174
  • Sir Quno Jedi
    Nem beleugázásképpen, de a PDA tényleg klasszisokkal használhatóbb és konfigurálhatóbb eszköz, a hordozható HDD-k meg nem az utcai ugrabugrára valók szerintem se (nekem van elég USB-s HDD-m, nem merném őket lóbálni, meg odavagdosni semmihez).
  • whatever
    Úgysem értitek :D Ez van.
  • Gerygrey
    És mégis miféle életérzést nyújt nekem az ipod? Bárhol, bármikor, metrón buszon villamoson, suliban vagy munkahelyen neten lógni, MSN-ezni, zenét hallgatni, e-bookot olvasni, filmet nézni, SNES emulátoron játszani, na ez életérzés. Begyömöszölni a fülembe a dugót, zsebrevágni az ipodot és unottan bambulni, az pusztán zenehallgatás, amit egy discman, vagy 10000 Ft-os teszkós MP3 lejátszó is tud, hasonló színvonalon.
  • Gerygrey
    Abszolút PDA-párti vagyok én is. Ülök a metrón, üvölt a fülembe a Depresszió és közben olvasgatom hogy mi hülyeséget hordanak össze egyesek az SG-n. És ha hívnak, automatikusan elhalkul a zene és magától fogadja a hívást a teló. Mikor fogom ezt egy ipoddal vagy zune-al megtenni? (gubancolgathatnám a zsebemben az ipod fejhallgató meg a teló headset összegabalyodott madzagjait állandóan, meg nyomkodhatnék összevissza mindent ha neadj' Isten telefonálni szeretnék egyet, megszakítva a zenét)

Nem kell 2 gigás kártya. Arra a napi 2x1 óra BKV-utazásra nagyjából elég nekem 256 mega. Na jó, egy 512-essel már jobban kibékülnék, de az már elég is lenne bőven. Egy PDA-képernyő méretűre alakított másfél órás, jó minőségű smartmovie (xvid kódolású) film kb 100 mega... Ki akarja a teljes zenei gyűjteményét magával hurcolni? Az otthoni gépemen van pártízgiga mp3, amiből kb 10 perc alatt összeválogatok és a memkártyára másolok pár napra valót. Total commanderrel, nem külön itunes progival szórakozva.

ipodot PDA-hoz viszonyítani kb olyan, mint kazettás magnót a PC-hez... Ég és föld.
  • Sanyix
    "legtöbb cikkben pozitív hangvételű teszteket írnak róla" igen. Ezt hívják fizetett reklámnak...
    Megmondom miért nem jó.
    -Ár/ teljesítményben rossz, mert iszonyú drága
    - vinyó van benne, ami elkopik, leejtéstől rázkódástól gondok lehetnek vele (nanot ne számoljuk, mert az ár/ teljesítményben mégrosszabb)
    - És bazinagy
  • Athlon64
    Azért hidd el, hogy a marketing is sokat dob a latba! Mert az egész Apple marketing az életérzésre teszi a hangsúlyt és nem elsősorban a technikai tudásra, ugyanis a Zune elott is volt már ehez hasonló kütyük (www.mp3center.hu) és azok is szerintem bizonyos szempontok alapján jobbak vagy legalábbis ugyan olyan jók mint az iPod!
  • Rincewind
    En 300 dollarert vettem az iPod-om, ami korulbelul 4-szer annyiba kerul, mint az altalad emlitett memoriakartya, viszont a 30 gigabyte tarolokapacitassal 15-szor tobb adatot (zenet es filmet) tud tarolni.

