iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pyrohun
Igen, marha vicces, kb. nesze semmi, fogd meg jól. Mintha nem lenne egyértelmû, hogy forgalmazni fogják...

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

pyrohun
Nem is úgy akartam beállítani, csak a JB-huszárok 99%-a úgy viselkedik, ahogy leírtam. Ezért is az általánosítás, de akinek nem inge... 😊

Mindenesetre amikor ide beír valaki, hogy "jajj, lassú a telóm", "jajj, nem indul újra", "jajj, nem látja itunes", stb (kb. 100 féle problémával), na abból tuti, hogy a nagyrésze érdekes módon JB-elve használja a telefonját. Ez tény sajnos, nem én találom ki.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

autoszimulator
" T-Mobile Hungary Sziasztok! Nagyon sokan érdeklõdtetek az iPhone 4 hazai forgalmazásáról. Itt és most elsõként veletek szeretnénk hivatalosan megosztani, hogy valóban forgalmazni fogjuk a készüléket. További részleteket most még nem árulhatunk el, de ígérjük, hogy mindig az elsõk között fogtok értesülni az iPhone 4-gyel kapcsolatos információkról!"

eget rengetõ t-mob bejelentés 😄

.: mobilize.hu :.

Mywi? na ez új nekem 😄 esek is neki thx!

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Aki felrak minden tört szart az meg is érdemli hogy fagyjon a készüléke. Nekem amióta iphone-om van sosem fagyott le, de még csak be se lassult, pedig végig JB-elve volt. És igen, warezolni is szoktam, shoot me 😄 de ne általánosíts minden Cydia-s és egyéb programot wareznak, mert amit nem enged meg az Apple az még nem a pokol kénes kövének tölteléke 😊 lásd: SNES és PSX emulátor

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Alien!
nálam az sbsettings az alap, tényleg sokat könnyít a kezelésen. A bitesms is kötelezõ, mert minden olyan funkció benne van, amit az apple érthetetlen módon kihagyott (telszám küldése sms-ben,lockscreen sms küldés,sablonok,stb), de ott van a backgrounder ami majdhogynem kezelhetõbb és jobb multitask-ot ad mint az apple sajátja. A Lockinfo is hasznos kiegészítés, ugyanúgy mint a Mywi amivel wifi router lesz a telóból.

Ezektõl manapság még egy 3G sem fekszik meg, ésszel kell csinálni, és fagyás sem lesz belõle.

Persze ezek nélkül el lehet lenni, de nekem pl már nagyon hiányoznának ha nem lennének.

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Ez a kép a függetleneket jelöli?
precision
sbsettings hasznos valóban, de amit megcsinálhatsz vele azt meg tudod a settingsben is... persze értem én, kényelmes dolog, de nem kizárólagos funkciót tud maga az sbsettings
filrendszeres turkálás nem biztos hogy szerencsés, ellenben a fájl átvitelben és azok kezelésében igazat kell adjak, az iTunest és ezt a zártságot én sem szeretem, még annak ellenére sem, hogy amióta iPhone -om van rendbe lett szedve a zenegyûtjeményem 😊
bt fájlátvitel számomra hasztalan, de ez valóban hiányosság... a miértre pedig pont az egyel ezelõtti dolog a válasz, nem tudna a fájlokkal mit kezdeni az iPhone, hisz nem az iTunes -on keresztül lettek syncelve
videocsengõhang az egy teljesen hasztalan dolog, a springboardot szerintem most is lehet lapozni 😊
a képernyõ elfordulása valóban hasznos lehetne, ki kéne próbálni, hogy milyen úgy, tény, hogy nincs benne amíg az iPadben pl igen (ott a nagy méret miatt került be, míg az iphone -on úgy gondolták nincs értelme, gondolom én)

Bazinga!

pyrohun
Igen és mindezekkel együtt kapsz egy bugos, szarráfagyós iphone-t, amiért utána az apple-nek, meg jobs-nak az anyját szídod. Fel sem merül az emberekben, hogy a JB és a szarfosul összetákolt warez programoktól lesz szar a telefonjuk 😊

Egyébként amiket felsoroltál, azokból talán a "több infó a fenti info sávon"-nak van némi értelme, a többi az qrva felesleges, de leaglábbis a vásárlók 99,9% -ának biztosan.

Filerendszer az talán legfontosabb. Csomó idegesítõ wifi átvitelt megspórol magának az ember így. Külön jó dolog még a hívásidõ részletezés.

