iPhone
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Get a life!
A lenyeg, hogy fel kell zarkozniuk es opciokat kinalni a vasarloknak. En nem fogok ugy utazni a buszon, mint egy karacsonyfa, hogy legyen nalam tablet, telefon es olvasni egy Kindle. Nekem egy hasznalhato iOS phablet kell, mert Kindlet soha nem fogja levaltani a ratyi kijelzos tablet, amit ide-oda kell mozgatni napsutesben, hogy valamit talan lassal egy ujabb percig.
http://gaborszantai.co.uk/
2 napja kaptam kézhez az iphone 5S-t
Nekem is kimondottan ez a méret tetszik nagyobbat nem szeretnék , nekem netezésre video nezesre ott az ipad.
Mondjuk hozzá kell tennem izlések és pofonok , netezni én sem szeretek 5s-en, sõt néha smst irni is fura de nem a világ vége. 😊
You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.
Én csak attól kapok frászt amikor valaki magabiztosan állít valamit, nagyrészt arra alapozva amit lát maga körül meg ami a saját preferenciája, majd kivetíti az egész világra (közben semmi hiteles kutatás, infó nincs amögött amit mond) és úgy beszél mintha õ mindent tudna a világtrendekrõl. Tök mindegy hogy Applerõl van szó vagy sem. Egy kicsit nem árt szkeptikusnak lenni, és megkérdõjelezni magunkat. (Én rendszeresen csinálom magammal)
Pl nem találtam 2013-ról hasonló képernyõméretes elemzést, nem is fogok kijelenteni semmit azzal kapcsolatban hogy most milyenek az arányok mert fingom sincs. Pláne nem fogok messzemenõ következtetéseket levonni arra hogy most akkor az Apple kullog -e a konkurencia után vagy sem, mert azonkívûl hogy ömlenek be hozzájuk a dollár milliárdot (a Samsunggal együtt) nem látni mást a cégbõl, nem tudni mi volt / lesz a stratégiájuk az iPhoneal, min dologznak mellette titokban vagy sem, stbstb. Mivel ennyire titkolóznak, ezért max majd utólag lehetünk okosak velük kapcsolatban: majd ha x év múlva elkezdenek minuszokat termelni, vevõket veszteni, akkor el kehet majd kezdeni nézegetni mit és hogy csináltak rosszul.
/*WTF?!*/
Volt Nexus 4-em, tudom, hogy vannak elõnyei is a nagy kijelzõnek. Böngészés pl kényelmesebb volt, PDF-ek/prezentációk olvasása is (leszámítva a teljesítményproblémákat...), illetve úgy en bloc nyilván nagyobb élmény a "tartalomfogyasztás". Ugyanakkor számomra több volt a hátránya, mint az elõnye, 100x inkább tudjam használni kompromisszumok nélkül egy kézzel is, mint hogy kicsivel jobb legyen rajta böngészni, többek között ezért váltottam vissza iPhone 4-re, majd tovább 5s-re.
/*WTF?!*/
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Erre most nem kéne reagálnom mert ban listán vagy és hülyén veszi ki magát, de köszönöm hogy egy elemzéssel támasztottad alá azt amivel kapcsolatban szkeptikus voltam!
Legközelebb ne csak a hangzatos címet olvasd el, hanem a benne lévõ adatokat is:
"Among Android phones sold in the past three months across eight countries, 29 percent of them had a screen larger than 4.5 inches."
A forrásként megjelölt elemzésben:
"Phones with bigger screens are becoming noticeably more popular – 29% of the Android devices sold in the past 12 weeks have a screen size of over 4.5 inches."
Tehát kijelenthetõ a linkelt elemzés alapján, hogy 2012 szeptember 3 elõtti 12 hétben 100 eladott Androidos készülékbõl 30 volt 4,5"-nél nagyobb, 70 pedig ettõl kissebb. Tényleg nagyobb az igény a nagyra! 😄
Ez persze már lassan 1,5 éves adat, azóta változhatott a helyzet.
Megint csak azt tudom mondani, hogy addig nem hiszem amíg nem láttam errõl hiteles kimutatást. Ennyi, ne folytassuk tovább ezt a vitát.
"majd ha kijön a nagyobb iPhone meglátjuk hogyan alakulnak majd az eladások... de szinte borítékolható a hatalmas siker"
Nem fogjuk látni, mert hivatalos adatok nem lesznek arról hogy oszlik majd a fogyás a 4" és 5" között. Abból meg hogy Te vagy én, vagy akár Garcs Londonban mit lát a környezetében nem igazán lehet világszintû következtetéseket levonni.
ettõl függetlenül lehet hogy van köze hozzá, de akkor sem magyarázza meg, hogy jelenleg miért nagy kijelzõs az összes gyártó csúcsmobilja, az Applen kívül persze
olyat pedig soha nem mondtam, hogy nincs igény a 4" -es telefonokra, csak a számok azt mutatják, hogy a nagyobb kijelzõre nagyobb az igény
majd ha kijön a nagyobb iPhone meglátjuk hogyan alakulnak majd az eladások... de szinte borítékolható a hatalmas siker
Bazinga!
