135
Az igazi önmagad
  • soulhunter
    én 1 elemzést várok magamrol,h kinek mi jött le rolam :)
    mivel eddig eléggé nyiltan és őszintén irtam le magamrol azt a bizonyos 1. hsz-t + a 3 pontot,és leirtam a többiben,h miért is látom tul valoságosan a világot, azért csak kezd vkiben kirajzolodnia 1 körképnek :)

ja,kajakészités közben csontig vágtam az ujjamba. életem 2. ilyen balesete... tanulság: főzzön más :)
  • Aspyrin
    Nos megleltétek már önmagatokat vagy kértek esetleg segítséget?
  • sz4bolcs
    :-)
  • sz4bolcs
    Számodra a kérdések a másikba való belekötésre szolgálnak.
    De ez a "csakazért is keresztülviszem" nekem nagyon térítőszagunak tűnt. :)
  • The Methode
    Csak nyugodtan sz4bolcs majd megunod te,is nem foglakozom veled írkálj amit akarsz LoL :-)
  • The Methode
    OK Kulabácsi értem,de azon kaptam fel a vizet,mert sz4bolcs nem véleményt mond hanem tönkre teszi a tpocot azzal,hogy mindenkibe bele köt és marhaságokról beszél ami nem is ide tarozik.
  • sz4bolcs
    Hova viszed?
  • sz4bolcs
    Jaja, minden ember gonosz... További kérdéseknek nincs is értelme, mert csak feldühít. Vajon hol zavarodtál össze?
  • The Methode
    Ja és csak nyugodtan rongálhatsz sz4bolcs meg még aki akar már nem érdekel!Indítottam ezt a topicot egy célal és ezt keresztül is viszem.
    Szóval essünk neki.
  • kulabácsi
    hát én igazából nem is tudom h min kaptad fel a vizet!! minden embernek van saját véleménye, ha az nem egyezik a tieddel, akkor sem kell egyből a kútba ugrani...ez ráadásúl pont egy olyan téma, amiről valszeg minden embernek tök más a véleménye, hisz nem sokat tudunk erről, mindenki úgy éli a saját életét ahogy gondolja....
  • The Methode
    Bocs mindenkitől hogy úgy kiborultam és ha már indítottam egy topicot nem adom fel.Végig gondoltam a dolgokat és tényleg hüle voltam,de már vége!Tudjátok elég nehéz nekem így is,de mindíg akad egy olyan ember aki
    tönkre tesz mindent és csak szemétkedni tud.Ja ha már itt tartunk ez vajon miért van?Mitől ilyen ez a sz4bolcs gyerek,mi az ami ilyenné teszi vagy ez az igazi önmaga?Ahogy mondtam szerintem minden ember eredendően gonosz.
  • kulabácsi
    ok és okozat! minden okkal csinálunk, és elvárjuk h ezt észre is vegyék....de azért én még mindíg kitartok amellett h vannak olyan dolgok amiket szívesen megcsinálsz, és nem kérsz érte semmit, persze ezek ilyen kis dolgok, pl dvd másolás vagy hasonlók, amit szívesen megcsinálsz annak akit szeretsz, és nem vársz el tőle semmit cserébe, sőt én még meg is sértődnék ha ki akarná fizetni....
  • kulabácsi
    az összes vágy kioltja benned a jelenleg levő jó dolgokat, sajna az ember mindíg többet akar mint ami megvan neki valójában, ha a vágyaidat ki tudod "kapcsolni" akkor már boldog ember vagy!
  • kulabácsi
    ja ez igaz!!!
  • patiang
    Az "én" egy keverék. Az aminek hiszem magam, és az aminek mások látnak.
  • soulhunter
    hidd el,h önmagamtól nem csinálok csak ugy kedvtelésből weblapot...
    de te se csinálsz semmit csak ugy kedvtelésből :P
    legjobb pl: ha gyúrsz,azt is azért teszed,h izmosnak nézz ki (csajok felé vetett külsőségek),nem azért, mer sok kedved van hozzá... ha mégis van kedved,azért azt se felejted el,h a csajok szivesebben néznek rád,mintha nem gyurnál,és gizda senki lennél (itt viszont már képbe jön a tudatalattid, ami ugye rávesz arra,h gyurj- tehát ha a tudatod nem is,de a tudatalattid CÉLBÓL vezérel, csak ugy magadtól nem fox ugy ébredni,h "na,ma ugyis ráérek,lemegyek gyurni a belváros legdrágább konditermébe)

