45063
10255461851509447102.jpg
  • robotnyk
    ez borzasztó szar megoldás, ha valamit figyelnek, akkor remélem nem ezt figyelik
  • robotnyk
    gondolom látják azt, hogy veszel 10 alkalmazást és 8-at refundolsz mondjuk, aztán jelez a rendszer, hogy nem vagy rá többet jogosult. de 1-1 refund azért belefér, gondolom nem fix szám limit van, hanem a trendet vizsgálják valahogy
    Utoljára szerkesztette: robotnyk, 2015.02.01. 13:32:16
  • precision
    talán olvastam valahol hogy bizonyos refund után ha látják hogy valaki visszaél vele akkor megvonják a refundot
    szóval tényleg csak indokolt esetben kell használni
  • precision
    de itt egy másik, ez sem rossz, ez is sokkal jobb mint a gyári
  • trebron
    Frissíteni is lehet utána?
  • precision
    idétlen hülyeség? ezerszer használhatóbb mint a dupla home buttonos (vagy 4 ujjas swipe up) féle gyári app switcher a hatalmas képernyő képekkel és lassúságával
  • Kongy
    Szerintetek mikor tesz az Apple az ellen, hogy vissza lehet élni a refund kérelemmel? Gyakorlatilag semmi komoly indoklást nem kérnek, szó nélkül visszaadják a pénzed, a játék/app eltűnik a megvett alkalmazások közül, de a telódon ott marad, és használhatod, ameddig akarod.
  • passatgt
    pont azért jó apple, mert nem rak bele minden idétlen hülyeséget a szoftvereibe... ilyen soha nem lesz
  • precision
    remélem az Apple figyeli a jb -s cuccokat :) mondjuk valószínűleg nézi mert vett is már meg onnan cuccot és lopott is :)
    ez a tweak pl musthave szerintem, főleg ipaden nagyon hasznos... persze finomítani kell még rajta de azt az Applere bízom :P
  • GregSB
    Az jól látszik a lenti linkekből hogy Kína miatt volt ez az óriási ugrás. A többi régióban minimálisan növekedtek a bevételek, Kínában 70%-al növekedtek az eladások.

+ az is elhangzott a Q&A-n, hogy a nagyobb méretű telefonokra kimagaslóan Ázsiában volt igény. Szoval a méretnöveléssel nagyot robbantottak Kínában. Részben ez okozta a Samsung visszaesését is: ők nagyot buktak Kínában. Apple, Xiaomi, Huawei és Lenovo is több telefont adott el mint ők. Apple a Prémium szegmenst vitte el, a többiek az olcsóbb kategóriákat.

Még egy érdekes adat: a negyedévben az eladott telefonok 85%-át switcherek vették, akik más platformról jöttek át. Mindössze 15% volt aki régebbi iPhoneról upgradelt.

Kíváncsi vagyok meddig tudnak még növekedni, mekkora lendület van még az okostelefonokban. Én valahogy úgy érzem az okosórájuk nem lesz akkora nagy durranás. Persze biztos jol fog fogyni, de a többiek (Facebook, Microsoft, Sony, Samsung) már gőzerővel fejlesztenek VR vagy Augmented Reality eszközöket, amiknek ugy néz ki nagy piaca lesz, meg szerintem sokkal izgalmasabb terület mint a wearable piac. Már most olyan ötletek vannak hogy amíg pl egy 10-13 órás repülőúton vagy addig becsatlakozhatsz egy virtuális térbe, ahol dolgozhat az vagy szórakozhatsz. Hasznos abban töltöd el az idődet mintha filmeket bámulnál.

Appletől elvárná az ember hogy hasonlóan merész dolgokkal kiserletezzenek. Az iPhone 2007-Ben egy merész húzás volt. Ezt nem érzem most az orajukon.

