174
  • abzu
    #174
    ez a fórum kezd megnőni mármint írás számba :)
  • TeFigyeljHaver #173
    O.K., köszi.

    Közben én is utánna néztem, és itt találtam a választ.

    Igaz, csak addig olvastam mig idáig jutottam, mert ekkor már komolyan kezdem öklendezni;

    "Q:How did design work with the product planning team? How did you agree on the feature set?"

    "A:Planning was embedded in our process as we designed Zune."

    What a flipping MEGA bullshiter !!! PUUuuuuuke
  • BRobee
    #172
    Ok, tarsd fenn:) Bánom is én...
  • wanek
    #171
    Az összes kritériumot, ami le lett írva, nem tudja még egy recorder sem.
  • wanek
    #170
    Egyáltalán nem gondolom, hogy bármiben is alulmaradtam volna. Attól meg végképp nem, hogy ezt állítod, én ugyanis pont ellentétes véleményen vagyok. Az állításaimat továbbra is fenntartom.
  • BRobee
    #169
    Találtam egy kis videót a Zune-ról. most eltekintve a vitáktól, a különböző érvektől, mi a véleményetek a kütyüről?
    Zune használat

    Szerintem pofás, szép és látványvilágban jobb, mint az Ipod. A videón látható, hogy az a kör alakú vezérlő nem forog, pedig azt feltételeztem:) (gondolom nem lehetett lekoppintani az Ipodról).

    Az MS most nagyon rááll a korlátozásokra. Ha két Zune között cserélsz zenét, egyes információk szerint 4-szer(?) hallgathatod meg a számot. Vistánál pedig elméletileg 2-szer lehet majd telepíteni különböző vasra a rendszert. A Zune-os technikai megvalósításra kiváncsi lennék. Mi van ha elkezdem hallgatni a számot és közben lemerül? Vagy kikapcsolom?(1 esély minusz.) Meg egyáltalán minek ez a f@szság? E miatt nem fogják megvenni, hiszen a használatban is korlátozzák...
  • Brainpumper
    #168
    Jó hogy mondod, nem voltam elég tájékozott a témában.
    Egy hozzászólásra alapoztam amit mondtam, mégpedig itt az sg-n hangzott el.
    http://www.sg.hu/cikkek/48506/holnaptol_kaphato_a_zune_az_egyesult_allamokban
    9-es hsz "ipod tervező tervezte ezt is" - a pletyka már csak így terjed:
    első ember: "-te nem lehet hogy a xy b*zi?"
    második: "-nem lehet hogy a xy b*zi?"
    harmadik: "-lehet hogy a xy b*zi"
    negyedik: "-xy b*zi"
  • BRobee
    #167

    Jópofa kép:) Alapvetően mindig is erről fog szólni a dolog, pénz pénz pénz... A régmúltban is volt egy balhé, amiből az MS került ki győztesen, most szerintem a már említett három lábú süni, a 6-12 sávos autópályával néz farkasszemet..:)
  • BRobee
    #166
    Egyetértek jópár hozzászólással. Wanek alulmaradtál egy témában, engem fikáztál és kiderült, hogy a hülye felfogásoddal egyedül vagy. Más nem hasonlít össze egy hurkatöltőt és egy kalapácsot, hanem külön kategóriában gondolkodik. A zsidózás pedig téged mínősít, ahogy az is, hogy feltételezted, "egy ember különböző nickekkel". Hát +cáfolnám, Rincewind nem én vagyok, de valahogy ezt észre lehetett volna venni. Párhuzam van, mert én is amerikában vettem az Ipodot, ugyanazon termék használói vagyunk. Ja és hasonló a véleményünk.

    Kérlek pontosan magyar szokta magyarnak mondani, hiszen egy nyámnyila, fitymacsörgető (rajtad marad ez a szó :) ) kisgyerek vagy, aki rossz magyar szokás szerint cselekszik. Okoskodik és elvet minden olyan nézetet, ami nem egyezik meg a sajátjával. Az amerikás okoska megjegyzésed pedig alátámasztja azt, hogy nagyon bezárkózott ember vagy... Nem tudod elfogadni mások tapasztalatait és véleményét.