alkotási öröm ismét cáfolva!
    indoklás: cél nélkül az ember még önmagával sem foglalkozik, nemh az alkotás "örömével"

megj: a cél az cél,az tökmind1,h érzelmi, anyagi, tárgyi, v 1éb eredetű

amugy ha vki fizet vmiért,azt én jobban megcsinálom,mintha olyat kéne csinálnom,amiért nem várok semmit... (a bittorrent készitője és kitaláloja IS VÁR VMIT az alkotásáért, nem véletlenül bukkan fel állandoan az ablak,h adakoztam-e már neki)
    pedig a "bittorrentezés" tényleg sokkal jobb,mint néhány fájlmegoszto, de ezt sem ingyen csinálta...
    megcsinálta, müködik, klafa az egész, de várja a felajánlásokat az ő kis kitalált alkotásáért, amire bizony van kereslet! ha nem lenne kereslet, már megbukott vna,és még mindig dc++ -ozna mindenki... ---> ha dc++ -ozna mindenki,nem lenne bevétele,nem érné meg neki továbbfejleszteni a torrentezést
    legjobb sw. pl.: BeOS (persze ebben azért gazdasági érdekek is meghuzodtak,h leállt a fejlesztése), pedig futtatott néhány linuxos progit (ami meglepett),de játékokon kivül minden létező (telepitést nem,csak és kizárolag kicsomagolást igénylő - pl. winamp) winfosos programot IS futtatott
  • sz4bolcs
    Szerintem ami elronthatja az alkotást az épp a pénzvágy, az alkotni akarás, a hírnévre vágyás, és az elkényelmesedés.
  • soulhunter
    a dakota alkotásoknak is elég 1-2 atombomba 1 pontba, 1más után ledobva:)

a 3 pont:

-amilyen valojában vagyok: gonosz,másokat manipuláló, aki minden személynek másképp, más személyiséget mutat
    -amilyen szeretnék lenni: Hitler 2 (diktatórikus vezér,aki irányitja a sok hülyét megj: - mások manipulácioja alapján) :)
    -amilyennek mások látnak: jólelkű,szerény, idegileg stabil, segitőkész,akire mindig lehet számitani, türelmes, bunkó (csak azért,mert mindig kimondom,amit gondolok,és nem foglalkozok vele,h a másikat h érinti a véleményem - megj: ezt hivják VISSZAFOGATLAN ŐSZINTESÉGNEK)

további jó elemzést kivánok rólam :)
    akinek van még kérdése,v egyéb ilyen 3 pontos félesége, az nyugodtan irjon ide, én szeretném megismerni önmagam :)

a konklúziót és az elemzést majd pü-ben várom,ha majd vki úgy érzi,h konkrétan le tja irni,milyen is vok

de van még 1 kiegészitésem:
    az alkotás öröme nem létezik!!!
    indoklás:
    pl.1: a nagy festők nem azért festettek,mert olyan sok szabadidejük volt,hanem azért,mert volt rá kereslet,igény (ugyebár)
    pl.2: az épitészek is azért terveznek uj épületeket,mert van kereslet és igény az ujdonságra, és nem azért,mert millionyi szabadidejük van

ergo: mindenki a pénzért alkot, vagy mellékjövedelemként, vagy megélhetési célból, de csak és kizárolag önmagátol nem fog olyan verset irni se,aki nem akarja,h azt vki elolvassa. 1 vers is azért irodik,h azt vki elolvassa,tehát innentől kezdve vár vmit az alkotástol, és nem csak önmaga kedvteléséből irja (vmit el akar érni a gondolatai leirásával).
    (pl.3:
    -szerelmes versek - célközönség: bnő/pasi (érzelmi szál);
    -háborus versek (régről): vélemény nyilvánitása esetleges befolyásolás,mint az a mai politikánkban is érzékelhető)- célközönség: minden érintett,aki a költö "oldalán" áll,és saját véleménye szerint értelmezi;
    -egyéb versek: mindenki,aki szán rá 2 percet,h elolvassa, hátha adódik 1 kiadó,akinek tetszenek a versek - ismét a pénzről van szó)

