135
Az igazi önmagad
  • Mirk
    Hehe ez igaz, de ha nem mélyedsz el önmagadban túlzottan, hanem megpróbálod elemezni is azt amit magadban találsz akkor nem őrülsz meg feltétlenül, viszont okosabb leszel:)
  • Sir Quno Jedi
    Így van és klasszul be is lehet csavarodni tőle. Elég pár évecske a nemzetközi űrállomáson, egyedül, lekapcsolt kommunikációval... :D
  • Mirk
    Az önismeretre legjobb hatással a magány van
  • Mirk
    Mindenki jobbnak akarja képzelni magát mint amilyen valójában és jobbnak is képzeli. Van azért egy jókkora önigazoló mechanizmus bennünk meg egy adag ego...
  • Sir Quno Jedi
    Egy empata 3 perc alatt öngyilkos lenne a 6-os vonalán egy szép nyári napon a tömegben pl.
  • sz4bolcs
    Nem lehet, hogy ez empátia?
  • sz4bolcs
    Esetleg a késztetésekre...
  • sz4bolcs
    Mi az, hogy "nem az, hogy milyennek képzeled magad, hanem hogy milyen vagy valójában" ? Ezt te hogy állapítod meg?
    A másik meg, hogy milyen lélekre gondolsz? Ami minden pillanatban ugyanolyan? Vagy az a tudatállapot, amiben épp benne vagyunk?
  • Sir Quno Jedi
    Szép is lenne, ha az SG-s kiscsókák közül valaki eljutna arra a szintre, hogy megismerje a lelket, ami a személyisége mögött rejtőzik. Akkor máris elérte volna a nirvánát és mehetne lebegni a tibeti hegycsúcsok fölé, tutkó nem ide írogatna baromságokat... :D

Amúgy az embereknek mindig torz képük van magukról, másoknak meg még az sem nagyon lehet róluk.
  • sz4bolcs
    Az első Popper Péter egyik könyvéből, nem tudom melyikből, a Ram Tzu írásokról pedig nem sokat tudok.
  • The Methode
    Amúgy szerintem eredendően minden ember gonosz és vagy ki tudunk mászni a sötétség mocsrából a fényre vagy csak örület és magány vár ránk.
  • The Methode
    Sokan sok mindent írtatok és mindenki véleménye a sajátja,de nem feltétlenül vitázni akarok ebben a topicban.Itt nem arról van szó milyennek képzeled magad,hanem hogy milyen is vagy valójában.A démonok nem csak bennünk laknak hanem mi magunk válunk azzá ha nem tudunk választani.Azt meg nem akarom elhinni,hogy van olyan ember aki életében nem tett semmi rosszat.Örülök,hogy van aki jót is tesz,de még mindíg nem volt egy olyan emberke aki őszintén leírta volna,hogy mi van benne,milyen is az a lélek ami benne lakik.
  • sz4bolcs
    Rád is fér ilyen helyesírással. :-)
  • sz4bolcs
    Hát ölésre még soha nem éreztem késztetést. :)
    Van mikor félek, van, mikor egész felszabadult vagyok. Sok sok tudatállapot váltogatja egymást. Mikor épp melyik a mérvadó.
    Vagy van valamiféle maradandó énkép? :D
  • sz4bolcs
    Az ember mindig magát adja.
  • gercse
    de miért ne lehetnék boldog attól ha másoknak segítek?
    ha látom rajtuk hogy amit tettem értük nekik öröm, ezáltal nekem is az...
    lehetnek ezek apró dolgok, de súlyosabbak is, mindegy, szerintem megéri ezt tennem...
  • Frosty01
    és ez miért tudományos eszmecsere?
  • hunbasser
    egyébként én bátran állítom magamról,h boldog ember vagyok.egyszerűen nem tudok szomorú lenni.néha búskomor vagyok,de nem komoly,inkább félni szoktam.pl attól,h megbukok :) de akkor is jókedvű vagyok,és rájöttem,h nem érdemes erőlködni azon,h más kedvében járj,mert semmibe vesznek,és nem tudhatod,h ki h fogja fogadni a segítséget.
    ezért csak annak segítek,aki kéri,és megérdemli.

