iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szucsy89
2 napot bír az akksija? mesélj még...

vagy lehúzod a töltőről, és 2 napig hozzá se nyúlsz
precision
Használtan venném az i6 -ot, 120ezerért már van szép állapotú független. Az SE nem kéne fele annyiért sem mert számomra röhejesen pici. A kezeim is elég nagyok, és még kettő is van belőle, nem okoz gondot mindkettőt használni 😊 Buszon állva kapaszkodva, vezetés közben, fenéktörlés közben WC -n pedig nem szándékozom használni a mobilt, szóval nem igazán gond, ha neadjisten egy kézzel nem érem el a bal felső sarkot.
Az almás logóval ellátott mobilok amúgy is minimum 50% -al lassabban veszítik el az értéküket mint bármelyik más egyéb gyártó mobiljai. Van egy LG G4 -em és örülök, ha 80-ért el fog menni makulátlan állapotban, garanciával, gyári függetlenül. 1 éves mobil, és 200 volt az ára amikor megjelent. Három hónapja van nálam én 100ért vettem.

Bazinga!

Ha nem tűnt volna fel, az új telefonok egyre drágábbak, a régiek meg emiatt nem igazán veszítik olyan mértékben az értéküket, mint az pár éve szokás volt. Nekem az 5S most tökéletesen megfelel, kicsi, gyors, stabilan működik, 2 napot bír az akksija. Ha nagyobbak az igények, akkor zsebbenyúlós lesz a téma. 6 vásárlásával én speciel még várnék 2-3 hónapot, akkor ha jön az új, beáll majd egy elfogadhatóbb árra szerintem, mert a jelenlegi áráért sokkal jobb biznisz az SE.
precision
Akkor nyilván bennem van a hiba, hogy egy 3 éves és 4 inches telefonért nem adnék ki 100ezret 😊 Elhiszem, hogy a mai napig gyors készülék, de nyilván egyre lassabb lesz, szerintem a következő iOS update -el válik majd közel olyan használhatatlanná mint az i4s/i5.
Akkor nem lesz i5s ajándék 😊 Saját részre viszont gondolkodom hogy i6 beszerzésén. A kérdésem az lenne, hogy i6s -hez képest mennyivel lassabb/rosszabb? Mert ha még 2 évig el lehet lenni a sima 6-ossal akkor nem adnék ki plusz pénzt a 6s -ért. A force touch annyira nem izgat, a jobb kamera sem igazán lényeges, a cpu/gpu/ram hármas viszont már annál inkább.

Bazinga!

100 körül van az új, tehát a 70 kb reális érte. Hiába régi konstrukció, még mindig tökéletes telefon, az újat max az akksi miatt érdemes megvenni.
Kongy
Valóban, egy 3 éves telefon, ami azért a mai napig lepipál elég sok másik telefont. Általános használatban még azt is mondhatnám, hogy olyan gyors majdnem, mint a 6-os. Csak ugye az a "kicsi" kijelző..

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

rastaman
egy 3 éves telefonról beszélünk, ami még mind a mai napig tökéletesen használható. a 70-80ezres árakat egy jó állapotban lévő telefonért én reálisnak ítélem meg.

precision
Mennyi most a reális ára az 5S -nek használt piacon? Csak mert nézegettem aprókat... és ilyen 70-80ezres árakat látok. Egy 3 éves telefonról beszélünk 😊 Vagy én vagyok a helikopter, hogy nem értem? Nem nekem kellene, ajándékba szánnám, én már nem tudnék megszokni egy ilyen pici kijelzőt. De ennyit nyilván nem adok egy 3 éves modellért. Vagy én vagyok hülye és tényleg ennyit ér egy i5s használtan? Vannak persze 50-60 körül is de azok leharcoltak már.

Bazinga!