Igaz jatszani nem jatszaol vele (igaz passziansz van belepitve :) arra ott a PSP, de mivel celhardware, sokkal tobbet tud abban, amire terveztek: nevezetesen zenelejatszasban. Lassan fel eve megvan mar, es ez ido alatt nagyon hozzamnott, el sem tudnam kepzelni az eletet nelkule. :)

Az iPod rengeteg olyan dolgot tud, amit nagyon kenyelmesse teszi a zenehalgatast, kezdve azzal, hogy a zeneket albumonkent, eloadokent, genge-kent tudod szelektalni. Letrehozhatsz custom zenelistakat (koztuk makros listakkal, tehat peldaul beallitod, hogy csak az 5 csillaggal pontozott zeneket jatsza le, etc.), es ha veszed ra a faradtsagot, akkor olyan plusz informaciokat is csatolhatsz mp3-akhoz, mint peldaul album cover, ratings, vagy lyrics. Mindez pofonegyszeruen, felhasznolobarat kornyezetben.

Magyarorszagon sokan nem gondoljak, mert a legtobb ember meg eleteben nem latott iPod-ot csak hallott rola, de nem veletlenul a legelterjedtebb mp3 lejatszo a vilagon. Ezert a cimert nyujtania is kellett valamit, es ezt meg is teszi.

A video lejatszasi es kepgaleria feature-ok csak a hab a tortan, jelenleg kb 4-5 teljes film van az iPod-omon es 100+ anime epizod. Gyakorlatilag a zsebemben hordok egy teljes media centert...

iPod Video Features
  • Indigo
    Attól még igaz amit mond... :)
  • ReTeK
    miért lenne rossz gondolat ?
    egy pda vagy a jobb mobilok(S60) is képesek már rá
  • Caro
    PDA rulz, ez egyértelmű ;)
    10k-hoz már közelebb van a 2G-s kártya, és azon tényleg NAGYON sok minden elfér.
    Nekem Palm TX-em van, kijelző: 320x480, szélesvásznúra ideális :)
    Azért azt vegyétek figyelembe, hogy ekkora felbontásban lényegesen kevesebb kbps is elég.
  • egyember1
    ok, koszi. nekem skype nem megy olyan halon amin proxy van, habar pc-n minden tovabbi nelkul mukodik. (bar pcn van proxy beallitas a skyehoz, pda-n ilyet nem talaltam) divx encoder ok, azt hasznalom en is. :) eleg gyors... (:
    messenger is mukodik rendesen gondolom. proxy mogul nekem sajnos az sem megy, pedig arra azt irjak, h a windows ce proxy beallitasait hasznalja... de nem... (:
    no mind1. koszi a valaszokat! jo ejt! (eljen a pda) :P
  • archkoven
    "Lehetne már a Microsoftnak eredeti ötlete is, miért kell mindig az Apple-t majmolni?"
    -Egy idióta elkezdte, azóta a többi ezt szajkózza! Erre már válaszolni sem kellene annyira nonsense, de felbaszta az agyamat a sötétségnek ez a mértéke.
  • Indigo
    Konkrétan mivel rosszabb az iPod?
  • Zocsi
    Lehetne már a Microsoftnak eredeti ötlete is, miért kell mindig az Apple-t majmolni?
  • wanek
    MIO, GPS-es.
    A Skype-ot (PDA-s verzió) telepítettem, interneten regisztráltam magam és működött :)
