347
  • Sawyer2
    1: nem akartam spoilerezni és elmesélni az utolsó akció jelenetet amikor az F-35-össel harcol. Az már nagyon mű volt.

2: Az eredeti címe az hogy: Live free or Die Hard. Ezt már más helyeken átírták Die Hard 4-re (de hogy mi a f@szért azt nemtom). Elég lett volna ha kiírják az elején h:Live free or Die Hard, aztán mondják magyarul hogy Legdrágább az életed. Ennyi. Pont úgy mint az első 3 résznél.
  • Real13
    Amerikában LIve Free or Die Hard címen fut,Európában DIE HARD 4.0+ehhez jönnek a különböző alcmek..Magyarhonban Legdrágább az életed,amúgy azhiszem van alcme Fro-ban is.
  • Seten

Azt hittem egy film címe az amit az elején kiírnak. :)

(Á, túl öreg vagyok én már ehhez.)

• bertino
    Die.Hard.4.2007.CAM.2CH.AC3-TBS

bár ez kell a pöcsömnek :)
  • Synchronous
    Ez már szinte mindenütt ilyen címen fut, hogy Live free or die hard.
    A die hard benne van, úgyhogy innen tudod, miről van szó. De ettől még Die Hard 4 is.
    De lehetne egyszerűen a sorozat alcíme is, mint a 3-ban a "with a vengeance".
  • Seten

"Olyat nem lehet csinálni."

Milyet?

Amúgy mi az, hogy "Live free or Die Hard"?
    Nem az volt a címe, hogy Die Hard 4.0?

• Sawyer2
    ja és bocs a helyesírásért csK SIETTEM szal:

már = pár
    ne = nem
    tetzik = tetszik
    yippijájé = yippie-ya-kee
  • Sawyer2
    Live free or Die Hard

Na megnéztem én is. Osztom azt hogy télleg megvan a Die Hard feeling és McClane is az a McClane akitől 12 éve elköszöntünk aznap este mikor lelőtte Symon Grubert. Az ellenséggel sem volt bajom és a film legviccesebb része az a párbeszéd miután elintézte Maggie Q-t. ÍGY KELL FOLYTATÁST CSINÁLNI. Annyi negatívumot tudnék felhozni hogy volt már Mátrixos mutatvány pl amikor az F-35-össel harcol... Olyat nem lehet csinálni... az ne vall a Die Hardra. de ezen kívül, nálam ugyanúgy benne van a sorozatban és tetzik annyira mint az első 3. főleg a vége: yippijájé BAROM!!!!!!!
    10/9.9
  • [HUN]Crassus
    Gyerekek NAGYON FASZA LETT A FILM!

Le a kalappal!Amikor előszőr hallottam róla megijedtem,hogy kurvára elfogják baszni,de hálistennek nem így történt! Igazi DIE HARD feelingje van! Willis "bácsi" nem öregedett tök hiteles sztem a filmben a kora ellenére is!
    Külön élmény volt a szinkron ami szerintem szintén profi volt!Pár éve már a feliratos filmeket preferálom,de most kellemesen csalódtam a szinkronban!
    Minden DIE HARD rajongónak kötelező és az újoncoknak is akik most ismerkednek a DIE HARD-al:)
  • Real13
    A számos értékelés az egyéni véleményem tükrözi(nálam kibaszott sok a 10/10-es film,ami úgy érzem megérdemli,az megkapja,így lehet nálam 10/10 az Ünneprontók ünnepe,vagy a Freddy VS Jason is),a %-os meg azt,hogy valójában mennyit ér a film,kritikai szempontból(így Ünneprontók ünnepe 70%,mert nagyon hangulatos vígjáték lett,jó sztorival,jó karakterekkel,de nem váltja meg a világot,a Freddy VS Jason 50%,mert az átlagnál egy fokkal jobb Horror(?),de nekem nagyon nagy kedvencem Freddy,így nekem az már 10/10..)
    Azért van így.A DIE HARD szerintem egyéni véleméyn és kritikai szempontból is nagyon erős lett.
  • Bokafix2
    10/10 a film, de csak 90%??
  • Kmarha
    bukta? ki van zárva. Ezt a filmet már maga a neve eladja :)
  • Real13
    Az első DIE HARD film,amit láttam,és amit nagyon sokszor megnéztem,az a DIE HARD 3 volt,az első 2 rész valahogy mindig kimaradt,vagy ha láttam is,nagyon régen volt,és nem emlékeztem belőlük semmire.Most karácsonykor szereztem be az első 2 részt,és mindkettő nagyon tetszettmigaz,nekem a 3 maradt a kedvenc,hiába,az gyerekkorból megmaradt:)Vártam a 4.részt,de annyira féltem tőle,azok a trailerek,meg egyebek...aztán lassan közelgett a bemutató napja,és megjelentek a jó kritikák a filmről..van ilyen?Van ilyen,hogy egy fillmtriológiát, ennyi év után,ilyen jól tudjanak folytatni???Jelentem:
    VAN.