GregSB
Can iOS 10 public beta
https://youtu.be/zYsVHXer9r0

passatgt
Most is van benne in-app purchase, csak ha jól látom rászámolja a 30%-ot
Utoljára szerkesztette: passatgt, 2016.07.07. 16:35:50

Jim Morrison
"Az Apple részéről ez első ránézésre védhető lépés, hiszen a Spotify nemrég kivette az alkalmazáson belüli fizetés lehetőségét iOS-es appjából, és Apple-ös felhasználóit közvetlenül saját, webes felületére tereli. A svéd cég ezt azért tette, mert iOS-en már évek óta kénytelen volt 30 százalékkal magasabbra árazni előfizetéseit az App Store azonos mértékű kötelező bevételrészesedése miatt, az Apple Music havi 10 dolláros árával pedig így pusztán díjszabás alapján képtelen versenyezni. Ezen pedig érdemben az sem változtat, hogy az egy évnél idősebb előfizetéseknél "csak" 15 százalék az Apple-adó."

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

passatgt
Egyszerűbb lenne, ha az előfizetést nem in-app purchase-el oldanák meg, hanem simán a weblapjukon, az appba pedig csak bejelentkezni lehet. Csak valszeg az egyszerűség és felhasználóbarátabb folyamat miatt még -30%-al is simán megéri nekik.

Ilyen alapon a banki applikációk esetében is mondhatná az apple, hogy a számlavezetési díjat csak applikáción belüli vásárlással lehessen kiterhelni, vagy az egyszeri átutalások díját...vagy ne adjak tippeket? 😊
Tikal
nem mintha olyan nagy frissitések érkeztek volna eddig is... a legutolsó nagy frissítés alkalmával kivették a csillag rendszert ( kedvencek ), azóta nem emlékszem semmi említésre méltóra 😊

amúgy meg idővel majd kibékülnek...egy két hét...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Jim Morrison

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

ProGabe
Ilyenkor nem lehetne linkelni egy cikket, vagy leirni, hogy mi van?
Mert a valasz: 'szom tudja, hiszen fingom nincs, mirol van szo 😄

Jahogy aha
Hat, b*szodjon meg az apple 😄
Valoszinuleg a Spotify fog lepni valamit, esetleg kiveszi a lehetosget, hogy elo lehessen fizetni az appon belul. Ugyebar az amazon appjaiban sem lehet pl. konyveket venni kindle-re. Mondjuk az azert van, mert nem akarja kifizetni a 30 centet (szazelokot?) az amazon minden vasarlas arabol
Utoljára szerkesztette: ProGabe, 2016.07.06. 22:30:28

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

szucsy89
nah, Spotify botrányhoz mit szóltok? most akkor nem fog már frissülni soha többé az app?

és aki ezt használja azzal mi lesz?
bakkerman
Jaja azt olvastam :/ de az ecset segitett 😊

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

k0trapali
Puha fogkefe, ecset.
Dzsega
Na azzal szépen beljebb lehet küldeni!

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

Tikal
sűrített levegő?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

bakkerman
ha elég poros a hangszóróm azzal mit lehet tenni,kilehet valamiveli piszkálni a port belőle? SE a teló. Elég zavaró mert félek hogy bentebb jut a kosz és valami gebasz lesz
Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2016.07.04. 18:35:52

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

LoDMaSt
Nekem nagyon bejön, erre cserélném az i6-ot. (Amivel egyébként semmi gondom nincs)

@ Hellomarci

rastaman
rákeresek mi az, köszi.

egyébként meg a "fémes" tapintás miatt is hanyagolom a tokokat bő másfél éve, azóta 1 db mikro méretű horpadást hoztam csak össze az i5-tel...

Én rakattam rá lekerekített peremű üvegfóliát. Sokkal jobb a tapintása, minimálisan gyűjti csak az ujjlenyomatokat és nem igazán karcolódik a fólia sem. 2500 forint szerintem nem olyan vészes ár érte.
rastaman
mondjuk aki nem hagyja őrizetlenül a telefonját, az feleslegesnek érezheti a táccsájdot.

MerlinW
Az lenne a csúnya, ha nem úgy lenne😊

[merlinw.org]

passatgt
+ bizonyos notification csak akkor jön be, ha a lock screen unlockolva van. Remélem SMS-nél megoldják azt, hogy válaszolni csak akkor lehet, ha táccsájdoltam

GregSB
Egyebkent ha rátesz es az ujjad a home gombra, akkor az ujjlenyomatod fel fogja oldani a telefonodat, de továbbra is a Lock screenen maradsz. Utana egy hone kattintással jon be a home screen.

