iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sickness
Volt mar valakinek olyan, hogy magatol bejott az apple logo mintha ujraindult volna, de nem kert pin kodot? Csak az idot akartam megnezni es ez fogadott, sot meg az akku is felugrott 100%-ra pedig joval lejjebb volt...

Fogd már be a pofád, ha hozzám beszélsz!

Magiszter
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Attól nem, szerintem az marhaság <#vigyor>
Ennek ellenére nem kaptam oltást gyerek korom óta. Én a fokhagyma-kolbász-kenyér kúrára szavazok betegségek terén<#idiota>

Dzsega
Az oltásoktól nem félsz, hogy mikrochippet ültetnek beléd vele?<#mf1>

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

LoDMaSt
Engem nem zavar, nincs mit titkolnom. És igen, én vagyok az, akit a reptereken sem zavarnak a testszkennerek, mert inkább csekkoljanak végig, minthogy testre kötözött bombákat vigyenek fel a gépre. Az idióta jogvédõket meg még a mentõben is ütném, nem muszáj iphonet venni, meg repülni sem, akinek nem tetszik.

@ Hellomarci

Tikal
OMG...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

GregSB
Szerintem te add el minden elektromos kütyüdet és költözz afrikába. Ott "szabad" lehetsz.

Magiszter
Oda mész és azt csinálsz amit akarsz? Cserébe tudják hogy nézel ki, ismerik az ujjlenyomatodat, tudják merre jársz, mit veszel, mennyit költesz, milyen gyakran....stb. Te a magánszféra szabadságát adtad fel egy darab mûanyagért amivel elmehetsz bárhova. Csakhogy minden lépésedrõl tudni fognak... megérte? Hát nem tudom. Egyszer kerüljenek ki az ilyen jellegû adataid, vagy éljenek vissza vele mások. Hidd el meg fog változni a véleményed.
Ráadásul a PRISM esetbõl is tudjuk, hogy az online/telefonos tevékenységed is naplózva van, így nem csak annyit tudnak rólad. amennyit a bankod, vagy az adóhivatal, hanem az ismerõseid, érdeklõdési köröd, politikai- és vallási meggyõzõdésed. Ha használsz közösségi oldalakat, akkor még ennél többet is. Mindent tudnak rólad, már majdnem a gondolataidat is. Ezért cserébe kapsz egy mûanyag lapot és mehetsz amerre látsz... A legjobb börtön az amiben azt hiszed szabad vagy.

Dzsega #37518: Kb 4 éve regisztráltam a Facebook-on, hogy a családi eseményeket könnyebben/olcsóbban tudjuk összehozni. Nyilvános profilom lényegében megegyezik a szakmai önéletrajzommal. A privát profilba 1-2 családi eseményen készült képet osztok meg, esetleg érdekes cikkeket a netrõl. Ez kb 2-3 hetente jelent egy postot.

MerlinW #37516 "Nézd a másik oldalát is. Ha bármi gond történik veled, azonosítható leszel."
Az "Önök biztonsága érdekében" szöveggel nálam nem lehet eladni mindent. Sarkított példa, de "ültesse be ön is a gondolat-irányító-csipet és garantáljuk hogy szépek lesznek az álmai, vidámak a hétköznapjai, derûsen látja a jövõt". Ugye érted mire célzok. <#nezze>

clio1616v
miért szerinted a viszonteladó vásárlása a gyártótól nem eladás? 😄DD

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

clio1616v
azért hogy tudja mozgatni; kapcsold be a Mozgás csökkentését és jó lesz

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Dzsega
nagyon kíváncsi lennék pl a fészbúk profilodra, mert ott aztán mutogatják magukat a népek rendesen megy a rongyrázás azt itt meg paráznak az adatai miatt... LOL! (Tisztelet annak a nagyon kevés kivételnek...)