Az hogy veszik a phableteket (és az annál kicsit kisebb de nagy kijelzõs telefonokat) mint a cukrot az nem elég "bizonyíték"? A gyártók sem hülyék, nem véletlen, hogy a csúcskészülékük mind 4,5" -ös vagy nagyobb. De inkább már nagyobb mint 5" manapság.
Bazinga!
De ezt a vitát folytathatnánk órákon keresztül, szerintem hagyjuk abba, mert amíg nem látok egy hiteles elemzést addig én szkeptikus maradok azzal kapcsolatban hogy mire van igány meg mire nincs.
Yo, Bitch!
ezek az emberek nyilván azért veszik a nagy kijelzõs telefonokat és a phableteket mert nincs más 😊 nem kell ide piaci elemzés
más platformokon nem csak egy féle kijelzõ méret van, a többség még is a nagyobb kijelzõs telefonokat veszi, pedig van választásuk
Bazinga!
Olyan dolgfokat jelentesz ki hogy csak lesek 😄
Ezekrõl nincs semmi hivatalos infó, max "elemzõi megmondások", de te úgy látom mindent készpénznek veszel.
Ez az amit soha nem fogunk megtudni, mert termékkategórián belül nem jelentenek külön eladásokat.
GYK nem tudni mennyi iPad mini vs 10" iPad fogy, egyben jelentik az iPad eladásokat Nem tudni mennyi 5c vs 5S fogy, egyben jelentik az iPhone eladásokat.
Kérlek linkjelj egy részletes piaci elemzést, ami bizonyítja ezt a kijelentést. Addig nem nagyon fogom elhinni.
szó sincs róla, hogy meg vannak rohadva, így is szép pénzeket keresnek (most ne menjünk bele, hogy ennek igazán mi is az oka, én nem sajnálom tõlük)
de nyilván õk is részesedést szeretnének a 4" feletti szegmensbõl... mert hiába õk AZ Apple attól még nem õk alakítják a keresletet hanem az emberek
és igen, fel kéne fogni, hogy a többségnek a kis kijelzõ már kevés... garantálom neked, hogy ha kijönnek egy nagyobb iphoneal az meg fogja dönteni az összes eddigi iphone eladási rekordját 😊
10es méret alatt sem akartak táblagépet... a piac kényszerítette rá õket és az ipad mini simán veri eladásokban a nagy ipadet
szóval, én nem vonom kétségbe az Apple sikereit, érdemeit, de az tény hogy a touch id-n kívül nem nagyon jöttek ki az utóbbi években olyan nagy dologgal a mobil piacon
Bazinga!
Szóval nem minden ennyire fekete-fehér, csak azért mert nektek a nagy kijelzõ kell és õk eddig nem kínáltak az nem egyenlõ azzal hogy "le vannak maradva", csak eddig hanyagoltak egy piaci szegmenst. Remélhetõleg idén ezt is ki fogják szolgálni és akkor mindenki heppi lesz.
Nem tudom honnan veszitek ezt a "lemaradást", meg hogy már csak követik a trendeket.
Szeretnék én olyan céget ami így "le van maradva" és "követi a trendeket", mégis az okostelefon piac profitjának oroszlánrészét teszi zsebre.
Jelenleg nem kínálnak phabletet, vagy kijelzõ méretet 4" és 7,9" között, de etõtl még nem igazán vannak lemaradva semmiben.
Az Apple lemaradt, ideje felzarkozni, mielott meg nagyobb reszt elveszitenek a szamukra egyre jobban zsugorodo mozgasterbol.
http://gaborszantai.co.uk/
amúgy ez a 4" már tényleg nagyon kicsi... ha figyelmesen megnézed az iphone elejét láthatod hogy rettentõen sok a "felesleges" kihasználatlan rész ami nem kijelzõ, ráadásul keskeny és magas... így lehet az, hogy sok 4,2" -es vagy neadjisten 4,5" -es androidos telefon egyáltalán nem nagyobb fizikailag mint egy iphone
valamit kezdenie kell ezzel az Apple -nek, sajnos most õ fut egy picit a piac után, sokan phableteznek az az igazság, neki is lassan be kell lépnie a piacra 😊 vagyis nem kell, semmi sem kötelezõ, csak ajánlott
Bazinga!
8mp szerintem elég, legalább nem szállnak be a pixelháborúba tök feleslegesen
Vagy ez a következõ samsung :>
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Engem nem zavar ha lesz, biztos lesz akinek ez megfelelõbb (pl Garchangel óriás kezének 😄) csak tartsák meg a 4"-t is.
Viszont sok kérdést felvet: mekkora lesz a felbontása? iPades appokat is futtatni fog vagy csak iPhoneosokat?
/*WTF?!*/
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
lehet csak illúzió, de egyre fluidabb az egész, ami nekem tetszik
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/