iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
ilyen telefon vezérlés már van egy ideje ios-ben nem? bár még soha nem használtam

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

DanielT
2-es pont.

Ha a telefon funkciói vezérelhetõek vele, akkor tudja értelmezni az elhangzottakat, még akkor is, ha annak az az eredménye, hogy adat híján nem tudja végrehajtani.

Mai sokadik Siri majdnemfalhozvágásom: Direkt eltároltam a navigációban a lakcímemet "Home" néven és kipróbáltam, hogy "take me home". Válasz: Magyarországon nem tud keresni.

Hulladék.
Tikal
akkor most a diktálásról beszélünk vagy a szövegértelmezésrõl? Mert az hogy lediktálsz neki egy levelet offline az nagyon fasza, tényleg nem értem miért nem elérhetõ ez a Siri-n, de a szövegértelmezés más tészta. Vagy ha megkérded tõle mi xy telefonszáma vagy email cime akkor azt is megkeresi neked a contact-ok között? Nem tudom, kérdezem.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

DanielT
Na nézzük akkor mit tudunk és próbáljunk logikusan gondolkodni:

1. Diktálni tudsz neki offline, tehát teljes jogú szövegfelismerés. Hangot szöveggé alakít.

2. El tudja dönteni, hogy a kiadott parancs a telefonon végrehajtható, vagy nem, tehát szöveget értelmezni is kiválóan tud.

3. Amihez nem kell adatbázis, tehát a telefon funkcióinak vezérlése, azt végre tudja hajtani.

A következtetéseket inkább rátok hagyom.
Tikal
Amit itt az elõbb linkeltél, az a 22MB-os csomag, az nem a Google Now szerintem, hanem a voice recognition csomag, ami arra jó hogy felhivj valakit, elindits egy dalt stb.. Persze ettõl még remek hogy letöltheted a telefonra, és elérhetõ offline, de a Google now másra való, és máshogy is müködik, ugy mint a Siri, és gyanítom a Google now sem Larry Pagae othoni PC-jérõl fut hanem egy szerverparkból amiket szeretsz ugy lenézni...

DanielT
Már nem kell odamennem, megoldották, hisz látod.

Persze itt azt szokás hinni, hogy amikor hanggal beállít valaki egy ébresztõt iPhone-on, akkor 10 atomreaktor kapcsol maximális fokozatra, hogy ki tudja szolgálni a világ legerõsebb szuperszámítógépén futó földöntúli intelligenciát, ami ezt értelmezni képes.

Az adatbázis alapú keresésekhez nyilván net kell.
Tikal
Telefon vezérlés már eddig is volt, siri elõtt: play madonna ray of light, call jim stb... ??

Ha csak annyi lenne az egész magic ahogy leírod, hát nem tudom, neked mérnöknek kéne menned a Google-hoz...talán az egészet megoldanád egy 22MB-os app-al.

DanielT
Nyilván nem teszik bele az internet tartalmát a mobilba, nem is errõl volt szó, hanem a szövegfelismerésrõl, ami egy nagy nulla, semmiféle netes ultraintelligencia nem kell hozzá.

Megy az agyrohasztás ezzel a Siri vel is, hogy:

Whats the WEATHER like TODAY? Elég csak ennyit bemondani, hogy WEATHER.

Vagy who is Barack Obama? Lószart, csak a név kell neki, semmi mást nem értelmez.

Kulcsszavakat keres az elhangzott szövegben és vagy Google, vagy Wolfram Alpha, ennyi a nagy tudása ennek a csodának.

És az, hogy 10-bõl 9x teljesen haszontalan a saját tapasztalataim alapján.
Tikal
Ez nem a google now szerintem 😊

MerlinW
Így van. Igazad van. Mint mindig.

[merlinw.org]

clio1616v
látom, és?

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Tikal
Telefon vezérlés eddig is ment simán, nem?

Egyébként mutatnál egy videot vagy cikket arról hogy a Google Now megy offline? Nem hallottam még róla

MerlinW
Nem tudom, hogy benne maradt-e a voice control a 4S/5-ben.