Ettől függetlenül baromi jo cuccokat csinálnak, imádom az iPhonet, és remelem idén egy Mac is összejön. De kicsit túl konzervativ lett a cég, nem mernek túl nagyot kockáztatni.
  • G_ArchAngel #41923
    Ma jott ki egy jatek, Hook - azt hiszem a legjobb logikai jatek eddig amit lattam.
  • trebron
    Másodpercenként 9 iPhonet adtak el a Q4-ben.
  • GregSB
    Még egy érdekes Q4 adat:

2014 Q4 alatt annyi iPhone fogyott, mint Samsung telefon. Tehát az 5c, 5s, 6 és 6 Plusból kb ugyanannyit adtak el mint az összes Samu okostelefonbol.

Éves szinten a Samu még midig a legnagyobb gyártó.

Forrás
  • GregSB
    WTF? Navira tökéletesek a mai okostelefonok. Célhardverek egyáltalán nek nyújtanak sokkal jobb élményt.
  • trebron
    Nekem a youtube.com Safariban, megy a háttérben folyamatosan, futás közben azt hallgatom.
  • Dzsega #41918
    Persze lehet rá használni de nem erre van kitalálva.
    Kb mintha egy Ferrarit arra használnál, hogy munkába járj vele. Működik mehetsz vele csak előbb utóbb tönkremegy.
    Vegyél egy nas-t és nincs vele baj, nem kell sehova sem másolni az adott tartalmat, mert eléred telefonról is és gépről is. Torrentezik megoszt erre van kitalálva., cél hardver. Semmi sem jobb egy célhardvernél. Ami mindent tud az igazán nem tud semmit sem...
    Pl az iPhone, jó szinte mindenre, fotó, könyv olvasás, film nézés, navi stb... de igazán nem jó semmire... Filmet nézni kicsi, könyv olvasásra bántja a szemet, navi meg pontatlan...

A letöltés pedig meg fog állni az iOS sajátos multitaskja miatt, hisz szinte minden progi hibernálódik, nem fut tovább a háttérben, egy két kivétel van, de a legtöbb megáll...
  • passatgt
    iphone 5c és 6, ipad 2 és air, mindegyik ios8
  • GregSB
    + itt a tegnapi call + Q&A szöveges változata.

Van benne pár érdekesség, pl:

"I would point out that only a small fraction of the installed base has upgraded, so there’s a lot more people within the installed base, but I would also point out that we had the highest number of customers new to iPhone last quarter than in any prior launch. And also that the current iPhone lineup experienced the highest Android switcher rate in any of the last three launches in any of the three previous years."
  • GregSB
    A rekord negyedév kicsit részletekre bontva, ha valakit érdekel.
  • kl24h
    Az 5S csak iOS 7 van és a 6 vagy a 6 pluszon meg iOS 8 rendszer, azért van egy kis különbség (plusz a CPU különbségek Apple A7 és Apple A8). Én pl. akármikor meg tudnám venni a 6 plusszost, csak egyelőre nézem a dolgokat technikailag.

passatgt: neked melyik van?
  • passatgt
    azért ezeken kívül elég sok processz fut a háttérben, egyszerűen nem erre van tervezve valószínüleg
    de tök egyszerűen kipróbálható, valamelyik letöltéskezelővel elindítasz egy letöltés(pl Ace player, ha már videóknál tartunk), gyere fel sg-re, menj vissza és nézd meg, milyen szépen megállt a letöltés:)
  • trebron
    Semmi baja az iPhoneoknak sem a Safarival sem a hardverrel.
    Mondtam, ne erőltesd magadra a döntést fikciókkal.

Próbáld ki a telefont úgy, hogy vegyél meg egy 5S-t, ha tetszik, akkor 1-2 év múlva megveheted az aktuális legújabb modelt.
  • kl24h
    Az iPhone 6 plusznak van 1 GB RAM-ja, épp annyira sokat használ a Safari? Vagy a processzor nem bírja?
    Az én asztali gépemnél is észrevevődik, hogy a letöltés lassul, ha közben böngészek, de az a processzor miatt van és az hogy mennyire gyorsan tudja olvasni/írni a HDD-t.
    Utoljára szerkesztette: kl24h, 2015.01.28. 18:26:04
  • passatgt
    megnyitsz egy safarit és kb egyből megáll a letöltés a háttérben
  • kl24h
    "A telefon memóriája erre alkalmatlan" <<<<< Miért?
  • GregSB
    Ahh, aki 6 Plust vesz az műmájer. Az igazán tökösek 10" céloztak iPadet vesznek, és Skypeoutal telefonálnak :D
  • trebron
    Ez így ebben a formában nem igaz.

