135
Az igazi önmagad
  • Alice Sabbat
    a nics szükséged "locsi pocsira ..." akkor nevedd fel, ne olvasd ...

Olvassatok EMerek Blavatsky-t vagy Müller Pétert

vagy József Attilát ... és pl aki beleolvas egy Jozsef Attilak ötetbe és becsukja 3 perc után és ki se nyitja annak pl ez a topik sem ér semmit .... ennyi ...
  • Alice Sabbat
    SZinte mniden nézőpont kérdése... Úgy Fent Mint Alant és Úgy Kicsi , Mint Nagy ...

Emberek vagyunk ... mindanyiunkban ott van a egy démon ... és kifelyezzen szerintem nem hogy probáljunk meg jók lenni hanem egyenesen gyilkoljunk pusztítsunk gyűlöljünk és tegyünk rosszat és azokka a dolgokal, emberekkel szemben amik rászolgálnak ... és pl nekem túl korán kezd felnyílni a szemem és ez nagyon fály ... mmibdg látni kell ki . mit érdemel ... arra akarok erre kijukadni hogy aki megérdemli azzal ahhoz a szeretetnek a joleküségnek és a segítőkészségnek menyiségbeli és mninöségbeli határa nincs ... tudjatok szeretni ... mert az embernek bármenyire is nemhiszi a szeretet az ami biztonságot nyújt ... de ahoz hogy ezt egy ember igazán megérthesse magában kel tisztázni rengeteg dolgot ... és ez nagoyn nehéz mert pl mnidígvan egy másik énünk aki ha lelki ismeretünk szerint roszul cselekedtünk vagy cselekszünk kijavít és fellülbírál mniket ... ezzel az emberel kell beszélgetni és közös nevezőre jutni és ez nagyon nehéz .... és ha az ember biztonsága megvan akkor egy gyönyörű démonná válhat ... én is kiskoromban a mesékben mnidíg a roszaknak drukoltam hogy így mnodjam .... :D .... mert az ember , embergyermek a roszat "vagánynak" tartja ... azabaj... hogy nekem l túlsok mnident kelet átélnem akkor amikor nem volt biztonságom és nem voltam felkészülve dolgokra és belebuktam ... eredménye az hogy sok sok szempontot figyelembe nézve kiégtem ... és fály nagyon fály ... mniden ... és félek egydül maradni mgmamal mert reszketni kezdek .... és ezt csak íg azért mnodpom el mert itt szinte mnidenki idegen és az ember sokal joban megnyílikidegenbe ... azabaj hogy nem egy kis kamaszi dekadencián megyek kresztül .. salynos ... komolyan ha nem lettem vonla képes meglátni azt ami a fontosabnál is fontosabb akor már rég sínek között lennék :'( .... és én csak tanácsolom mnidenkinek ... hogy gnodolkodjo el ezekröl a dolgkoról amit elsö körökben mndotam ... lehet hogy kívülre semit nem mutatok belőlle ... de kérlek legyetek érzelgősek egy kicsit ... akkortlaáln van r esély hogy őszinték legyetek magatokhoz ... mert amikor már valki magának kimondja azt amit valójában gondol akkor lhet csak kezdeni megértetni hogy hogyan is kellene ....
  • gercse
    hát én személyszerint soha nem akartam senkit bántani, vagy rosszat okozni akárkinek is...
    épp ellenkezőleg...ott segítek ahol csak tudok, ez nyugtat meg, ettől érzem jól magam, mindent azért hogy boldognak lássam a körülöttem lévő embereket és ettől én is az leszek ;)
  • Aspyrin
    Értem. CÉLJA van egyébként a topiknak?
    Btw, paradoxon. Abból, hogy leírom milyennek képzelem magam még nem fog senki másképp megítélni mivel valójában nem is ismer ezért nem is tudhatja, hogy mikor és hol tévedek. Ergo=locsi pocsi topik.
  • The Methode
    Sok minden nézőpont kérdése,de nem gondoltatok néha olyanra ami rossz és beteges?Ez vajon mitől van attól,mert perpillant így gondoltátok vagy,mert ilyenek vagytok igazából.
  • The Methode
    Nem,nem akarja meg mondani senki milyen vagy.Mutasd meg az iagzi önmagad!Én például nem tartom magam jó embernek,mert tele vagyok dühvel indulattal és félelemmel.Ez oda vezet,hogy mindíg rossz gondolataim vannak és utálom magam.Ilyen vagyok harcolok ellene,de ez vagyok én.Tudok jó is lenni,de belül mindíg is az tetszett amit nem szabad és ez az igazi önmagam.
  • Alice Sabbat
    Általánoságokró besézlni itt azrért fály mert mnidenki valamien siznten magát veszi alapul a világ megértésében ... mert a világot mi alkotuk magunknak és mi adtunk értelmet minennek és ebbe a wilágban 1 az isten maga az én, a te.. az Ego tudat ... ezt kell elöször megérteni szerintem ... és utánna lehet csak magával az ember ... magunkla lenni nagyon ritkán tudnunk .. és beszélgetni magunkal őszintén szinte soha .. van akinek egész életében nem sikerül ....
  • Shadow_THH
    azok a pszihológusok....
  • The Methode
    Á,sz4bolcs látom ide,találtál jó hosszú hsz így elsőre.Van benne valami
    amit írtál,de ez vagy te?Biztos,hogy tudod milyen vagy?Sokszor megtehttél volna bizonyos dolgokat akár megölhettél volna valakit csak úgy.Miért nem tetted?Mert nem vagy gyilkos?Félsz a büntetéstől?Vagy pedig van benned is valami,talán egy hang ami azt mondj:Áljj,ne tedd!
  • hunbasser
    most ezt nem értem.akkor beszéljünk magunkról,és ti megmondják,h igazából nem is milyen is vagyok? :DDD
    pszichiáterek csinálják azt,h beszélsz magadról,aztán megmondják,h ki vagy,mi vagy,sztem én tudom a legjobban,h milyen vagyok,csak hát nem mindig az igazi arcát adja az ember,manapság már nehéz őszintének lenni,de én próbálok mindig az maradni
  • Shadow_THH
    'egy stressz tesztet fiúk?'