Tikal
Megfogtad a lényeget 😄DD

Szerinted miért akarja tudni egy ország hogy kik és miért lépnek be a területére? Vajon miért?

Milyen szabadságot adsz fel mikor az USA-ba utazol? 😊 Eleve több szabadságod van mint 20 éve volt! Ma oda megyek és akkor egész Európában egy szál igazolvánnyal ahova akarok. Akkor most szabad vagyok vagy sem?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

MerlinW
Nézd a másik oldalát is. Ha bármi gond történik veled, azonosítható leszel. Azonban az iPhone által rögzített ujjlenyomat alkalmatlan mindenféle azonosításra, lévén nem olyan ujjlenyomatól van itt szó, mint amire te gondolsz (mint amit a hatóságok vesznek le tõled), hanem szimpla képanalizációról van szó. Errõl több cikk is megjelent, másoknak is ba**ta a csõrét.

[merlinw.org]

GregSB
Mégis milyen szabadságodtól fosztanak meg hacsak nem bûnözni akarsz?

Magiszter
Még jó hogy nem kellett 200-éve (1814-ben) fénykép hozzá, hiszen az elsõ fényképet 1826-ban készítették. Amikor a fényképezõgép technológia elért arra a szintre hogy értékelhetõ minõséget állítsanak elõ megjelentek az elsõ fényképes útlevelek (XX. század eleje).

De most kérlek magyarázd el nekem hogy miért szükséges az ujjlenyomat, ha jó 100 évig elég volt a fénykép?
De add csak fel a szabadságod utolsó morzsáit is, ám ne legyen baj ha más nem akarja.

GregSB
@waltmossberg: Teardown Shows iPhone 5S Costs at Least $199 to Build, $173 for the 5C @ahess247 http://t.co/XGxFpALuPT

Tikal
érdekes, kétszáz éve még fénykép se kellett.... jaj ne már 😊

Tikal
Mert ha nem így tennének, akkor mit gondolnának a részvényesek? Látod mi van, mikor nem 5 milliot adnak el vaalmibõl, csak négyet.... meg jönnének a kommentek is, hogy az apple megrohadt stb 😊

GregSB
Link

"For instance, Night Sky 2 — it’s among those apps compiled in 64-bit — clearly gains speed during startup. It launches in 2.7 seconds on the iPhone 5S, compared to 4.6 seconds on an iPhone 5. Although 1.9 seconds may not sound like much, it’s still an indicator of the kinds of speed gains we’re likely to see as more apps are updated.

A better test of the new architecture is the new game Infinity Blade 3. For this quick test, I rebooted both devices and launched the game before running any other apps. From the moment I launched the game until the introduction animation ran, I found the iPhone 5S to be surprisingly faster than its predecessor. On first launch, the iPhone 5S needed 47 seconds to clear the loading screen and begin the animation, 14 seconds faster than the iPhone 5. For the second launch, I rebooted the phones again before launching the game. The iPhone 5S reloaded the game in 17.8 seconds compared to 48 seconds for iPhone 5. On the third attempt, the iPhone 5S needed 19.8 seconds, the iPhone 5, 37.9 seconds."

GregSB
Olyan appoknál amik nincsnek 64 bitre optimalizálva oersze hogy nincs különbség. A natív 64 bites appok viszont sokkal gyorsabbak. Asszem Infinity Blade 35-40 mp-el gyorsabban tölt be mint iPhone 5-ön.

JohnnyNapalm
ennyit a benchmark pontokról 😄
gyakorlatban a legtöbb esetben semmilyen különbség nincs, és ahol van, ott is csak annyi hogy alapesetben nem vennéd észre ha csak nem tartod egymás mellé a kettõt

Bercy
Az ujjlenyomatot nem menti le az iPhone hanem a jellegzetes pontokbol keszit egy HASH-t, azaz egy egyiranyu, veszteseges kodolassal vannak tarolva az ujjlenyomat adatok amik nem visszafejthetoek hisz vesztesegesek.