konklúzio: célközönség nélkül nincs alkotás ---> ha nincs igény, akkor nincs alkotás / az alkotás előbb megbukik,mint ah az alkoto gondolná ---> az alkoto elveszti az alkotási kedvet ---> nem lesz több (felesleges) alkotás (alkotás öröme ugye elveszik,mert nem érdekel senkit - foglalkozástol / hozzáértéstől függetlenül)

további konkluzio:
    ha az "alkotás öröme" elveszik,akkor nem lesz több alkotás, és ezzel meg is cáfoltam az alkotás örömének a létét... csak ugy időpocsékolásból nem fog senki alkotni,tehát csak és kizárolag akkor alkot vki vmit,ha azzal az alkotással bárminemű célja is van az életében...

megértésüket és figyelmüket köszönöm :)
  • sz4bolcs
    Ezt már egy másik topicban is felvetettem régebben egy "légy önmagad" hozzászólásra.
    Hogy lehetek más, mint önmagam? Bármint teszek, én vagyok.
    De miből áll az én?
  • Szeszmester
    Ha már itt rontom a levegőt, felvetnék egy kérdést.
    Mi az "önmagad" definíciója?

Láttam egy modellt, 3 pontból állt, vonalakkal összekötve. A pontok:
    -amilyen valójában vagy
    -amilyen szeretnél lenni
    -amilyennek mások látnak
    Elméletileg ez a 3 sosem érhetett össze. A pontok távolsága volt a lényeg.

Visszatérve "önmagamra":
    Az nem állandóan én vagyok? Ha az esetek 99% csak jót cselekszem, de egyszer rosszat, akkor szerintem nem mondhatom azt, hogy nem ez vagyok, max azt, h általában nem ilyen vagyok. De most ilyen, most ez vagyok.
    És a "légy önmagad" kifejezés mit jelent? Annak mondják, aki adott pillanatban nem önmaga? Akkor micsoda éppen? És ha tesz vmit, azt nem önmaga teszi?

Ha kiismerhető vagyok, könnyen megtalálom önmagam? Ha titotkzatos vagyok, nehezebb? Esetleg csak rámondom, hogy titokzatos? Mi van, ha csak annak hiszem magam? Ilyenkor a keresést rossz irányba kezdem és el sem érhetem a célt!

Hogy kereshetem meg önmagam? A cselekedeit alapján, ami ellenőrizhető? A gondolataim alapján, amit csak én tudok?
  • Szeszmester
    Hallod srác, neked nincsenek acél idegeid, mi? Nyugodtan mondd el az igazi önmagad, mi meghallgatunk. szabit meg szard le, ha zavar, különben csak a saját lelked mérgezed vele!! Mint a példa is mutatja :)
  • Szeszmester
    Ez nagyon érdekes, ezt a vonalat végig sem gondoltam (az építést, amit lerombolnak). Részben igazad van, ha nem maradandó dolog készül, akkor csak az építés, az alkotás öröme marad.
    De lásd be, lehet olyan dolgot is alkotni, amit mások (pl dakoták) nem tudnak tönkretenni.
  • soulhunter
    gonosz ember vagyok
    amint elérem a kellő szintet,a világ megismeri a virtuál-világi nevem 1 eléggé brutális képvirus képében -megj: nem ez a vw nevem :) (szo szerint,vagy sem,tökmind1, virust fogok legelőször irni,ez már csak MAX 1 év - mivel jelenleg is tökéletesités alatt áll,de mivel nem vok kimondott programozo, nem megy olyan gyorsan a fejlesztése)
    a pusztitás,a cigók irtásának modszerei mindennél jobban érdekelnek... (személyes ellentétek,nem a bőrszin miatt, a négerekkel és kinaiakkal soha semmi bajom nem volt,csak a bizonyos "sokat szolizott,állitolagos fajtársakkal" akadtak gondjaim az életviteleik,és viselkedéseik miatt)
    épiteni nem akarok,mert a hozzám hasonlók úgyis lerombolnák az épitményem. akkor meg mi értelme lenne épiteni???

