45063
10255461851509447102.jpg
  • clio1616v
    a Road Bike Pro-t használom
  • MerlinW
    Tud valaki ajánlani nekem egy ingyenes, jó bringa tracker appot? Ha nagyon jó, akkor kerülhet pénzbe is:)
  • passatgt
    bannolva van
  • szucsy89
    Ha megnyitom a topikot, akkor egy pillanatra megjelenik Skinnyman hsz-e, aztán egyből eltűnik, ez miért van?
  • skinnyman
    Beats by T-Dogg

• G_ArchAngel #39472
    Ha valaki hasznalja, akkor mar bongeszoben is megy Sunrise desktop
  • Jim Morrison
    Ezt miért nem ismertem? Nagyon király, köszi!
  • Bercy #39470
    Ha multi platformra fejlesztetek es nem letfontossagu, hogy az app 100% nativ legyen akkor ott az apache cordova (mas neven phonegap) ami html es js alapokon teszi lehetove az app fejlesztest.
  • Jim Morrison
    Köszi!
    Igazából nekem wp re pofonegyszerű fejleszteni, mivel én c#ot tanultam/tanulok(xaml is egyszerű).
    Mikor bejelentették a wp8-at, 8 dollár volt a fejlesztői licenc, és én mint akció kedvelő le is csaptam rá (csak 1 évre rá készítettem wp alkalmazást), mondván majd kelleni fog.
    Elsőre tényleg kicsit meghökkentő az ios 100usd-s licenc, de tényleg gyorsan visszajöhet az a pénz.

Viszont játékot először mobilra unityvel csinálok, így kamatoztathatom a c# tudásom, sima alkalmazást meg xamarinnal (ezt még csak most nyáron fogom elkezdeni tanulmányozni).
    Ezekkel sokkal egyszerűbb fejleszteni egyszerre a három platformra, persze ha neadjisten belejövök szerintem elkerülhetetlen, hogy ios appot ne xcode ban készítsek el.
    De amint mondtam még kell 2-3 hét nekem, hogy iosre fejlesztész jobban megismerjem.
  • asysoft
    No azt jól kihagytam, hogy az Android-WP-iOS triumvirátusra hivatkoztam három főplatformként, de alighanem ez amúgy is egyértelmű:)
  • asysoft
    Egyetértek MerlinW-vel, jelenleg is pofonegyszerű az alkalmazások fejlesztése. Bár ez szubjektív, de szerintem a három főbb platform közül - iOS-en a legkönnyebb fejleszteni - persze ehhez előbb túl kell tenni magunkat az Objective-C jelentette "sokkon" (nagyon más, mint a többi elterjedt nyelv).
    Éves 99 dollárért a fel tudod tölteni az alkalmazásaidat az AppStore-ba, de ez kell ahhoz is, hogy a saját telefonodra fel tudd tölteni az appodat tesztelés céljából. Google-nél egyszeri 25 dollár a fejlesztői licenc, de saját eszközödre/alternatív úton bárki számára elérhetővé teheted, tehát nem vagy rákényszerítve. MS-nél Apple-höz hasonlóan mennek a dolgok, ugyanakkor magánszemély számára olcsóbban, ott csak 25 dollár évente a fejlesztői licenc.
    iAd tudtommal a hagyományos webes hirdetési elveket követi, azaz már a megjelenítés is generál bevételt (pár dollárcentnyit), de ha a felhasználó rá is kattint, akkor lényegesen többet.
  • GregSB
    Cook azt nyilatkozta hogy nem szüntetik meg a Beats music Android és WP klienseit.

Szóval eljött az idő, az Applenek mostantól hivatalosan lesz Android apja amit ő fejleszt :D
  • GregSB
  • GregSB
    Az Apple tényleg megveszi a Beatst.