#37481: azert nyujtja meg a kepet, mert ugye van ez az uj dinamikus hatter feature. Nagyobb kep kell neki a kijelzo felbontasanal, hogy mukodjon. Googleban pillanatok alatt meg lehet talalni, hogy mik az uj nativ hatter felbontasok.
GregSB
Jobban kifejtve: aki adott Munster prognosztizálására, és shortolni próbált Apple részvénnyel az most kurva nagyot bukott. Ezért próbálja magát tisztára mosni, de ezt már ígyis úgyis bebukta.

www.smart-bus.hu

GregSB
De még ha csak 5 milliót adtak el összesen (ami nem igaz) akkor is: Samsungnak 1 hónap alatt sikerült 10 millió S4-et eladni úgy, hogy 60! Országban árulták a készüléket, még így is bõven az 5s lenne az a készülék ami jobban fogy. Részemrõl innen kiszálltam a vitából, mert egyébként magasról szarok rá melyikbõl mennyi fogy, csak azért linkeltem be a híreket mert szerencsére mint látható a cégnek még nem megy olyan szarul, mint azt a sok károgó szakértõ próbálja elhitetni.

GregSB
Nettó faszság. Munster védeni próbálja magát, mert õ 5 millió telefon eladását prognosztizálta, és hogy a részvényárak tovább fognak zuhanni. Ezért most nem kevés ügyfele lehet pipa. Az Apple soha nem számolta bele eddig az eladásokba a raktáron lévõ telefonokat. Ráadásul mindenhol 1-2 hét várakozás van a készülékekre, magyarul NINCS raktáron telefon, csak egy elemzõ próbálja szánalmasan védeni a bõrét.

Prody
Apple

Most pedig jönnek a magyarázkodások. Kezdem:
Index 😄

Na tessék, apple-hoz híven más ferdítések is vannak a számokban:

"az Apple trükközött a számokkal. Munster szerint az elképesztõ 9 milliós adat úgy jött össze, hogy az Apple eladottnak számolta azokat a készülékeket is, amelyeket a partnercégeinek – például amerikai mobilszolgáltatóknak – szállított ki, de valójában még nem adták el azokat, csak állnak különféle boltokban raktárkészletként.
Mivel az eddigi modellek esetében ezek a készletek azonnal kifogytak nullára, az Apple-nek még csak azt sem kell mondania, hogy megváltoztatta az „eladott készülék” definícióját, maradhat annál a verziónál, hogy eddig is eladottnak számolta a partnercégeknek eladott telefonokat, attól függetlenül, hogy azok mikor jutottak el valójában a felhasználókhoz. Az, hogy most nem ez a helyzet, az iPhone 5C-nek köszönhetõ, ami gyakorlatilag a régi iPhone 5 egy színes mûanyag tokba bújtatva, ezért nem is várható iránta olyan elsöprõ érdeklõdés az elsõ napokban, mint a valóban új csúcskészülék, az 5S iránt. Munster becslése szerint 3,5 millió 5C lehet most elfekvõ készletként különféle Apple-partnereknél, a valódi eladási adat pedig 5,5 millióra jön ki: 4 millió 5S, és másfél millió 5C." - index.hu

Magiszter
Mert csak viccbõl veszik le az ujjlenyomatot, mi?
Véletlenül sem azért hogy könnyebben, gyorsabban tudjanak azonosítani még egy módon... <#puszis>
Érdekes régen miért volt elég a fénykép? Legközelebb DNS minta is kell majd, figyeld meg.

