Meghalt Puskás Ferenc
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aug. 20 - a tragédiába torkolló vihar
Szept. 18 - MTV székház
Okt. 23 - Újabb véres zavargások
Nov. 17 - Puskás öcsi
Nem vagyok babonás, és nem hiszek ilyen misztikus baromságokban, csak különösnek tartom.
A "6:3"
Szepesi György közvetítésével
Ma pedig a Duna tévén:
20:55
Puskás Öcsi
magyar dokumentumfilm
operatõr: Andor Tamás, rendezte: Koltay Gábor
Koltay Gábor 1985-ben készült, majd 2006-ban kiegészített, felújított filmje az elsõ, hosszabb kamera elõtti beszélgetés mindannyiunk szeretett Öcsijével, azt követõen, hogy negyed évszázados kényszerû távollét után a nyolcvanas évek elején elõször hazalátogatott. Ötvenhat után a magyar nyilvánosság elõtt ebben a filminterjúban emlékezik elõször pályafutására, emlékezetes mérkõzéseire, a londoni 6:3-ra, az ?54-es világbajnoki döntõre, a Real Madridra, egykori társaira, barátaira és a társadalmi, politikai körülményekre. A beszélgetést sok fotó, és archív filmdokumentum egészíti ki. A film az 1985-86-ban készült, Szép volt fiúk címû, akkoriban betiltott filmsorozat elsõ epizódja, amely felújított, kiegészített változatában most kerül elõször bemutatásra.
International honours
With Hungary
84 International appearances, 83 goals
1954 FIFA World Cup Switzerland™ runner-up
1952 Olympic Champion
With Spain
4 International appearances (at the 1962 FIFA World Cup Chile)
Clubs
1943 - 1956 Kispest-Honved Budapest
1958 - 1966 Real Madrid
Club honours
1950, 1952, 1954, 1955 Hungarian Champion
1959, 1960, 1966 European Cup Champion
1960 World Club Champion
1961 - 1965 Spanish Champion
1962 Spanish Cup Champion
372 appearances, 324 goals for Real Madrid
Four time leading goal scorer in the Spanish league
Management Career
Clubs
1970 - 1971 Panathinaikos Athens
1975 - 1976 AEK Athens
1976 - 1978 Colo Colo (Chile)
Club honours
1971 European Cup runner-up
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Született: 1927. április 2., Kispest
Eredeti neve: Purczeld Ferenc
Válogatottság/gól: 85/84 (magyar), 4/0 (spanyol)
Posztja: bal összekötõ
Klubjai játékosként: 1942-49 Kispesti AC, 1949-56 Bp. Honvéd (magyar bajnokságban összesen: 349 mérkõzés/358 gól), 1958-67 Real Madrid (spanyol bajnokságban összesen: 179/154)
Klubjai edzõként: Alicante (spanyol), San Francisco Gales (amerikai), Vancouver Royals (kanadai), Panathinaikosz (görög), Colo-Colo (chilei), Szaúd-Arábia válogatottja, FCL Murcia (spanyol), AEK Athén (görög), al-Maszri (egyiptomi), Soi de América és Cerro Porteno (paraguayi), Panhellenic Melbourne (ausztrál), Magyarország válogatottja (1993. április-július, 4 mérkõzés)
Legnagyobb eredményei játékosként
A magyar válogatottal:
- olimpiai bajnok (1952, Helsinki)
- világbajnoki ezüstérmes (1954, Svájc)
- Európa-kupa gyõztes (1953)
A Budapest Honvéddal:
- ötszörös magyar bajnok (1949-50, 1950 õsz, 1952, 1954, 1955)
- négyszeres magyar gólkirály (1947-48: 50 gól, 1949-50: 31, 1950
õsz: 25, 1953: 27 gól)
A Real Madriddal:
- háromszoros BEK-gyõztes (1958-59, 1959-60 - a döntõben négy gólt szerzett, ami máig rekord, 1965-66)