Szóval,moziba be,semmi popcorn vagy kóla,mert kell a pénz jövő héten a Transformersre. Igaz,az nem érdekelt annyira,mint a DIE HARD,de gondoltam arra is el kéne menni,merg arra kell a popcorn-kóla kombó,hogy élvezzem is úgy igazán..ez a film viszont,magával ragad és nem enged.A történetet ismeri mindenki ,megtámadják a számítógépes rendszereket,minden sikerülni is,azonban egyvalakivel nem számoltak.John McClane-el.Ő pedig nem let rosszabb semmivel.
    Odaszól mindenkinek,elintéz mindenkit,és kur.va stílusosan csinálja.
    A hacker srác,aki McClane társa lesz,méltó utódja Samuel L.Jacksonnak(ezt se gondoltam volna),nem jobb,mert az lehetetlen,de nagyon ügyes.Az ellenfelek szerintem kifejezetten jól sikerültek,a kung-fus csaj egy vadállat (meg John is amilyen poénokat lenyom vele szemben xD),Timothy Oliphant nem egy Simon,de végig komolyan lehet,kell venni,és ez jó.A Hörcsög is nagy figura
    Poénokból több lett,mint az előző részekbe,Kevin Smith szerepe is eltalált
    Az akciójelenetek pofásak,egy-két túlzás van bennük,de belefér,egyszer sem éreztem azthogy ezt már tényleg ne..
    A film vége is remekül van megoldva,követi ez első 3 rész hagyományait...

Összegezve:Megkaptuk a 21.század DIE HARDját,ami méltó az elődökhöz,és úgy gondolom,nem kell becsületből azt mondani ,hogy az első 3 jobb volt,meg klasszikusok,meg ilyenek.Ez a rész megérdemli,hogy egyenrangú társként kezeljük az első 3 résszel.Szerintem.
    Yippee-ki-yay, motherfucker!
    10/10
    90%
  • Csaba007
    Mindenki azt hajtogatja hogy bukta lesz film! Remélem azért nem.Eddig asszem csak 9M-nél van!
  • Seten

Na igen, egyikük sem volt egy Alan Rickman de nekem ők is tetszettek.
    Főleg az az ügyes akrobata-bérgyilkos. :)

• Bokafix2
    Ja, Willis kifogástalan volt McClane szerepében, én egyedül az ellenfeleivel nem voltam kibékülve.
    De azokkal mondjuk ő sem...
  • Seten

Nagyon jó lett ez a 4.!
    Bruce nem csak McClane-t hozta rendesen hanem még Joe Hallenbeck-et is. :)

• Synchronous
    Ok, akkor legyen oldschool, a te kedvedért.
  • humaninsect
    akkor már inkább az oldschool kifejezést használnád, az jobban is illik a helyzetre. A noir szó jelentése semmiképp sem alkalmazható a helyzetre.
  • Synchronous
    Én a 4. részt hasonlítottam az 1-hez, azt is kizárólag a technikai megvalósítás és az ellenfelek tekintetében, és a noir-t is csak ezekre a dolgokra utalva használtam képletesen. Mindössze arra utaltam, hogy amilyen technikát meg látványt használtak a filmben, az 1-ben lévő ehhez képest viccesen noir-os, tekintve, hogy az 1. rész ráadásul majd 20 éves már.
    Jó lenne már megérteni, hogy én nem a 30-as évekbeli noir filmeket hasonlítom a Die Hard-hoz, mert látom te is ezt hiszed.

Erre jössz itt a femme fatale-lal meg a többivel...

Drága biciklipumpa...
  • humaninsect
    filmnoir? kérek én is abból amit szívsz.

hol van femme fatale, hol van negatív vég? sehol, az egyben sincs.

A 4-ben meg csak a repülőgépesnél van sok cgi, bizony, a kaszkadőrök dolgoztak többnyire, meg miniatűröket robbantgattak, még ha cgi-nek is néz ki néhol.
  • winnie
    "Tényleg, lesz 5. rész vagy nem? Mert olvastam ezt is, azt is. "

majd vasárnap kiderül, hogy bukott-e a film vagy sem.
  • zaki
    Ő az isten nem tudtad?
  • Bokafix2
    Hozzáteszem, hogy az ellenfeleket jobban is eltalálhatták volna, a főgonosz hagy némi kívánnivalót maga után.

