38
  • BiroAndras
    #38
    "A BA ezt már nem elöször irta, és eddig elengedtem, hozzászólás nélkül."

    Nos, ha eddig nem szóltál, honnan kellett volna rájönnöm, hogy zavar?
    Na nem mintha érdekelne.

    "Igaz, ö SZEMÉLYESEN nem fikázza, inkább azt "lekezelö" gavalléros módon valaki másra haggya, aki nylivánvalóan az MBP-ét csakis divatból vette."

    Először is senki semmit nem fikázott. A srác leírta a saját tapasztalatát. Mellesleg az írásból az is kiderül, hogy nem egyedi problémáról van szó.
    Másodszor azért őt idézem, mert én nem használtam Mac-et, így saját tapasztalatom nincs.
    Harmadszor, fogalmam sincs honnan gondolod, hogy divatból vette a Mac-jét.

    "Óh, értem; ha valaki egy rátermettt választ ad, akkor az "lekezelö" meg "felsöbbrendü"."

    Ha ez neked rátermett válasz, akkor ott valami komoly baj van.

    "DE! ha valaki eleve azzal kezdi, hogy a Mac sem tökéletes (tehát bizonyiss egy negatívot), az normális. (morden23 SEGÍTS ; )."

    Tehát azt mondod, hogy aki szerint a Mac nem tökéletes, az nem normális?

    "Én soha nem mondtam, hogy a Mac perfekt, söt."

    A fenti mondatod ennek ellentmondani látszik.

    "De azért ha valaki olyanokkal jön, mint az a Joel-balfasz, az már tényleg béna."

    Ő is cask azt mondja, hogy nem tökéletes. Szóval igazán nem értem mi a bajod.

    "Szerinted egy cinikus, simlis célzás mióta nem szidás ?"

    Mi alapján ítéled ilyennek?

    "A BA álltal linkelt cikkek lényege az,hogy a Mac egyszerüen használhatatlan"

    Valamit nagyon csúnyán elnéztél, ilyenről szó sem volt.

    "de attól felmegy bennem a pumpa, amikor valaki egyből az istenmac-fújwin hozzáállással jön."

    Izé, te jöttél ezzel a hozzáállással, nem?
  • BiroAndras
    #37
    Elfelejtetted bevenni a nyugibogyót, vagy mi van?

    "Ha te a URL-eiden elmesélt dolgkat tényleg elhiszed, bocs, de a akkor bizonyosan kiszabadultál a kényszerruhádból."

    Mi okom lenne nem elhinni?

    "Én is tudok idézni, PL.; PC Mag."

    Nem értem, mit kéne látnom ebben a cikkban. A proci nagyszerűségéről áradozik végig a srác, amit meg nem is az Apple gyárt, hanem az Intel.
    AZ OS tökéletességéről egy szó sincs benne.

    "Na, most melyik a tudományosabb lap ?"

    Egyik sem.

    "A te idiótád, aki nyilvánvalóan nem töltött többet mint egy hapcit a gépen , de még azt is lezseren, póbálva M? fost futtatni, Mac OSX alatt; mert ugye ez a zseni attól többet nem tud."

    Majd ha leülepedett a vörös köd, olvasd el újra azt az írást. Egyrészt kiderül belőle, hogy a srác nem most kezdte a Mac-et birizgálni, másrészt az is, hogy alapvetően elégedett vele.

    "´ES TE ELHISZED MIND AZT AZ ÖkÖRSÉGET ??? És még már megint nyomod is ???"

    Én csupán egyszerűen idéztem egy Mac tulajdonos tapasztalatait.

    Egyébként meg, most hogy kellemesen széjjelfikáztad szegényt, esetleg utánnanézhetnél, hogy ki is ő tulajdonképpen.
  • TeFigyeljHaver #36
    Óh bocs, elfelejettem emliteni, hogy ezt a #35-st mondja a Bíró András szakembere.

    A Tex-Edit Plus-ba belehet illeszteni; mozit, képet, hangot a szöveg bármely részébe, és neadjisten át lehet változtatni akármilyen létezö formátumba, mint ahogy alul látható. Ára; $ 10.00

    TH448 - most kezeltem le...eddig csak próbáltam gyengéden célozni, hogy haggya már abba az alattomos, másokra utalt Mac fikázását. O.K. ?
  • TeFigyeljHaver #35
  • TeFigyeljHaver #34
  • TeFigyeljHaver #33
  • TeFigyeljHaver #32
  • TeFigyeljHaver #31
  • TeFigyeljHaver #30
  • TeFigyeljHaver #29
    "Te miért húztad fel magad?"

    A BA ezt már nem elöször irta, és eddig elengedtem, hozzászólás nélkül.

