iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

És valószínűleg az áramfogyasztás is ismeretlen fogalom... 😊 Bár lehet, hogy náluk a hűtőszekrény rágja az áramot... 😄
Utoljára szerkesztette: Solt, 2014.10.27. 10:44:52

www.smart-bus.hu

Tikal
akkor még a fogyasztói társadalom kifejezésről se hallottál még...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

szucsy89
rosszul értelmezed, vagy nem ismered ezt a kifejezést, szvsz tökéletesen illik abba a szövegkörnyezebe amiben Greg használja
😊

de mitől fogyasztás? - merül az akksi? 😄

A tartalom fogyasztásról nekem inkább az jut eszembe, hogy kitéped egy könyv lapját és megeszed a tartalomjegyzéket.
Utoljára szerkesztette: trebron, 2014.10.27. 06:44:24

Az az igazság, amit elhiszel.

Nem mindenkinek van gyerek/noi keze, egy ferfinak nem nagy az a kava, ami talan 1mm-rel szelesebb, mint a 6-ose, de igy is elkellene szelesebb jatekoknal, mert az ergonomia kaki.
Utoljára szerkesztette: G_ArchAngel, 2014.10.26. 23:26:45

http://gaborszantai.co.uk/

GregSB
Tartalmat fogyasztani nálam = hosszabb, több oldalas cikkeket, vagy akár több száz oldalas ebookokat olvasni, 3-4 percnél hosszabb videókat nézni. Elismerem, hogy ezeket jobb csinalni a 4,7" és 5,5" kijelzőkön. Még jobb egy 8-10" tableten vagy 13" laptopon.

Rövid cikkek, hírek elolvasása, 2-3 perces YouTube videók nézését nem nevezem tartalom fogyasztásnak, az inkabb gyors időelb@szás ha várni kell valakire 5 percet, és erre nekem a 3,5-4" is bőven elégséges. A komolyabb tartalmakat meg otthon fogyasztom el 😊

ForzaInter
nálam egyelőre a 6-os a nyerő. a 6 plus-al nekem is az a bajom, hogy túl nagy, így nem néz ki jól. de nem is képernyő a fő baj (egy kicsit azért az is..) hanem alul és felül a káva.. viszont jobb akksi elég csábító lehet. az i5 aksija nekem fénykorában is csak 1 napot bírt csak, mostanra már teljesen tönkrement, fél napot bír ki, és kb max 2 órát 3g/lte hálózaton, wifin pedig kb 3 órát.. állandóan vinnem kell magammal a töltőt. i6 aksija ugyanekkora, szóval elébb-utóbb azzal is ez történne, a plus aksija viszont állítólag 2 napot kibír.. rohadt nagy geciség, hogy az i6-ba nem került be egy nagyobb aksi, lett volna vastagabb az se érdekelt volna, csak bírjon ki 2 napot..

Yo, Bitch!

oneal1
ezt honnan hallottad? 😄 jó nagy baromság.

talán még gyorsabb egy hajszállal mint ios7 esetében. mármint az 5s

!Forza Ferrari!

robotnyk
legalább pörög a topik 😄
passatgt
mindenki vegyen azt amit akar, már kezdem unni😄

Tikal
annyiban jelent többet, hogy nem kell leírnia mindet akkor 😄D

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
de. a telefonod tudja h a másik nem imesage és nem fog próbálkozni vele...

Kongy
Egyetértek. Baromi gyors az 5s iOS 8.1-el is, bárki bármit mondhat nekem 😊 Badarság azt mondani, hogy nem. Bár nincs a telómon 1000 app, de azért meg van pakolva párral, de meg sem reccen.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Itt van az orrom előtt mindkettő ( 5s, 6 ), semmi különbség nem érzékelhető, egyáltalán nem akad az 5s.

www.smart-bus.hu

Már többször olvasom tőled ezt a "tartalmat fogyasztok" szöveget. Miért használod így?
Miben jelent ez neked többet a netezni, vagy szimplán olvasni, tájékozódni jelentésétől?

GregSB
Eléggé körbejártam a témát, ez nem impulzus döntés.

Most 2-3 évig elleszek az 5s-el, inkább az lesz az érdekes kérdés utána mihez kezdek.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha 2-3 év múlva nem fog semelyik gyártó 4 - 4,3" körüli telefont kínálni erős hardverrel, akkor benyelem a békát és veszek majd egy nagyobb szifont (az upgradelés könnyűsége miatt). Ha valamelyik Android / WP gyártó kínálni fog ilyen méretű telefont normális hardverrel, akkor el fogok gondolkoni a platform váltáson

Utoljára szerkesztette: GregSB, 2014.10.26. 19:48:08

Jim Morrison
böngészőről jut eszembe, tudtok valami böngészőt ami kezeli a weboldalba ágyazott pdf-et?

