaból telepíthető az iTransmission, teljes értékű torrent kliens... én utána iFile -t használok (szintén cydias app, én meg is vettem) hogy a letöltött fájlt ami leginkább egy-egy sorozat rész átrakjam az nPlayer libraryjébe
mercury browserrel még feliratot is tudok letölteni és szintén iFile -al átrakom az srt filet az nPlayer libraryjébe -
trebron #41864 Mi a konkrét feladat? -
#41863 Biztos nem lesz. OSX != iOS -
#41862 nem, nálad más oka lehet szerintem, elég friss ez az ipad.. -
kl24h #41861 Érdekes, hogy MAC-ra van ilyen app és iPhone-ra nincs, de lehet hogy majd lesz, hátha. -
#41860 Jailbreak nélkül nincs ilyen. -
kl24h #41859 Nem ilyen remote cuccra gondoltam, hanem egy rendes app, amivel le lehet tölteni a telefonra. -
trebron #41858 Safariba beírod https://remote.utorrent.com és már csak a remote-ot kell belőnöd a OSX-en. -
kl24h #41857 Valami torrent letöltő módszert tudtok iPhone-ra? Az Androidra van a uTorrent hivatalos oldalán uTorrent Androidra és a WP-ra is van a wptorrent a windowsphone.com oldalon. -
#41856 Most csinaltam egy testet, safariban 8 tab van nyitva, elkezdtem itt írni kommentet.
Kiléptem, elindítottak Google Inboxot (nem is naiv mail app), megnyitottam egy emailt, szöveveget kikopiztam belőle, ide vissza, paste.
Nem toltott ujra semmit. A 4-es szifonnal tuti refreshelt volna. -
#41855 iPad 4 32 gb WiFi + cellular (2012 novemberben gyártották serial alapján)
akkor azt mondod hogy a frissítések által jött elő, hogy vegyek új iPadet? mert akár ez is simán benne van az Apple üzletpolitikájában :) nem tudom milyen volt pl. ios 7 -el, mert már így vettem 8.1.1 -el
Utoljára szerkesztette: precision, 2015.01.26. 15:43:50 -
#41854 mikori iPad? Mert a 4s-em is ezt csinálta.. egyszerűen nem volt elég memoria... 6 már nem csinálja ezt