45063
10255461851509447102.jpg
  • Solt
    Ez alapján 78%-s a 2,5 éves i4-m akksija... érzetre ezt egy kicsit sokallom. :)
  • Xing
    Akkumulátor állapotának ellenőrzése jailbreak nélkül
  • dzsegameló
    Nem JB-s. Hibásként vettem tegnap, hogy nem működik (recovery módba ragadt), kapott egy teljes restoret azt frankón ment minden, de egyszer csak kihalt a kis fény belőle...
    Ha töltést kap csak akkor hajlandó bekapcsolni, majd pár másodperc múlva kikapcsol. Vagy akksi vagy kontakt hiba okozza a dolgot szerintem, mert tegnap csurig fel lett töltve és teszt miatt 2-3 alkalommal újra is indítottam, plusz egyszer töröltem és beléptem a saját appleID-mmal is, hogy teszteljem néhány napig.
    Meg ami még az akksi ellen szól, hogy állítólag az előző tulaj már cseréltette, plusz tegnap sem kapcsolt be de miután kapott töltést nagyon hamar 60%-os töltöttséggel rendelkezett (persze közben végig ment a restore de annyi idő alatt nem lesz egy 0-ás akksi 60%-os.
  • GregSB
    Azért kérdezem mert ez tipikusan az az eset (nem bír tovább bootolni almalogonál) amikor összefossa magát egy jailbreaket rendszer. Ha ez van akkor totál felesleges bevinni bárhova es kockáztatni hogy kontár kezek szétszedik, ilyenkor csak a restore segít.
  • GregSB
    Jailbreakelve volt?
  • GregSB
    Mielőtt elvinned bárhova csinálj rajta egy DFU-s restoret.

Keress ra gugliban hogy kell DFU-ba tenni telefont.
  • mousee
    Bár egyik sem a felsoroltak közül, de amikor nekem volt gondom, akkor ők segítettek, és nagyon le a kalappal módon. Sürgős volt, mert pont utaztam külföldre, kellett a gép, vasárnap is megcsinálták mindenféle felár nélkül. A többiről sajnos nem tudok nyilatkozni, ha almás cuccal gond van, én tuti hogy ide hozom.
  • Dzsega #39107
    Kéne egy kis szervizes segítség. Egy i5-ről lenne szó ami játék közben kikapcsolt azóta nem indul el, csak fel-fel villan a kijelző az alma logóval, ha töltőre rakom, egyébként nem csinál semmit.
    A következő szervízek jöhetnek szóba (a többi nem mert nagyon kiesnek az útból, így is kerülni kell):
    http://iphoneszervizbuda.hu
    http://www.iphoneszerviz.hu/ (van csomagküldés)
    http://www.iphone-szerviz.net (ez van a legközelebb, ráadásul 9-kor nyit)

Pécsről megyek oktatásra 10-re a dandár utcába (9 ker) és kb 14-ig leszek ott. Nem szeretnék nagyon elidőzni, mert nem egyedül megyek.
    Ha nem lenne gond az idő akkor i-doki-t választanám, mert múltkor is jól dolgoztak.
    Az utolsó amit linkeltem teljesen jó helyen van, hamar odaérnék ráadásul már 9 kor nyit így nem is késnék, de egy aluljáróban van az üzlet és lényegesen olcsóbb mint a többi szervíz.
  • rastaman
    grat! ide meg "csak" egy MBP kellene, hogy meglegyen a kör. :)
  • mousee
    Nem bírtam magammal, egyszer élünk alapon megvettem. Frissítettem 7.1-re, feltettem az appjaimat, leszinkronizáltam a podcasteket, hallgattam egy kis match zenét. 1,8 Gb foglalt, 4,2 szabad. És innentől már csak a fényképek és a videók foglalják a helyet, amit takarítok 2-3 hetente. Játszani nem akarok rajta, arra ott az iPad, és a MBP.