Kaszi46

"Ez a "jailbreak nélkül szart se ér" dolog már régen lerágott csont. Melyik az a funkció amit csak jailbreakkel tudsz elérni? (a wareztól most tekintsünk el)"

Sbsettings, file rendszerben, turkalas(masolas pcre, telefonra, ezeknek a fileoknak az elinditasa, legyen az film zene doc pdf stb), bluetooth fileküldes, mp3, video csengohangkent h
asznalasa atalakitas nelkul, gui témák, több info a fenti informacios sávon, lockscreen teljes testreszabasa hasznos dolgokkal, lapozhato springboard, mozgaserzekeny horizontalis es vertikalis fokepernyo, itunes nelkuli szinkronizacio, wifis szinkronizacio, tv- re kikotes nem a drága gyári kabellel full kepernyõn (minden alkalmazassal mukodik), stb stb

*Posse*T.W.D*

Kész ez a vita már megint 😄 ctrl-c kategória. Ez 1 iphone fórum, nem pedig a Smartphone Kickbox Arena (SKA? 😄😄😄)

Érdemben: teljesen faszán sikerült jailbreak, megy minden, gyors 3GS, stb. Egyedül a multitask furcsa még, bár még nem tapasztaltam hátrányát, de nemsokára tesztelem hogy több memóriaigényes játékot elindítok. Most komolyan a "taskbar"-ból kell bezárni mindent? 😄

precision
ne kezdj már el megint butaságokat írni légyszives... csak magadat égeted le 😄

igen, a 8 éves monokróm telód is tudta ezeket, valóban
mint ahogy régen a képcsöves fekete-fehér videoton -on is lehetett nézni az m1 -et egy héten egyszer, szóval a kábeltévé meg a plazma ill. lcd tv -k nem találták fel a spanyolviaszt, mégsem használ ma már senki elavult szart, mert haladunk a korral, mert nem csak az a lényeg, hogy mit tud, hanem az is, hogy hogyan tudja ezt... nem kéne sarkosítani... nyugodtan menj vissaz 56k -s netre, hisz az is arra való mint a szélessáv, csak lassabb, de hát mit sznoboskodunk mi itt a megabitjeinkkel, hisz TE ugyanúgy tudnál netezni a dial-up -al

Az egységhez pedig annyit, hogy iphoneból van 4 db, os -bõl meg jelenleg 2 legfrissebb (ugye 3.1.3 a 2G -re, 4.0.1 az összes többire). Ezzel szemben androidból van vagy 3-4 féle verzió és több-több tucat készülék, azok közül felén egyedi gui és programok/widgetek vannak (elég a legnagyobb android felhasználót, a HTC említeni), ráadásul a régebbi modellekre nem is nagyon jön ki az új android, vagy elég késõn.
Szerinted hol nagyobb az egység? Ott ahol egy gyártó készíti a készüléket és az oprendszert vagy ott, ahol egy gyártó készíti az oprendszert és egy raklapnyi másik a sok-sok készüléket? 😊

Bazinga!

precision
Ez a "jailbreak nélkül szart se ér" dolog már régen lerágott csont. Melyik az a funkció amit csak jailbreakkel tudsz elérni? (a wareztól most tekintsünk el)

Én nem szeretem sem Jobsot sem az Apple -t... sõt, utálom õket. Errõl már beszéltem itt párszor. Ezzel együtt a termékeik jók.

A sznobozást pedig gondold át még egyszer szerintem. Elõször is google --> sznob 😊 De elárulom neked, hogy a sznob ember nem vesz tömegterméket, merhogy õ "felsõbbrendû", õ Armani meg Dolce meg istentudja milyen telefonokat vesz, amik 5-10x annyiba kerülnek mint az iphone. Az iphone már nem sznob termék. Sokkal inkább tömegcikk, mint a legnagyobb példányszámban eladott mobiltelefon 😊

Bazinga!

5c0rp330n
es hogy valami ertelmesrol is legyen szo: masnal is ilyen baromi lassu az SSH-n masolas (300KB/s) (wifi-n)? maga a wifi birna 5-7MB/s-et is, elozo telom 1,5 MB/s-el masolt wifi-n. vagy van valami SSH nelkuli gyorsabb megoldas?

5c0rp330n
" tudok netezni, játszani, tõzsdei és banki ügyleteket végezni, plusz van rá egy rakat hasznos progi "
ezeket a 8 eves monokrom kijelzos alsokategorias telom is tudta. nem beszelve egy akkori (2002-es) felsokategorias telorol. az h te eddig aludtal es az iphone-ra keltel fel azzal beetetve hogy ok szartak a spanyol viaszt, a te problemad. jah es qrvara elvakult fan lehetek iphone-al a zsebemben, gondolhatod. a kulonbseg koztunk csak az h en lattam es ismerek mas telokat is es nalam nem steve jobs kinyilatkoztatasai a szentiras. egy applebuzihoz kepest lehet hogy elvakult apple-utalo vagyok, egyebkent csak objektivan gondolkodonak hivnam magamat aki nem szop be minden marketinghulyeseget.

