45063
10255461851509447102.jpg
  • szucsy89
    hánykor? mindenkinek automatikusan tölti?
  • oneal1
    aaa király!:) köszi
  • Kongy
    Ugybizony, DÁ
  • dzsegameló
    Nem. Hisz az egy hibás telefon (és/vagy korlátozott, amit nehezen lehet elhinni de csak elmélet...) Szóval adott egy teló ami most olcsóbb és később is az lesz, hisz "hibás". Oké használtan 2-3 év múlva nem 50-60eFt lesz a különbség hanem csak 20-30eFt, így még mindig nyersz rajta 20-30eFt-ot, de nekem akkor sem kéne.
    Ez pont olyan mint a szarrá karcolt, repedt telefon. Pont olyan jó mint a másik, csak (pl. nekem) nem kéne... De nejemnek nem makulátlant vettem, mert ő nem tud/akar rá vigyázni. Neki jó.
  • passatgt
    én személy szerint 1 kezemen meg tudom számolni, hányszor használtam a facetime kamerát, szóval rohadtul nem érdekelne
  • robotnyk
    elméleti kérdés. tegyük fel, hogy van egy kártyafüggetlen iPhone 6 plus, ami 50-60 ezer forinttal olcsóbb átszámítva, mint mondjuk Európa kevésbé balkáni részén. tegyük fel viszont hogy ebben a készülékben nem működik a facetime. ha feltételezzük (akkor is ha személy szerint most éppen nem akartok), hogy ti szeretnétek egy ilyen telefont venni, bevállalnátok-e a facetime elvesztését az árkülönbség tudatában?
  • MerlinW
    5 hsz-t olvassunk már vissza:)
  • oneal1
    ma jön az ios 8?
  • GregSB
    "Reachibility" a fantázia neve, és így néz ki a 6-on és 6+on (utóbbin kcisit jellebb hozza a képernyő tetejét)

• theone91
    Szerinted az Apple-t érdekli a vágóhídi nyesedék, amikor minden rekordot döntögetnek az új, nagyobb iPhone-ok?

Nem igazán értem a statisztikákat. Szemmel láthatóan többségben vannak (vagy inkább mondom úgy voltak egészen a keynote-ig), az olyan emberek akik ragaszkodtak a 4"-hez. Pláne úgy, hogy az iPhone demográfiának nagyobb részét teszik ki lányok/nők, mint mondjuk a konkurencia készülékeinek esetén. Ezzel szemben a nagyobb akku után a nagyobb kijelző volt a legnagyobb igénye a már meglévő iPhone vásárlóknak.

Én úgy látom, hogy az egész részben csak egy felfújt lufi, mert a nagyobb kijelző remek támadási felülete volt az anti-Samsung, anti-Android mozgalomnak. Most meg nehéz az elvekhez ragaszkodni.
  • Kongy
    varjuk szeretettel :)
  • GregSB
    + ma délután / estefelé jön iOS8.
  • GregSB
    Megjöttek a Verge rivijúk

iPhone 6 review

iPhone 6 Plus review
  • GregSB
    Nem, sima 6-on is működik:

http://9to5mac.com/2014/09/09/a-look-at-apples-reachability-one-hand-mode-for-larger-iphone-6-video/
  • Jim Morrison
    Nem csak 6+-on van 1 kezes mód?
  • GregSB
    Nekem van kolléganőm aki azért váltott iPhonera Androidrol, mert elege lett belőle hogy 4" méretű Samsungjai állandóan lefagynak es tetű lassuak. S4/5-ot nem akart a mérete miatt, azt mondta nem volt más választása, pedig előtte kerülte az Almás márkát mint a tüzet. Ő például tuti nem iPhonera fog váltani 2-3 év múlva ha "kihordta" az 5s-t, hanem valami kissebb konkurensre.

