iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Nah, a 6S előjét (5S) édesanyám örökölte meg😊
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.11.07. 14:13:50

[merlinw.org]

Tikal
INDEX iPhone X teszt

addig olvastam hogy app-eket akart kilőni. Komolyan van még olyan ember aki ezt csinálja? Ráadásul tesztet is ír? 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Én meg ezért írtam, hogy hülyeség. Bárhol. De hozzál számokat, és akkor elhiszem, hogy az iMessage a legnépszerűbb az USA-ban és nem a Messenger vagy a Whatsapp

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Rage47
ezért írtam, hogy amcsik
Tikal
jól hangzik, csak hogy ez hülyeség. A Facebook Messenger, Snapchat, Whatsapp a legnépszerűbbek, és szerintem a te ismerőseid közül se használ mindenki iPhone-t...

Rage47
amcsi iphone-osok nagy része imessage-t használ, sztem leszarják emiatt 😄
Tikal
tudjátok mit szeretnék a következő update-ben? Nem még nagyobb betűkkel kiírva látni hogy MESSAGES, hanem a Messages alá bekötve az összes üzenet küldő szolgáltatást, ami a windows phone-nak már sikerült évekkel ezelőtt meg az ICQ-nak meg a régi mac-es chat-nek is 😄 ... Akkor szopás hogy mindig mindenkinek máshova kell írkálni....

szucsy89
de valamennyiért a 6S elődjét is eladtad, tehát az még kevesebb volt 😊
MerlinW
120-ért megy el a 6S-em, így az X kb ugyanannyiba fáj, mint a 6S került anno.

[merlinw.org]

GregSB
Én jövő héten veszek. Mármint megrendelem, aztán meglátjuk mikor kapok majd.

Ez a drága / nem drága elég relatív. Ha valaki évente cseréli a telefonjait, fogyó eszközként tekint rájuk, akkor tényleg drága.

Én nem telefonként tekintek már ezekre, hanem mini számítógépekre, amiket 3-4 évig használok. Eddig 2 iPhoneom volt, ez lesz a harmadik. iPhone 4-et 4 évig használtam (félidőnél volt akksi csere). Utána iPhone 6ot 3 évig (jelenleg is ezt használom). Itt volt egy gebasz, meghalt a töltés vezérlés (korródálódott), de minimális ráfizetéssel kaptam egy teljesen új 6ost. Ezt tekinthetjük akksi cserének 😄

Kipróbáltam pénteken az X-et, és engem meggyőzött. Ezt is legalább 3-4 évig tervezem majd használni, így nézve meg bele fér nekem az ára.

Itt nemrégen vettek egyet.

https://c64universe.com/

Kongy
Én csak kipróbáltam a media markt-ban. Nem ájultam el tőle az az igazság. Furcsa a home gomb nélküli multitasking kezelés. Ez nem igazán tetszik benne. Meg hiába full képernyő az egész előlap, valamiért kicsinek érzem úgy összességében a kijelzőt mégis... Ennyi pénzt semmiképp sem ér meg, talán ha feléért árulnák megvenném.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Rage47
na vett valaki X-et?
passatgt
meg kell tanítani neki világosban is arcot, lehet akkor már jó

Rage47
fényben nem működik mindig ez wtf
Jim Morrison

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

GregSB
iOS 11.2-ben javítva lesz (most jött ki első beta)

Jim Morrison
lassan írtam. Majd még nyomogatom, de ha gyorsan nyomkodtam, feltűnt, hogy nincs az a nyomás animáció.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Jól számol az, csak mivel a gombokon van ilyen áttűnéses animáció, ezért ha mondjuk gyorsan gépeled hogy 3+3+3+3, akkor minden második +-t nem vesz be, mert az előző animáció még nem fejeződött be, így ott 33-at fog írni. De ezt azért lehet érzékelni, mert ott nem is klikkel a gomb.
Jim Morrison
nem jól számol.

GregSB
Mi a probléma vele?

Jim Morrison
tegnap kipróbáltam a számológépet, tényleg vicces (nagyon nem jól működik). azt nem értem, hogy ezt mégis hogy sikerült összehozni?

Snexi
remek...ios 11 óta használhatatlan a telefonon, rengetegszer le is fagy még pluszba

rooney8
ios 11 óta nálam is van ilyen. csak restart segít. i6

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Rage47
sztem ios11, elég sok szart okoz
Snexi
Sziasztok!
Az elmúlt egy hónapban egy olyan probléma kezdett lenni a 6s -emmel hogy néha, ha telefonálok nincsen hang. Se nálam, se a másik félnél. Csak akkor lesz újra a megfigyelésem szerint ha újraindítom a telefont. Mitől lehet ez? Talan az ios 11 okozza?

