45063
10255461851509447102.jpg
  • Xing
    Nem értek egyet ezzel, hogy csak is a Nexus-szal szabad összehasnlítani az iPhone-t. Ez olyan, mintha az Apple kiadná az iOS 8-at mondjuk iPhone 3G-re is és aztán azzal jönnénk, hogy nem rossz az iOS de csak az 5S készülékekkel szabad bármit hasonlítani. Nem így tesznek, mert romlik a felhasználói élmény. Már amennyire élményről lehetne beszélni.
    Annyival még rosszabb a helyzet Androidnál, hogy az alsóbb kategóriás készülékek nemhogy a legújabb de még a saját oprendszerükkel sem működnek zökkenőmentesen. Ez felírható az Android számlájára. Nem lenne szabad hagyni, hogy az ilyen készülékeken Android fusson vagy lenne normálisan optimalizálva és akkor senki nem mondaná, hogy az Android hibája hanem mondjuk a Samsung hibája. Mert innentől kezdve igen is az Androidról beszélünk, amikor azt mondjuk, hogy hát ez egy bugos vacak.
    Használtam 3G-t, most egy 3 éves 4S-em van és mind a kettő teljesen használhatóan működik. Ha összehasonlítom mondjuk az iPad Airrel akkor tényleg észre lehet venni a sebesség különbséget appváltáskor vagy indításkor de egyáltalán nem zavaró.
    Ezzel szemben próbáltam Huaweit, Samsungot és Alcatelt és egy 3G-vel összehsonlítva egyedül az Alcatelre tudom azt mondani, hogy tűrhető.

Egyébként abban egyet értek, hogy a csúcskategóriás Androidos telefonok egyáltalán nem rosszak, csak mások. Érdekes dolgokat lehet csinálni velük, például nagyon tetszett ismerősöm LG-je amin valami olyan mod volt (nem tudom mi a rendes neve), hogy helyzettől vagy napszaktó függően változott a készülék menüje. Más került előtérbe otthon, egyetemen, munkahelyen. Ettől függetlenül ha most megkapnám a legjobb Androidos telefont akkor sem cserélném le a 4S-em.
  • Xing
    Ha az összes készüléket nézzük, nem csak a koncepciókat akkor külsőre nekem csak a 4S! :)
  • robotnyk
    rájöttem mi a furcsa ezen a képen, a bazi nagy ikonok, és az iphone 4-4s-féle 5*4es ikonbeosztás
  • robotnyk
    android oldalról nem csak azzal hasonlítja a többség. amúgy valóban nem referencia készülék, note 3-at használok. ez is android, és ez is felső kategória, nem lehet kizárni a készülékek 99%-át az összehasonlításból azért, mert gyárilag módosított az oprendszer, mert hát ugye valahol ez az egésznek a lényege. örülök, ha a referencia készülékek ebből a szempontból jobbak, de az biztos, hogy engem a következő 4-5 évben nem igazán fog érdekelni, hogy merre halad az android. mint mondtam, érdekes kísérlet volt a részemről, most már legalább ismerem valamelyest a rendszert, bár a tanulópénz egy kicsit sok volt. :)
  • Kongy
    Hát én Androidból sajnos csak Samsung-ot próbáltam, valóban nem valami jó, iOS felüdülés volt utána. Hiába raknak alá sokmagos procit, nem jó az optimalizáltság, és instabil a rendszer. Nyilván, hogy a Google jól meg tudja csinálni, amit a Samsung nem, mivel mégis csak ők fejlesztik az Android-ot is, és ezért lehet az, hogy a Nexus-on minden frissítés ott van egyből.
  • gabi89
    Hellosztok

Androidos vagyok de olvasom ezt a topikot is mert érdekel milyen lesz az iPhone persze sose vennék az iOS miatt. Szóval megütötte pár dolog ebben a hozzászólásban a szemem.
    Nexus mond valamit ? Csak azért mert az iPhone csak is ezzel szabad összehasonlítani androidon ugyanis ez a referencia telefon.
    Nekem egy Nexus5-öm van és nem kell várni a szolgáltató firmware szarakodására, jön egyből amint a Google kiadja. Persze hullámokban szóval ha lehet 3 hét is de maximum letöltőm aztán image fájlból 5perc alatt felrakja.
    Ezt nem kell kétnaponta újraindítani sem:

Több mint 66 nap és ez nem egyszeri eset.