#18188: ki mondta h az?
#18191: "az iphone volt az elsõ olyan mobil amin kényelmesen lehetett webezni"
omm.. miota, hol, melyik dimenzioban?
"ami mögé egy könnyen átlátható, kényelmesen kezelhetõ szoftverboltot raktak"
ez meg igaz, de ne felejtsuk el, hogy ezzel mi is volt az igazi celjuk: totalisan a kezukben tartani az iranyitast es hogy minden egyes vasarlast le tudjanak vamolni maguknak szepen 30%-al.
jah, androidnal nincs egyseg. iphone 3g-nel pl hol az egyseg? valakinel 4.0, valakinel 3.x van rajta, sokan azt mondjak h nem is erdemes 4.0-ra feltenni mert rohadtul belassul tole (ami igaz is) mikozben az alkalmazasok fele 4.0-t igenyel. jaa, hogy az a nagy egyseg mindig csak a legujabb modellekre vonatkozik? ha evente veszel uj telot, androidon sem fogsz leragadni 1.6-nal, es nem sok gondod lesz az egyseggel 😊

pyrohun
Most nem azért, de mit érsz egy olyan telefonnal, amit csak az USA-ban és ott is csak a Sprint hálózatán tudsz használni? 😊 Ez a "mindenben jobb" meg kurvára szubjektív. Nekem pl. az iPhone 4 sokkal jobb, a saját igényeimnek.

Alien!
"iphone jailbreak nelkul egy draga kirakati targy ami igazabol semmit nem tud amit ne tudott volna 5 evvel ezelott is egy akarmilyen telefon"

ez azért így nem teljesen igaz. az iphone volt az elsõ olyan mobil amin kényelmesen lehetett webezni. Illetve az elsõ olyan mobil ami mögé egy könnyen átlátható, kényelmesen kezelhetõ szoftverboltot raktak amit azóta is orrba-szájba próbálnak utolérni.

Részemrõl munkatelónak lehet veszek most egy Galaxy-t az iphone mellé, de a rengeteg iphone-os alkalmazás feléhez sem találtam minõségi alternatívát sajnos a marketen..
Egyelõre ez még kevésnek tûnik ,de idõvel megoldódhat.

Az android másik põroblémája sztem, hogy nincs egység, mindenki eszkábál saját felületet. emiatt ennek nemfut ez, annak meg amaz, rengeteg telót még az 1.6-os szofttal árulnak, a frissítések sem jönnek egyszerre, emiatt a fejlesztõk is szenvednek.

Kicsit nekem káosznak tûnik az Apple rendszere után.

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Tikal
ja, igen, azt az 5 éves telefont azért áruld már el melyik is? <#vigyor>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Bazz, miért nem találkoztunk 5 évvel ezelõtt, ajánlhattál volna egy telefont nekem, amin tudok netezni, játszani, tõzsdei és banki ügyleteket végezni, plusz van rá egy rakat hasznos progi amiket most használok nap mint nap... ejj, miért is nem néztem jobban szét, tele volt a piac ilyen készülékekkel...

a vitának tényleg nincs értelme amik magas lóról dobálozól, sznobozol, ez kb meg is mutatja mennyire vagy objektív a témában, tulajdonképpen nem vagy jobb az elvakult fanoktól....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Attól még nem biztos, hogy rossz dolog egy feature, mert a "tömegeknek ez kell". Sõt.

http://www.mobilize.hu - miért is állnál meg?

5c0rp330n
igen, nagyon szepek es folyamatosak az animaciok, reszben erre gondoltam amikor egy draga kirakati targyhoz hasonlitottam 😊 ez nagyon is jo dolog, fontos a felhasznaloi elmeny (es tomegeknek igazabol ez kell hogy el lehessen valamit adni) de jailbreak nelkul majdnemhogy ennyiben ki is merul az egesz telefon.
(egyebkent az a tukorsima 60 fps-es animacio iphone 3g-ios4 komboval mar nem biztos h annyi.. 😊 )
#18186: ez meg egy olyan dolog, amihez az evo-nak vagy androidnak semmi koze.. a szolgaltatok sara ha nem tudjak rendes csomaggal rendes aron adni.

GregSB
Nagyon jó, hogy megveszed 120-ért függetlenül, és utánna mivel fogod használni?