Sziasztok,
Normál PDF file-t hogy tudok ibooksban olvasni? Simán megnyitom akkor elég kicsik a betűk 😊
Át lehet konvertálni valahogy, mintha a store-ban vettem volna, hogy olyan módon legyen olvasható?
Köszi

Tikal
a telefonod nem sugároz, azt a rádió állomás teszi helyette 😊

MerlinW
A telefonod passzív módban többnyire csak fogadja a jelet. Kikapcsolod vagy sem, az egész világ sugározza "rád" a rádióhullámokat több, mint 100 éve. GPS, mobil, rádió, tv, stb. Egyik sem ártalmas, hoax az egész.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.10.10. 17:28:10

[merlinw.org]

Rage47
szucsy89
nyilván ezt így is lehet nézni, de úgyis, hogy minek óvjam én a környezetem ha más sem óvja, meg minek menjek el szavazni az én szavazatom úgyis csak 1 a sok közül...

de mindegy ez már off, szerintem mindenki magának el tudja dönteni, hogy hogyan használja a körülötte lévő elektronikai eszközök sokaságát
Rage47
wifit is kikapcsolod a routeren éjjelre? és a szomszéd wifijét? és az adótoronyot pár km-re arrébb?😄
Utoljára szerkesztette: Rage47, 2017.10.09. 12:58:30
szucsy89
tudom, elég baj is... én pl pont ezért este repülő módba szoktam tenni a telefont...
Rage47
egész nap sugároz valami, nem hiszem, hogy ez fog ártani
szucsy89
jaaaa... pffff

a sugárzás meg okozzon hosszú távon majd vmit, az már nem érdekli az Apple-t
Rage47
a Control Centerben csak lekapcsolódni lehet az adott eszközről, nem konkrétan a BT-t mint szolgáltatást kikapcsolni - ahhoz a beállításokba kell menned
Apple ezt azzal magyarázza gondolom, hogy úgysem fogyasztanak ezek sokat, nyugodtan tartsd bekapcsolva a kényelem érdekében
szucsy89
"hogy az új rendszer tulajdonképpen már nem is "engedi" kikapcsolni a wi-fi-t meg a bluetooth-t"

ezt hogy érted pontosan? néha észreveszem hogy a BT be van kapcsolva pedig nem kapcsoltam be, azt hittem ez csak nálam van így.

valamint az akksi állapotára (hány %-os, hány töltési cikluson van túl tudtok ajánlani appot telefonra?
Tikal
3 éves az iPhone-m, az akksi 80%-os most, 1500mAh-s, az elmúlt három évben naponta volt töltve, több mint 1000 ciklus van benne.

Ami most megy az akksival az nem normális, akármilyen öreg is a telefon. Tesóm telefonja csak egy éves, ugyanezen a szopáson megy keresztül. Sajnos ezt kurvára elbaszták és nagyon remélem hogy javítják, pláne annak fényében, hogy az új rendszer tulajdonképpen már nem is "engedi" kikapcsolni a wi-fi-t meg a bluetooth-t.

Ha valaki Mac-et használ akkor ajánlom a coocnutBattery programot, ezzel lehet nyomon követni az akksi állapotát.
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.10.09. 10:13:07

Mivel az akku volt a téma kicsit odafigyeltem és elég jó teszt lett belőle. Szombaton reggel lehúztam a töltőről a telefont, majd autóba ültönk és Szegedről Szolnokra utaztunk. Ez kb. 1 óra 45 perc, ezalatt az autóban végig ment a Spotify a telefonról. Mikor megérkeztünk, 92%-on állt a töltöttség, ez 8% fogyasztás. Ott egész nap nem használtam a telefont, rá se néztem, a zsebemben volt végig. Délután 5 körül indultunk vissza, ekkor 82%-on állt a telefon. Ugyanazon az úton, ugyanannyi idő alatt jutottunk haza, a Spotify ugyanúgy ment végig. Amikor megérkeztünk, 66%-on állt a telefon, tehát 16% fogyasztást mért ugyanannak a programnak ugyanannyi ideig tartó használatára. Ez pont a duplája a reggelinek, szerintem túl van a hibahatáron, egyszerűen rossz, megbízhatatlan a kijelzés.

Hozzáteszem, egész nap nem volt más alkalmazás elindítva, nem volt hívás, sms, messenger üzenet, egyéb alkalmazásoknak meg egyébként sem engedélyezem az értesítéseket. Egy watch van hozzá csatlakoztatva, de az rajta volt reggel és délután is.

És ezt bármikor reprodukálni tudom, mert már többször megfigyeltem, csak a pontos számokat nem jegyeztem meg.
Abban is szinte biztos vagyok, hogy ha a helyszínen intenzíven használtam volna a telefont és mondjuk 40%-nál indulok haza, akkor ugyanennyi Spotify használattal simán 10% alá becsúszott volna a kijelzés.