    Van rá sok lehetőség, de talán a legkényelmesebb és leggyorsabb a Pocket DivX Encoder (ha a forrás AVI). Ha a forrás más, akkor persze más progikat használok, mint pl. Super, Total Video Converter.
  • egyember1
    wanek, milyen pda-d van? skype-ot kellett valahogy konfigolnod h mukodjon?
    még egy kerdes, mivel konvertalod a videoidat? :)
    thx a válaszokat előre is!
  • Athlon64
    Én teljesen egyetértek veled!
    ... de mind ettől függetlenűl tetszik ez a Zune nekem.
    Márt csak azért is mert az egyik tényező ami nekem fontos - ez az FM rádió - ebben alapból van és azt is nagyon szépen jeleníti meg!
    Viszont tényleg ami más lehetne benne az a háttértár, energia forrás, bővíthetőség azaz Flash memóriás tár, szaványos akku (AAA vagy AA elem/akku -k) és SD, MMC bővíthetőség (HDD-nél persze nemsok, de azért kicsi értelme van)
  • Athlon64
    Van egy 13perces videó amin meg sok más mellet 2db Zune egymás között vezeték nélűl fájlt cserél, nagyon jó pofa...
  • wanek
    Te nagyon el vagy tévedve. 2 GB-os SD kártyát 15kHUF-ért vettem... 1 GB-os feleannyi. Egy 2 GB-os kártyán el tudok tárolni legalább 8 db átlagos hosszúságú (másfél órás) mozifilmet (természetesen átkonvertálva a képernyőjének megfelelő méretre. 1 ilyen film konvertálása nálam 10-15 perc alatt megvan...) 8 átlagos film (ami ugye simán elfér a kártyán) 12 óra szórakozást jelent. Egy 2 GB-os kártyán 192 kbit-es MP3-mal számolva ~24 óra zene fér el. Ez nekem mind filmben, mind zenében egy ideig elegendő... És persze elég ritka, hogy naponta ne mennék haza, tehát bármikor van mód frissíteni, változtatni a kollekción.
    Arra egyébként sem ipod, sem zune esetében nem lenne lehetőségem, hogy az összes zenémet és az összes filmemet magammal cipeljem, mert pl. csak filmből több, mint 1500 van...
    A PDA-mat meg ugye egyébre is tudom használni: navigáció, internet (WiFi-s), ebook olvasás, képek nézegetése, játék, office progik használata, skype, stb, nem sorolom.
    Sok vita volt már, hogy mi a jobb: a lemezes, vagy a memóriás lejátszók. Mivel van lemezesem is és memóriás is, egyértelműen a memóriás mellett teszem le a voksot, mert a külső mechanikai behatásokra teljesen érzéketlen. Tehát mozgás közbeni használatra a memóriás készülékek sokkal alkalmasabbak.
  • Athlon64
    láttam egy olyan videót amiben kicsomagol egy fekete Zune-t és aztán összeméri egy iPod-val. A Zune kb.2-3mm -el vastagabb és 3-4mm -el hosszabb. Tehát szerintem nem vészesen nagyobb...
  • scorpeeon
    Esélytelen ez a zune. divatsz@r. Sony Walkman rulez! :)
  • Athlon64
    Na láttam egy két videót a video.google.com -on és azok alapján nagyon látványos menüi vannak animációkkal megspékelve...
  • Athlon64
    Ja a kétségek eloszlatása végett itt a link a technikai információkról:
    http://www.zune.net/en-US/meetzune/device.htm