A sajtóközleményben döntőrészt a streamingről van szó, és csak épphogy megemlítik az Electronicsot (ami a fülhallgatókat csinálta). Eleg egyértelmű miről szól ez az üzlet.
  • Jim Morrison
    oh...^^
  • JohnnyNapalm
    vicces hogy mennyire felkapták ezt most, a WWDC oldalán 2 hónapja kint van
  • passatgt
    gondoltam nem kell odaírnom, hogy vicc:)
  • Jim Morrison
    láttam én is, de szerintem ezt csak nagyon belelátják^^
  • passatgt
  • MerlinW
    Fogalmam sincs.
  • Jim Morrison
    tényleg, alkalmazáson belüli reklámokról mit tudsz? csak a klikkek számítanak nem? (*hirtelen eszébe jutott és gyorsan megkérdi*)
  • MerlinW
    Jaja, évi 100 dolcsi a partnership. Ha sikerül bármilyen fos appot bejuttatni a store-ba, ez az összeg szinte biztos, hogy megtérül.
  • Jim Morrison
    Én úgy emlékszem az xcode ot storeból ingyenesen letöltöttem. Szerintem az ilyen dev accountért kell fizetni (hogy feltölts appokat), microsoftnál így van, és ha jól emlékszem googlenél is.
    Igen, xcode ingyenes. Majd ha gépnél leszek megnézem mi is az a 100usd.

Edit: itt a lista mennyi az annyi
  • Jim Morrison
    Én úgy emlékszem az xcode ot storeból ingyenesen letöltöttem. Szerintem az ilyen dev accountért kell fizetni (hogy feltölts appokat), microsoftnál így van, és ha jól emlékszem googlenél is.
    Igen, xcode ingyenes. Majd ha gépnél leszek megnézem mi is az a 100usd.
  • GregSB
    Ha nem is ingyenes torrenten mindig fent van :D de jo lenne tudni pontosan mihez kell a $100-os reg.
  • GregSB
    Nem tudom mennyiből jön ki a hackintosh, de 2-3 éves Mac mini is tökéletes fejlesztésre, és az sem egy drága dolog.
  • Jim Morrison
    Xcode mimtha ingyenes lenne. Szerintem azért kell fizetni, hogy storeba feltölts appokat (szerintem)
  • GregSB
    De évi $100-t még mindig ki kell penget i hogy regisztrált developer legyél, és elérd az Xcodote + toolokat?
  • Jim Morrison
    Na ezt jó tudni :) Talán pár éve kipróbáltam, de nem sok sikerrel (hackintosh, és nem sikerült a felbontást 1024*768 ról feljebb rakni, alig látszódott valami).
    Idén nyáron újra megpróbálom, már van egy gép amit csak össze kell raknom és telepíthetem is fel a hackintosht.

• MerlinW
    "Akár olyan SDK amivel tényleg pofon egyszerű lesz az app készítés (fogalmam sincs most milyen)"

Most is pofon egyszerű:) Mármint annyira egyszerű, hogy bárki tud készíteni bármilyen appot (nem játékot), akinek bármi köze van a programozáshoz.

• Jim Morrison
    de eddig ha jól tudom a fejlesztők mindig csak a "szokásos" új apikat mutatták be :>
  • GregSB
    Mivel ez a konferencia mindig a fejlesztőknek szólt, lehet csak egy hangzatos szlogen és nem kell semmit mögé képzelni :)
  • Jim Morrison

Write the code. Change the world.

Szerintem most a fejlesztők kedvére tesznek, nem is kicsit. Akár olyan SDK amivel tényleg pofon egyszerű lesz az app készítés (fogalmam sincs most milyen), esetleg sok új doksi, sample kód.

szifon
  • Snexi
    ja és icloudot nem használom
  • Snexi
    ha letöröltem véletlenül egy képet a telefonról azt valahogy a gépen lévő itunes back up fájlaiból elő lehet halászni?
  • rastaman
    márpedig tökéletesen működik iPhone-iPad-MBP
  • GregSB
    Itt:

http://www.apple.com/apple-events/june-2014/
  • GregSB
    Lesz stream a hétfői keynoteról.
  • ddany7
    nekem jo.
  • passatgt
    hát igen, pont ez nem megy, ahol a legfontosabb lenne. Megnyitok egy oldalt macen, de el kell mennem, telefon elővesz, icloud tabs, várok, várok és semmi, kb tegnapi oldalakat mutat...:D Safari bezárás után sem frissíti, csak ha valamiért olyan kedve van...