43
  • TeFigyeljHaver #43
    "Az a wifi-s dolgot már a Nike futó cipőnél alkalmazzák!"

    Nakérem; ez lett a mutatvány leállító.
  • oasis UK
    #42
    Olyan fülest lehet külön is kapni?
    Ha igen hol és mennyit kell érte perkálni?
    Nincs bajom az ipod nanohoz kapott fülessel de néha már kicsit lüktet az agyam:)
    Láttam az apple boltban is ilyen bizbaszt lehet rá csatlakoztatni a fülesre és nem kell akkora hangerőn halgatni a zenét azt probálta már vki itt?
    Az a wifi-s dolgot már a Nike futó cipőnél alkalmazzák!
    Minap voltam bent 1 Nike boltban és nézegettem nem rossz találmány de a cipő 28k-ért hát nem tudom q*va drága!
    Egyáltalán akik itt beq*ták komentjüket fogtak már életükben 1általán iPodot ???
    Vagy bármilyen más mp3 lejátszót?
    VAgy csak írkálnak és nem számít?:)
  • zzebi
    #41
    Erdekes, most olvastam egy osszehasonlito cikket a Zune-rol es az iPod-rol, ahol azt irjak, hogy valojaban ALIG NAGYOBB A ZUNE KIJELZOJE, mint az iPod-e (2.5" vs 3"), de a design miatt joval nagyobbnak tunik. A felbontasa pedig mindkettonek 320*240. Ennek ellenere a Zune joval nagyobb es nehezebb, mint az iPod.

    Valojaban 2 funkcioval tud tobbet, mint az iPod: FM radio, WiFi. A radio van akinek fontos, a WiFi szolgaltatasai viszont jelen pillanatban szinte ertelmetlenek, de a jovoben a szoftverfrissitesekkel jobban is ki lehet majd ezt hasznalni.

    A hozzaadott szoftver es internetes bolt meg allitolag eleg kiforratlan. Videokat pl meg nem lehet venni hozza. Ellenben mindenki dicseri a Zune felhasznaloi interfeszet.

    Tovabbi szivas, hogy a neten megvasarolt dalokat mindket lejatszo eseteben csak a hozzatartozo lejatszo fajtan lehet hasznalni. Tehat a soktizmillio iPod felhasznalo meg ha akarna sem tudna attolteni a zeneit a Zune-ra. Es ez oda-vissza igaz.
    (Nem vagyok benne biztos, de lehet, hogy az iTunes-ban lehetseges a zeneket mp3-ba exportalni, amivel a gond megoldhato.)
  • Sir Quno Jedi
    #40
    Szerintem is. De nem veszek ilyet, mert faszság rajta az LCD kijelző és HORROR ára van (többek között a világ legtökéletesebben lényegtelen/szükségtelen/értelmetlen LCD kijelzője miatt). :D
  • abzu
    #39
    köszike, sztem jól néz ki :D
  • TrIp
    #38
    szerintem te nem láttál még ipodot élőben. nem kezdek bele hogy miket másolt le a microsoft, de ez a zeneletöltős oldala is.... hát nemtom, zTunes is lehetne a neve ennyi erővel. apple-t kiszorítani esélye sincs azt talán ők is sejtik, csak egy újabb erőltetett próbálkozás (mint az xboxok). kiváncsi vagyok mi lesz a következő próbálkozás.

    a gizdázásról meg annyit, hogy nem apu-anyu vette nekem, és nem is sírtam érte nekik napokat, ebayen vettem, annyi pénzért amennyiért pistike az ósenbe flashmemóriásat kap legfeljebb... ergo gizdázhatok
  • killahdog
    #37
    amugy én ha vennék akkor sandisk et :) olcso és jo. Bár nincs rá szükségem, nem hazsnálok tömegközlekedést, és nem is unatkozok, meg nem is akarok vele felvágni :)
  • killahdog
    #36
    jujj de sok itt a sértödött ipod tulaj. Megvallom öszintén nagyobb hulyeséget még nem láttam mint maga az ipod. El lehet adni a birka népnek :) Semmi extra, csak egy mp3 lejátszo. De mit is koppintott a "microfos" (látom sok kis linux master van itt, lázadó 12 évesek) ?? Ipod sem más mint egy mp3 lejátszo. A körkörös gombokat ? Riom PMP300 as 10 (!!!) éves gépemen is olyan volt, azt akkor az apple koppintotta ?