[merlinw.org]

DanielT
Mit értelmez? Szaros kulcsszavakat vesz ki a felismert mondatokból. Hihetetlen, hogy mit beleképzeltek ebbe a picsa bûvésztrükkbe.

clio1616v
a szöveg felismerése és a nyelv értelmezése ugyanazt jelenti?

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Ertem, igy logikus. De akkor hanghivas sincs, amolyan Nokia modra?

http://gaborszantai.co.uk/

DanielT
Aha. Nyilván.

22 megabyte a Google angol nyelvû nyelvfelismerõ pakkja, biztos jól tömörítették. <#rolleyes>
MerlinW
Fejtsd ki kérlek, hol fáj?😊 A szövegértelmezést végzõ rendszer és az adatbázis mérete terabájtokban mérhetõ.

[merlinw.org]

DanielT
Mint említettem: A Google már megoldotta, hogy nem kell mindenhez online-nak lenni, pláne telefon vezérléshez. Sõt, diktálás is megy simán.

"nem lenne elég a 64GB"

Ez fájt.
MerlinW
Mert a szövegértelmezés a szerveren történik. Ha ezt belepakolták volna az iOS-be, egyrészt nem lenne elég a 64GB, másrészt nem lehetne napi szinten frissíteni.

Ezért jó a i4, abban még sima Voice control van😊

[merlinw.org]

Tikal
mert a hangod feldolgozását, az utasitás feldolgozását nem telefon végzi, hanem a központ... szerintem google-nél ugyanez..

Ettol fuggetlenul miert kell a net ahhoz, hogy Siri, kuldd ezt az uzenetet X-nek, Siri, jegyezd be ezt a naptarba, Siri, hivd Y-t, Siri van-e John Doe nevu kontakt a listaban, Siri mi John Doe cime?
Ezeknek a telefonon kell lennie, nem a szerveren.

clio1616v
kipróbáltam ma reggel a melóhelyemig

a magyar hang kicsit beszédhibás de kifejezetten vicces 😊

tökéletes útvonalon vezetett, szép folyamatos mozgás letisztult felület és jól látható utcanevek

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

DanielT
Ma bejelentettem egy javítani való helyszínt a maps-ben, hadd örüljenek.

Ami viszont egyszerûen szánalmas, hogy még arra se képes ez a szartömb, hogy elsõdlegesen abban a városban keressen, ahol éppen vagyok, ha csak az utcát írom be. Szintén vicces, hogy álló nézetben az elõzmények felsorolásánál kb a város meg az irányítószám fér ki, az utcanév nem, ezért lehetetlen kiválasztani bármit.

Elcseszték ezt, de iszonyúan. És ezekrõl még szó se esik, csak a pontatlanságokról.
precision
persze, ez így van... és erre tökéletesen alkalmas az iphone 4/4s kamerája is

ha meg fotós az ember, legyen nála mindig egy komolyabb gép, ne a telefonjára hagyatkozzon

Bazinga!

GregSB
Ja és akkor cipelhet magával egy telefont meg egy gelekszi kamerát is...

A telefonban lévõ kamerának pont az az elõnye, hogy mindig nálad van, akkor is amikor a nagy kamerád nincs. És nem egyszer elõfordul, hogy meglátsz egy pillanatot amit meg akarsz örökíteni amikor csak a telefon van nálad. Ezért fontos hogy jó legyen a kamera a telefonban, nem azért mert ezzel akarsz a Natgeonak fotózni.

precision
Most õszintén, szerinted érdekli õket a vásárlók 1-2% -a? 😊
Viszik a telefont mint a cukrot, nekik csak ez számít. Sokan csak arra használják a telefonjukon a kamerát, hogy valamit gyorsba lefotózzanak vagy ha tényleg fényképezõ helyett használják akkor tisztában vannak vele hogy ez nem egy tükörreflexes gép. Persze ez a belilulás akkor is gáz, de én emiatt nem vetném el egy iphone5 vásárlását. Vagyis máshogy mondva, biztos, hogy nem a fotós képességei miatt vennék magamnak mobiltelefont, ezek a megapixelháborúk is csak kinek nagyobb a pénisze stílusú szám dobálózások. Rengetegszer láttam már, ismerõsök között is, hogy x és y telefon között a megapixel szám alapján választottak 😊 Avagy "ez nyóc megapikszel, há ez jobb mint a zötmegapikszel" 😊

vegyél egy ilyet és tudsz fotózni meg tapickolni is 😊 igaz telefonálni nem lehet vele

Bazinga!

