iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
Mivel abban erősebb hardvare van mint 6-osban, és kissebb kijelzőt hajt meg (felbontás), szerintem 100% hogy jol fut rajta.

oneal1
köszi!

vajon Se-n is fut már szépen?

!Forza Ferrari!

GregSB
Semi extra nem kell hozzá.

Elmész a beta.apple.com-ra telefonról és követed az utasításokat.

Fel kell tenni béta profilet telefonra, utana siman software uodateből felmegy. Előtte egy offline backupot érdemes csinálni.

oneal1
mi kell most hogy fel lehessen tenni a betat? 😊

régebben nem volt egyszerű hozzájutni ha jól rémlik

!Forza Ferrari!

GregSB
Eddig nem futottam bele semmilyen bugba, de még nincs 1 napja sem hogy fent van.
Lehet érzéki csalódás (meg az animációk sebessége), de sokkal gyorsabbnak tűnik a 6-osomon mint az iOS9.
Az új hangok (billenytűzet, lock) is nagyon bejönnek.

Nem egy óriási előrelépés, de összességében kényelmesebb lett használni a rendszert.

LoDMaSt
Hasznalhato napi szinten? Valamilyen fontos buggal talalkoztal? Fontosabb programok kozul van, ami nem fut rajta?

@ Hellomarci

GregSB
Ban feltettem iOS 10-et.

Ami tetszik benne:
- gyorsabbak lettek animációk. Igy valahogy gyorsabbnak hat a telefon 😊
- a widgetek külön szedése a Lock screenről balra szerintem nagyon jó ötlet volt. Eddig mindig le kellett rántani a notif centert hogy rápillantsak az időjárásra vagy a remindereimre, ez igy sokkal gyorsabb, kényelmesebb.

Ami nem annyira:
- nem tetszik hogy a notificationök mind nagy kövér szürke buborékokba kerültek. Sokkal rosszabb lett az átláthatósága a listának. Eddig pl ha kerestem egy Twitter notification-t az előző napról, tök könnyen rátalált a szemem a kék ikonra. Az ikonok most is ott vannak, de sokkal nehezebben észrevehetőek.
- ugyan ez a szürke buborék jelenik meg a képernyő tetején, ami egy világos appot használva alig észrevehető. Nem értem miert nem maradhatott sötét.

GregSB
Eleg valószínű hogy ilyen lesz, de a képeken csak egy mockup látható.

ProGabe
Pedig nagyon ugy nez ki, hogy ilyen lesz, mert mindenhol ugyanazok a kepek bukkanak fel.
Jojjon belole kek es mar veszem is^^

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

robotnyk
gondolom azért szórja mostanában már a telekom is csomagban, hogy ami még van az elfogyjon. be akarnak etetni vele 1-1,5 éves hitelre még pár balekot
robotnyk
nálam csak akkor laggol, ha sok app között váltogatok, miközben az app store frissít. de legalább akkor nagyon. megjelenés óta megvan, és még soha nem csináltam rajta visszaállítást. de biztos én csinálok valamit rosszul.
Utoljára szerkesztette: robotnyk, 2016.08.13. 18:34:53
GregSB
BTW, állítólag nagyon le vannak fogyva Apple Watch készletek. Ez egy jel lehet arra hogy jön szeptemberben a 2. generáció.

GregSB
Ja értem. De én az FB app betöltési időről írtam, az sima 6-oson is folyamatosan lassult az elmúlt 2 évben.

6s Plus-on jobb az FPS? Bár nem nagy a kísértés részemről hogy olyan nagy telefont vegyek.

passatgt
nem csak facebook, alapból minden laggol plus-on. 6-on simán 60fps minden animáció, plus-on jó ha van 30 de nagyon sokszor megakad

GregSB
Facebook nálam is lassan tölt be, de ez nem az iOS hibája, hanem a facebooké. Ahogy jöttek ki belőle az újabb verziók ugy lassult be, már iOS 8 alatt is...

precision
Próbáltam azt a beállítást és a "mozgás csökkentése" opciót is, de érdemben egyik sem segített.

