45063
10255461851509447102.jpg
  • asysoft
    Pont most hétvégén töltöttem unalmas perceimet azzal, hogy néhány régebbi Apple keynote-ot megnéztem. Megdöbbentő volt látni, hogy milyen sűrűn hozott ki az Apple valamilyen téren (kezelhetőség, kialakítás) akkor "forradalminak" számító (értsd: érezhető, jelentős előrelépést jelentő) terméket. Ezek után kicsit furcsa minden évben ugyanezt várni, ha meg valahol követik a trendeket (mint pl most kijelző növelés esetén) hangosan sírni, hogy "oda az innováció".
    Én Apple Watch-ot pl nagyon gyanakodva méregetem. Most szívem szerint azt mondanám, hogy "semmi értelme, bukni fog", de mikor ezt annak idején megtettem (pl iPhone, de főleg iPad esetén), akkor jól rám cáfoltak, és be kellett ismernem, hogy tévedtem. Ki tudja, lehet pár év múlva nekem is egy Apple Watch fog díszelegni a csuklómon, szeretett karórámat pedig fiókba rakom.
  • G_ArchAngel #40929
    Micsoda? Tehat ki kell fizetned 210e-t es meg ket evig oda vagy hozzajuk lancolva?
    Akkor miert nem hozatsz egy fuggetlent UK-bol?
  • GregSB
    Angol árakat ne vegyük ide, az egy más világ.

Itthon a kártyafüggő 5s 16GB 210e Ft a Trénél, 2 év hűséggel előfizetésre.

Ez biztos lejjebb fog menni ha megjelenik a 6-os. (legalábbis nagyon remélem)

Szerk: ha a csomagra is vállalsz hűséget, akkor 175e-re jön ki az ára.
    Utoljára szerkesztette: GregSB, 2014.10.13. 15:34:06
  • G_ArchAngel #40927
    345 korul, azaz kb 170e lett volna a telefon
  • GregSB
    Ennyivel erősebb volt tavaly ilyenkor a forint?
  • G_ArchAngel #40925
    A 32GB-os az 500 GBP, azaz 200e HUF fuggetlenul. Szerintem sem fog lemenni az ara.
  • robotnyk
    27 előtt? tavaly a release pillanatában derültek ki az árak, éjfélkor...

ami az 5s árát illeti, mivel a 6 biztosan drágább lesz, én abban sem vagyok biztos hogy rövid időn belül bármennyivel is lemegy az ára az 5snek
  • GregSB
    Engem az is érdekel mennyivel megy le az 5s ára 2 éves szerződéssel, de ezt nem fogom már megtudni a hónap végéig úgy látszik...
  • Jim Morrison
    azt is megtehetné (ha engednék), hogy csak a kártya lehúzása után derül ki a vevő számára, hogy mennyibe is került. Így is hamar el fog fogyni az első készlet - meg úgy is :)
  • GregSB
    Október 31 it iz:

"Apple rolls out iPhone 6/Plus to 36 more countries this month"

Friday, October 17: China, India and Monaco
    Thursday, October 23: Israel
    Friday, October 24: Czech Republic, French West Indies, Greenland, Malta, Poland, Reunion Island and South Africa
    Thursday, October 30: Bahrain and Kuwait
    Friday, October 31: Albania, Bosnia, Croatia, Estonia, Greece, Guam, Hungary, Iceland, Kosovo, Latvia, Lithuania, Macau, Macedonia, Mexico, Moldova, Montenegro, Serbia, South Korea, Romania, Slovakia, Slovenia, Ukraine and Thailand

Ahogy ismerem Trét 27.-e előtt nem lesznek árak még bejelentve.
  • G_ArchAngel #40920
    Baratnom jamaikai, azaz fekete, tehat ferfias, az iPhone-om feher, ergo 100%, hogy meleg vagyok! :(((
  • Tikal #40919
    Mitől nőies a fehér? Vagy mitől férfias a fekete? Ezeket a szüleid verték a fejedbe, vagy úgy az évek során alakítottad ki a fejedben magadtól? ...
  • Tikal #40918
    Innovatívabb mint az eddig látottak. Az iPhone is innovatívabb volt mint az akkori telefonok, az iPad szintén.. ugye nem akarod, hogy visszakeresem a fikázó hozzászólásokat, véleményeket riportokat a termékek megjelenésének idejéből? Mára már mind szállóige lett :)

Majd meglátjuk mennyire lesz sikeres, de addig is hagyjuk :)
  • robotnyk
    azt hittem a master card
  • G_ArchAngel #40916
    Onmaga nem, ellenben a szoftver ami fut rajta az a latottak alapjan emberkozelibbe teszi, mint a tobbi termek
  • Botond #40915
    Temetésre feketét, esküvőre fehéret, minden más alkalomra meg ott az arany. -.-
  • theone91
    Ja, mert a Watch innovatív?
  • LoDMaSt
    Ha egy fehér telefon neked nőies, akkor elég nagy baj lehet a fejedben. Vagy téged egy fehér telefon buzivá tesz? Biztos, hogy a telefon a hibás ebben? Aki feketét hord, az meg punk, vagy rocker?
  • trebron
    ez a trend, a férfiak nőies jellegei kerülnek előtérbe, a nők férfiasabbak lettek - ez van
  • Tikal #40911
    Watch.