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

GregSB
Nekem kifejezetten tetszik a WP oprendszer. Kinézetben / kezelhetőségben. Nálam erős második az iOS után. iOS helyett azért nem használnám hosszú távon, mert hiányzik egy csomó app a marketjából amit használnék, + a böngésző is sokkal többször képes összefosni magát benne, főleg ha beágyazott videókat nézek és elforgatom a telefont fekvő nézetbe. 10-ől 4-5x lefagy és kilép 😊

Ok, ez legnkább a verge.com-on szokott megtörténni, ami egy híresen szarul optimalizált oldal, de miért van az hogy iOS-en / Safarin tökéletesen működik?

Otthon sokáig a Lumiat vittem magammal WC-re tartalmat fogyasztani, mert nagyobb a kijelzője, de miután ilyen sűrűn összeomlik a böngészője már oda is inkább a 4-es szifont viszem 😄

Utoljára szerkesztette: GregSB, 2014.10.26. 19:42:52

nem tudom

egy próbát megér, hogy kikapcsolod az iMessage-et

i5-ön is és i5S-en is akadozik már az aktuális iOS, ahogy i4-en és i4S-en is akadozott az iOS 7

akadozott alatt azt értem, hogy nem olyan fluid az UI, mint az új iOS előtt
az pedig tényleg szubjektív, hogy neked ez még jó-e vagy nem már nem

de nem iphone a telefon amire kuldom. Azt nem csak akkor kell ha iMessage-re alkalmas keszuleknek kuldok?

nem SMSként küldöd, hanem iMessageként, állítsd be, hogyha iMessageként nem megy, akkor menjen SMSként

Maradjunk a tényeknél:

- iPhone 5 16GB fekete telefonom van
- nem érdekel, hogy egy telefon mekkora
- érdekel, hogy az elérhető legjobb technika legyen benne, amin iOS fut
- fekete előlap kell
- több tárhely kell, mint a mostani 16 GB

Ezért a döntésem az iPhone 6 Plus 64 GB vagy 128 GB fekete előlapos.

GregSB
Nope.

5s-ben az A7 64 bites, és teljesítményben alig marad el az A8-tól. Az 5-n jövőre / 2 év múlva már lassabbak lesznek sokkal az appok / iOS mint 5s-én. + a TouchID is kell.

ha egy adott szamot fel tudok hivni, de a kuldott sms-emet nem kapja meg (nem iphone user), akkor hol lehet a gond es mi az?

ennyi erővel vehetnél i5-öt is

robotnyk
mert az foslumia nem iphone <#gonosz1>
GregSB
2 év múlvára gondolsz következő széria alatt?

Jövőre S széria fog jönni, azaz a keszulekáz nem fog változni, csak a belső (proci / RAM / kamera).

Elfelejtitek hogy kb 3 hónapja használok Lumia 925-t is (céges telefon), ami elég hasonló méret. Bizonyos dolgokra elismerem hogy jobb a nagyobb kijelző, pl ebookokat jobb rajta olvasni mint 4"-n. De nekem még mindig fontos hogy a mobiltelefonom MOBIL legyen, inkább mint tartalom fogyasztó eszköz. Arra ott a laptop / tablet. Mobiltelefonnal én IM-ezni, navigálni / térképezni, nyitvatartásokat csekkolni, asztalt foglalni akarok on the go, akár a villamoson kapaszkodva. A Lumia 925 és iPhone 6 kétzekes telefon (reachibility ide vagy oda), az iPhone 4/5 egykezes telefon (az én kézméretemmel).

Hiába van Lumia 925-m is, hetek óta a fiókban landol ha kimegyek a városba valamit csinálni, és inkább a 4-es szifont viszem magammal, holott sokkal lassabb...

precision
szerintem hibás döntés de persze a te döntésed
a következő széria már úgyis kisebb lesz fizikailag ugyanezzel a kijelzőméret mellett... várd meg akkor azt

vagy használd 2-3 napig és szokd meg... ne 10 perc nyomkodás után alkoss véleményt

Bazinga!

Tikal
ebből három szubjektiv szempont, mert nem vagy képes megérteni, hogy a nagyobb méret nem mindenkinek előny!!!

szóval maradt két advanced feature, az OIS és a nagyobb akksi, wow
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2014.10.26. 17:07:00

Tények:

- 2915 mAh és 1810 mAh
- 401 ppi és 326 ppi
- 5,5" és 4,7"
- OIS (optical image stabilization)
- OIL (optimization in landscape)

Biztos furcsa pár óra használatig mind a kettő i6-os az i5-höz képest, de a jóhoz könnyű hozzászokni.
Nem a méret a lényeg, hanem hogy jobb a 6 Plus, többet ad.

Tikal
pár nap alatt megszoknád...utána már nem akarnád az 5s-t

robotnyk
1-2 év? 1 hét után nem lenne nagy.
robotnyk
igen, veled van baj.

<#zavart1>
szucsy89
nem csak a 4s után lett volna nagy lépés egyből a 6-os? ha használni fogod az 5s-t 1-2 évig, lehet a 6 sem tűnik majd olyan nagynak, amúgy mennyi ideig nyomkodtad?
GregSB
Kiprobáltam a 6-ost és döntöttem: 5s 32GB-ot fogok venni.