Nekem most ikon 400-as csomagom van, amiben 400 perc lebeszélhetõ, és 2GB havi interentes forgalom biztosított. Ezt én nagyjából ki is használom.

Szóval oké hogy megvennék egy Desire-t 120-ért, de utánna ugyanannyit fizetnék havonta egy jó csomagért mint az iPhone-ért, szal ez így fail.

Van igazság abban, amit írsz, de abszolút nem gondolod át több szemszögbõl, csak a sajátodból nézed a dolgokat - így sosem fog téged komolyan venni senki, szimplán csak provokátornak tart.

Az iPhone azok számára tökéletes választás, és azok számára a legjobb telefon a piacon, akik a felhasználói élményre vágynak, arra az érzésre, hogy ami a kezükben van, az egy olyasmi cucc, mint amit a sci-fi filmekben láthatunk. Tényleg így van: tükörsima, 60 fps-es animációk, nyitás-zárás animációk, gyönyörû scrollozás - ez pontosan az, amit egyetlen másik operációs rendszer sem tudott valamiért megvalósítani. Valóban nem nyomogattam végig az összes létezõ mobiltelefono összes létezõ platformját, azt azonban tapasztalatból tudom, hogy még a Froyo sem nyújt olyan "high tech"-érzést, mint az iOS.
Nekem ez a legfontosabb egy telefonban, nem a megahertz-ek és az, hogy letölthessek hozzá témákat. Nekem, az én preferenciáimnak az iPhone a jelenlegi legjobb cucc a piacon - ettõl fuggetlenül abszolút nem kizárt, hogy az Android nemsokára lehagyja majd ebben a fontos részletben is.

http://www.mobilize.hu - miért is állnál meg?

5c0rp330n
igy van, senki sem akarta papiron harcoltatni, kezbe kell venni, ott a kulonbseg. iphone jailbreak nelkul egy draga kirakati targy ami igazabol semmit nem tud amit ne tudott volna 5 evvel ezelott is egy akarmilyen telefon es amin sznobok elbaszhatjak ertelmetlen fassagokra a penzuket mert nekik ugyis mindegy, sok masra viszont nem jo. jailbreak-el mar egeszen hasznalhato a telefon, de ez cseppet sem az apple erdeme. az evo es ugy altalaban egy androidos telo alapbol is hasznalhato.
az pedig hogy az iphone jobb mint a konkurencia, egy szimpla hazugsag. neked jobb, az lehet. legalabbis azt hiszed, hogy neked jobb, mert en ebben se lennek biztos, ha az android mogott ulne egy olyan onjelolt agymoso szelhamos diktator mint steve jobs, sztem jo esellyel elotte terdelnel inkabb.
felhasznaloi elmeny, store ket olyan dolog, amikben az android mar kozel ott van, par ev mulva le is hagyhatjak oket mindkettoben, egyebkent felhasznaloi elmenyen belul is sok helyen agyonveri az iphone-t (weboldal betoltes sebessege, flash lejatszas, teljes testreszabhatosag csak hogy nehanyat emlitsek). ellenben az evo oldalan lehet mondani legalabb 10 olyan komoly dolgot, ami nem hogy nem olyan fejlett iphone-on, de egyaltalan nincs vagy nevetseges hozza kepest.
#18180: 100-120-ert kb az osszes letezo androidos telefont megkapod. nem rablanccal, meg csak nem is kartyafuggoen. fuggetlenul. vagy sznoboknal nem szokas fuggetlenul venni egy telot ilyenkor sem, inkabb veszik dragabban, rablanccal, rozsaszin papirokkal, ugy menobb? 😊

mindegy, ennek a vitanak amugy sincs semmi ertelme, vallasi temakban (mint pl apple topicok) racionalis ervelesnek sosem volt helye ugysem.

TopGun
Sziasztok! tudna valaki segiteni abban, hogy milyen kijelzovedo foliat vegyek, ami ujjlenyomat mentes, a felhasznaloi elmenyt nem befolyasolja es nem invisible shield?

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Arcor
Azokat az appokat amiket egyszer mar letöltöttem barmikor leszedhetem ujra ingyen akkor is ha azóta fizetõsek lettek?

Fool me once, shame on you. Fool me twice, I put you in the ground.

GregSB
"es de, olcsobb elofizetessel is, 199 dollar. nem mintha ez egy ertelmes szempont lenne barkinek is."

Nekem az. Én elõfizetéssel fogom venni a következõ telefonomat, és amíg itthon iPhonet el tudod vinni 80e-ért, hasonló konstrukcióban más Androidos telót 100-120-ért tudsz csak...