    Az a nagy helyzet, hogy ipod a kis "übergizda" gyerköcöknél egyfajta hmmm orgazmust okoz, hogy wááá nekik van, megtehetik. emlékeztet a kis 150 centis kihivásokkal küszködö terepjáro tulajdonosokra.... Ebböl leginkább a megtehetikre vannak oda (közbe félévett könyörgött érte). Nagyon is jol tette a microsoft. Ja igen, egy kérdés mindenki fele: Ti nem ezt tettétek volna MS helyében ? dehogynem....

    Na lehet szidni.
  • Sir Quno Jedi
    #35
    Legjobbak a nagyméreű nyitott fülesek, pl. a Sennheiser-nek vannak nagyon profi cuccai etéren. Nekem csak félnyitott fülesem van (AKG naturalsound), már az is jobb, mint a zártak, vagy a fülbedughatóak (de idővel még az is fárasztó).

    A teljesen nyitott fülesekkel éppúgy hallasz mindent, mintha rajtad sem lenne (közel úgy), viszont nem is húzza/üti a dobhártyádat, mint egy kalapács.
  • scorpeeon
    #34
    Ezt írják a Sony hivatalos oldalán a Noise Cancelling-ről:
    "A WALKMAN® S700 sorozat remek tulajdonsága, hogy zajkioltó* funkcióval kerül forgalomba, mely ténylegesen csökkenti a háttérzajt. Mindegyik fejhallgató beépített mikrofonnal van ellátva, amely érzékeli a környezeti zajt, melyet ezután ellentétes hanghullámokat létrehozva elnyom, 75%-al csökkentve a környezeti zajt (körülbelül 12 dB 200 Hz-en).

    *A zajkioltó funkció negyedére csökkenti a környezeti zajt (körülbelül 12 dB 200 Hz-en). Nem nyomja el a környezet összes zaját. Ez a funkció csak az S700 sorozatnál található meg."
  • Sir Quno Jedi
    #33
    Az egy Logitech g15, ha szemem nem csal, olyat meg kapsz pl. a www.computermode.hu-n is (ott láttam legalábbis).
  • scorpeeon
    #32
    Ha ez igaz, akkor azthiszem itt a válasz, hogy miért jó a Noise Cancelling :)
  • scorpeeon
    #31
    Az ipod hangminőségére nem azt mondtam, hogy rossz, hanem azt, hogy közepes. Még az 5k forintos kínai noname szaroknak is tűrhető a hangminősége, ahhoz képest nyilván sokkal jobb az ipod-é. De ennek az új Sony-nak (és már az előző párnak is) jóval szebb hangminősége van, mint akármelyik másiknak, ezt nem csak a Sony írja róla, hanem mindenki azt mondja, aki kipróbálta. MP3 eladótól (aki szinte az összes típust ismeri) is hallottam, hogy a Sonynak a legkíválóbb a hangminősége. Amúgy alapból inner-ear-es fülhallgatót adnak ezekhez az NW-S700-akhoz, méghozzá csúcsmőségben. Nekem legalábbis nagyon annak tűnik minden kép alapján, pl:

    Én még nem használtam ilyen fülest, de valószinüsíthető, hogy ha annyira elvonná a környezeti zajokat, nem találták volna ki ezt a funkciót, és főleg nem adnának hozzá inner ear fülest...
  • Sir Quno Jedi
    #30
    Azt tudod, ugye, hogy a fülbe dugott hangicsáló bassza szét legjobban és leggyorsabban a hallásodat?!
  • abzu
    #29
    a képen látható billt hol lehet kapni?
  • TrIp
    #28
    nézzél szét egy kicsit szerintem :)
    ipod hangminősége messze a legjobbak között van, nekem 20 gigás 4. generációs (nem szines meg nem videós) ipodom van és el nem cserélném semmi pénzért! egyébként ebayen alig használt, ilyesmi gépeket mint az enyém 30e alatt lehet venni. a noise canlcelling-ről pedig annyit, hogy veszel egy fülbedugható (inner-ear) fülhallgatót, és azt se hallod ha a vonat dudál... ilyennel használom az ipodomat, név szerint sony mdr-ex71sl.

    a zune-al kapcsolatban pedig... lassan már hűtőt meg tv-t is gyárt a microsoft, azért sem vennék olyat... ráadásul lekoppintották az apple-t minden tekintetben, amit undorítónak tartok.
  • oasis UK
    #27
    1általán ki az a barom aki divatból vesz akár iPodot akár Zunet?
    Az iylen divat majmokat utálom mert a másiknak van és az cool ezért neki is kell bár nem tudja minek csak neki is legyen !!
    Szánalmas hülye!
    Hmm az a Noise Cancelling funkcio okos 5let!
    Fm rádio van ipodhoz is igaz külön megvásárolható!!!
    LOL mindenből kell a haszon:)
    De ritka h hallgatom az itthoni szanalmas radio adokat rajta...
    Nekem bőven elég a 2GB-s új Nano is...
    Az a 80GB-s iPod meg akkor lenne jo ,ha filmeznék is rajta, de az részemröl tárgytalan jelenleg még...
    Utazásnál viszont nagyon jol jön 1 kis: Lost,Smallville, vagy bármék kedvenc filmed!
    De egyenlőre elég a zene,képek,szöveges fájlok/vonat menetrendtől-önéletrajzig minden/,kontaktok/referenciák/,naptár/vmit elne felejtsek/,meg az a pár játék amit szinte sose hasznalok....
    De hamarosan minden kiderül itt a karácsony !!!
  • abzu
    #26
    Amerikába mostmár inkább ráadnak 10e ft de az legyen tarós, volt egy usb-s microsoft egerem és 2 hónapig bírta......
  • abzu
    #25
    pda-meg ipod két külömboző műfaj pda-n hol van 4 gb?????
  • scorpeeon
    #24
    Én nem veszek sem ipodot, zunet meg végképp nem. (szánalom ez az egész microfos, hogy ami beválik más cégeknek azt lemásolja...) Nekem nincs szükségem 60 gigára, meg nagy kijelzőre egy mp3 lejátszóhoz, így akár ipodot, akár zunet vennék, azt divatból tenném. De nem teszek ilyet soha, nem divatból veszek dolgokat, főleg nem adok ki értük jóval több pénzt. Ha a közeljövőben MP3 lejátszót vennék, az egy most Japánban nemrég debütált Sony Walkman lenne (NW-S700 series). És miért ez, miért nem ipod, vagy épp ez a zune? Mert azt tudja, amire szükségem van, azokat viszont nagyon jól, nincsenek benne teljesen felesleges extrák, amik miatt sokkal drágább is lenne? Mi számít nálam egy MP3 lejátszónál? 1. hangminőség 2.flash memória, nagy kapacítás 3. lejátszási idő 4. ár 5. kinézet 6. 1-2 hasznos extra... A hangminősége egy ipodnak közepes. Egy Sony NW-S700-nak kiválóan jó, a legjobban szól az egész piacon, és Noise Cancelling funkció is van benne, így ha hangos a környezet (pl buszon vagy), akkor ahelyett, hogy megsüketülésig fel kéne állítani a hangerőt, mindössze be kell kapcsolni a Noise Cancellinget. Ekkor a környezet zajainak ellentétes hanghullámokat keltve elnyomja a környezeti zajok háromnegyedét. Ez hasznos funkció egy mp3 lejátszóban (főleg hosszú távon), nem úgy, mint a hatalmas kijelző vagy mint a 60giga (nekem legalábbis nem kell 60 giga). 4 gigás flash memóriája van, ennél nagyobb flash memóriás lejátszót nem látni a piacon, és 4 giga már bőven elég. 50 óráig játszik le, ami több, mint duplája az ipodnak. A kinézete is ott van, ráadásul nem is nagy. És van benne persze rádió, és egypár hasznos extra. És nem 120-150 ezer, mint egy 60 gigás ipod, hanem 40-50 ezer ft. Nemtom, h mikor veszek mp3 lejátszót, de ha most vennék, az ez a Sony Walkman lenne, az tuti.
  • lollerpop
    #23
    Jelen pillanatban én a Zune-t az "ájpod utálók ájpodjaként" látom - szinte ugyanazokat a hullámokat lovagolja meg az MS most, mint amiken az Apple szörfölt anno, ám a tény, hogy ez nem Apple termék külhonban már legalább 100 k vásárlót szerzett a masinának.