    A Zune-nak én jósolok jövőt, bizonyos esetekben. Ha olcsóbb lenne, ha nem hivatalos marketinget vágnának alá, hanem egy hasonló "életérzés"t, ami a Zune pozitív tulajdonságaira épül. (pl. mekkora fun az, hogy cserélgethetsz zenéket két zune között.) A sima "fun" nem lesz elég, hiszen az Ipod egy az egyben azonosult ezzel Amerikában és először gondolom ott akarnak robbantani.
    Kevés újat tud nyújtani ahhoz, hogy sima rajt cél győzelmet arasson. Fel kell kötni a gatyát, de szerintem nem fogja feladni.De nem érdekel, mert akkor Ipod rulz:)
  • Gerygrey
    #165
    Egyébként én mindig is hiányoltam a piacról egy olyan HIFI tornyot ill. music centert amibe nem csak CD, esetleg mp3-as CD lejátszó van, hanem még egy Divix-es DVD lejátszó is.

    Régóta van ilyen készülék a piacon, asztali DVD lejátszó a neve.
    Sokáig gondolkodtam én is hifi torony vásárlásán, aztán végülis egy DivX-es asztali DVD és hozzá 5.1 hangrendszer mellett döntöttem. Van benne rádió (mondjuk marha ritkán használom, a magyar rádiós felhozatal annyira nem ragad meg), le tudok játszani vele audio és mp3 CD-t a tévé bekapcsolása nélkül, ezenkívül divx-et, és DVD-t. Felvenni nem tud, de minek is, ott a PC, a torrent meg a DVD író ilyen célokra. De a számítógép rá van kötve a cuccra, úgyhogy ha csak mondjuk egy sorozat-epizódot akarok megnézni, még írással sem kell bajlódni...
  • wanek
    #164
    Ez nálad valami hiányfóbia, mert neked már rég nincs? LOL!
  • TeFigyeljHaver #163
    Te ezt úgy érted, hogy Jonathan Ive ???

    Lennél szives erröl egy link-et adni ?

    U.I. Különben egyetértek mindazzal amit irsz, de amit sajnálatosnak tartok (és te sem emlitessz) az szvsz, az hogy a magyarok elfeledték a humorérzéküket. És pedig annélkül élni nehéz...
  • Brainpumper
    #162
    Na igen az USA teljesen más világ. de végülis itt is nyári munkákkal meg tudatos spórolással bárki szert tud tenni egy ipodra. Az más kérdés hogy sokan inkább vesznek egy olcsóbb márkátlant én őket is megértem. Nyílván akinek fontos szerepet tölt be a zene és a hordozható zenelejátszás az ipodot és társait veszi, akit meg annyira nem érdekel, csak múlatni akarja az időt a buszon, gagyit vesz. Én pl. 3 évig használtam gagyit és azt is szerettem (MPman F-40). Nem tudom hogy lopás -e a Zune csak azt tudom hogy a formatervezője ugyanaz a pasas a kettőnek azt meg nem tiltja semmi hacsak nem szerződés kötötte az Apple-hez.
  • abzu
    #161
    Az egyetemisták példa csak Magyarországon jó, mert USA felmérése szerint az egyetemistái legkedveltebb szórakozás több év óta (idéig sör) mostmá Ipod.
    Nekem semmi bajon nincs má higy vannak riválisok, mert így fog tudni fejlődni, minden csak NE lopjanak,mert azt mondják, hogy ezt lopták egy volt Apple-s csinálta a Zune-t. Véleményt várok :)
  • Brainpumper
    #160
    Ne csak azokról beszéljünk akik így meg úgy ki tudnak csengetni egy ipodot havonta, hanem akik hónapokig kuporgattak hogy végül vehessenek egyet (pl. egyetemisták). Én fél évig gyűjtöttem a cuccomra. Én mondjuk nem ipodos vagyok hanem w800i softos k750i mobilon hallgatom a zenémet és teljesen meg vagyok elégedve vele. Mindenki arra költi a pénzét amire akarja és nem is mindig kell megérteni hogy a másiknak miért tetszik az meg ez... nem a mi dolgunk
  • TeFigyeljHaver #159
    Ne hülyéskeggy ! Én asszittem, hogy annak a többsegge mán a Vistában benne van. Ami meg nincs, a maj lessz...nem?...
  • Indigo
    #158
    Nem, hanem rólad.
    #117?
  • wanek
    #157
    "Mekkora egy korlátolt seggfej vagy te öregem." - magadról beszélsz, igaz?
    #117
  • Indigo
    #156
    Mekkora egy korlátolt seggfej vagy te öregem. Érveid már nincsenek, csak a sértődöttséged, mert alulmaradtál egy vitában. Aztán belekötsz a leglényegtelenebb pitiáner dolgokba is, csak hogy még nagyobb hülyét csinálj magadtól. Úgy érvelsz és védekezel már mint egy kisovodás...