robotnyk
csak nehogy külföldre kelljen utaznod, mert még azt fogod hinni, hogy a biometrikus útlevéllel is csak a drága ujjlenyomatodra pályáznak 😄
Magiszter
Minél többet tudnak rólad, annál nagyobb hatalmuk van feletted. Gondolom egy IT oldalon nem kell elmondanom, hogy az információ hatalom. <#nezze>
Ezért jogosnak érzem az adatgyûjtést övezõ pánik hangulatot.
Tudjanak rólam annyit mint egy új ismerõs az utcáról. Annyi infót nem sajnálok tõlük. De többet ne kérjenek! (ujjlenyomat, banki információk, keresési elõzmények, hívások, sms-ek, e-mail-ek, GPS koordináták percre pontosan...stb.) Ha ilyen sokat tudnak, elég csak egy véletlen adatszivárgás és felfordulhat az életed. Pl ha kétes elemek kezére jut a bankkártyaszámod a security kóddal, esetleg a banki tranzakcióid és látják hogy vettél plazmatévét, iPhone-t, MacBook-ot, mikor és hol jársz, aztán már mennek is érte a házba, ami szintén az adatok között van. Nem kell hozzá írói véna, se nagy fantázia, hogy tudd, veszélyes ha sokat tudnak rólad.

ProGabe
Honnan tudod, hogy Andro nem egy drogbáró? Akkor persze, hogy fél! 😄

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

LoSA
Én is pont azt néztem! 😊

az iphone 5 5 millióval nyitott, ehhez jött hozzá a 2 millió kínai eladás = 7 millió
ehhez képest, ha feltételezzük a 70-30% arányt, akkor az 5s = 6,3 millió, tehát szarabbul teljesít mint az elõdje.

Mindegy, amíg nincsenek részletezve az adatok felesleges vitatkozni.
Bár szerintem nem is fogják, mert így együtt listázva a két modellt sokkal jobban meg tudják nyugtatni a részvényeseket, hogy nem rohad az alma 😊

GregSB
Hogy a fenébe ne hangzana 6,3 millió jól? Annak fényében hogy eddig az 5 volt a rekord tartó 5 millióval, és eddig még más gyártó nem jött a közelébe ennek a számnak szerintem pontosan hogy jól hangzik.

De ez csak egy tippelt adat, nem kell készpénznek venni.

Konklúzió: kiválóan kozmetikázzák az adatokat azzal, hogy az idei launchnál 9 ország helyett 11-ben kezdték meg az árusítást (köztük Kína), így ha a tavalyi sima 5-ös adatokhoz hozzáadod a Kínai eladásokat akkor nem volt nagy a növekedés.
Sõt, a tavalyi 1 helyett idén 2 készülékkel támadnak és ha valószínûsíted, hogy az 5c aránya 30%, azt pedig levonod a 9 millió készülékbõl, akkor a 6,3 millió 5S már egyáltalán nem hangzik ennyire jól, pláne hogy 11 országban kezdtek, 9 helyett.

Dzsega
Nos e miatt aggódjon az akinek vaj van a füle mögött... Akinek nincs amúgysem baja a hatóságokkal annak nem lesz belõle baja és nem is érdekli. Pl én is pont leszarom.

Prody
És akkor mi lesz jézusom???????? Unom (és sokan mások) már ezt az "uristen lenyulják az ujjlenyomatomat, lehallgatnak" stb dolgot... mi fog történni veled? SEMMI az ég világon... ahogy velem sem...

Leszarom én is.

GregSB
Az én szemszögembõl semmi nem lesz ha lenyúlják. Ha oda akarnék utazni (USA) amúgy is levennék az ujjlenyomatomat a határon. Sõt mûvel használtam már olyan Windowsos gépet amin volt ujj-szkenner, és a Microsoft is oszlopos PRISM tag, valószínûleg már meg is van nekik. Leszarom.

precision
*egyedi kulcsot

Bazinga!

precision
adatbázist csinál belõle 😊 kaptak egy egyedi ahhoz a temérdek infohoz amijük van az emberekrõl 😊 és most "mindegy", hogy õk szerzik be az infokat vagy a sok birka önként és dalolva oszt meg magáról olyan dolgokat a facebookon amiért évekkel ezelõtt ölni tudtak volna különbözõ cégek/szervezetek 😄

Bazinga!