Egyelőre jónak tűnik, pár hónap múlva visszatérünk rá hogy anyázok-e a kevés memó miatt :)

The circle is complete. MBP 5,5; iPad mini; i4S :)
  • LoDMaSt
    Nekem is bőven elég. Zenére van ipod, fényképezni nem fényképezek telefonnal annyit, arra van fotógép, játszni nem játszom, 16gb-os i5-ön foglalok vagy 5gb helyet mindennel együtt. Csak hogy legyen még egy ellenvélemény. :)
  • MerlinW
    Azért gondoljunk azokra is akik nem játszanak a telefonon, ahogy pl én sem. Máris mindenre elég az a 8GB.
  • ddany7
    1 szókirakó és csá. :)
  • MerlinW
    Én is tök jól elvoltam a 8-as i4-el. Nem kell minden sza*rt telepíteni. 3-4 játék, pár zene album meg a szükséges appok. Bőven elég. Most a 16-os i5-ömön is minding van 3-5GB szabad hely.
  • passatgt
    most kezdték el árulni 8 gigás 5c-t is, szóval lehet, hogy elég:D
  • SötétBarom
    Szar. Minimum 16. Megállás nélkül azzal fogsz küzdeni, hogy kevés a hely.. A 3GS-nél még elment, de ma már egy egyszerűbb játék is simán giga körül van méretben..
  • mousee
    Most nagyon számolgatok magamban... ami rajta lenne:

3 podcast csak legfrissebb részei (1-1 órásak), viber, egy fuel tracking app, valami sporttracker (futás/bicaj), és a fényképek+videók amiket csinálok vele (ezek meg takarítva lennének időnként). Talán még 1-1 játék, de azokra inkább ott a tab. Ezek alapján elég lenne a 8 giga, aztán meg majd jön a valóság, és jól pofáncsap :P
  • robotnyk
    szerintem a 8 nagyon kevés. eleve abból lejön vagy 2 az oprendszer miatt
  • mousee
    Sziasztok,

T-nél van akciósan i4S, 8 gigás, egész pofás előfizuval. Mivel már van macem, és ipadem is, ezért már csak a teló hiányzik, az 5 nekem már méretre nem gyerebe, szóval ez most nagyon csábító.

Csak az a parám, hogy ez a 8 giga nagyon kevés... igaz zenére van iTunes match-em, az nem foglalna helyet. Kérdés:
    Ha kb kéthetente letakarítom a telót (fotókat és képeket gépre rakom), akkor mennyire lesz nagyon szűkös a 8 giga?

Kevés app lenne rajta, azokra itt az iPad, kérdés hogy szerintetek érdemes-e megvenni? Kinézetre ez a kedvenc telóm, ismerősöm sima 4-es telefonját szoktam nyomkodni, tempóra nekem az is fekszik, gondolom akkor az S-el sem lesz bajom.

Vevős, vagy nem vevős? :)
  • clio1616v
    nem ízlésficam ez hanem konzervativizmus
  • kakaoskalacs
    Igen, tudom mit beszélek és nem is a meggyőzés a cél nyilván ízlés kérdése.
    Nekem teljesen bejött a régebbi dizájn és lehet azért mert egy ősrégi 3G iphoneom volt az 5s előtt így nekem a mai napig sem sikerült teljes mértékben azonosulnom ezzel a megjelenéssel. (a youtube ikont pl egyenesen imádtam meg az összes többit is ugynézki ez izlésficam) :))
  • GregSB
    Biztos a 7-esre akartad írni hogy giccses? Szerintem pont az iOS6 és régebbi ikonok / UI a giccsesek a kamu üvegbuborék effektel meg előző századi eszközökkel (régi óra, iránytű, stb).