- kétszer a BEK-sorozat gólkirálya (1959-60: 12 gól, 1961-62: 7 gól - holtversenyben)
- Világkupa-gyõztes (1960)
- hatszoros spanyol bajnok (1960-61, 1961-62, 1962-63, 1963-64, 1964-65, 1966-67)
- kétszeres Spanyol (Király) Kupa-gyõztes (1958, 1962)
- négyszeres spanyol gólkirály (1959-60: 28 gól, 1960-61: 27 gól, 1962-63: 26 gól, 1963-64: 20 gól)
- Világválogatott (1963), Európa-válogatott (1965)
- az Aranylabda-szavazáson 2. (1960), 4. (1956), 5. (1961), 7. (1959)
Legnagyobb eredményei edzõként:
- BEK-döntõs - Panathinaikosz (1971)
- háromszoros görög bajnok - Panathinaikosz 2 (1970, 1972), AEK Athén 1 (1979)
- egyszeres ausztrál bajnok (1991) és kupagyõztes (1990) - Panhellenic
Kitüntetései:
A Nemzet Sportolója (2004)
A XX. század legjobb magyar sportolója
Halhatatlanok Klubjának tagja (1991)
Golden Foot-díjas (2006)
Európa Bajnoka (2006)
A sportági Hírességek Csarnokának tagja
NOB Olimpiai Érdemrend (1997)
Köztársasági Elnök Arany Emlékérme (1997)
Magyarság Hírneve (1997)
a FIFA S.O.S. gyermekfalu mozgalmának magyarországi nagykövete
alezredessé (1992), majd ezredessé (1995) léptették elõ a Magyar Honvédségben.
Puskás Ferenc gyászoló családja Szöllõsi György szóvivõ révén az alábbi közleményt juttatta el az MTI-hez:
"Megrendülésünk pillanataiban is tudjuk és érezzük, hogy barátok és tisztelõk sokasága gyászolja velünk együtt Puskás Ferencet, a nagy sportolót, az elhivatott edzõt, a mély hazafit, a csodálatos férjet és családapát, s hogy nagyon sokan szeretnék és próbálják kifejezésre juttatni részvétüket, ami nekünk, a gyászoló családtagoknak nagy megtiszteltetés, szívet melengetõ büszkeség, egyben érezhetõ felelõsség. Kérjük ugyanakkor a tisztelõket és a média képviselõit, hogy tartsák tiszteletben a család igényét a csöndes, diszkrét gyászra ezekben a fájdalmasan nehéz napokban. Egyúttal felkértük Schmitt Pál barátunkat, a MOB elnökét, volt madridi nagykövetet, annak az emlékbizottságnak a vezetésére, amelynek segítségével a legkörültekintõbben igyekszünk elõkészíteni és megrendezni drága halottunk búcsúztatását.
A testület napokon belül összeül Budapesten és megosztja a legfontosabb tudnivalókat a sajtóval. A rengeteg együtt érzõ üzenetet és erõt adó segítõkészséget megköszönve a család nevében:
Puskás Ferencné"
Index/MTI
2006. november 17., péntek 15:50
Nemzeti gyásznappá nyilvánította a kormány a pénteken elhunyt Puskás Ferenc gyászszertartásának napját. A futball-legendát december 9-én búcsúztatják.
Nemzeti gyásznap lesz Puskás Ferenc temetésének napja, jelentette be Danks Emese kormányszóvivõ péntek délután. Az MTI nem sokkal késõbb megtudta, a péntek reggel elhunyt, volt világklasszis futballista szertartása december 9-én, szombaton lesz.
A Puskás Ferenc Kegyeleti Bizottság család által felkért vezetõje, Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke egyeztetve a családdal, valamint a többi taggal jelölte ki a legendás labdarúgó gyászszerttartásának napját.
Szekeres Imre honvédelmi miniszter Puskás Ferenc ezredest a Magyar Honvédség halottjává nyilvánította. A 79 évesen meghalt exsportoló a Honvédban kezdte pályafutását a negyvenes években, és 1956-ig az egyesület játékosa volt.