    'Vallás' kérdése az egész. :)

    De szerintem MS-ék elbuktak a brandingnél: túlságosan iPod copy lett az egész, radikális újításokat nem nyújt (ám a pod szinvonalát még mindig hozza), az Apple viszont már beleégette kedves vásárlóink valóságról alkotott képébe a márkát. Miért is? Mert ha éppen mp3 lejátszót szeretnél venni (magyarán van egy minimum érdekeltséged a témában), és látsz egy lekereketített sarkú, talpára állított téglalapot felső részén egy arányos négyzettel ami alatt egy köröcske lapul kisebb ponttal a közepén (ezt most ilyen vektoros ábraként tessék elképzelni :)), akkor valószínűleg tudni fogod, hogy ez egy, az iPod-ot ábrázolni akaró kis ikonocska.
  • Daveee
    #22
    amugy, iPod tudja hogy ő marad a csucson, amit most kiadott uj fajta ipodokat, azcsak ugykiadta, ezzel nem akar versenybe szláni a zune ellen mer tudja hogy bármit vethet be az ms- mégis az apple, nyer
  • Hunreal
    #21
    Ohh de szeretem az ilyeneket.. Sokáig gyúrtál srác, míg ezt összehoztad, mi?!
  • oasis UK
    #20
    Live 4ever iPod!!!!
    A többiek meg nem számítanak!!!
  • Morden23
    #19
    Nem ronda, nem is szép, de iPod megegyező kategóriájához hasonlóan még mindig az a bajom, hogy kurva nagy.
    Egyik ok, amiért örültem a Walkman/Discman után az mp3 lejátszóknak, mert KICSIK. Berakom a nadrágzsebbe, és kész. Nem mondom, hogy ez féltégla, de még mindig jóval nagyobb, mint mondjuk a MuVo TX-em :) Igaz, annak nincs semmiféle kijelzője, de arra tök jó, amit a neve is sugall: mp3 player.
  • immovable
    #18
    Gagyi!
  • ttt ttt
    #17
    Már a telepítő kép se semmi, ezek is belehaltak mint a szoftver, vagy csak annyira élvezik, hogy az már fáj?

    Az ára meg sok, főleg wma-ra, mp3-ra.
  • Gerygrey
    #16
    250 dolcsi az 50 rongy, mire ideér kishazánkba, lesz ez vagy 70...

    hazamennek és otthon bekapcsolják az extradrága csöves házimozit. Divatból.
    Csöves házimozit általában nem divatból vesznek az emberek, hanem mert szépen szól. iPod viszont semmivel sem tud többet az átlagos MP3 lejátszóknál, viszont 3x annyiba kerül.