    "BA nem a mac-et fikázta, csak azt írta, hogy az sem tökéletes. Egyébként csak az egyik cikk címét olvastam el, amelyikben vmi fagyási problémáról volt szó."

    Igaz, ö SZEMÉLYESEN nem fikázza, inkább azt "lekezelö" gavalléros módon valaki másra haggya, aki nylivánvalóan az MBP-ét csakis divatból vette.

    Máskülönben, ha már hozzá akarsz szólni, akkor igenis lélgyszives elolvasni mid a két cikket elejétöl végéig, mert mert anénlkül nem tudot, hogy miröl van szó.

    "Sztem nem kellene azonnal lekezelően válaszolnod, és ne áraszd a felsőbbrendűségi érzésed. Senki nem szidta a mac-et, de hibák mindenhol előfordulhatnak, nem rég volt hír, hogy macbook-ok fagytak, mert vmi vakcot bennehagytak a ventillátornál a gyárban, így nem volt kielégítő a hűtés."

    Óh, értem; ha valaki egy rátermettt választ ad, akkor az "lekezelö" meg "felsöbbrendü". DE! ha valaki eleve azzal kezdi, hogy a Mac sem tökéletes (tehát bizonyiss egy negatívot), az normális. (morden23 SEGÍTS ; ).

    Én soha nem mondtam, hogy a Mac perfekt, söt. De azért ha valaki olyanokkal jön, mint az a Joel-balfasz, az már tényleg béna. ("bouncing beachball" nem létezik) És ami már tényleg röhely ez a faszi ezt mondja magáról;

    "About the Author: I'm your host, Joel Spolsky, a software developer in New York City. Since 2000, I've been writing about software development, management, business, and the Internet on this site. For my day job, I run Fog Creek Software, makers of FogBugz - the smart bug tracking software with the stupid name, and Fog Creek Copilot - the easiest way to provide remote tech support over the Internet, with nothing to install or configure."

    Smart bug-tracking...with the stupid name...Aaahha...

    Ami a wordprocessor gondjait illeti, talán kipróbálhatná a "TexEdit"-et USD 10.00-ért. De ha nem fizet érte, akkor is 100%-osan müködik...becsület kérdése.

    Fentebb megpróbálok betölteni néhány screenshots.

    "Ami durva, hogy tényleg egy majdnem teljesen pártatlan hozzászólás volt, mert ugye nem szidta, csak ott is előfordulhat hiba, és igaza van, nekem még nem kellett registrit piszkálni, és normális támogatású hw-nél tényleg pár klikk és már megy is."

    Szerinted egy cinikus, simlis célzás mióta nem szidás ?

    Egyébként, a laptopom (ölbevevöm ?) Dell-Inspiron-6000, XP-Pro-val, és én sem piszkálom...


    "Az meg különösképp nem érdekel, hogy ki melyik oldalról milyen cikkeket bányászik elő, nálam jobban megy win is, mint az átlagnál, ami érdekes..."

    A BA álltal linkelt cikkek lényege az,hogy a Mac egyszerüen használhatatlan, és tényleg jó bányász kell, hogy legyen ilyesmit találnia. Ö KEZDTE !!! És ha téged ez nem érdekel, akkor miért szólsz hozzá ???

    abzu: nekem pl. jobb a win, mint mac, mert pár progi egyszerűbben beszerezhető rá. De nem is szidtam a másikat. Nem jobb a win, de attól felmegy bennem a pumpa, amikor valaki egyből az istenmac-fújwin hozzáállással jön. Nem szidok senkit, és semmit, és ezt mástól is elvárom, unom a fent említett elvakult embereket. (nálam kékhalál is csak hw hibánál volt, meg amikor vistára akartam ráerőszakolni az xp-s drivert)
  • TH448
    #28
    Te miért húztad fel magad?
    BA nem a mac-et fikázta, csak azt írta, hogy az sem tökéletes. Egyébként csak az egyik cikk címét olvastam el, amelyikben vmi fagyási problémáról volt szó.
    Sztem nem kellene azonnal lekezelően válaszolnod, és ne áraszd a felsőbbrendűségi érzésed. Senki nem szidta a mac-et, de hibák mindenhol előfordulhatnak, nem rég volt hír, hogy macbook-ok fagytak, mert vmi vakcot bennehagytak a ventillátornál a gyárban, így nem volt kielégítő a hűtés.
    Ami durva, hogy tényleg egy majdnem teljesen pártatlan hozzászólás volt, mert ugye nem szidta, csak ott is előfordulhat hiba, és igaza van, nekem még nem kellett registrit piszkálni, és normális támogatású hw-nél tényleg pár klikk és már megy is.
    Az meg különösképp nem érdekel, hogy ki melyik oldalról milyen cikkeket bányászik elő, nálam jobban megy win is, mint az átlagnál, ami érdekes...