    Egyébként meg a "jó magyar szokás"-t a magyar szokta mondani a magyarnak :)
  • wanek
    #155
    Olyan tényleg jó lenne :)
  • Athlon64
    #154
    Egyébként én mindig is hiányoltam a piacról egy olyan HIFI tornyot ill. music centert amibe nem csak CD, esetleg mp3-as CD lejátszó van, hanem még egy Divix-es DVD lejátszó is. Sőt most már recorder is lehetne!
    A másik, hogy lehetne az új HIFI-ken SD kártya fogadó és USB csatlakozó is és persze tudna rádióból vagy pl. kaziról mp3-ba rögzíteni rá a Flash-re...
  • wanek
    #153
    Jól sejtettem... Tudod, magyar ember nem szokott "jó magyar szokás"-t emlegetni. Csak aki nem magyar, vagyis olyan, mint amit leírtál, és ami valójában vagy.
    Jól teszed, kerülj el. Nem szeretem az ostobákat.
  • Rincewind
    #152
    "Sejtettem, hogy eljutunk a 7-ig. Irány a 8!"

    Ismet csak gratulalni tudok, sikerult kiragadnod a lenyeged. No comment...

    "a te 'szokásaid' engem a nagy pajeszosokra emlékeztetnek "

    Innentol kezdve en be is fejeztem. Az, hogy egy ilyen pitianer vita kapcsan is kepes vagy odaig sulyedni (mikor mar kifogytal az ervekbol), hogy zsidozz, csak teged minosit. A hozzad hasonlo gondolkodasu embereket vilag eletemben kerultem es megvetettem. Igazad van a 2 giga valoban jobb, mint a 30! A soha viszont nem latasra!
  • Sir Quno Jedi
    #151
    Mondjuk pár terrabyte az tényleg semmi manapság, úgy betelik, hogy pislogni sincs időd. Hiába nyomod be hatos rack-be az egyre nagyobb HDD-ket, meg használsz külső rack-eket, sosem elég a diszk kapacitás. Ez egy ilyen világ.
  • TeFigyeljHaver #150
    Jó kérdés ;) Én adok neki 9 hónapot [hogy visszaszülje magát (*-*) ]

    Akarsz fogadni; aki veszit, vesz a másiknak 10db. Apple részvényt...LOL
  • Sir Quno Jedi
    #149
    No én meg 200-300GB-s USB HDD-vel mászkálok (bár legutóbb majdnem beruháztam egy 750GB-sbe) és nem hallgatok róla MP3-mat... Útközben én útközben vagyok... :D
  • wanek
    #148
    Sejtettem, hogy eljutunk a 7-ig. Irány a 8!
    "2-3 Terrabyte-nyi mp3, persze" - te beteg vagy. Én ilyet nem írtam. Azt írtam, hogy ha a filmjeimet ÉS a zenéimet magammal akarnám cipelni, akkor kéne ennyi hely. Ahhoz meg semmi közöd, hogy mi honnan van nekem.

    Hirtelen mennyi "ámérikás" okoska lett itt hirtelen. Vagy ez egy ember különböző nickekkel, hogy többnek látszódjon? Lehet, hogy az utóbbi, mert mind felületességben, mind reakciókban, mind értelmi képességekben egy szintet ütnek meg :)

    PS: a te 'szokásaid' engem a nagy pajeszosokra emlékeztetnek :)
  • Macc
    #147
    Ne bantsatok mar szegeny wanekot a kis pda-javal:)
    Wanek teged meg ne irritaljon, ha vki iPod-ot vesz. orulj neki, hogy nem pda-t vesznek!
    Nyugi, amugyis arrol a sz@r zune-rol szol a tema. Ki mikorra josolja az eltuneset? En adok neki 2 evet.
  • Rincewind
    #146
    Latom te is jo magyar szokashoz hiven a teljesen jelentektelen informaciokat ragadod ki a szovegbol es kotsz bele, hogy okosnak latszodj. 4-5 es 5-6 kozott valoban akkora a kulonbseg, hogy abba mar erdemes belekotni, csak gratulalni tudok a logikadhoz!
    De a kedvedert osszeszamoltam: 7 darab teljes hosszusagu mozifilm van rajta. Fogalmam nincsen, hogy ennek egyebkent mi koze van a topichoz, de ha szamodra ez annyira fontos volt, hogy erdemesnek lattad belekotni, hat osszeszamoltam. Nekem mindegy...