ya,és /fav :)
  • hunbasser
    őszinte leszek:orvos látott már?azt hiszem nálad baj van.
    ya,és a helyesírásodon csiszolhatnál. meg látom h a 3 ponton kívül már mondatvégi írásjelet nem nagyon ismersz XD
  • Thanatos
    ott a pont :)
  • Thanatos
    erről jut eszembe:
    "Az amit önzetlenül teszünk másokért, nem válik hasznunkra, nem segíti elo szellemi fejlodésünket.
    Ha elosegítené szellemi fejlodésünket, akkor hasznunkra válik.
    Ha hasznunkra válik, akkor a cselekvés nem önzetlen.
    "
  • Thanatos
    ezt hivják kérlek evolucionak... :P
  • Dying Soul
    Blavatskyt? Helena Blavatskyt?
  • Szeszmester
    Azért kicsit erős egy József Attila kötethez hasonlítani ezt a topikot...
  • Sir Quno Jedi
    Ez butaság. Mi az hogy boldogság?! Attól nem leszel valójában boldog, ha másokon segítesz, de magadon nem tudsz és mások sem lesznek boldogabbak, mert az csakis rajtuk múlik.
  • gercse
    hát...nem tudom, lehet hogy így van..., nem tudom megmagyarázni igazán, hogy miért akarok másoknak örömet okozni, nem hiszem hogy azt akarnám hogy elismerjenek, vagy hogy fontos legyek, persze jól érzi magát az ember ha valakik számára fontos, és elismerik, de nem ezért teszem
    talán az vezérel, hogy ha már én nem vagyok boldog legalább mások legyenek azok...és ha látom hogy ők azok, akkor én is egy kicsit az leszek
  • Dynamic
    Sokszor az "önzetlen" segítségnek is oka van.Ha még mélyebbre ásol lehet, hogy ezt fogod tapasztalni: segítek ahol tudok, hogy elismerést váltsak ki az emberekből, hogy fontosnak érezzem magam, hogy felnézzenek rám, hogy igen én egy jó arc vagyok.És EZ tényleg jó érzés.
  • Sir Quno Jedi
    Jaja, a gyengék öngyilkosok lesznek, az erőseket meg a náluk is erősebbek tapossák el! Így van ez jól...
  • gercse
    pontosan :)
    csak a mai társadalomban már furán néznek arra is, aki önzetlenül, egyszerűen csak jót akar tenni másoknak, és nem azért, mert céljai lennének a tetteivel, hanem csak szimplán szeretné látni a másik arcán a mosolyt, a boldogságot...
  • kulabácsi
    nemhittem volna h van még1 ilyen ember, énis ilyen vok, és nem fogom kinőni, mert nekem ez így jó, régen engem is basztak már át nagyon csúnyán, de egyszerű a képlet, csak olyat engedek magamhoz közel, aki erre nem képes, ha mégis átverne, akkor a pofájába röhögök, azt csuma, mert ezek szerint nem ő az akivel én szívesen bármilyen kapcsolatot is létesítenék....
  • Emmegki
    Fáj ez a fály... Figyelj oda a helyesírásodra, bocs az offért.
  • Dexantreal
    Ez az idézet honnan van? Csak kíváncsi vagyok.
  • gercse
    basztak már át...hát kegyetlenül mondjuk nem...,
    de attól még másnak tehetek jót...;),de majd kinövöm....hát majd meglátjuk
  • hunbasser
    igen,azt akartam,nem tudom miért írtam pszichiátert :)
  • Thanatos
    mint mondtam majd kinövöd ha már egyszer kétszer kegyetlenül átbasztak... :P
  • Thanatos
    izé, pedig ezt anagy világfájdalmat is kinövödmajd hiddel..., mindenki kinövi aki meg nem az öngyilkos lessz :P
  • gercse
    hát nem tudom, mert eddig nem voltam ilyen, régen nem érdekeltek mások, manapság viszont egyre inkább, és tényleg jó érzés segíteni :)
  • Thanatos
    majd kinövöd :)
  • Alice Sabbat
    Gratulálok !!!
  • Aspyrin
    A démonaidtól szabadulj meg egy pszichiáter segítségével és tanulj meg helyesen írni.