Egyébként ez egy kb. 3 éves 5s, eredeti akkumlátorral, a kétnaponkénti töltéssel egyébként ki vagyok békülve, a százalék kijelzést meg már megtanultam a helyén kezelni.
MerlinW
10-15e Ft egy aksicsere. Évente csak futja rá az embernek😊

[merlinw.org]

Tikal
én már hordozható akksival megyek mindenhová... még a budira is, mert leülök megnyitok egy játékot és már le is merült a telefon..
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.10.06. 21:44:47

Nagyon fontos, hogy az akku ne legyen régi, mert ha régi, akkor nincs mit várni. Én azt mondom, hogy az akku ne legyen régebbi mint 6 hónap, de még ez is soknak tartom. Én valamikor régen vettem egy telefont, aminek az akkuja 1 éves volt és még most is jól, pedig már 11 éves.<#pias>
Ezeknél az okostelefonoknál hamarabb észrevevődik az akku gyengesége, mert nagyobb a fogyasztás.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A telefon az akku feszültsége alapján írja ki a %-ot (feltöltött feszültség esetében 100% és lemerült feszültség esetében 0%).
Le lehet tesztelni az akkut, hogy pl. este feltöltöd 100%-ra, kiveszed a töltésből és rögtön ki is kapcsolod a telefont, reggel visszakapcsolod és akkor is 100% kell legyen, mert amikor ki van kapcsolva a telefon, nem fogyaszt semmit.
Általában idővel a "halmozóképesség" csökken, mint újan ahogy volt gyártva: pl. 1800mAh akku esetében, lehet hogy csak 1500mAh vagy csak 1000mAh van benne.
Ha kisebb lett a halmozóképessége az akkunak, a töltési idő rövidebb lesz, ezért hamarabb kiírja a telefon hogy fel van töltve, de hamarabb le is merül. Ha jó az akku, akkor olyan közepes idő alatt töltődik fel, de későre merül le.
A telefon akkor fogja kiírni, hogy az akku feltöltődött, amikor a töltési áram leesett a minimálisra. Ha nem új az akku, miután kiírta a telefon, hogy fel van töltve, az gyakorlatilag nincs feltöltve épp egészen (egészen: tehát a jelenlegi halmozóképesség), ezért még ajánlott egy kicsit hagyni.
Ha az akkuban időnként megjelenik egy fogyasztás, vagy másképpen mondva egy kisebb rövidzárlat, akkor hamarabb kezd merülni és ilyen furcsaságokat eredményez, hogy egyik nap egyféleképpen merül le, másik nap másféleképpen.
..."A % kijelzést nem tudják (nem akarják) megoldani egy telefonnál sem."... <<<<< ez jól van megoldva, csak az akku csinál ilyen furcsaságokat. Ha jó az akku, akkor a %-ok is normálisan változnak!
szucsy89
Ezeknél az akkumlátoroknál úgy van, hogy ha kiír 99-ről 100%-ra látod hogy felugrik mikor töltőn van, ott még 5-6% belemegy pluszban, csak ugye marad a 100% kiírva... azért megy nehezebben 100%-ről 99re ha megfigyeled, utána meg már rohamosan fogy 99-től. De ez akkor sem normális amit leírtál, nekem egy telefonom sem csinálta még ezt. Egyébként 20 és 80 % között kellene őket töltőre tenni, 20% alá nem nagyon szeretik ezek az akkumlátorok ha mennek.
De normális, csak az a 40% nem 40%. . A % kijelzést nem tudják (nem akarják) megoldani egy telefonnál sem.
Én az 5s-emet kétnaponta töltöm, úgy hogy egész éjszaka a töltőn van. Reggel 7-kor lehúzom, van hogy 11-kor még 100%-on van esetleg 98. Estére lemegy 75-85%-ra. Másnap estére meg lemegy 10 alá úgy hogy ugyanúgy használtam mindkét nap.
Most bosszankodhatnék hogy egyik nap 20%-ot fogyott a másik nap meg több mint 70-et, de nincs értelme.
Ha 85%-nál lehúzod a töltőről az valójában még 50% sincs szerintem. Sőt ha a 100% elérésekor azonnal lehúzod akkor az se 100%, mert pár perc múlva el is kezd esni. A teljes éjszakás hosszú töltéseket szeretik ezek az akkumlátorok.
bakkerman
tegnap este meloban levettem a töltőről 85%-on,itthon még nyomogattam 10 percet lefekvés előtt,ma reggel szokásos hirek átfutása,messenger,és 45%-on vagyok...kb nettó 30 perc használattal leszivott 40%-ot...ez abnormális,úgy hogy megjelenéskor az akkori iOS-el 2 naponta töltöttem az SE-met

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

szucsy89
ugyanez nálam 5S-en, konkrétan múltkor USB-ről töltöttem és merült! bekapcsolt kijelzővel (youtube ment a aháttérben)
MerlinW

[merlinw.org]

Tikal
Ez az akksi idő ez valami botrány, ma új csúcs született sikerült 4 óra alatt lemeríteni, ez netezés és egy két hívásból volt, ilyen szar még egy telefonom se volt.
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.10.05. 17:40:48