Mert mindenki 6plust vesz, csak a gyávák vesznek 6-ot :D
  • G_ArchAngel #41906
    "senkinek nem kell nagyobb kijelző, mindenki inkább 5S-t vesz!"

ismeretlen SG kommenter
  • Botond #41905
    Kész végük van, csak az android!
  • GregSB
    Ez forintban még durvábban hangzik: a negyedévben átlagosan óránként 2,2 milliárd Ft profitot csináltak.

~75 millió iPhone fogyott, az sajnos nem derül ki milyen arányban. De összeségében elmondható hogy bejött a méret növelés nekik.
  • GregSB
    Csak a fricska kedvéért:

"Apple today announced financial results for its fiscal 2015 first quarter ended December 27, 2014. The Company posted record quarterly revenue of $74.6 billion and record quarterly net profit of $18 billion, or $3.06 per diluted share. These results compare to revenue of $57.6 billion and net profit of $13.1 billion, or $2.07 per diluted share, in the year-ago quarter."

+

"Apple just had the most profitable quarter of any company ever

Techcrunch:

Until today, Russia’s Gazprom (the largest natural gas extractor in the world) held the record at $16.2 billion in a quarter.
    Apple now holds the record: $18.04 billion in profit, fiscal Q1 of 2015.

For reference, that means Apple makes around $8.3 million dollars per hour in profit (24 hours a day)."

Megrohadtak!
  • Dzsega #41902
    Vegyél egy dlink 315-öt vagy 320-at és torrentezzél azzal, vagy routert vegyél olyant amit lehet okosítanimés rá lehet rakni külső hdd-t.
    A telefon memóriája erre alkalmatlan. Én is vergődtem ezen annó de hidd el még mikor torrenteztem a telefonnal nem volt jó.
  • kl24h
    Az a helyzet ezekkel a microSD kártyákkal, hogy van olyan is hogy a 64 GB ára pont annyi mint a 64 és a 16 telefonok közötti különbség. A memória kártyák ára nagyon változik, attól függ ki csinálja.
  • trebron
    Szerintem ne erőltesd.
  • Kongy
    Nem tudom hol olvastad, mindig is a legnagyobb negatívum volt az androidos telókkal szemben az, hogy nem lehet bővíteni. Ezt ki is használják azzal, hogy pl a 32-es meg a 64-es jóval drágább.
  • kl24h
    Nem lehet??? Pedig úgy olvastam hogy lehet a SIM kártyánál.
  • Kongy
    iPhone-ba nem tudsz microSD kártyát rakni, amúgy.
  • kl24h
    Laptopot nem veszek, mert nem éri meg, egy asztali gép sokkal jobb mint egy laptop. A torrent azért is lenne jó, mert ha letöltök egy filmet, akkor azt vagy megnézem a telefonon vagy átmásolom a PC-re és ott nézem meg. A másik dolog, hogy a PC jobb játékok szempontjából és akkor jobb ha letöltöm a játékot a telefonnal, utána felmásolom a PC-re és azután már lehet játszani. Lentebb már írtam, hogy inkább a telefont használnám internetezésre, letöltésre, a PC csak speciális esetekben internetezésre, más esetben filmnézés vagy játék.
    Ezért lenne fontos a torrent az iPhone-ra.
    Utoljára szerkesztette: kl24h, 2015.01.27. 21:34:29
  • kl24h
    Azért az is érdekes, hogy a 16 GB és a 64 GB között árban milyen nagy különbség van. Jobban kijövök, hogy megvegyem a 16 GB telefont, majd veszek ha szükség lesz egy 64 GB microSD és a 16GB tudom másra is használni.
  • trebron
    Hidd el, nincs szükséged a torrentezésre egy telefonon. Laptopra való a torrent.