Biztos velem van a baj, lehet az átlagosnál kissebb a kezem, de nekem a 6-os is túl nagy, kényelmetlen.

Tikal
veszekszel? 😄

szubjekiv érveken kívül egy advanced feature sem hangzott el, kivéve a képstabilizátort.

oké akkor nem tud - ha te erről meg vagy győződve, akkor nem veszekszek veled ezen

theone91
Hát, ha 5.5 incses telefont akarnék, akkor biztosan nem az iPhone-t választanám. A káva miatt brutális a telefon, nem a kijelző miatt.

robotnyk
nekem a nagyobb méret elég ahhoz, hogy a Plust válasszam, az OIS miatti jobb kamera csak hab a tortán 😊
Tikal
nekem ez még mindig nem ok a nagyobbra. több kellemetlenséggel járna számomra a méret. mellesleg jövőre majd belerakják ebbe is, csak idén még valamivel el kellett adni a Plus-t is... 😊

theone91
Ég és föld a különbség, ha szar fényviszonyok mellett szeretnél OIS-szel avagy OIS nélkül fotózni.

theone91
Grafikus vagyok, nekem is volt már kellő tapasztalatom digitalizáló-tabletekkel, főként Wacomokkal. Nem retushoz és utómunkához, hanem Illusztrációkhoz, digitális rajzokhoz használom őket. Bátran kijelentem, hogy a Galaxy szériás Wacom stylusok messze állnak a fostól.

Csak bugyutának tartom, ha valaki menüben navigáláshoz használja, mert egyáltalán nem kényelmesebb vagy praktikusabb, mint az ujjunk.

HIdd el, hogy nagyon-nagyon rossz. En Wacom tabletekkel kelek es fekszek szinte minden nap, szinte az osszes tablet es pen volt mar a kezemben, amit a belepotol kezdve a pro kategoriaig piacra dobtak es ha valami rossz, az a Notehoz adott stylus, de annyira, amit csunya szavak hasznalat nelkul ki sem tudnek oszinten fejezni.
Persze nem tagadom, hogy annak jo, aki jobbat meg nem hasznalt, hiszen aki nem ult Audiban, annak a TATA is jo auto. Szoval ez elege szubjektiv velemeny.

theone91
Nem szeretek stylust használni telefonhoz (átlegfelhasználáshoz). De azért szarnak nem mondanám azt a stylust. Note 3-on próbáltam, egyetlen problémája a mérete, de érthető okokból akkora amekkora. A panel megfelelően érzékel, minimális az input-lag, a gyors íveket nem rontja. Wacom Intuos Prom van itthon, megvan a viszonyítási alapom, semmi baj azzal a stylusszal, hozzáteszem nem is kell profinak lennie. Igazából a Note 4-es stylusban még felesleges is a 2048 szintű nyomásérzékenység.
Utoljára szerkesztette: theone91, 2014.10.26. 13:48:55

Az a Stylus inkabb ne is letezne, szegyen a Wacom nevere, annyira szar es hasznalhatatlan. De remelem tenyleg ez a jovo, annak en is orulhetnek, csak addig nem igazan fogunk elore haladni, amig csak egy ceg es annak is csak egy termeke fejlodik mindenfele konkurencia altal gyakorolt nyomas nelkul.

szucsy89
lényeges dolgokban nem tud többet, optikai képstabilizátor nélkül eddig is megvolt a világ, aki valóban kihasználja az nagyon kevés ember, a landscape mód nehogy már ficsör legyen, most az hogy message appban látom a nevek mellett a képeket is nem érdekel, egyedül a nagyobb akksi lehet csábító a jobb üzemidő miatt, egyébként kinézetre a 6+ nagyon csúnya, az az ember érzése mintha csak egy felfújt lufi lenne a 6 mellett és az is, de az iphoneok védjegyei ilyen méretben már csúnyák, mondjuk az ordas nagy káva alul és felül... én nem vagyok a phablet ellen, szerintem is ez a jövő bár még sosem használtam 4"nél nagyobb telefont de simán el tudom képzelni magamat, hogy ha egyszer használom majd akkor nem tudok kisebbre váltani, de az i6+ mint PHABLET, mondjuk a Note4 mellett labdába se rúg, főleg a stylus miatt ,akik munkaeszközként használják (rengeteg ilyet ismerek) azoknak elengedhetetlen
Tikal
Bocs de Hyperlapse 😊)

Fotóknál meg nincs akkora jelentősége, előnye emiatt..és akkor megint ott tartunk, hogy a szubjektiv előnyöket leszámítva miben is tud többet? -képstabilizátor. tovább?
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2014.10.26. 13:11:27

Nem hat, hogy tudna!
Az optikai stabilizator is ott van a 6-osban, de csak annak mukodik, aki nagyon erosen hisz a chemtrailben.

Tikal
advanced feature 😄D

hidd el, semelyik i6 tulaj fejébe nem férkőzött bele a gondolat, hogy baszus a Plus többet tud, mert nem tud 😊