    abzu: nekem pl. jobb a win, mint mac, mert pár progi egyszerűbben beszerezhető rá. De nem is szidtam a másikat. Nem jobb a win, de attól felmegy bennem a pumpa, amikor valaki egyből az istenmac-fújwin hozzáállással jön. Nem szidok senkit, és semmit, és ezt mástól is elvárom, unom a fent említett elvakult embereket. (nálam kékhalál is csak hw hibánál volt, meg amikor vistára akartam ráerőszakolni az xp-s drivert)
  • abzu
    #27
    Na én nem tom, hogy ami volt a linkbe micsoda, de azt tudom, hogy a MacOS-nél amit átmásolsz azt átmásolod, meg nincs annyi kék halál, meghát végülis minden progi van rá ami kell, mi kell több? inkább arról beszéjük, miért jobb a windows játékokon kívül
  • TeFigyeljHaver #26
    Kedves Bíró András;

    Ha te a URL-eiden elmesélt dolgkat tényleg elhiszed, bocs, de a akkor bizonyosan kiszabadultál a kényszerruhádból.

    Én is tudok idézni, PL.; PC Mag.

    Na, most melyik a tudományosabb lap ? A te idiótád, aki nyilvánvalóan nem töltött többet mint egy hapcit a gépen , de még azt is lezseren, póbálva M? fost futtatni, Mac OSX alatt; mert ugye ez a zseni attól többet nem tud. ´ES TE ELHISZED MIND AZT AZ ÖkÖRSÉGET ??? És még már megint nyomod is ???

    Nagyon várom a válaszod, mert azért még van egy néhány ászom az ingem ujjam alatt... (WSJ, TIMES, Batimore sun etc...)
  • abzu
    #25
    Az árazásnásról csak annyit, hogy ami ott 400eFt az itt 800eft
  • BiroAndras
    #24
    "ha valakinek az kell, hogy allandoan registry-t editaljon meg hardware installkor szokasos szerencsetlenkedesssel menjen el akkor az vagy mazoista vagy elfogult"

    Vagy esetleg egy picit ért hozzá, és minőségi cuccokat vesz, így nem kell ilyenekkel szenvednie.
    Registry-hez szinte soha nem kell nyúlni, ha nem vagy buherálós típus. a HW install meg 99%-ban Next-ek nyomogatásából áll (vagy annyi se, mert felismeri a win).
    Emellett a Mac sem tökéletes. Pl.:
    http://www.joelonsoftware.com/items/2006/09/11.html
    http://www.joelonsoftware.com/items/2006/09/21.html
  • TH448
    #23
    Nem mondtam, hogy egy picit is egyetértek szombival.
    Csak annyi a lényeg, hogy ne általánosítson! Szidja szombit, de mivel ő nem a pc-s társadalom nevében beszélt, semmiképp se többes számban.
    Sztem ez kellene, hogy legyen az alap, persze mindkét oldalról, ami sajnos tényleg hiányos, de próbáljunk már meg fejlődni, emberek!
  • Wittao
    #22
    Srácok!!! Béke... Olyan szar dolog, hogy bármilyen mac-ekkel kapcsolatos hír jön ide, azonnal elkezdjük egymás torkán gyömöszkölni az igazunkat lefelé...

    A mac-ek árazása el van baszva, de sajna erről csak részben tehet az Apple (1 USD = 1 Euro). Ott van az a rengeteg szarság, amit rátesz az állam. A kereskedknek is rá kell tenni a magukét, különben minek árulnák. (halkan jegyzem meg, hogy a haszonkulcsuk nem is olyan nagy, mint gondolnátok...és ők jóval kevesebbet adnak el belőlük, mint bármi más PC-s kereskedő).

    Az inteles mac nagyon jó alternativa lehet mindenkinek, mert minden x86-os oprendszert rá lehet varázsolni gond nélkül. Persze az OSX egy nagyon jó dolog, ennek ellenére van akinek nem jön be. Ő továbbra is használhat XP-t, akár egy mac-en is. Érdemes kipróbálni. A többi nagy brand árához képest pedig nem is drága (lásd: MacBook).

    Szerintem nem kell zsigerből utálni, viszont nem kell a másik oldalra sem átfordulni, a többi PC-s utálatára gondolok...