Ismerem a samsungokat és soha nem vennék. Tudom, hogy mindenki azzal hasonlítgat de az egy bughalmaz, és 2gb ram mellett is a saját felület megzabál 1,3 -at. Arról nem is beszélve, hogy 4mag mellett is képes úgy belagolni, hogy az ember csak les, persze átlagfelhasználó nem veszi észre. Root és BL nyitás után sem veszik a garancia. Nem egy esetről tudok ahol nyitott BL-el küldték vissza és simán javították, persze visszazárni 5 perc és hardveres számláló sincs mint a már agyonszidott samuban. :D

A mondandómhoz hozzátenném, hogy nem vitát szítani jöttem inkább csak eloszlatni a tévhiteket.

#40019 kommentben linkelt kép alapján egyébként egész szép lesz.

Utoljára szerkesztette: gabi89, 2014.08.26. 11:01:49
  • LoSA
    Hát nem tudom.... Nekem az 5 széria jobban tetszik, ezek szerintem kifejezetten "gagyik"!

• Kongy
    Szerintem jól néznek ki, élőben azok a csíkok is biztos fényesek, szóval én nem tartok attól, hogy nem lesz szép. :) iPod vékonyság meg külön tetszik.
  • passatgt
    ez a kép meg innen van: https://www.behance.net/gallery/18081199/iPhone-6
    Utoljára szerkesztette: passatgt, 2014.08.25. 19:37:09
  • GregSB
    Vékonyabbak a csíkok rajta mint a mockupokon. A égő eset meg majd meglátjuk hogy milyen Szept 9.-én. Ezeket a képeket leközölte oldal azt írta nem állítják 100%-ra hogy ezek hiteles képek.
  • rooney8
    telefon támogatja, tehát csak az előrefizetéssel lehet valami.
    még az 5-nél volt, hogy az amcsi nem támogatta az itthoni lte-t.
    Utoljára szerkesztette: rooney8, 2014.08.25. 18:30:15
  • Jim Morrison
    pont hivatalson oldalon nézem, amcsi lte modellek:
    Model A1533 (GSM)
    Model A1533 (CDMA)
    Model A1453
    ami itthon kapható:
    Model A1457

Ha tényleg már minden amerikai tényleg minden amcsi 5s már támogatja az összes frekit amit itthon is használnak akkor már tényleg csak az előfizetés marad. (azt hittem nem is támogatja az itthoni hálózatot)
  • rooney8
    az amerikai 5s már támogatja az összes olyan frekvenciát, amit magyarországon használnak, tehát nem a készülékben lesz a hiba. a kártyádon olyan net előfizetés van, amiben benne van az lte is?
  • Sn00thy
    Sziasztok!

Ismerősömnek van egy amerikai független 5S készüléke, de valamiért az LTE nem akar menni rajta. A hàlózatoknál be van kapcsolva. Friss Telekomos kártya van benne.

Esetleg valami tipp?

Köszi!
  • Tikal #40025
  • rooney8
    főleg, hogy ilyen rikító, fehér színű... legalább valamennyire passzolhatna a készülék színéhez. mondjuk a #40004-ben lévő képen színben is rendben van, és szerintem az még egész jól is néz ki.
    de egyébként ez sem lenne rossz, csak színben kellene passzolniuk.
    Utoljára szerkesztette: rooney8, 2014.08.25. 16:35:29
  • G_ArchAngel #40023
    Csak terveztem, aztan iPad Air lett belole es maradt a telefon. Ha jonne 5.5-os, akkor lehet megvalnek az iPad-tol.
  • G_ArchAngel #40022
    Igen, ezek nekem is tetszenek
  • Tikal #40021
    hát nem tudom... lehet élőben jó lesz, de nehezen szokja a szemem a csíkokat...
  • szucsy89
    te nem használsz/használtál Galaxy Note-ot? vagy csak terveztél venni?
  • Xing
    Így szerintem jobban nézne ki mint a lenti képeken:

• MerlinW
    Reméljük, meglátjuk. Döntő dolog lehet nálam vásárlást tekintetében.
  • G_ArchAngel #40017
    volt egy patent ami azt mutatta, hogy aktivalaskor emelkedik csak ki a hatlap sikjabol a kamera
  • MerlinW
    Én is, de - főleg ebben a kategóriában - a világ legidétlenebb és igénytelenebb dolga, mikor egy ilyen készülék billeg az asztalon a kamera miatt. Egyszerűen vicc kategória lenne:)
  • Kongy
    iPod 5-nél is kilóg a kamera. Kíváncsi lennék hogy oldják meg hogy ne lógjon ki, HA megoldják.
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2014.08.25. 13:29:57
  • Jim Morrison
    arra kíváncsi leszek, milyen kamerát sikerül bepasszírozniuk még kisebb helyre :)
  • MerlinW
    #40004-ben nem lóg ki a kamera. Valszeg a véglegesben sem fog kilógni, mégis csak az Apple-ről beszélünk:)
  • passatgt
    meg a sáv színe, vastagsága + nem emelkedik ki a kamera sem
  • G_ArchAngel #40011
    "nem kellett kétnaponta újraindítgatnom a telefont"