Amiről beszélsz az nem történhet meg minden évben.. Lehetetlen...mégis mindenki ezt várja.
  • G_ArchAngel #40910
    A legtöbb női ismerősömnek (exemnek és jelenlegi barátnőmnek is) fekete van, a legtöbb srácnak, akit ismerek fehér. Olyan kőművesnek vagy kamionsofőrnek, aki a legmelegebb pillanatában is milliószor heteróbb, mint te álmaidban lehetnél. Ennyit az általánosításokról.
  • trebron
    erről van szó

nem az igényeket kellene kielégíteni, hanem olyan terméket gyártani, ami azután az embereknek meg fog tetszeni és igényük lesz

amikor a kreatívitás elveszik, akkor kezd el a cég igényeket követni - olyat kellene létrehozniuk, ami még nem létezik, amiről nem tudjuk, hogy létre lehet hozni és fogalmunk nincs róla, hogy szükségünk van rá, tehát nem olyan terméket kellene gyártani, amire az embereknek most igényük van, hanem amire igényük lesz, ha elkészül
  • trebron
    neki ez a munkája hazai viszonteladóként, el kell adnia a szar(i5C) terméket is - el is fogja tudni adni, mert Fiat Multiplat is megveszik és az Audi A2-re is van vevő, ahogy a Porsche Cayennre is :)

az iPhoneokat az iOS miatt vesszük, senkit nem érdekel, hogy milyen a hardver vagy hogyan néz ki a telefon - éppen ezért maradhatott volna egy fajta kinézet és fekete(férfiaknak) fehér(nőknek és melegeknek), az i5Snél már nekem az arany színnel elkezdték a csicsázást, teljesen feleslegesen pláne i5C(komolytalanul felesleges)

ettől függetlenül fogok venni egy fekete i6 plus-t, mert a méret nem zavar és abban benne van minden, ami az új iOS futtatásához kell, de teljesen felesleges volt két méret, meg itt is az arany szín
  • Tikal #40907
    Egyébként az aggodalmadra majd az Watch adja meg a választ, addig felesleges ezen rágódni, mert minden évben ez megy :D
  • Tikal #40906
    meg 4 féle ipod, 4 féle Macbook... hagyjad már ezt az egészet..... már az 5-tel léptek a méret növelés irányába, mert erre volt igény, én se örülök neki nagyon, és nem azért mert ez azt jelentené, hogy már nem vezetők, hogy már csak mennek a többiek után, mert ezt leszarom, hanem mert nekem jó volt az a méret is ami volt.. remélem megtartják egyébként... Nyilván azért ragaszkodtak sokáig az eredeti mérethez, mert tényleg jó az a méret, de a világ változik, már nem 2008 van...
  • ddany7
    fu ez most komoly, hogy igy mukodik? Ne mar...

Ettol fuggetlenul eveken at nem valtoztattak az elveiken, 1 fele telefon, 1 fele ipad jott, es igenis alakitottak a piacot, mert mast csinaltak, mint a tobbiek,stb. Aztan szepen lassan mar nem tudtak olyat ujat, es egyedit nyujtani, amit korabban, pl azzal, hogy ok dobtak ki a tabletet eloszor (ertelmes, felhasznalobarat formaban, mert tudom hogy volt mar korabban), es igy egy ido utan kenytelenek voltak bevallalni azt, ami a trendi. Akar a kis ipad, akar most a nagy iphone, akar a szines szep iphone.

Imadom az olyan embereket, mint Handras, aki elhivatott apple fanatikus, es ha eledobnanak egy Samsung telefont vagy tabletet, apple nevvel es logoval, akkor azt is 10/10re ertekelne, es mondana, hogy mekkora kiraly ez a ceg, stb.
  • GregSB
    Itt most van egy kis fogalom zavar van. Apple (mint minden cég) folyamatosan követi a piaci igényeket.

Remélem senki nem gondolja komolyan, hogy Sztív ült a CEO székében és 0-ról ő álmodta meg milyen legyen az iPhone (vagy hogy ketrecben tartott mérnököket akik megálmodták). Mint minden cég az Apple is rengeteg piackutatást végzett és végez, end userek bevonásával (akikkel persze titoktartási nyilatkozatokat íratnak alá).
    Igen, Sztív rengeteg mindenről döntött, de a piaci igények tudatában, a minimalizmusra törekedés elvét követve. Valószínűleg már 2010 környékén is lett vola valamilyen igény nagyobb telefonokra, de ők nem akartak 12 féle telefont árulni, ezért maradtak a kissebb méretnél, amire akkor még nagobb igény volt.