    W
  • csorfab
    #21
    Na és talán szombi beszólása jogos, érthető, és udvarias volt? Mert ezzel ugyanúgy megsérthette a Mac-felhsználókat, mint némelyek a wineseket. Nem azt mondom, ha lenne alapja, pl:
    - Az OSX egy nagy kalap fos lenne
    - Szar lenne maga a gép, vagy havonta kéne szervizbe vinni

    vagy hasonló okok, akkor megérteném. De ezek után ne lepődjön már meg, ha ilyet kap válaszul...
  • TH448
    #20
    Menj te a ... bazd+! ÉS ott röhögj!
    Miért kell általánosan szidni a wines felhasználókat?? Írtam én ilyet, hogy szánalmasak vagytok? (mert kb. ezt jelenti, amit írtál...) Nem hinném, akkor meg ne általánosíts! Ha valakivel bajod van, azt szidd!
    Te is maradsz a te választásodnál, nekem meg win+linux jobb. Ennyi, de ettől nem kell fikázni a másikat!
  • intrex
    #19
    szombi: inkább maradj a windowsodnál :)
    mi innen jót röhögünk rajtatok :)
  • Cactus
    #18
    Na ja, ha már olyan erős videókártya ketyeg benne, akkor talán nem árt kihasználni :)
  • csorfab
    #17
    Igen, de az Inteles Macekre már lehet Windowst rakni (teljesen natívan), így a játékokat se kell elfelejteni, az esetleges kedvencprogik meg nagyon jól használható Parallels Pro-val, ami egy nagyon jó és gyors virtuális gép, amivel OSX alatt tudsz Wint futtatni egyszerűen
  • Macc
    #16
    Van azis ja:) Meg skype, meg a dolgok 99%-a megvan ra (kiveve jatekok, abbol keveset irnak at)
  • Cactus
    #15
    Tényleg ha nem volna ilyen drága én vennék egyet. Igazából nekem olyan mind1, hogy milyen op rendszeren vagyok, csak böngészni tudjak meg emailezni... esetleg MSN. Van egyáltalán MSN macre?
  • abzu
    #14
    Egyet kell értenem hogy a MAc sokkal jobb a windows remeg minenkivel szövetséget akar kötni. Jobs ő a saját talpán megál és akkor ad ki egy újjat, ha az jó, ha meg még se lenne jó akkor olcsón gyere garanciája van.
  • abzu
    #13
    magyar bill
  • kidintwo3
    #12
    En 16 eve PC-zek. Mult evben valtottam Mekk-re es azt kell, hogy mondjam megerte. Sokkal eccerubb hasznalni OSX-et mint Windowst (ha valakinek az kell, hogy allandoan registry-t editaljon meg hardware installkor szokasos szerencsetlenkedesssel menjen el akkor az vagy mazoista vagy elfogult).Jah es itt igazabol, a hulye EU-s adok, meg vamok miatt olyan draga, ha nem lennenek ezek itthon is teljesen versenykepes lenne.
  • TH448
    #11
    Ebben nem teljesen van igazad. Szóval ha figyelembe veszed a szállítási költséget, a lokalizációs költséget (azért nem adnak el olyan sokat pl. Mo-n belőle), meg már eleve azt, hogy a termékek általában ugyanannyiba kerülnek EU-ban, mint USA-ban, csak egyik Euro a másik $. Szóval ha mindezt figyelembe veszed, meg a plussz adókat sok részről, akkor nincs olyan hihetetlen haszonkulcsuk...
  • Zsoltika 007
    #10
    Nah akkor jó mert ahol én néztem ott nem volt magyar.
  • heidrich
    #9
    Zsoltika 007, ha M.O-n veszed a MacBook-ot akkor magyar a bill.kiosztás...
    Voltam Apple szaküzletbe!
  • the Godfather
    #8
    Macbook Pro
  • BCs design
    #7
    hát igen az szg. dolgok a fejletebb országokban mindíg olcsóbbak :(
  • 0Speed0
    #6
    Abba a 770 ezerbe benne van az a sok adó meg kapzsi haszon amit a magyar kereskedők rátesznek...mert ugye mindegyik 1 termék árából várja "nagyhasznot"...sajna...
    A minap láttam egy nagyon jó 20 colos Dell E207WFP monitort ami amcsiba kb. 55 000 Ft-nak megfelelő dollárba kóstál...hazai forgalmazóktól kb. a duplája...hmmm...
  • szombi
    #5
    vegyél inkább aranygyűrűt, az is jól mutat, de pics* hasznát sem tudod venni...
  • BCs design
    #4
    az apple sosem az átlag fizetésből élőknek a pénztárcájához méri az árait
    hanem a applét veszek mert jól muutat és nem számít hogy annyíért erősebb gépet lehet venni és abból is majdnem 2-őt

  • Zsoltika 007
    #3
    Hát nekem nagyon kéne egy ilyen de amennyi pénzt elkérnek érte annyiért kapják be a lábam! (És itt most nem csak a 17" gépekre gondoltam)
    Amúgy a 17" 770 ezer forint. Azt már nem is merem mondani hogy angol a bill kosztása is. Ennyit elkérnek érte és kapsz angol bill-t.
  • Gladiator
    #2
    hogyé adnak egy ilyet? konfig?
  • szombi
    #1
    jobb ha ki se adják...