Left 4 Dead
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gépek árával dobálózhatsz, gyakorlatilag bármikor tudsz többmillió forintért PC-t venni, viszont nem lesz 15%-kal sem erõsebb egy tizedannyiba kerülõ gépnél. Úgyhogy ez nem szempont. A Crysis-t 2009-es hardverre írták. Ennyi. Nyilván ilyen koncepcióval _bármennyit_ költhettél 2007-ben gépre, ha Intel úgy döntött, hogy ilyen teljesítmény csak 2009-ben lesz. Hülyeség ehhez viszonyítani.
A marketing faszságokat meg ne nyald be, nézd meg a saját szemeddel, aztán döntsd el, hogy tényleg durvább lesz-e? Ugye a reklámok szerint a Warhead is szebb és optimalizáltabb lett, mint az alapjáték, a valóság meg az, hogy semmivel sem optimalizáltabb, és amennyivel _esetleg_ szebb, pont annyival kisebb a belátható terep. Kamu.
Már elvileg sem lehet igaz, mert a konzolok két éve lemaradtak hardver szinten.
A grafika lebutításával kapcsolatban meg... Ne legyél grafikabuzi, ha nem bírja a pénztárcád. Nekem nem derogál jó játékokat minimum grafikán játszani. Ha neked igen, hát az a te bajod.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."
lehet sok embernek elment a kedve a beta l4d-tõl?
Nem hiába licenszelte annyi cég...
BattleTag: zydar#2910
Amúgy nem mindegy, hogy hány éves motor fut alatta, ha élvezhetõ a játék? Szerintem inkább örülni kéne, hogy ez az engine fut alatta.. El sem merem képzelni ezt a játékot UE3-mal mondjuk. Szaggatna rendesen mindenkinél.
BattleTag: zydar#2910
Az operációs rendszeren is túl...
Ha meg a grafikát lebutítod onnantól semmi értelme az egésznek. Én kábé 1 éve vettem gépet 140ezerért és azon optimális beállítások mellett nem is dobtam el az államat a crysistól... De olvastam az Indexen egy cikket, hogy valami másfél millás csodagép se bírta fullHDben max grafikán DX10ben akadozás nélkül 😊
Illetve nincs konzolom, nem vagyok konzolfan, de azért arra várnék valami reakciót, hogy akkor hogy lehet, hogy a Crysis 2 elvileg még durvább 3-as engine-nel ki fog jönni mindkét konzolra? Nem lehet, hogy mégiscsak a technológiai blabla helyett igen erõs anyagi okok húzódnak a háttérben?
@
@
Mindegy, ha tényleg még 5 évig (2014-ig!) nem jön új konzolgeneráció, akkor majd megértitek, mirõl beszélek... Addigra ti is meg fogjátok unni az UT3, meg a Source "megintcsiszoltunkrajtaegypicikét" engine-eket.
Ez mondjuk hülyeség, játszhatsz vele minimum grafikán. Csak ez ugye sok embernek sérti a kis lelkét... Meg hát ugye akkor grafikailag nem villant nagyot. Lehetne legalább figyelni a fizikára, AI-ra... Csak ugye addig a legtöbben már nem jutnak el.
Lásd a CS1.6-tal majdnem annyian játszanak, mint a Szorsszal. De az tuti, hogy többen, mint a Crysisszal ;-)
Értsétek már meg, hogy nem minden a technológia....
Amúgy épp a minap jelentették be a Crysis 2-t és az lesz PSre meg Boxra is, akkor most vétéef? O_o
Nekik nem égõ 5 éves motorral kiadniuk játékokat? Persze, a profit az isten, mi meg megvesszük ezt is, sõt, még a játék is jó.
Sztem hiba relativizálni, hogy mit várunk a Source-tól. Inkább az a kérdés, hogy mit várunk a Valve-tól. Azt, hogy kövesse a technikai fejlõdést. Ha ez a Source-szal nem megy, akkor itt az ideje új engine-t írni.
Ja csak a grafika...meg az AI, a fizika, az interaktív, rombolható környezet terén köröz le minden játékot, ami a mai napig megjelent... Ez tényleg nem sok. Emellett megérdemli a fikát az átlagos sztoriért, a 100% irányíthatóságért, a korrektül megoldott jármûvekért, meg a nanoruháért...
Azt felejtitek el sûrûn, hogy valóban nem hozott gyökeres újdonságot, csak éppen MINDEN van benne, ami valaha FPS-ben feature volt, és minden iszonyat profin van megvalósítva.