Biztos vagyok benne hogy statisztikailag ezek az emberek vannak kevesebben (ami nem egy nagy talány, tekintve hogy Ázsiában / Kínában a legnagyobb a növekedés, ott meg az emberek szeretik a nagy kijelzőket), de szívesen megnéznék olyan statisztikát hány vásárlót fognak veszteni ezzel a lépéssel.
  • GregSB
    Talán annyiban változott a véleményem ehhez képest, hogy platformot nem akarok váltani.

Szóval persze hogy az iPhone esetén ki kell probálnom, mert ha a jövőben hanyagolni fogják a 4" méretet akkor nem lesz más választásom. Most még kihúzhatom pár évig az 5s-el, de pl ha itthon is menni fog Apple Pay azt én szívesen használnám, és ha nem frissítik hardveresen már többet a 4" készülékeket akkor erre nem leszek képes. (Csak 1 példa)

Szopás, de ez van. Most még vacilálok hogy mit vegyek, de ezt fotók / száraz adatok alapján nek fogom eldönteni. Kézbe kell vennem a 6-ost, ki kell probálnom élőben hogy működik rajta az 1 kezes fícsör, stb.

Az én szemszögemből elkurvultak, de sok mindent nem tudok csinálni. Megszokom vagy megszökök. A kettő közül az utóbbit akarom kevésbé.
  • trebron
    találékonyak ám azok a lányok, akiknek a szülei vagy a pasija megkeresi az iPhonera valót

majd leülnek, a buszon és úgy nyomiszkolják a kis kezeikkel, nem fognak kétségbe esni - nem a méret a lényeg, itt meg pláne nem
    most néztem gsm boltokban elő lehet rendelni és egy ilyen teló alulról fogja súrolni a 400 ezret, szóval venni fogják, mint a cukrot
  • theone91
    És amúgy ez az elkurvul az Apple nekem pont úgy hanzik, mint a beállt a sorba. :D
  • Solt
    Lassan én is talpon vagyok vagy 20 órája, szóval bármi lehet! :D

Egyébként a lényeg, hogy az i6 legkisebb méretnek nagy lesz... Addig oké, amíg ott az 5s, de, ha ebben a méretben nem lesz több szifon, akkor sok potenciális jelenlegi iphone tulajt bukhatnak. Mondjuk engem is, mert ekkora tepsi nem kell még akkor sem, ha vékony. :) ( mondom ezt most álmosan :D )
  • theone91
    Teljesség igénye nélküli, pár hónapos kommented, az első hitelesnek tűnő leakek idejéről. Ugyebár a konkurencia esetén túl nagy, iPhone esetén ki kell próbálnod. (amit amúgy nem is emlegettél olyan sokat, mint ahogy állítod).

Az Apple bizony elkurvult akkor?
  • Jim Morrison
    most nem értem miért írtad :D (foghatom arra hogy hosszú napom volt :D)

>kolléganő Note készülékét tapogatva rájöttem, hogy tökéletes méret
    >> HAHAHA lolno, iphone 4-5-el könnyen tudtak 1 kézzel mobilozni a csajok míg vidékről beértek busszal. Ilyet aztán Note, 6+ készülékkel nem csinálnak
    erre írtam:
    >>>aki note-ot vesz nem feltétlen utazik naponta busszal, miért ne lenne tökéletes méret? azért mert egy kézzel nem tudod buszon használni még lehet jó (és ahogy a statisztikák mutatják: jó)
  • Solt
    Szövegértelmezés? :)
  • G_ArchAngel #40546
    Opciok. A 4.7 nem nagyobb annyival, ahogy aki eddig tudta hasznalni a 4"-t, az ne tudjon valamit, ami 1.7cm-rel nagyobb atmeroju. Mennyivel szelesebb a kijelzo? 7mm?
    Amugy gondolom lassan jon az uj 6C, a mostani 5S tulajdonsagaival, talan az 4" marad.
  • Jim Morrison
    mert aki noteot vesz meg 6+t az naponta 8-9 órát buszon kapaszkodik...
  • GregSB
    Lol.

