iPhone
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.11.07. 14:13:50
[merlinw.org]
addig olvastam hogy app-eket akart kilőni. Komolyan van még olyan ember aki ezt csinálja? Ráadásul tesztet is ír? 😄
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Ez a drága / nem drága elég relatív. Ha valaki évente cseréli a telefonjait, fogyó eszközként tekint rájuk, akkor tényleg drága.
Én nem telefonként tekintek már ezekre, hanem mini számítógépekre, amiket 3-4 évig használok. Eddig 2 iPhoneom volt, ez lesz a harmadik. iPhone 4-et 4 évig használtam (félidőnél volt akksi csere). Utána iPhone 6ot 3 évig (jelenleg is ezt használom). Itt volt egy gebasz, meghalt a töltés vezérlés (korródálódott), de minimális ráfizetéssel kaptam egy teljesen új 6ost. Ezt tekinthetjük akksi cserének 😄
Kipróbáltam pénteken az X-et, és engem meggyőzött. Ezt is legalább 3-4 évig tervezem majd használni, így nézve meg bele fér nekem az ára.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Az elmúlt egy hónapban egy olyan probléma kezdett lenni a 6s -emmel hogy néha, ha telefonálok nincsen hang. Se nálam, se a másik félnél. Csak akkor lesz újra a megfigyelésem szerint ha újraindítom a telefont. Mitől lehet ez? Talan az ios 11 okozza?
Normál PDF file-t hogy tudok ibooksban olvasni? Simán megnyitom akkor elég kicsik a betűk 😊
Át lehet konvertálni valahogy, mintha a store-ban vettem volna, hogy olyan módon legyen olvasható?
Köszi
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.10.10. 17:28:10
[merlinw.org]
de mindegy ez már off, szerintem mindenki magának el tudja dönteni, hogy hogyan használja a körülötte lévő elektronikai eszközök sokaságát
Utoljára szerkesztette: Rage47, 2017.10.09. 12:58:30
Apple ezt azzal magyarázza gondolom, hogy úgysem fogyasztanak ezek sokat, nyugodtan tartsd bekapcsolva a kényelem érdekében
ezt hogy érted pontosan? néha észreveszem hogy a BT be van kapcsolva pedig nem kapcsoltam be, azt hittem ez csak nálam van így.
valamint az akksi állapotára (hány %-os, hány töltési cikluson van túl tudtok ajánlani appot telefonra?
Ami most megy az akksival az nem normális, akármilyen öreg is a telefon. Tesóm telefonja csak egy éves, ugyanezen a szopáson megy keresztül. Sajnos ezt kurvára elbaszták és nagyon remélem hogy javítják, pláne annak fényében, hogy az új rendszer tulajdonképpen már nem is "engedi" kikapcsolni a wi-fi-t meg a bluetooth-t.
Ha valaki Mac-et használ akkor ajánlom a coocnutBattery programot, ezzel lehet nyomon követni az akksi állapotát.
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.10.09. 10:13:07
Hozzáteszem, egész nap nem volt más alkalmazás elindítva, nem volt hívás, sms, messenger üzenet, egyéb alkalmazásoknak meg egyébként sem engedélyezem az értesítéseket. Egy watch van hozzá csatlakoztatva, de az rajta volt reggel és délután is.
És ezt bármikor reprodukálni tudom, mert már többször megfigyeltem, csak a pontos számokat nem jegyeztem meg.
Abban is szinte biztos vagyok, hogy ha a helyszínen intenzíven használtam volna a telefont és mondjuk 40%-nál indulok haza, akkor ugyanennyi Spotify használattal simán 10% alá becsúszott volna a kijelzés.
Egyébként ez egy kb. 3 éves 5s, eredeti akkumlátorral, a kétnaponkénti töltéssel egyébként ki vagyok békülve, a százalék kijelzést meg már megtanultam a helyén kezelni.
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.10.06. 21:44:47
Ezeknél az okostelefonoknál hamarabb észrevevődik az akku gyengesége, mert nagyobb a fogyasztás.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Le lehet tesztelni az akkut, hogy pl. este feltöltöd 100%-ra, kiveszed a töltésből és rögtön ki is kapcsolod a telefont, reggel visszakapcsolod és akkor is 100% kell legyen, mert amikor ki van kapcsolva a telefon, nem fogyaszt semmit.
Általában idővel a "halmozóképesség" csökken, mint újan ahogy volt gyártva: pl. 1800mAh akku esetében, lehet hogy csak 1500mAh vagy csak 1000mAh van benne.
Ha kisebb lett a halmozóképessége az akkunak, a töltési idő rövidebb lesz, ezért hamarabb kiírja a telefon hogy fel van töltve, de hamarabb le is merül. Ha jó az akku, akkor olyan közepes idő alatt töltődik fel, de későre merül le.
A telefon akkor fogja kiírni, hogy az akku feltöltődött, amikor a töltési áram leesett a minimálisra. Ha nem új az akku, miután kiírta a telefon, hogy fel van töltve, az gyakorlatilag nincs feltöltve épp egészen (egészen: tehát a jelenlegi halmozóképesség), ezért még ajánlott egy kicsit hagyni.
Ha az akkuban időnként megjelenik egy fogyasztás, vagy másképpen mondva egy kisebb rövidzárlat, akkor hamarabb kezd merülni és ilyen furcsaságokat eredményez, hogy egyik nap egyféleképpen merül le, másik nap másféleképpen.
..."A % kijelzést nem tudják (nem akarják) megoldani egy telefonnál sem."... <<<<< ez jól van megoldva, csak az akku csinál ilyen furcsaságokat. Ha jó az akku, akkor a %-ok is normálisan változnak!
Én az 5s-emet kétnaponta töltöm, úgy hogy egész éjszaka a töltőn van. Reggel 7-kor lehúzom, van hogy 11-kor még 100%-on van esetleg 98. Estére lemegy 75-85%-ra. Másnap estére meg lemegy 10 alá úgy hogy ugyanúgy használtam mindkét nap.
Most bosszankodhatnék hogy egyik nap 20%-ot fogyott a másik nap meg több mint 70-et, de nincs értelme.
Ha 85%-nál lehúzod a töltőről az valójában még 50% sincs szerintem. Sőt ha a 100% elérésekor azonnal lehúzod akkor az se 100%, mert pár perc múlva el is kezd esni. A teljes éjszakás hosszú töltéseket szeretik ezek az akkumlátorok.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.10.05. 17:40:48