    Egyebkent en zenei kollekciorol beszeltem a mindent magammal cipeles kapcsan, gondolom jozan paraszti logival kikovetkeztetheto, hogy nem DVD minosegu filmekrol.

    2-3 Terrabyte-nyi mp3, persze... Megnezem mikor hallgatsz te meg annyit. Elnezest kerek, de en legalis (vagy legabbis tobbnyire legalis) kollekciorol beszeltem, amikor valaki monjuk atrakja a CD gyujtemenyet digitalis formaba, nem pedig az eszetlen letoltok minden sz@rt, tok mindegy hogy nem fogom soha meghallgatni esetrol. De meg igy is meglehetosen hihetetlennek tunik amit mondasz, ugyhogy inkabb hagyjuk is.

    Jelenleg a teljes zenei gyjtemenyem rajta van a cuccon (90%-ban mind legalis, csak az USA-ban nem kaphato CD-kbol vannak letoltott verziok), ugyhogy ugyanazt a kenyelmet elvezem utkozben, mint amit otthon. Csakhat ahogy a CD gyujtemeny no, ugy kell egyre tobb tarkapacitas is, es ezert kacsintgatok a 80 gigas iPod Video fele. Az ezzel jovo extra tarhelyet pedig majd szeretnem tovabbi filmek tarolasara hasznalni.

    Azt megertem, ha valaki azert van az iPod ellen mert mondjuk draganak talalja (bar szerintem megeri az arat), de hogy valaki azt monja, hogy a "kevesebb" jobb, mint a "tobb" az valahogy kicsit hihetetlen.
  • Indigo
    #145
    "Mint már írtam, sem a teljes zenei, sem a teljes filmes kollekciómat (hát még együtt!) nem tudnám magammal cipelni semmilyen ma kapható hordozható eszközön, meg minek is cipelném"

    Szerintem ő sem úgy gondolta a "mindent", hogy az összes számot egytől az utolsóig + az összes filmjét. Ez amolyan költői túlzás volt (gondolom) :)
    A minél nagyobb tárkapacitást meg errefelé általában előnyként szokták értékelni. Én még nem hallottam olyanról, hogy valaki azért panaszkodott volna, mert túl sok szabad helye van a lejátszón, és ez nagyon zavarja őt... :) Abban viszont biztos igazad van, hogy a 80 gigát sokkal nehezebb ""cipelni"", mint a 256 MB-ot... =))))

    Vagy te ilyen végletek embere vagy? Vagy mindent vagy semmit? =)

    "Ha már szelektálnom kell így is úgyis, akkor már tökmindegy, hogy mennyit viszek magammal."

    Ha elmégy kirándulni egy hétre, és útközben zenét halgatsz, filmet nézel, akkor nagyon nem mindegy. Egy hétre való film/zene nem kevés helyet foglal...
  • Brainpumper
    #144
    Késő! Már mindenkinek van lejátszója Amerikában! nem nélkülözhetetlen cucc a Zune, semmi olyan hatalmas újdonságot nem mutat ami kicsorgatná az ember nyálát. Nem úgy egy új generációs játékkonzol ami új fejezetet nyit a játéktörténelemben. Kétfajta lejátszóra van kereslet: olcsóra és státusszimbólumra (iPod). A Zune jelenleg egyikbe sem tartozik ez persze változhat. Szerintem érdemes lenne orientálódni valamelyik irányba. Ha a preszízslejátszó nem működik akkor csnáljanak belőle ultraluxus-lejátszót.
  • Zenty
    #143
    Zune ,xbox, xbox360 még egy két új nagyon veszteséges projekt és tönkre megy a végén az ms :D
  • wanek
    #142
    Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de nekem mindig van pár aktuális kedvencem, vannak standard kedvenceim is, de ezeket végighallgatni sok idő. Ez nem tárolókapacitásban sok, hanem időben. Én annak nem látom értelmét, hogy olyan cuccokat cipeljek magammal, amit talán csak - idő hiányában - hónapok múlva tudok meghallgatni...
  • wanek
    #141
    Folytathattad volna a beidézést: "Mint már írtam, sem a teljes zenei, sem a teljes filmes kollekciómat (hát még együtt!) nem tudnám magammal cipelni semmilyen ma kapható hordozható eszközön, meg minek is cipelném". Te esetleg tudsz 2-3 TByte-os eszközről? Ugye nem :) Ha már szelektálnom kell így is úgyis, akkor már tökmindegy, hogy mennyit viszek magammal. Az általad beidézett 2 mondat ugyanis erre vonatkozott.
    Az, hogy mennyire van tele az eszközöd, az nem hihetetlen számomra. Már csak azért sem, mert ha lenne számomra alkalmas eszköz, akkor lehet, hogy én is így tennék. De nincs.
    "Ezen tul, mint emlitettem 5-6 teljes movie" - 4-5 teljes mozifilmet említettél. A következő hozzászólásban már biztosan 6-7 lesz :) De áruld már el, hogy milyen az az 5-6 (4-5) teljes mozifilm? Vagy 5, vagy 6. Te, aki MINDENT magaddal akarsz cipelni, amid csak van, ezt tudnod kéne, hiszen pont emellett érveltél.
  • Athlon64
    #140
    De szerintem is egy PDA előnyosebb mint az ilyen hordozható cél-média center.
    Én most egy Royaltek nevezetű PDA-t néztem ki 55e-ért és van benne GPS!
    Tehát már csak egy iGO térkép szoftver kell (15e) és van navigáció is...