"Több évtizedes sportolói és sportvezetõi életmûve alapján - amely példaként szolgál a HM összes katonája elõtt is - a honvédelmi miniszter kezdeményezte Puskás Ferenc ezredes kinevezését posztumusz dandártábornokká" - áll Szekeres közleményben, ami felidézi a legendás labdarúgó karrierjét.
"Puskás Ferenc 1949. december 1-jétõl hivatásos katona volt, az 1956-os forradalom idején külföldön maradt. Távozása után tartalékállományba helyezték, 1992. szeptember 3-án rehabilitálták. Ekkor kapta meg az alezredesi rendfokozatot, majd 1995-ben ezredessé léptették elõ" - emlékeztet a kommüniké, jelezve, hogy a "Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség nevében õszinte együttérzéssel osztozunk családjával a Puskás Ferenc ezredes elvesztése miatti gyászban."
A Budapest Honvéd, Puskás egyedüli magyar klubja pénteken 17 órától csendes megemlékezést tart a Bozsik Stadionban, tavasszal pedig emléktornát rendez a futball-legenda tiszteletére.
Puskás a Honvédban 354 meccsen 357 gólt szerzett, és öt bajnokságot nyert az ötvenes években.
Szintén pénteken, 18 óra 30 perckor a Magyar Labdarúgó Szövetség székházánál gyertyagyújtással emlékeznek a világ egyik legkiemelkedõbb játékosára - áll az MLSZ honlapján. A tiszteletadáson, ami a Puskás-emlékhelyen lesz, mindenki részt vehet, aki egy szál virággal, mécsest gyújtva kívánja kifejezni tiszteletét.
Forza Juve! ; Cuore Sportivo! Logo by: SNAKE01
Nyugodjon békében!
Nyugodj Békében
Amikor az eget nézem, csak téged látlak. Amikor a napot nézem, csak téged látlak. Amikor a hegyeket nézem, csak téged látlak. Állj már arrébb mert nem látok tőled semmit!
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Isten nyugosztalja Öcsi bácsit!!
<#rinya>#rinya><#rinya>#rinya>
Ha kifogy a lőszer a fegyveredből, nem kell aggódni, mindig van nálad egy tartalék tár, még akkor is, ha meztelenül ugrasztottak ki az ágyból.
Thomas ASUS M2V | AMD 64 X2 3800+ AM2 | 1024Mb DDR RAM | Sapphire RADEON X1950XTX 512Mb
\"AC Milan, Tu sei tutta la mia vita!\" !!! Ale ale ale MILAN ale, Forza - lotta - vincerai, Non ti lascieremo mai !!! Paolo Maldini || AC Milan 1984-2009
Sok csatornánál az a gond, nem tisztitják rendesen, és akkor egyszer csak árad a mocsok !
Nyugodjék békében!
\"Do not go gentle into that good night.\" (Dylan Thomas)
Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>NOKIA N73 Music Edition Carstyling 4verz
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
,,elképzelem ahogy a gumiszoba ződszarostul loálustul kiszakad a természetbe :C\" - Shadow_THH
٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿
Hát a hírnevérõl ennyit...
Zelk Zoltán: Rímes üdvözlõ távirat (részlet)
A rádiót figyelve lestük
Puskást, ahogy lefut cselezve,
Bead, s aztán... haj, balszerencse!
Kocsis fejese kapufára
Csattan... de jõ Bozsik, s bevágja!
S Hidegkúti talál megint utat
A kapu elõtt, s benn a féltucat!
A rádiót figyelve lestük
Puskást, ahogy lefut cselezve,
Bead, s aztán... haj, balszerencse!
Kocsis fejese kapufárajavascript:szmajlik()
javascript:szmajlik()
Csattan... de jõ Bozsik, s bevágja!
S Hidegkúti talál megint utat
A kapu elõtt, s benn a féltucat!
ReaL MaDRid x siempre
http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...
Rest In Peace!
Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"