na tessék, lehet elemezni a személyiségem,lehet fikázni, mit bánom én? :P
    csak emberek vagytok,akik soha nem kérdezik meg az okot,csak itélkeznek,csak fikázódnak... de azt soha nem próbálják megérteni,de mégcsak meg sem kérdezik,hogy X.Y. miért lép inkább a pusztitás oldalára,amivel megkeseriti milliok életét, minth inkább az ártatlanok mellé állna...

csak emberek vagytok...
    (nem, nem vok isten, nem is voltam,nem is leszek,elszállva se vok magamtol, tom,h a söpredékhez tartozom, ezt vállalom,el is ismerem,mint ah azt is,h nem vok jó ember... de vmi idáig juttatott... vmi kiváltotta belőlem a saját fajom iránti gyülöletet...)
    akkor jo gondolkodást...
    EMBEREK!!!
  • sz4bolcs
    Szerintem vonható párhuzam a pesszimizmus és depresszió közt.
  • kulabácsi
    hja:D
    de ez most is válaszolt meg??:D
  • sz4bolcs
    Épp a hetekben olvastam:
    "aki a jó dolgok elmúlását látja inkább az pesszimista, aki a rossz dolgok elmúlásában bízik az optimista."
  • kulabácsi
    ha neked ez jó.....:/
  • kulabácsi
    na látod ez azért nem ennyire igaz!!! nem mindenki látja jobbnak magát mint amilyen valójában....az önbizalomhiány a legjobb példa rá, ha mindenki jobbnak látná magát akkor körbenéznél és csak egoistákkal és számukra tökéletes emberekkel találkoznál, pedig annyi depressziós van aki nem hiszem h azért depis, mert annyira jónak tartja magát....de sajna tényleg sok egoista van:S
  • exider
    Primitív, szánalmas alak vagyok, és Mad tv nézem. ennyi
  • sz4bolcs
    Azért az, hogy kiszállt a topicindító ne vegye el senki kedvét, mert ez egy jó kis téma, ha értelmes párbeszéd alakul ki.
  • Etelkozi Vata
    Na ezért kérdeztem, hogy lesz-e majd itt pszichiáter.
  • sz4bolcs
    majd elmúlik.
  • The Methode
    Ja meg tudom hogy gépen keresztül mindenkinek nagy az arca aztán(tisztelet ismét csak a kivételnek) állítom a fele még el sem végezte a 8 általánost aztán karácsonyra kapott netet és most itt b*ssza el az időt meg mások idegzetét.Na ehez mit szóltok ilyen vagyok én,hogy kapnátok be a f*szt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • The Methode
    Tudom erre is valami nagyon kemény f*szagyerekes dumával fogsz válaszolni csak hogy bizonyítsd mennyire szánalmas egy nyomorék g*ci vagy!!
    Asszem ezt a topicot is lehet zárni mert a f*sz kivan hogy senki nem figyeli ki mit csinál itt és elszarja meg szét OFFolja az egész topicot!!

KISZÁLLTAM!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • The Methode
    Én olyankor elég hülyének mikor témát akarok adni(tisztelet a kivételnek)ilyen balf*sz embereknek mint te sz4bolcs cimbi aki már nem előszőr próbál tönkre b*szni egy topicot!!Amúgy meg elpofáztam már máshol is hogy ne ugas bele olyan témába amihez nem tudsz normálisat hozzászólni!Elhiszem,hogy most csöpög a nyálad otthon akis szobádba a b*zi géped előtt és várod mikor szólhatsz be valami orbitális baromságot,de leállíthatnád magad ember!!
  • sz4bolcs
    És Te amikor írod a hozzászólást milyennek képzeled magad?
  • sz4bolcs
    Ez is egy lehetőség. gercse hozzáállása szerintem humánusabb. :)
  • Sir Quno Jedi
    Márpedig egy jó kis magányos marathoni meditációhoz nincs is jobb, mint egy pikk-pakk kihalt űrállomás. Ott aztán abszolúte magad lehetsz a gondolataiddal...
  • Mirk
    Bár az űrállomás eset elég szélsőséges, te itt a Földön nem leszel soha annyira magányos hogy becsavarodj.
  • Sir Quno Jedi
    Erős "HA".