Ebből egyértelmű, hogy játsza az mp3, wma és aac-t ill. wmv-t ami 1.5Mbit/s és 30frame/s 320x240 felbontás max.
  • Athlon64
    Megnéztem a Zune oldalát és az is tetszik meg a kütyü is, csak az ára egy kicsit magas...
  • egyember1
    en xda mini s-t hasznalok már jo ideje, 1gb sd mini kartya 4000 ft-nak megfelelo fontba kerult. zenet is filmet is lehet rajta nezni + minden szukseges adatot tarol.
    ha nagy mennyisegu adatot szeretnek hordozni, erre a celra vettem egy 20gb os hdd-t, ami amugy mp3 lejatszokent is funkcional 86font volt (~32000ft) usb2-vel megfeleloen gyorsan másol.
    az xda 200 font volt, (~74000ft).
    konkluzio: kicsit dragabb mint az ipod 30gb, 9gb al kevesebb tarhely, tobb funkcio, sajnos ket keszulek, bar egyik sem sokkal nagyobb egy normal mobilnal. mini-ben van wifi, tehat hotspotoknal konnyen lehet netezni.
    nekem ilyen tapasztalataim vannak. rem. hasznos volt... :)
  • Athlon64
    A Meizu-k tényleg nagyon jók!
    Kinézetre tényleg jól néz ki ez a Zune és a tudásával sincs szerintem gond.
    Viszont , hol lehet Zune reklámfilmet megnézni? Kiváncsi lennék, hogy az iPod-hoz képest ilyen hatást kelt bennem a Zune reklámja?!
  • Reyes
    Meizu M6...
  • Su0my
    Srácok. Most komolyan. Attól, hogy még irigykedtek, attól még az iPOD egyáltalán nem szar, és a legtöbb cikkben pozitív hangvételű teszteket írnak róla(jó, nemtudom, ki mennyit kap érte:) ). Azért a Zunre visszatérve ízlés kérdése, nekem bejön, viszont szerintem a MICROSOFT olyan fába vágta a fejszéjét(egyik első alkalom, nagy szó), amibe beletörhet. Ha ekkora reklámkampány mellett tízes számokban mérhetőek Amerika nagyobb üzleteiben az ÉRDEKLŐDŐK(nem vevők) száma, ott valami nagy baj van. De persze nem illik az image-ukhoz, hogy inkább mégsem alapon visszakozzanak, kíváncsi vok, mennyit fognak bukni rajta. 5 éven belül biztos nem fog megtérülüni, és előbb 10 akartam írni.. De szerintem ezt gyorsan el kéen felejteniük. Bár én nem sajnálnám, ha buknának egy SZÉP NAGYOT:)
  • H0ri
    kifaxomnak kell ez a szar :)
  • abzu
    Az apple mi?
    Videó és audió technikával foglakozik Ilife, prof videóvégóit filmgyárakba szanálják, ha nem audió vió technikus akkor mi?
  • abzu
    rossz gondolat wanek, mert a pda nem media központ
    ha egy filemt meg akarsz nézni hogy?
    vezsel 30.000 ezerélt egy 2gb kártyát?
    Vászod várom.
  • wanek
    Bocs, látom, hogy te is azt írtad... De akárhogy is, nem csak az usa-ban érdemes így tenni, hanem bárhol. A CD bármiben lejátszható, és arról bármire átalakítható a zene. És nem szutyok minőségért fizettél, hanem a legjobbért, ami elérhető :)
  • wanek
    És egy CD-n hány zene van? Szorozd be darabját 1 USD-ral. Akkor nem érdemesebb mégis CD-t venni?
  • zzebi
    Mindket lejatszo (iPod, Zune) lejatssza a meglevo MP3 fajlokat. Altalanosan elterjedt tevhit, hogy az iPod nem kepes erre, pedig az igazsag az, hogy gond nelkul ratolthetok es lejatszhatok az MP3-ak. Ugyanugy a Zune is.

A korlatozas mindossze annyi, hogy az internetes bolton megvasarolt szamok nem MP3 formatumban vannak, hanem az Apple es a MS sajat formatumaban, es ezeket nem lehet masik lejatszon lejatszani. Tehat ha valaki mar vett 1000 szamot az iTunes-tol, akkor azokat nem tudja egy Zune-on lejatszani. Es ez visszafele is igaz.

Ezert jo CD-n megvenni a zenet es azt konvertalni MP3-ba. Persze ez csak az USA-ban kifizetodo, mert ott valoban max tizenegynehany dollar egy CD. Az iTunes es a Zune Store ekozben $1-t ker egy szamert.
  • vgez
    PDA
  • intrex
    Szóval értitek. :)
  • intrex
    Az a tény, hogy valami többet tud, még nem azt jelenti hogy jobb is.
    Egy hi-tech erősítőn két potméter van, se több, se kevesebb. Az többet tud mint a Yamada 10e Ft-os cuccai? Nem, de amit tud, azt jobban.
  • BiroAndras
    Az iPod-ot is veszik, pedig az még rosszabb.
  • BStage
    miért is ne, ha már microsoft mosópar van?
  • strogg
    Microsoft mosógép 2007. Vicces lenne :)