Bazinga!

passatgt
Plus azért laggol, mert skálázva van a képernyőméret. 1242x2208px-t renderel, de fullhd-ra skálázza le és azt látod a képernyőn. Tényleg fos, észrevettem már én is. Beállításokban van egy opció, hogy átlátszóság csökkentése, az sokat segít. 6/6s meg tükörsima, iPad is, mert ott nincs semmilyen skálázás.

precision
2 napig bírtam egy i6 Plust használni. Nem tudom ti hogy vagytok vele de iszonyatosan lomha készülék (az ára nem ezt sugallná, 130ezret adtam ki érte használtan). Természetesen a legfrissebb 9.3.4 volt rajta de próbáltam 3.3al és 3.2vel is. Oké hogy 2 éves modell de miért kell ennyire belassítani? Másodperceket kellett várni míg elindult egy Facebook vagy egy safari. Egy egyszerű Google találati lista görgetésnél már látszódtak a mikrolagok... fb idővonal görgetésnél meg full képregény. Restore, reset, minden volt már. Nagy csalódás volt nekem most ez... el is határoztam, hogy soha többé iPhone. Ez nagyon nem az a "60 fps" fluid iPhone feeling.
125ért vettem egy vadi új androidos készüléket 2 év garanciával és köröket ver rá minden téren (oneplus 3).

Bazinga!

Jim Morrison

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

rastaman
lehet csak nálam fordult elő, de ha nem a kijelölt útvonalon haladtam (gyalogosan), akkor az istenért sem akart újratervezni. egy esélyt adok majd még neki, ha kelleni fog a navigáció. a poi-k miatt amúgy tényleg jár neki a pirospont!

MerlinW
Ha van net, akkor végtelen lehetőség van😊 De pl EU-n kívül rémálom a mobilnet ára😊 EU-ban nem gond, én is be szoktam fizetni 5k-t 1GB-ra, általában bőven elég 1-2 hétre.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.08.09. 20:23:55

[merlinw.org]

Rage47
Én vettem 72 órás roaming netet most és Apple Maps mindent mutatott.
MerlinW
Én maps.me-t használom évek óta, életmentő külföldön. Részletes offline térkép, POIkkal, némi közlekedési infóval, offline navigációval. Betonstabil, gyors, megbízható, ingyenes.

[merlinw.org]

oneal1
Srácok köszi válaszokat! 😊

!Forza Ferrari!

Voyager5
Én használom amióta kijött. Eddig semmi bajom a stabilitásával.
Annyi volt mindössze, hogy egyszer valamiért a news holland híreket töltött be, de egy restart azt is megoldotta.
rastaman
vagy még ott van a "here maps" .ingyenes, országokat ott is le tudsz tölteni.

Tikal
én csak a nézetet nem szeretem rajta, túl apró, google maps jobb

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

passatgt
gyári app teljesen jó

Tikal
google maps, lemented a térkép részt ahova mész.

maps.me, szintén, itt egész országokat is le tudsz menteni

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

oneal1
külföldön melyik navigációt érdemes használni?

melyik generálja a legkevesebb adatforgalmat?

!Forza Ferrari!

ForzaInter

Yo, Bitch!

GregSB
Valaki használ iOS10 betat iPhone 6-on? Mennyire stabil a legújabb release?

Gondolkodom hogy feltegyem.

Dzsega
Sikerült beszélnem velük, egy ismert hiba, vegyem meg nyugodtan, nem fognak levonni pénzt. Nem is vontak, hiába volt fizetősnek megjelölve. Boldogság van! 😊 Köszi!
Utoljára szerkesztette: Dzsega, 2016.08.03. 07:29:56

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

oneal1
sziasztok

családban vettek i6-ot telenornál, imessage és facetime nem aktiválódik.

van erre valami orvosság?

!Forza Ferrari!

Rage47
asszem 2014 óta ingyenes az új készülékekre
ha nálad nem, akkor hivd fel az ingyenes magyar apple számot és hozzáadják az accountodhoz az iwork appokat
Utoljára szerkesztette: Rage47, 2016.08.01. 14:36:55
rastaman
szerintem csak új készülékkel ingyenes

passatgt
nálam ingyenes

Dzsega
Rosszul emlekszem, hogy az imovie ingyenes? 4,99€ az ára nálam...