Egyébként ma reggel a külvárosbol jöttem be busszal (Bp), és körülöttem 2-3 csajnál is 4/5 ös Szifon volt. Egyik kezükkel kapaszkodtak, másik kezükkel nyomkodták a telefont. Na ezt a mutatványt megnézném a 6 és 6+al.

Elhiszem hogy nagy piacot nyernek a nagyobb kijelzokkep, de egy csomo vásárlót el fognak veszíteni ha nem kínálnak 4" telefont a jövőben szerintem.
  • trebron
    ma néztem kézben egyik kolléganőm Note-ját és tökéletes méret :)
    szóval jó lesz az a i6 Plus

jövő héten megyek Párizsba, ott ki is próbálom
  • GregSB
    Ha visszaolvasol bármikor rinyáltam a kiszivárgott 4,7"-es iPhone miatt, mindig hozzá tettem hogy ki kell élőben próbálnom mielőtt leírnám végelgesen.

Ha kényelmes lesz 1 kézzel kezelni (amire a vékonysága miatt adok esélyt), akkor megveszem. Ha nem akkor marad az 5s.
  • Kongy
    Én személy szerint inkább megtartom az 5s-t, plusz mellé az iPad-ot, köszönöm nem kérek tepsit.
  • theone91
    Két éve, mikor már a konkurenciánál már rég lazán ment a 4,7 - 5" és mikor megjelent az i5, akkor szépen el lett magyarázva, hogy miért van szükségünk a 4"-re. Mostanra döntötték el, hogy nekik is fel kell vonultatni nagy telefonokat, mert látták, hogy mennyi fogyott a nagy form-factorból és erre reagáltak. Rájöttek arra, hogy lehet nem fogy majd előrendelésben 2-3 (aztán végül 4) millió iPhone. Abszolút nem szükséghelyzetről, de mindenképp egyfajta lassú hanyatlást megelőző lépésről van szó.

Tehát mondhatni igen, beálltak a sorba.
  • theone91
    De aztán nehogy öntagadásba forduljon, az ami pár hónapja ment, ezt azért zároljuk. :D
  • passatgt
    nekem jó lesz még legalább 3 évig az 5c...:) (persze ha nem romlik el addig)
  • trebron
    nem, sorba állás az lett volna, ha iOS-ről átváltanak androidra...
  • GregSB
    Ez majd akkor fog eldőlni, ha kipróbáltam élőben a 6-ost.
  • Tikal #40535
    Mondjuk én nem bánnám, ha jövőre az 5s megkapná az új formatervet és akkor lenne 3 méret...
  • GregSB
    Sorbaállás az lett volna ha megvárják amíg a 4" iránt elkezd esni a kereslet, es kapkodva kihoztak volna valami nagyobbat.

Most nem sorba álltak, hanem átugrottak a 4" sorból a nagy kijelzős sor elejére :-)) (legalábbis az első napi eladások alapján)

• theone91
    Pontosan emiatt álltak be a sorba, ha belegondolunk. Nem az eladásokról van szó, hanem a kepernyőméretek témájáról.
  • GregSB
    Az 5s az egyik legjobban fogyó okostelefon volt a maga 4"-val, talán csak a Samu Galaxy sorozat tudta megközelíteni eladásokban.

Szóval kicsit vicces azt írni hogy "beálltak a sorba", amikor az egyik legsikeresebb gyártó voltak a 4" készülékükkel.

Az óra előrendelési számokra még várnod kell, az januárban előbb nem lesz.
  • Jim Morrison
    na jó de a nexus 5 harmadannyi mint ez a prémuimtelefon, ott lehet ilyet csinálni
  • theone91
    Bár nem értem a folyamatos rinyát a kiálló kamerán (Nexus 5-nél sem zavar senkit sem), azért nem kéne megint "nem igazán teljes" illusztrációkat használni.