REPS0L
és akkor én most így hogy húzom le a sok kis köcsögöt pénzzel aki nem ért hozzá? :'(
dislike

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

neevous
Nagyon le vagyok maradva a témában, de megoldották már, hogy az OLED ne bomoljon le?

precision
ITT egy elég részletes összehasonlító teszt
érdemes végignézni 😊

Bazinga!

GregSB
- Nagyobb a kijelzõje (fizikailag), de kissebb a felbontása, és nem SAMOLED vagy IPS, tehát kissebb a kontrasztja.

- Akksija több teszten is csúnyûn leszerepelt. 4G-n használva engadgetnél és más oldalaknál is 3-4 óra alatt lemerült 100%-ról 0-ra.

- A 4G jó lenne, de jelenleg kb sehol nem tudod kihasználni. USA-ban van 1-2 városban, itt európában sehol. Ráadásul ott van amit az elõbb írtam, még ha ki is tudnád használni úgy eszi az akksiját a telefonnak, hogy vehetsz alapból hozzá 2-3 pótakksit ha 1 napot ki akarsz húzni vele intenzív használattal.

- Ezen kívül még ott van az Android 2.1 VS iOS4, de ez már elég szubjektív terület, szal ebbe nem mennék most bele.

- iPhone is 199 dollár elõfizetéssel.

Szal én nem látom, hogy hol lenne minden szempontból jobb.

precision
felesleges papíron "harcoltatni" a két telefont (vagy akármilyen más telefont v. "tech cuccot")
kézbe kell venni aztán ott a különbség

ne értsd félre, nem azt mondom, hogy az iPhone 4 megéri az árát... dehogyis 😊 "csak" annyit mondok, hogy az iPhone jobb mint a konkurencia jelenleg... nem, nem azért mert 500 megapixeles a kamerája a procija meg 50 gigahertzes... 😊

felhasználói élmény, appstore... mást nem is mondanék 😊

android kezd feljönni amúgy, a market már nagyon szépen alakul, de még nem üti meg az apple/iphone szintet... SAJNOS

Bazinga!

5c0rp330n
5c0rp330n
hat, pedig nem ugy csinalsz mintha tudnal, egy darab dolgot nem sikerult mondani, es ha tudnal is, az sem bizonyitana semmit mert kb mindenre amit mondhatnal a masik oldalon 5 dolgot lehet mondani amihez az iphone4-nek koze nincs.

es de, olcsobb elofizetessel is, 199 dollar. nem mintha ez egy ertelmes szempont lenne barkinek is.

GregSB
Ezzel "a nagyjából mindenben jobb"-al azért tudnék vitatkozni 😄

Elõfizetéssel véve pedig nem olcsóbb, sõt...

5c0rp330n
es meg ott is milyen gecidraga.. a htc evo is olcsobb pedig nagyjabol mindenben jobb. mellesleg mar most tudja azt (4G) amivel a kovetkezo (vagy azutani? 😊 ) iphone-t akarjak majd rasozni a nepre.

GregSB
Az elõbb kihagytam párat, de jól látszik hogy svájcban a legolcsóbb európában.

GregSB

GregSB
Nem mindenhol. Európában Angliában, Franciaországban, Szlovákiában és Olaszországban lehet gyári függetlenül megvenni. Ja meg a németeknél, de ott valami spéci adó miatt horror áron adják.

pyrohun
nem tudom, de ott - ezek szerint - lehet 😊

Tehát mostmár mindenhol lehet gyári függetlent kapni?
Yoda001
én is most nekiállok 😊

http://9gag.com/gag/5135249

http://jailbreakme.com/faq.html

Kijött az univerzális jailbreak minden eddigi készülékre és OS-re (kivéve 4.1 beta) <#worship> holnap senem unalom 😛

Ha a törés miatt cseszõdött el frissítésnél, akkor oda a garanciának, úgyhogy jobban jársz ha a szifon-os szakmuksókra bízod 😉

Igen tört volt de gondolom ha t-be vinném azonnal vissza is dobják.

Gigabyte MA790X-UD4, AMD Phenom x4 9950 BE+refhűtő, Kingston HyperX 2x1GB 1066Mhz Kit, Asus Geforce 8800GTS 320MB, HKC 560W Samsung 160GB Win7 Ultimate 32bit, Apple Iphone 3GS 16GB

Amúgy javaslom hogy ilyen esetbe már vidd el valahova megnézetni ha istennek se csinál semmit. Ha tört volt, akkor a szifon.com oldalán lévõ címen jó szervízcsapathoz jutsz

Tévedsz, mert a zoomkerék szimering 😊

REPS0L
a fõtengelycsapágy

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu