45063
10255461851509447102.jpg
  • rastaman
    ajj, pedig milyen szép, mikor úszik a fény a feliraton, feloldás előtt. a kis apróságok, amik miatt IS anno megszerettem az iOS-t...
  • GregSB
    iOS 10-ben megváltozik a locksreen kezelése. Mostmár csak akkor fog átlépni a lockscreenrol a home-ra, ha megnyitjuk a Home gombot.

https://youtu.be/pyIiRYCPx0s
  • rastaman
    oks, köszi!
  • Rage47
    én régóta fólia nélkül használom a telefonokat. szabad szemmel nincs rajta semmi karc. ha megcsillan rajta a napfény, akkor látom, hogy a szélén vannak hajszálkarcok, de nem érdekel. tökéletesn nem tudod megőrizni úgysem.
  • rastaman
    tegnap óta boldog SE tulaj vagyok. a Touch ID-t még szoknom kell, mert i5-után automatikusan írnám be a jelkódot. főleg úgy, hogy napi szinten használom mindkettő készüléket

ehhez kapcsolódó kérdés: más is használja kijelzőfólia nélkül a telefont? kellene aggódnom, hogy napi használat következtében akár mikrókarcok keletkeznének rajta? (zsebben természetesen külön van, nincs kulcs/éles tárgy mellett, asztalon papírra rakom le, stb)
  • Rage47
    ja már értem mire gondoltok :)
    érdekes időszak lesz
    Utoljára szerkesztette: Rage47, 2016.06.25. 11:17:50
  • GregSB
    Nem.

Most már egyre biztosabb hogy idén csak egy kissebb frissítés jön, és jövőre amikor 10 éves lesz szifon akkor lesz egy nagyobb változtatás és teljesen új model.

Hogy mik lesznek a nevek azt senki nem tudja.
  • Rage47
    most nem iphone 7 jön? jövőre meg 7s
  • ProGabe #43569
    Nem lehet S a neve jovore, mert az most van. Esetleg SS. Hat, azt nem hinnem :D

Negy variacio lehetseges:
    iPhone 7 es pro
    iPhone 6[valami betu] es pro
    iPhone [valami betu] es pro
    Megszunik a szamozas, mint iPad eseten. Bar ezt szerintem a jubileuminal lepnek meg, ha tenyleg nagyon mas lesz es akkor ezzel is lehet jelezni, hogy na itt most valami tok uj dolog van
  • Jim Morrison
    Szerinted ezt innen bárki is tudja?:)
  • Rage47
    eddig az S széria mindig csak javított volt és ugyanazt a formát kapta. most az is teljesen máshogy nézne ki? vagy nem is S lesz a neve jövőre?
  • karajjj
    Nekem is az lesz majd a következő.
  • GregSB
    A 3D Touchos cuccok a 6-oson se. Pedig végre kezdik értelmesen kihasználni. Mindegy, szerintem mostmár kívárok a jubileumi szifonra :)
  • karajjj
    5s-sel ezek nagy részét nem fogom tudni használni
  • GregSB

• Solt
    Üdv Urak,

Az miért van, hogy amikor PC-ről, vagy a gyári töltőről töltöm a telefont (5S) akkor nem melegszik, viszont amikor az autóban töltöm, akkor mindkét töltővel forrósodik, és nem is veszi fel a töltést. Jelzi, hogy tölt, de kb annyit mint amennyit el is használ... Idáig egyik töltővel sem volt gond.
  • Sickness
    Hay
    Az miert van, hogy egy csomo zenet ismeretlen eloadokent rak fel telefonra, es csak akkor talalom meg, ha rakeresek? Nem lehet elohozni oket valahogy?
  • karajjj
    Nagyjából ez a legvalószínűbb.
  • GregSB
    WSJ szerint ez lesz:

- idén ami kijön telefon ugyanúgy fog kinézni mint 6/6s, csak jobb kamerát fog kapni + eltűnik jack csatlakozó
    - jövőre, a 10. évfordulón jön egy edge-to-edge OLED kijelzős telefon, kijelzőbe épített TouchID-val.
  • GregSB
    Ez elég okos fícsör:

https://twitter.com/olebegemann/status/744881057208602624
  • Jim Morrison
  • Solt
    Uhh, ez nekem is nagyon tetszik! :)
  • ProGabe #43555
    Jo lenne, nagyon jo lenne. Szeretem a kek szint, en biztos, hogy ilyet vennek
    http://www.martinhajek.com/iphone-77pro-in-dark-blue/
  • ForzaInter
    Dark Blue i7? A koncepciok kurva jol neznek ki.
  • GregSB
    Végre lehet majd külön állítani az ébresztő hangerejét
  • GregSB
    http://9to5mac.com/2016/06/14/iphone-curved-display-apple-patent/
  • roblee
    Sziasztok!
    Lenne egy amator kerdesem. Mivel meg nem csinaltam ilyet, ezert van szuksegem tanacsra.
    Az iCloud funkcion belul lehet biztonsagi mentest csinalni. Kerdes, hogy miket ment el ekkor az iCloudba, illetve be lehet kapcsolni az E-mail, Kontaktok...etc menteseit. Ez mast takar mint a ´Tarolas es biztonsagi mentes´? Ha ezek nincsenek bekapcsolva, akkor a biztonsagi mentes ezeket nem menti?
    Elore is koszi!
  • Bercy #43550
    A nagy ujitas szamomra az, hogy a fejlesztoknek is megnyitottak rengeteg dolgot. Pl nagyon jol nez ki ahogy a 3rd party voip alkalmazasok nativ telefonba epulve mukodnek.
  • GregSB
    Watch kifejezetten jó lesz a 3-as OS-el. Már nagyon várom milyen hardware upgradet kap ősszel, venni akarok.
  • Probatbicol
    Azért a watchOS-ben nagyon fontos változások lesznek, nyilván az is a legelmaradottabb, itt van hova fejlődni. Az egyik a multitasking, jelenleg ugye csak az utoljára futott alkalmazást lehet visszahívni, mostantól majd ugyanúgy lehet snapshotokon keresztül váltani a Dock-ban mint a telefonon. Ennél is fontosabb, hogy futhatnak a háttérben a programok, így a váltás sokkal gyorsabb lesz.
    Ez nagyon fontos a workout alkalmazásokban, jelenleg elég gáz, hogy futás közben nem elég rápillantani az órára, hanem 2-3 másodpercig az orrom előtt kell tartani, hogy befrissítse magát a telefonról, most majd mivel futni fog a háttérben mindig up-to-date adatokat mutat majd.
    Gondolom ennek az lesz a hátulütője, hogy gyorsabban fog merülni...
    Meg lehet majd szöveges üzeneteket is küldeni úgy hogy rajzolod a betűket, mondjuk ez kicsit nehézkesnek tűnik, majd meglátjuk.
    És egy csomó új osztályt adnak a fejlesztőknek, az óra jóval több részéhez adnak hozzáférést, biztos hogy változatosabb, és színesebb alkalmazások jönnek majd.

Amit nem értek, hogy a legnagyobb poént miért hagyják ki, a watch face letöltést, most megint hozzácsapnak egy pár darabot és annyi.
    Pedig mi lenne itt ha kiednák ezt is fejlesztőknek? Mondjuk valószínűleg az mint pl. a winampnál annó, lenne másfél millió skin, és abból kb. 3 használható :).
    Bár belegondolva nehogy az legyen, hogy jogi akadálya van a szabad watch-face készítésnek, mert akkor jönnének a Rolex feliratú és kinézetű skinek...
  • GregSB
    Bármennyire is meh volt a Keynote, azért ez tényleg egy nagy release lesz. Rengeteg nagy változás lesz a rendszerben, és a fejlesztőknek is megnyitottak egy csomó mindent, ami szintén érdekes újításokat fog hozni.
  • GregSB
    Törölhető lesz csomo rendszer app

http://www.theverge.com/2016/6/13/11923112/apple-ios-10-delete-stock-apps

Ami fura hogy olyanok is mint Mail vagy Calendar. Mi fogja átvenni a default naptár helyét ilyenkor? Lehet default appokat is lehet majd állítani?
  • passatgt
    Watch használhatóságban meg elég nagyot ugrott.
  • passatgt
    szerintem azért elég korrekt lett a macOS és iOS frissítés is, sok hasznos/kevésbé hasznos cucc került bele
  • Kongy
    Lehet, hogy akkor jön valami nagy innováció. Én azt várnám mikor fog úgy kinézni az iPhone, mint egy Galaxy S6 edge, már ami a képernyőt illeti. Bejön az az elképzelés, csak nem cserélném le arra a telefonra.
  • GregSB
    Nagyon nem értem, kicsit olyan mintha behúzták volna a kéziféket. Csak egy apróbb, iterációs frissítésnek tűnik. Úgy látszik a hardver is csak egy apróbb frissítés lesz ősszel. Nagyon fura ez, bár ugye jövőre lesz az iPhone 10. évfordulója, lehet akkorra tartogatják a puskaport.
    Utoljára szerkesztette: GregSB, 2016.06.13. 22:00:19
  • Kongy
    Néztem iPhone 7 koncepciókat, pletykákat... hát nem tűnik egy must have-nek így elsőre, igaz a 6-ost nyúzom, de nekem megfelelő lassan 2 éve... Nagyot kéne villantaniuk ahhoz, hogy váltsak ősszel.
  • LoDMaSt
    Egy csomó dolog jó lenne, de sem a siri, sem az írássegítés, news, homekit nem nagyon van itt elterjedve. A memories, apple térkép, emojis fejlesztés meg valahogy nem hoz lázba. :/
  • Bercy #43539
    Nagyon meh volt....
  • GregSB
    Egyébként iszonyat lagymatag volt ez a WWDC keynote.

Csomó nice-to-have fícsört jelentettek be (pl hogy Apple Watchal unlockolni lehet majd Maceket, univerzális copy paste, jó kis tweakek notif centerbe meg control centerbe), de összességében eléggé Meh volt. Sokkal többet vártam az iOS 10. verziójában.