DanielT
Ez kivetelesen nem volt hulye kerdes, inkabb az a hulyeseg, hogy mindenhez kell neki net. A Google mar ezt is megoldotta, a telefon offline is vezerelheto vele.
http://szifon.com/2011/12/16/vilagito-alma-logo-10-000-forintbol-iphone-44s-hez/

szerintem valami ilyesmi lehetett, de tökjó, lehet én is kipróbálom 😄
dragon11
apropó😄

tegnap láttam egy hölgynél egy iphone 4 vagy 4S-et.. és a hátulján az alma kéken világított.. azt vajon hogy, mennyiért, hol ?😄😄

dragon11
jaoké.😄

bocsi a hülye kérdésért D:

Dzsega
pl: a kutyák nemi élete? Az sem kapcsolódik a nethez.<#idiota><#eplus2>

Igen, kell minden esetben, mivel a kérdés feldolgozása és kiértékelése nem a telefonon történik, hanem a szervereken, lehet az akár helyi keresés a telefonon is, akkor is s szerver értelmezi és értékeli.

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

dragon11
de úgy értettem hogy minden esetben kell-e.. mert ha mondjuk nem nethez kapcsolódó kérdést teszek föl, érted.😊

MerlinW
Használd azt az icipici agyacskádat és kérdezz újat😊

[merlinw.org]

clio1616v
hát a google-höz kell-e 😄

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

dragon11
Srácok!

A Siri-hez kell net, vagy megy anélkül is ?😄

clio1616v
ma megjött a ZAGG invisible Shield HD front + back

a hátuljára fel is tettem, reggelre kész is; nagyon profi az installation kit, amit adtak mellé

nekem amugy mindegy, mert hiaba van, mire elindul kihul a KV😊

Andr0
vagy a Siri be van kapcsolva. Bár nem tudom hogy akkor is megy-e a háttérben ha nem használod. Apple-ból kinézem hogy a Sirit kémedésre is használja.

Armin & Ayu fan

DanielT
Érdekesség:

2 éve minden hónapban 350 és 400 megabyte között van a forgalmazott adatmennyiségem. Szinte már vicces, hogy milyen precizitással, pedig egyáltalán nem is figyelek rá.

Most ránéztem az i5-re és 4 nap alatt 170 mega... Hmm...

Semmi extra használat a navigáción kívül, amit kb 2-3x használtam csak tesztelés céljából.
Andr0
a magyarban semmi sincs... énis gondolkoztam már a váltáson us vagy GB appstore-ra. az még a macbook-oldalról is jólenne nekem.

Armin & Ayu fan

Nincs... 😞

www.smart-bus.hu

GregSB
Magyar storeban nincs is SB app <#fejvakaras>

GregSB
Én amcsi storet használom, és amit onnan leszedek Starbuck appot kéri az elején h válasszak országot, de csak USA, GB, Németország és Kanadaválasztható. A magyar appsotreban lévõ mûködik itthon?

Andr0
a kamera issue nem bug hanem feature... egyedi képek xD

GregSB: épp Belgiumban vagyok, de magyar Appstore-ral szóval nem tudom használni :/

Google Maps meg szép és jó Safariból, de így eszi a netet... ha saját app lenne, akkor kb annyit enne mint az Apple Maps.

Armin & Ayu fan

Ilyet lehet venni magyarországon? 😄D

GregSB
Beélesedett

Attila8805
#31400 ??

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

Attila8805
Amikor csak simán a nevet nyögöm be neki akkor csak annyit mond hogy nem érti de rákeres nekem a neten 😊

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"