    Ez a Zune szerintem nem olyan ronda. Viszont ha sok pénzem lenne, és hordozható mediaplayerre lenne szükségem, akkor vennék egy jó PDA-t. Amin mellékesen iternetezni is tudok, meg játszani. 70-80 ropiért már egész jók vannak.
  • smv
    #15
    Szerintem nem éppen az a divat, hogy valakinek NEM tetszik az iPod...
  • intrex
    #14
    Még egy gondolatot fűznék hozzá: nem tudom elfogadni azoknak az embereknek a véleményét, akik szidják az iPod divatot, aztán hazamennek és otthon bekapcsolják az extradrága csöves házimozit. Divatból.
  • intrex
    #13
    "Amúgy Zune telepítő képén ölik a népet vagy mi?"
    :DD

    Jah tényleg úgy néz ki, és most már másra nem is tudok gondolni :D

    Egyébként pedig nem csak az iPod külső megjelenését, de a teljes iPod és iTunes "mechanizmust" és marketinget lemásolták, és úgy állítják be, hogy micsoda újat alkottak. Az iPod valóban nem sokban különbözik egy hagyományos mp3 lejátszótól, csupán annyiban, hogy egyáltalán nem hagyományos :) Ha veszel egyet akkor évek múlva is kapsz hardver kiegészítőket, szoftvereket hozzá, tokokat, autó-adaptereket, stb. Ettől teljes a paletta. Ezzel szemben a teszkós pléjerek (mint jelenleg még a Zune is) csak újabb tucattermékek.
  • abzu
    #12
    :D
    Mellesleg az Ipod telepités anyiból tart, hogy fölrakod sztem egyik legjobb zenelejátszót az Itunes-t ennyi.
  • asysoft
    #11
    Szerintem nem ronda ez az mp3 lejátszó (ellenben jó nagy), de ilyenem sem lesz:)
    Amúgy Zune telepítő képén ölik a népet vagy mi?
  • abzu
    #10
    50.000 Ft- a Zune, ha jól számoltam
  • abzu
    #9
    Az én véleményem az, hogy nem olyan ronda, iPodot utánozták (iPod tervező tervezte ezt ist) És az Apple fejleszt folyton a shuffe nano és Ipod. Úgy van megcsinálva, hogy vedd meg mind3 at és boldog vagy mert úthoz egy nano sporthoz shuffle otthonra pedig a videós. wifivel mit kezdel?
  • Sir Quno Jedi
    #8
    Amúgy meg ha nekem kikötéseket tesznek, hogy ezt nem játsza le, meg azt nem játszhatom le vele, meg ezt nem rakhatom rá, meg azt nem rakhatom rá, meg istentudjamilyen limitációk vannak, akkor ezért az árért veszek egy fos kínai MP4 lejátszót, amivel még filmeket is nézhetek kétszer ekkora kijelzőn, nagyobb tároló kapacitással bír és sokkal szabadabban bizergálhatok rajta (már ha ilyenre vágynék) .
  • scorpeeon
    #7
    Japánban 2 óra alatt több PS3-at adtak el, mint x360-ból egy év alatt :D
    Ez meg h fel sem lehet tenni a gépre, csak a slusszpoén :) microFos megint teljesít, ahogy megszoktuk.
  • Sir Quno Jedi
    #6
    De kinek kell ilyen... Végülis konkrétan nem sok mindent lehet vele csinálni (+ára).

    Én már az ipod mizériát is érdeklődve szemléltem, hogy a profi markecingesek egy szaros MP3 player-re hogyan építettek világhisztériát.
  • sped
    #5
    Azért durva a Microsoft, gondoljatok bele hány frontos harcot vívnak. Xbox360 vs. PS3, Zune vs. IPod és társai, IE vs. FF stb. Dehát van ugye tőke. Az ellenfelei mind csak az adott szektorban "menők", közel nincs ekkora termékpalettájuk. A Microsoft ha tud valamit, akkor az az "izomból" lenyomás, tőkével. Pl. Xbox, PS csatában sztem már elég szép pozíciókat nyertek. Csak Japán az, ahol a Sony meg tudta tartani a fölényét a next-gen-ben.. persze ez még csak a harc eleje...
  • Zenty
    #4
    "meglehetősen türelmesek voltak"
    Nem voltak hanem még mindig azok :D