Ez azért jo, mert igy fel tudod oldani a telefont, de nem ugrasz egyből a homera, még tudsz foglalkozni a Lock screenen levő notifikaciokkal.

GregSB
Ha megnézed a videót akkor most is úszik a fény a feliraton. Csak nem az van oda írva higy "Slide to unlock", hanem "press home to Unlock"

rastaman
ajj, pedig milyen szép, mikor úszik a fény a feliraton, feloldás előtt. a kis apróságok, amik miatt IS anno megszerettem az iOS-t...

GregSB
iOS 10-ben megváltozik a locksreen kezelése. Mostmár csak akkor fog átlépni a lockscreenrol a home-ra, ha megnyitjuk a Home gombot.

https://youtu.be/pyIiRYCPx0s

rastaman
oks, köszi!

Rage47
én régóta fólia nélkül használom a telefonokat. szabad szemmel nincs rajta semmi karc. ha megcsillan rajta a napfény, akkor látom, hogy a szélén vannak hajszálkarcok, de nem érdekel. tökéletesn nem tudod megőrizni úgysem.
rastaman
tegnap óta boldog SE tulaj vagyok. a Touch ID-t még szoknom kell, mert i5-után automatikusan írnám be a jelkódot. főleg úgy, hogy napi szinten használom mindkettő készüléket

ehhez kapcsolódó kérdés: más is használja kijelzőfólia nélkül a telefont? kellene aggódnom, hogy napi használat következtében akár mikrókarcok keletkeznének rajta? (zsebben természetesen külön van, nincs kulcs/éles tárgy mellett, asztalon papírra rakom le, stb)

Rage47
ja már értem mire gondoltok 😊
érdekes időszak lesz
Utoljára szerkesztette: Rage47, 2016.06.25. 11:17:50
GregSB
Nem.

Most már egyre biztosabb hogy idén csak egy kissebb frissítés jön, és jövőre amikor 10 éves lesz szifon akkor lesz egy nagyobb változtatás és teljesen új model.

Hogy mik lesznek a nevek azt senki nem tudja.

Rage47
most nem iphone 7 jön? jövőre meg 7s
ProGabe
Nem lehet S a neve jovore, mert az most van. Esetleg SS. Hat, azt nem hinnem 😄

Negy variacio lehetseges:
iPhone 7 es pro
iPhone 6 es pro
iPhone es pro
Megszunik a szamozas, mint iPad eseten. Bar ezt szerintem a jubileuminal lepnek meg, ha tenyleg nagyon mas lesz es akkor ezzel is lehet jelezni, hogy na itt most valami tok uj dolog van

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Jim Morrison
Szerinted ezt innen bárki is tudja?😊

Rage47
eddig az S széria mindig csak javított volt és ugyanazt a formát kapta. most az is teljesen máshogy nézne ki? vagy nem is S lesz a neve jövőre?
Nekem is az lesz majd a következő.
GregSB
A 3D Touchos cuccok a 6-oson se. Pedig végre kezdik értelmesen kihasználni. Mindegy, szerintem mostmár kívárok a jubileumi szifonra 😊

5s-sel ezek nagy részét nem fogom tudni használni <#idiota>
GregSB

Üdv Urak,

Az miért van, hogy amikor PC-ről, vagy a gyári töltőről töltöm a telefont (5S) akkor nem melegszik, viszont amikor az autóban töltöm, akkor mindkét töltővel forrósodik, és nem is veszi fel a töltést. Jelzi, hogy tölt, de kb annyit mint amennyit el is használ... Idáig egyik töltővel sem volt gond.

www.smart-bus.hu

Sickness
Hay
Az miert van, hogy egy csomo zenet ismeretlen eloadokent rak fel telefonra, es csak akkor talalom meg, ha rakeresek? Nem lehet elohozni oket valahogy?

Fogd már be a pofád, ha hozzám beszélsz!

Nagyjából ez a legvalószínűbb.
GregSB
WSJ szerint ez lesz:

- idén ami kijön telefon ugyanúgy fog kinézni mint 6/6s, csak jobb kamerát fog kapni + eltűnik jack csatlakozó
- jövőre, a 10. évfordulón jön egy edge-to-edge OLED kijelzős telefon, kijelzőbe épített TouchID-val.