(ez az első iPhone OS)
  • kakaoskalacs
    ezt veretem gyári és amúgy marhajó

Pusztán a minimál dizájn ikonok amik komolytalanná teszik szerintem, vagy én vagyok maradi és beérném kevésbé giccsessel is.
  • Jim Morrison
    nem
  • Rage47
    minden telefon olyan, ha gagyi hátteret teszel be...
  • kakaoskalacs
    Hú tökjó, hogy 7.1-el megszunt a béna fagyásos probléma 5S-en, egyre jobban tetszik az ios7 dizajn is, mintha gyorsabb is lenne. Bár még mindig olyan ha szines hátteret rak be az ember mint valami játéktelefon lenne de legalabb megbizható :D
  • Xing
    5C 7.1 (frissítés előtt és után sem volt jó) és egy 4S 7.1 (ezen most volt clean install)

Másik kártyával sem működik, kipróbáltam a cégessel. Fura.
  • GregSB
    Milyen készulékekről beszélünk?
  • Rage47
    akkor másik mikro simet belerakni és azzal tesztelni
  • Xing
    Egymás között nem tudunk cserélni mert az egyik nano a másik mikro sim.
    Ha pedig készülék hiba lenne akkor másnál is jelentkeznie kéne szerintem.

Minden esetre köszi a tippet, kíváncsiságból kipróbálom majd. Viszont ha úgy működik is, akkor emiatt nem fogunk készüléket cserélni tehát sajnos a probléma nem fog megoldódni :(
  • Rage47
    más készülékbe rakod a SIM-et? vagy egymás között SIM-et cserélni?
  • Xing
    A legtöbb ismerősömmel FaceTime audión keresztül szoktunk beszélgetni viszont egyetlen egy kontakttal nem működik.

Ő is tud hívni mindenkit rajtam kívül, én is tudok hívni mindenkit rajta kívül, de vele csak wifin keresztül működik. 3G vagy LTE hűlózaton ha felvesszük a másik hívását pár másodperc kapcsolódás után bontja a hívást.

Mindkét SIM-et cseréltük már és továbbra sem jó. Találkoztatok már hasonlóval esetleg? Kifogytam az ötletekből.
  • passatgt
    persze, user agentet át lehet írni könnyen, de kinek van erre ideje?:)
  • GregSB
    Ez nem klyan dolog, amit Jailbreakel könnyen lehet fakelni?

Ha nem akkor sem olyan meglepő. 3 hónap múlva már be fogják mutatni a WWDC-n a 8-ast, és lesz beta1is belőle.
  • passatgt
    9to5mac-et már sokan ios8-al látogatnak

• asysoft
    iPadre is felraktam, elsőre rendben lévőnek tűnik, de az meglepett, hogy nincs elmosás az átlátszó felületeknél - azt hittem, ez csak az iPhone 4 sajátja, iPad3-ban meg iPhone 4S turbózott processzora van. Sebaj, ez legyen a legnagyobb bajom.
    iPhone 5s-en eddig tetszik. TouchID eddig (7.0.x-szel) néha megmakacsolta magát, ma viszont mindössze egyszer nem ismerte fel elsőre az ujjlenyomatom, pedig még többet is nyomkodtam emiatt:)
    Ami még érdekes, hogy 7.0.6 firmware aláírási window már bezárult, nem sokat teketóriázott az Apple.
  • GregSB
  • Victorpictor76
    Mindezektől természetesen függetlenül kicsit csalódás nekem az 5S, az i5 és egy 4S után. A sötét fényképek kicsit sem lettek jobbak, a SloMo videó pedig jópofa és tényleg hasznos ha gyerekeink vannak, de a minősége erősen kifogásolható és nem csak azért mert 720p. A Touch ID pedig kb. 90%-osan működik, mondjuk pont nem miatta váltottam.
  • GregSB
    Ahogy írtak előttem amíg nincs ott a "delivered" addig nem kapja meg.

Nálam alapból ki van kapcsolva hogy SMS-kent küldje, es ha látom hogy 1-2 percen belul nem kapja meg vki (es sürgős), akkor hosszan nyomok az üzenetre, es ott eljön az opció hogy küldje SMS-kent el.
  • Victorpictor76
    Jogos, ezt nem vettem észre, meg mintha a színe is sötétebb lenne a kézbesítettnek.