GregSB
Nekem most volt "nagygenerálon" a telefon nyáron. Kapott új akksit, es a homegombját is kitisztitották, szóval most jól mûködik.

Ennek ellenére nagy a kísértés, bármikor meglátom az új space-grey 5s-t legszívesebben azonnal váltanék 😄

De megpróbálok erõs lenni, elvileg jövõre új generációs készülékház lesz már, és még ki tudja mit újítanak a telefonon.

Andr0
Egy dolog felmerült az ujjlenyomattal: Mi van ha az NSA lenyúlja az ujjlenyomatodat? Volt példa már hasonló botrányra (PRISM)

Armin & Ayu fan

precision
ez mondjuk jogos

Bazinga!

Dzsega
Mert veszik mint a cukrot! Ha nem vennék hidd el más taktika lenne de amíg veszik, ráadásul ennyit addig ez lesz. Atársadalom tehet róla nem az Apple.

precision
simán jók lennének még most is hwügyileg a 2-3 éves telefonok is, csak direktbe úgy csinálják az iOS frissítéseket, hogy lassuljon a régebbi modelleken (egy idõ után már nem is jön rá friss iOS ugye)
egyrészt persze érhetõ a dolog, hiszen ugyanannyi (vagy még több) új iPhone -t szeretnének eladni mint a régiekbõl... a userek nagy százaléka pedig még mindig telefonálni, smsezni, zenét hallgatni és fotózni veszi az iPhone -ját amik egyáltalán nem erõforrás igényes feladatok és egyáltalán nem igénylik az ilyen userek hogy gyorsabb legyen a telefonjuk 😊 ellenben szeretnék ha azért nem lassulna be 😊

én még mindig azt mondom, itt is és android esetében is, hogy a játékon kívül egyáltalán nem kellenének ezek a "nagy" hardverek... simán ki lehetne hozni harmad áron egy olyan gyengébb hardveres telefont amin iszonyat fluidul menne minden (játékokon és erõforrás igényes apppokon kívül)

csak hát az üzletpolitika, meg a minél több pénz kell 😊 nem vagyok naív, így mûködik a világ én tudom 😊 csak várom már, hogy mikor jutnak már el arra a szintre a gyártók, hogy elég volt már a hardveres fejlesztésekbõl, majd ha új technológia vagy architektúra jön akkor csinálunk új készüléket... az Apple simán meg tudna élni a szolgáltatásai bevételébõl, nem értem miért erõltetik ezt a minden évben teljesen új hardver paletta dolgot

Bazinga!

Tikal
Design váltás is esedékes lesz addigra szoval lehet megéri várni... Nekem 4s van, de valoszinuleg váltok, mar az akksi se birja, kijelzõ is repedt a sarkán...

ForzaInter
Ha egy képet be akarok állitani háttérképnek miért nagyítja fel? Csak így enged mindent kirakni, de így szarul néz ki, hogy a kép egy része nem látszik.. Ez így vicc..

Yo, Bitch!

asysoft
Maga a rendszer sebessége valóban az elfogadhatóság határán van (bár néha 1-2 rendszerapp sokáig szórakozik), nálam a gmail az, ami kiveri a biztosítékot, mindig teker vagy 10 mp-et, míg behozza a levelet (push meg enélkül ugye nincs - lehet át kéne állnom outlook.com-ra😊). Én kíváncsian várom az árazást, de biztos vagyok benne, hogy 5s 200 felett lesz 2 év elõfizetéssel. Ezt pedig azért nem adom ki könnyû szívvel...

/*WTF?!*/

rooney8
külsõre nekem is i4 tetszik a legjobban
sebesség terén még pont a használható kategória, bár itt-ott azért néha megakad, gondolkozik. na hát azért látszik, hogy 3 éves telefon.

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.