    Egyébként kár vitázni, mert mindenki olyan kütyüt vesz ami neki a maga szempontjai alapján a legmegfelelőbb.
  • Athlon64
    #139
    De azért remélem arhciválsz és nem csak az iPod-odra nyomod a frissenszerzett anyagot mert, ha mégis csak bedöglik a HDD akkor cseszheted a 30-80Gb adatodat!?
  • Rincewind
    #138
    Meg valami.
    Egy iPod siman levalthatja az otthoni CD illetve akarmilyen lejatszot. Csak egy taviranyitos dokkolo allomas kell (ezerfele van a piacon kezdve a leghitvanyabbtol egeszen a csucs minosegig) es maris nagyban elvezheto minden az erositore (esetleg meg a TV-re is) rakotve. Tobbszaz (-ezer) CD ott a zsebedben viszonylag jo minosegben (320kb-s mp3), dokk allomasoknak koszonhetoen viszont otthon vagy akar az autoban is hasznalhatod. Ez egy nagy elonye az elterjedtsegnek: rengeteg kiegeszito elerheto hozza, amik sok esetben baromi hasznosak.
  • rotator
    #137
    Tetszik, hogy a Microsoft minden olyan területre betör, ahol addig egy másik cég pöffeszkedett mindenhatóan, monopol helyzetben. Kezdetben szívnak, végül egálba jönnek. Az Apple-t amúgyis utálom minden találmányával, élén a Quicktime nevű okádmánnyal, vesszenek! :)
  • Rincewind
    #136
    "A tárolási kapacitás egy dolog. De minek annyi?"

    Lehet, hogy szamodra hihetetlen, de jelenleg 400 megabyte hijan teljesen tele van az iPod-om. Megkozelitoleg 2000+ zeneszam (gyonyoruen leszerkesztve albumonkent, eloadokent, cover ratoltve, sok helyen meg lyrics is csatolva van a szamokhoz). Ezen tul, mint emlitettem 5-6 teljes movie, es megkozelitoleg 120 anime epizod van rajta. Arrol nem is beszelve, hogy 5 gigat, mint hordozhato adattarolot hasznalok es arra mentek eleg sok mindent, hogy barhol elerheto legyen (az iPod egy sima USB tarolokent is hasznalhato).

    En annak a hive vagyok, hogy egyszer toltok fel mindent, es azutan mondjuk honapokig nem kell hozzanyulni, mert a teljes zenei illetve egyeb kollekciom ott van a zsebemben. Ennek fenyeben az utobbi idoben a 30 gigabyte sajnos kevesnek bizonyult, ugyhogy alamikor a kozeljovoben lecselem a jelenlegi 30 gigas iPod videomat egy 80 gigasra. Ennyit a tarolokapacitas feleslegessegerol...

    Persze tudom, hogy ez emberfuggo, de azert ne altalanositsunk. Arrol nem is beszelve, hogy a 80 gigasra mar sok filmet DVD minosegben fogok felmasolni. Hogy ez mire jo? Arra, hogy az iPod egy egyszeru kabel segitsegevel rakotheto a TV-re, gondolom tobb kommentar nem kell... ^.^
  • TeFigyeljHaver #135
    Tedd oda a pénzed, ahol a szád van...felsöfityma-csörgetö...