Tovább megyek: az összes iPhone fejlesztés a piaci igények tudatában jött létre, a saját elvrendszerüket követve. Az hogy lett fehér és arany szín, hogy megnőtt az 5-ös szifon, nem beszélve a megannyi fejlesztésről ami az iOS-t érte. Ezeket nem a kisujjukból szívták ki, nem is Sztív / Johny Ive mondta meg minden évben hogy "na akkor ez lesz gyerekek mer' én úgy gondolom ez kell a népnek", hanem ezek a végfelhasználók igényeit folyamatosan kutatva / figyelve jöttek létre. Az hogy most méretet növeltek annak a jele hogy a piaci trendek már megkívánják ezt a változtatást. (sajnos)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    És mielőtt jönne egy szokásos "bezzeg Sztív" komment: az ő ideje latt is csináltak 180 fokos pálfordulást piaci trendek miatt: mégpedig amikor kikukázták a PowerPC-t és átáltak Intel processzorokra. A PowerPC részben saját fejlesztésük volt (IBM-el és Motorlával karöltve), ahol sokkal nagyobb beleszólásuk volt a fejlesztésbe. És látjuk azt hogy manapság is próbálnak erre törekedni, az iOS-es cuccaik chipjeit ő maguk tervezik. A dekdtop piacon viszont esélyük sem volt tartnani a iramot az Intellel, ezért feladták ezt az elvüket ott, és beadták a derekukat a piaci trendeknek.
  • Dynamic
    gyors kérdés: feloldás után a telefon mindig bedobja a bejelentkezés az iCloudba ablakot. Hiába írom be a jelszavamat, továbbra is minden egyes alkalommal bedobja, amikor belépek a telefonba. Mi hozza elő? Hogyan lehet kikapcsolni? (5S, iOS8)
  • ddany7
    pedig nagyon gagyi hatasa van.
  • ddany7
    a masodik bekezdessel egyetertek. ezzel a kijelzo meret novelessel az apple pedig egyertelmuen beismeri, hogy tovabbra mar nem o alakitja a piacot, hanem beallt a sorba, es koveti.
    bar gondolom ezek szerint kisebbsegbe tartozom, mert nekem az iphone6 is kva nagy mar.
    nem is tudom mi lesz amikor a jelenlegi 4s-t le akarom majd cserelni, mert az 5/5s mar "regi" lesz, viszont az i6 meg nekem nem kell, nekem telefon kell nem mini tablet.
  • Tikal #40900
    színes ipod-ok se voltak soha.... fogadd már el hogy valakinek tetszik, ennyi.
  • trebron
    nincs összefüggés
  • ForzaInter
    a 3g és 3gs is műanyag volt, mégse gagyizta senki..
  • trebron
    ez lehet csak az én véleményem, de számomra az i5C egy oktalan telefon

- jó telefon, mert csak kicsit gyengébb az i5-nél, de nem akkor kellett volna és nem olyan áron bevezetni, amikor a párja az i5s volt
    - műanyag, komolytalanul színes, nem méltó az iPhoneok fejlődéséhez, ez egy visszalépés volt - szerencsére nem követték el most ezt a hibát

az iPhone egyik előnye az volt számomra, hogy egyfajta telefont csináltak, nem hagytak választási lehetőséget, volt egy i4 aztán két évig nem kellett telefont vennem, volt az i5 két évig nem kell telefont vennem, de i5stől már választási lehetőség van és ez csak a stabil hardver egység dolgot bontják meg, mindig egyik a másik konkurenciája lesz, nem szabad az embereknek választási lehetőséget adni

kell egyfajta egyméretű telefon és nincs más...
  • trebron
    ő lesz az aki az 5C-t is :D
  • trebron
    nekem ez a két szó egymás szinonímája
  • Jim Morrison
    azért ezt is meg kell nézni először élőben :)
  • GregSB
    A Watchnál meg ne mond már nekem hogy a fémszíjas Watchnak gagyi hatása van. Nyilván nem Rolex kategória, de egy 70-150e Ft-os Citizen / Fossil / stb helyett bármikor felvenném elegánsabb ruha mellé:

• Bercy #40892
    Nalunk is sok felso vezeto berakja az iPhone-jat (nem C-t) kulonbozo szines tokba, coverbe.
    A CEO telefonjat meg nem lattam...lehet nincs is neki :)
  • GregSB
    Azt nem, de a "business" telefonok használói köre nem csak a Jaguáros cégvezetőkre terjed ki. (egyébként nálunk a cégvzetőnek fehér iPhone 5-je van :D )

Csomó nyakkendős managert / középvezetőt látni színes telefonnal rohangálni (és itt nem csak 5c-re, hanem Lumiakra is gondolok).