Én nem nagyon emlékszem olyan FPSre, ahol megcsinálhattam azt, hogy zajt csapok egy házban, hogy odagyûljenek az ellenségek, aztán rájuk döntöm. Vagy hogy robbanóanyaggal megrakott autóval katonák közé hajtsak. Vagy hogy egy ledõlõ pálmafa üssön agyon egy ellenséget.
Mondjuk képzeljetek el egy Vietnámot a Crysis-os dzsungellel... Vagy egy Predator-t.
Lehet, hogy csak technika, de kurvára jó lenne, ha nem csak egyetlen egy kibaszott két éves játékban lenne ilyen technika. Csak ugye a konzol ehhez szar.
Amúgy meg a L4D grafikájáról beszélünk, csak nagyon tágan. 😄
Végülis van benne igazság, az legyen a szép, aminek a szemlélése a szemlélõdõt kellemes érzéssel tölti el és ne az, ami bizonyos szempontok, érdekek alapján (politikai álláspont, márka, hovatartozás, poligonszám, korszerûség, satöbbi...) közelebb áll hozzánk.
Ha ez nagyon off, akkor lehet moderálni, de végül is tág értelemben a L4D-rõl beszélgetünk... 😄
Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu
A "szép" egy roppant relatív fogalom. Nekem a L4D grafikája szép, mert nekem ebben az esetben a stílusosságot és a hangulatosságot jelenti.
Sõt, szerintem nagyon sok Amigás játék is szép, mert tele vannak gyönyörû kézzel rajzolt hátterekkel, stb., pedig a felbontása csak 640x256.
Szerintem a te esetedben inkább a szép helyett a "korszerû" szó lenne helyénvalóbb.
A L4D grafikája valóan nem korszerû, de számomra szép (számodra pedig nem).
Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu
Maradjunk annyiban, hogy technológiailag fejlettebb, részletgazdagabb.
A Source motorral felvértezett left4dead képi világa szerintem teljesen hangulatos és nem vagyok biztos benne, hogy pusztán attól jobb lenne, hogy százszor annyi poligonból állna meg lennének benne DX10 effektek. Hangulatos vagy ha úgy tetszik "szép" játékot csinálni legalább annyira mûvészet, mint technológia.
Igen fel van turbózva a source engine, és mint már írtam, a ki kéne dobni, oké tényleg jó kis motor, de már elavult.
A Half-Life 2 2004-ben jött ki, míg a Left 4 Dead 2008-ban. Alig van a 2 között grafikai különbség. 4 év alatt ennyit tudott fejlõdni a Valve grafika téren... OK, hogy a valve játékait nem a kinézetükért szeretjük, de akkor ne is mondjuk rájuk, hogy szép. Szerintem a L4D grafikája elmegy, egy multis játéknak pont jó.
Nekem kellennek még Crysis típusú játékok, akik oda mernek csapni látvány téren és nem érdekli õket a konzol gyenge hardwareje. A Crysis a grafikája nélkül tényleg csak egy átlagos game lett volna, de a játékélményhez nagyban hozzájárult a graf. Nem azt mondom, hogy az minden és Grafika=Játékélmény, de azért a grafikának is szerepe van a játékélményben.
Az meg hogy modolható a hl2 motorja (vagyis Source Engine) az egy dolog, örülök neki meg minden, de semennyire nem használom ki. Jó ha összesen játszottam 4 órát a HL2 módjaival, pedig már rengeteget kipróbáltam.
A HL1 motorja meg egy turbózott Quake engine, úgyhogy az ID -nak jár a pont.
Pl. az AI Director, ami szerintem jó ötlet, és egész jól mûködik már az 1-ben is.
Egyébként Left4Dead milyen extrát hozott fel ha már itt tartunk? :C
Grafikát meg ha megnézed a linkelt oldalon, effektek nélkül szvsz csúnyább a rendes HL2nél, hát még Episode 2-nél... Ellenben rajta vannak az effektek, amik jól eltakarják ezt (és hiába lenne szebb nélkülük is, úgyse látszana, szal az fölösleges lenne) és ugye sokat nyomnak a hangulaton 😊
Left4Dead2-ben az zavar hogy
-nem telt még el 1 év sem szerintem megjelenés óta... (vagy roppant gyorsan telik az idõ :S)
-rengeteg lehetõség lenne még az elképzelésben, amit szerintem nem fognak ilyen rövid idõ alatt beletenni :\ amit ki fognak adni nagy eséllyel bekerülhetne ingyen updateként az 1-be 😊
(és biztos az EA keze van benne >.<😉
@
Pont azt mondtam, hogy király benne a csonkítás, a vér, végtag leszakadás, stb., és a többi játékban is így kellene lennie, vagyis nem csak egy vérfoltnak kéne keletkeznie a testén, mikor 2 méterrõl meglövöm shotival.