• The Methode
    Az csak összezavarná a dolgot.Inkább mindenki maga meséljen arról milyen
    is valójában.Sokszor akarunk bántani másokat tudatosan csak hogy kiélhesük a gonoszságunk,de valamiért ezt nem mindíg teszük meg.A bennük
    élő jó és rossz közti vívódás az élet nagy harca és tudom mindenkiben meg van ez.Erről lenne itt szó milyen az emberek igazi természete,milyen az igazi önmagunk.
  • sz4bolcs
    Hajrá!

Nem tudom, mennyire nyilvánul később ontopicnak, de nekem két idézet ugrik be erről:

"Tudja, élt a második világháború végén Sopronban egy pasi. Hivatásos feljelentő. Csendőröknek, SS-nek, Gestapónak, válogatás nélkül dolgozott. Aztán amikor közeledtek az oroszok, és mindenki pakolt, akinek vaj volt a fején, ez a pasi csak ült nyugodtan, hosszú lábait elnyújtva, és bagózott. "Maga nem fél, a maga múltjával? – mondták neki. – Mindjárt itt vannak az oroszok!" "Nem baj, csak legyenek – mondta a pasi mélységes mély önismerettel –, szar emberre mindig szükség van.""

-Popper Péter

Jelek után kutatsz,
    Keresed a kulcsot,
    A rejtély nyitját.
    Csirkék beleibe bámulsz,
    Térképezed a csillagok mozgását,
    Számolod a lélegzeted,
    Istent becenevén kántálod,
    Kártyát vetsz,
    Összeadsz számokat,
    Vég nélkül szeretkezel,
    Böjtölsz,
    Drogokat szedsz,
    Tanulmányozod a szentiratokat,
    Tealevelekbõl olvasol,
    Szellemekkel beszélgetsz,
    Tested elbûvölõ pózokba csavarod,
    Egyik gurultól a másikig szaladsz,
    Szemináriumokra és elvonulásokra jársz,
    Gyakorolsz,
    Könyveket vásárolsz,
    Kazettákat hallgatsz,
    Tiszta szívbõl imádkozol.
    Ram Tzu tudja:
    Amikor mindezzel végeztél,
    Ott találod önmagad.

-------------------------------

Ram Tzu tudja:

Bedőlsz a hízelgésnek.

Imádod azt hallani,
    Hogy te nem vagy más, mint:

Tiszta szeretet
    Végső Jóság
    Tökéletesség
    Isten
    Minden, mi Csodálatos és Értékes

Olyan mesterekhez rohansz,
    Akik biztosítanak afelől,
    Hogy nem az a közönséges
    Kis seggfej vagy,
    Akinek titokban tartod magad.

De tudod mit?

Az a Te, amiről ők beszélnek,
    Nem te vagy.

Én most épp ilyen vagyok. De nem mindig találom magam.
  • Etelkozi Vata
    Lesz majd pszichiáter is a topikban?
  • The Methode
    Nos ezt a topicot azért nyitottam,hogy legyen egy hely ahol mindenki elmondhatja vagy megismerhesse az igazi önmagát.Mindent tudsz magadról ismered magad eléggé ahoz,hogy eldönts jó vagy rossz ember vagy?Tudsz-e választani a bennünk levő jó és gonosz közt?Ilyen témákban várok hozzászólásokat vagy csak mondjátok el milyenek vagytok igazán.