Tényleg, lesz 5. rész vagy nem? Mert olvastam ezt is, azt is.
  • Bokafix2
    Jó a film. Igaz teletömték akcióval, de a jó öreg Meklén azért mégis csak Meklén. B. W. rulez!!!!
  • Synchronous
    Hádde állandóan?? Egy fórum nem csak azért van hogy folyton folyvást mást idézzünk, meg mindig másra reagáljunk, hanem azért is hogy másoktól függetlenül mondjunk egy önálló véleményt. Én értékelném ha egyszer idézetek nélkül is megnyilvánulna.
  • REALista
    Miről beszélsz csak kiemeli azokat a sorokat amikre reagál aztán elmondja amit gondol.
  • Synchronous
    Tudni akarod mi az? Ekkor már ezek szerint el is árultad magad hogy nem tudod.
    A noir filmek lényege, hogy a 30-as, 40-es években játszódnak, ahol egy cinikus magános nyomozó, vagy detektív sötét alakokkal veszi fel a harcot. (Willis is pont ilyen) A 4. DH-hoz képest, ami tele van látvánnyal, CGI-vel, az első retro korszakban készült rész átvitt értelemben noir-nak számít, az elavult technikát és az ósdi terroristákat tekintve, legalábbis a 4. rész hiper szuper számítógépes hekkereihez viszonyítva.
    Az a baj, hogy te magából szóból indulsz ki, és nem a tág jelentéstartalmából.
    Cáfold ha akarod, én többet nem vitatkozom. Nem akarom, hogy még jobban a szintemre süllyedj.
  • Riddick21
    Mit lehet azon idézőjelbe tenni, hogy film noir? Az akkor pontosan mi is? Majdnem film noir, de éppen nem? Egy műfaj, ami pontosan meghatározható, mióta képezi kérdés tárgyát? Fogalmad nincs, azért idézőjelezgetsz, de tudod mit? Kurvára igazad van, én vagyok a gyökér, hogy a szintedre süllyedek.
  • Synchronous
    Talán nincs telenyomva látványeffektekkel? Láttad egyáltalán a filmet? Mert én úgy gondolom, hogy látatlanban okoskocc.
  • Gladiator
    milyen keveredés?
  • Synchronous
    Lenne egyszer az életben egy olyan hozzászólásod, hogy nem idézed más szövegeit?? Van egyáltalán egy önálló gondolatod is?
  • winnie
    nem rossz a "film noir" sem (LOL:), de én ezen vigyorogtam: ". Rengeteg digi trükk, millió visual effect"

szerintem itt keveredés van.
  • winnie
    "Az 1 teremtette meg a mostani akció filmek alapjait, de mindegy."

a régi akciófilmekét. a mostaniak már rég túlléptek rajta.
  • Synchronous
    Igyál szépen egy pohár hideg vizet, és nyugodjál le.
    Nem látod az idézőjeleket a szavak előtt és után, te ?? Ha neked gondot okoz egy szó képletes értelemzése húzzál vissza az oviba. Tökéletesen tudom mit jelent a szó, szerintem te nem vagy tisztában vele.
    Gratulálok, ismét sikerült leverned a lécet.
  • REALista
    Az életkorodra kiváncsi lennék...:D
  • Riddick21
    ""film noir" hangulat "
    Die Hardban?????????
    Normális vagy te? Tudod te egyáltalán, hogy miről beszélsz? Ez az egész fórum egy kurva nagy vicc, de kezd egyre jobban eldurvulni. Hogy lehet ilyen baromságokat firkálni?
  • Synchronous
    Nagy általánosságban, hangsúlyozom, nagy általánosságban az 1. rész sosem a leggyengébb darabja egy sorozatnak.
    A tendencia azt mutatja, hogy a rá következő részek mindig gyengébbre sikerülnek. Kevés kivételtől eltekintve ez a helyzet, és ezt Hollywoodban is tudják.
    Igaz, sokan akik a 4. részben csalódtak, azt hitték, hogy úgy fognak kijönni a moziból, mintha megmártóztak volna a nirvánában. Magyarán túl sokat vártak a filmtől.
    Viszont akik csalódtak, többségben inkább azért, mert nem nagyon jön át az "film noir" hangulat és az atmoszféra, amit az 1-ben kaptunk.
    A 4. rész olyan, mint az elsózott leves... Rengeteg digi trükk, millió visual effect, és épp emiatt az igazi íze eltűnt.
  • bertino
    pontosan mire gondolsz ?
    egész biztos volt előtte más, hasonlo akcioju film a műfajban
    sztem oO
  • Shodan
    Az 1 teremtette meg a mostani akció filmek alapjait, de mindegy.