Dzsega
Jipí! Végre sikerült vennem SE-t! Imádom!
Azért az i5 után még szokni kell, hogy nem kell jelkód, de megszokható...

blackfire001
Köszönöm a válaszokat! 😊
passatgt
Ha find my iphone be van kapcsolva és elhagytad, icloud.com-on lehet kiírni rá üzenetet.

dzsegameló
Csinálsz egy olyan háttérképet amire kiírod.

Szeretem a munkát, leny?göz, képes vagyok órákig ülni és nézni.

blackfire001
Köszi, már ez is előrelépés. Viszont a kezdőképernyőre nem megoldható egy szövegbuborékban pl.?
passatgt
Egészség appban a Medical ID-t be kell kapcsolni, akkor a segélyhívó képernyőn elérhetők az ott megadott adatokat.

blackfire001
Ma munkában előfordult az, hogy munkatársam az ebédlőben hagyta a telefonját. Felhívtak engem, hogy megtalálták a telefont, és hogy tudok-e segíteni megtalálni a tulajt. Persze tudtam. (Android telefon, nem volt képernyőzár semmi, ezért tudtak 'tárcsázni'.)

iPhone-on megoldható, hogy a kezdőképernyőn általános infókat közölhessek a 'megtalálómnak'? Nem szeretnék kockáztatni, hogy ne legyen képernyőzár, de valami lehetőséget szívesen adnék hogy könnyen megtaláljanak.
Pl.: név, e-mail cím, kapcsolattartó telefonszám

Remélem tudtok valami megoldást. 😊
szucsy89
fura, az én felhasználási szokásaim akkor másak (jelenleg nem iphoneom van, de volt 5-ösöm, ezért "nem hittem el" a 2 napot)

nálam: állandó mobilnet/wifi közti váltás, attól függ hogy otthon vagyok-e, állandó gps, fb, messenger nap közben, napi 3-4 db 5perces telefon + zenehallgatás, valamint az e-mailek folyamatosan jönnek.

ezzel egy telefonom sem bírt 2 napot (i5, LG G3 valamint a jelenlegi S6 edge sem)

bár tegyük hozzá, hogy ha nekem a nap végén 40-50%-on van, akkor is rádugom a töltőre, csak és kizárólag 100%-on szeretek reggel nekiindulni a napnak
Utoljára szerkesztette: szucsy89, 2016.07.13. 13:23:41
MerlinW
Bírja. Pont múlt szombaton mentem le Balcsira, úgy volt, hogy aznap hazajövök, így nem vittem töltőt. Használtam egész nap (zene, telefon, net, gps, stb), szombat estére ~20%-ra esett. Felajánlotta az alacsony töltöttségű módot, leokéztam. Vasárnap reggelre 5%-on volt, délutánra 1%-on. 1%-on 2x hívtak 1x én telefonáltam, illetve többnyire az időt nézegettem vele. Vasárnap éjfélkor kapcsolt ki, abban a pillanatban, hogy beléptem a házba. Lassan 1 éves 6S-ről van szó.

Tehát nem teljesítményarányos az akku állapotjelzés, sokkal több tartalék van benne, mint amit mutat.

[merlinw.org]

Esténként 50-60% között van az akksija, mikor töltőre rakom. Volt már rá példa, hogy elfelejtettem, akkor másnap este 11%-on volt, mikor rádugtam. Amire használom: napi pár perc telefonálás, sok messenger és facebook, illetve híroldalak alkalmazásainak olvasása. Mikor kipróbáltam a wazet rajta töltő nélkül, akkor estére már 7%-on volt.
Én is két naponta töltöm az 5s-t, minden második éjjel van töltőre rakva. Játszani nem szoktam rajta, de a hívás elég sok+messenger, outlook egyebek. A spotify is sokat megy. Sőt egy héten 3-szor futok, akkor a Spotify+Endomondo egyszerre megy egy órát. Ja és pár hónapja, mióta valamelyik futó alkalmazást kipróbáltam, állandóan megy a gps - ennek mondjuk nem örülök de nem sikerült még megoldani. Így megy le a 2. nap estéjére 10-20%-ra. A készülék másfél éves.

Akkor nem bírja a két napot, amikor hosszab 1-1,5 órás telefonkonferenciákban vagyok.