Nekem sem kell, magatol megcsinalja, akar naponta ketszer is az iPhone 5-om, pedig szuz keszulek az Appletol es mar a masodik ebbol a szeriabol. Azt mondtak a Genius Bar-nal, hogy ez normalis, szokjak hozza.
    Amugy Androidos ismeroseim fele elegedett, fele nem. Szerintem ez attol fugg mennyire vagy advanced user, sokaknak eleg ami van egy-ket applicationnel kiegeszitve es boldogok.
  • robotnyk
    nem lett olyan. az iPhoneon nem kellett hónapokat várnom mire a 3 (google, gyártó, szolgáltató) szinten végigcsordogáltak az új firmwarek. így nem kellett a készülék fő képességét megbénító bugokkal hónapokat együttélni. nem kellett kétnaponta újraindítgatnom a telefont, mert a memóriában ragadó alkalmazások a normál idő harmada alatt leszívták az akkut. nem kellett havonta, kéthetenete azért újraindítgatnom a telefont, mert valamilyen rejélyes okból nem akart mobilnetre, vagy a házi wifi hálózatra kapcsolódni.

ehhez még jön az, hogy a csúcskategóriában micsoda értékvesztés van a kiszámíthatatlan életciklusok, és (sokszor házon belüli) konkurens készülékek miatt. a rendszer egyre kevésbé nyitott, amivel gyakran példálóztak az android hívők korábban. (garanciavesztés rootoláskor például; 3rd party appok nem tudnak sd kártyára írni, ezért először a belső memóriába kell másolni a dolgokat, majd a rendszer saját filekezelőjével áthelyezni)

érdekes tapasztalat volt ez az elmúlt lassan 1 évnyi android használat, de azt nyugodtan ki tudom jelenteni, hogy nem, nem jobb, de még csak nincs is egy szinten a csúcskategóriában az iOS-szel. ha valaki középkategóriás telefont vesz, akkor elmegy, mert kap sok hasonló szolgáltatást kevesebb pénzért, csak lassabban, igénytelenebb hardver és szoftverdizájnnal persze, gyengébben összerakva, stb. mondjuk abban a kategóriában nagyon választani sem lehet, ha új készüléket vesz valaki, mert lassan már a mosógépeken is android fut.

WP-vel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, ott leginkább a szoftveres támogatottság a problémás, ha azt még el is nézzük, hogy a microsoftnak tartósan a béka segge alatt van a megítélése, és joggal.
    Utoljára szerkesztette: robotnyk, 2014.08.25. 12:47:09
  • G_ArchAngel #40009
    a 40004-ben linkelt es ez kozott a savok feletti/alatti betet szine az egyetlen kulonbseg es megis mennyivel vallalhatobb a 40004-es verzio...
  • passatgt
    a végleges az ilyen sajnos
  • passatgt
    már korábban írták, hogy kör alakú lesz
    de ezek sem hivatalos képek, valami hajek akárkinek a renderelt képei
  • Kongy
    A vaku nem stimmel... Ez már nem az a "true-tone" vaku, mint az 5s-ben?
  • Bercy #40005
    Na ez mar konnyen lehet a vegleges kinezet.
  • Botond #40004
    Nem lesz ez csúnya azért.
  • G_ArchAngel #40003
    Egyreszt nem szarabb az Android vagy Windows, hanem mas. Sokaknak jobb, mint az iOS. Az elejen jo volt ezzel ervelni, de mara olyan lett az egesz, mint az Audi-Mercedes-BMW.
    A masik, hogy akinek nagy lesz az uj, annak ott az 5S, ami tokeletes lesz amig kijon a 7-es verzio, amirol semmit nem tudunk, lehet 3 meretben fogjak gyartani.
    En az 5.5" meretet varom, remelem legkesobb oktoberben kaphato lesz.
  • robotnyk
    ha nem lesz választási lehetőség, és nem akar szarabb rendszert használni akkor kénytelen lesz megszokni azt a méretet ami lesz...
  • Tikal #40001
    attól még hogy nagy, lehet szép nem? Más kérdés, hogy neki a nagy méret sosem jött be...
  • szucsy89
    hmm, 1-2 hónapja (most nem keresem vissza) még nagyon nem tetszett. már a nagy mérettel sincs gondod?:)