5473
Felhasználói programot keresek.
-
#5233 Nézegettem angol fórumokon ott is baszkódnak ezzel az AHCI -IDE vinyókkal ssd kel hiába újj technológia nem véletlenül építenek szaküzletek stabil konfigokat és én hiába szenvedek itthon ez soha nem lessz jó mivel térben és időben nem vágnak össze se a hardverek se a szoftverek.
Most arra jutottam hogy leszarom az AHCI t pedig ugye a neten azt írták hogy ssd hez azt állítsam be ... szóval visszakurtam natív ide módba az összes sata2 slotot és megint letiltottam az one chip IDE drive ot .
Tehát eljutottam az eredeti beállításig (ha ha) most a régi butolási képernyők látszanak és szépen felsorolja a rákötött cuccokat ,el is indul minden de nem az a villámgyors mint ahci módban.
Írja is a samsung tesztszoftver hogy nem ahci modban vagyok ez nem a best performance ugyanakkor valamit optimalizált rajta ... hát majd holnap este mikor hazajövök munka után majd kiderül hogy fél nap állás után megint lessz e kedve bekapcsolni mert így kezdte tegnap is akkor is ki be kapcsolgattam direkt hogy be ne szopasson de láss csodát arra kellett haza érnem hogy csak beszívatta velem a fszt. Lehet hogy van benne egy időzítő ami ha lejár akkor lefagy :D
Úgyhogy mos natív módban üzemel a rendszer , viszaraktam néhány progit meg amit tudtam beállítani de a betűket most se tudom miért ilyen homályosak mozzilán ... a veboldal betűit használom de régen nem volt ilyen szar. A clear type betűsimítót is tiltottam...
Tanúlság kedves gyerekek ha ssd t vesztek (vagy bármit ami modern) inkább szakáruházban profi informatikus mérnökökkel építsetek köré konfigurációt (stabilitási garanciával) ja és tegyetek félre rá legalább kétszáz rugót (na ez az amiért én itt baszakszok a pénzhiány).
De tudtam hogy ez lesz . Most arra lennék kíváncsi ha kidobnám a hdd t és betennék helyére még egy ssd t tárnak nem e kezdené el a hisztit ahci módban a boot.
-
kl24h #5232 Nehogy vírus miatt történjen mivel csak a Windows-nál fagy le!!! Ajánlok egy Kaspersky Rescue Disc-et lefuttatni, hogy biztos légy, hogy tiszták-e a HDD-k vagy nem. Kiírhatod CD-re vagy lehet USB-re is kiírni (megvan az oldalon, amit linkeltem) és utána bootolsz vele, a többit meglátod (frissítés, teljes vírusellenőrzés).
Utoljára szerkesztette: kl24h, 2014.12.15. 21:08:29 -
#5231 Áh baszná meg az egész ma megint bekapcsolom és vindovs képernyőnél befagy .resetre indul. Megint kikapcs bekapcs vindovsnál fagy , hibajavító mód bejön véletlenül rámegyek hogy rendszervisszaállítás ezzel jól szétbaszom a tegnap esti munkámat a sok program amit telepítettem eltűnt de még a kommander beállításai de még gépelni se tudok mer ez is szar állíthatok megint mindent újra rohadna meg az egész csak azt nem tudom mit szarakodik a vinyókkal mikor mindegyik SATA! az IDE nincs rákapcsolva. Szépen be van állítva minden a bútolási sorrend apajfasza ,az alaplapon csak 50 000 órás szilárd kondezátorok vannak ebből 14 000 órát elhasználtam mi a lófaszér nem indul hideg indításra ez a szar. Amikor befagy akkor pirosan világít a hdd jelző de azt nem tudom hogy melyik hdd miatt . Mind a kettő sata az egyik evo 840 ssd sata3 a másik 1terrás samsung vinyo sata2 áhhh. Kezdhetek mindent a feléről. -
Blum #5230 "ami szerinte felesleges"
Pont ezért nem használja senki...olyan dolgokat is töröl amit nem kéne, aztán megy a picsogás. -
#5229 Lemezkarbantartó kitörli neked(meg mást is ami szerinte felesleges). -
#5228 Nemrég raktam én is egy ssd-t és azzal a lendülettel mentettem is mindent sata vinyóra és téptem ki az ide szarokat :D borzasztóan fogják a gépet föleg ha 1000 évesek -
Blum #5227 ja vagy úgy....így már érthető. Nálam is volt egy időben IDE/SATA eszközök keveréke a gépben de soha nem volt ennyi szopás vele.
Utoljára szerkesztette: Blum, 2014.12.14. 21:59:35 -
#5226 kénytelen azt masterre rakni ha ott van a kábelen még egy dvd író is slave-re rakva. -
Blum #5225 Ha nem az IDE vinyón van a rendszer akkor eleve miért van az Masteren? SSD-ről bootolsz, az IDE hulladékokat meg tedd Slave-re. -
#5224 Na most századik próbálkozásra lehet hogy jó lett végül letiltottam az IDE drive okat 0 1 2 3 slotokon .0 ra bekötöttem az ssd t ,1 re a régi vinyót és AHCI módra raktam ,ugyanakkor a 4 es slotot vissza kellett rakni IDE re de abba már nincs semmi mivel eddig abba volt a régi vinyó nemtudom miért bekötve... Eközben a szalagkábelon masterbe van egy rack és slave be egy dvd író , úgy néz ki működik direkt ötször egymás után ki be kapcsolgattam ,mert eddig azzal szopatott hogy ugye valamit beállítottam elindult de ujraindításnál már megint lefagyott , még a biosba se tudtam belépni , ki kellett húzni az 1 es slotot hogy egyáltalán biosolni tudjak. Meg olyanokat is csinált hogy ujraindításra nem de ki be kapcsolásra jó volt ,szóval ez egy kruvanagy enigma volt számomra hogy mi a logikája.
De a fenéért nem tudják érthetően bőségesen megfogalmazni abban a kbszott kézikönyvben hogy magyarul mit jelentenek azok a beállítások mert olyan logikai játék van benne hogyha az egyik oldalon letiltod ezt akkor a másik oldalon a 4 es slotot másként értelmezzük és az sem volt tiszta hogy miért tiltsam le az IDE t mikor én használni akarom a szalgkábelre kötött dvd t szóval az az IDE nem a szalagkábeles slotra vonatkozott hanem az 4+1db sata2 portra ,na ez meg nekem már magas volt . A kézikönyvben is a szalagkábelre van irva hogy IDE és külön van 6db sata port. Ez a bios nyelv informatikusoknak készült ,rohattul nem felhasználó barát . -
kl24h #5223 Van egy szabály, hogy hogyan kell bekötni őket, ezenkívül meg vannak a "Jumper"-relések, BIOS beállítások, amelyekkel előjöhetnek ilyen váratlan dolgok!!!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Valamikor nálam is egy évig fordítva volt bedugva a billentyűzet és az egér az alaplapba (zöld a lilába és a lila a zöldbe), de nem vettem észre semmi változást!
Utoljára szerkesztette: kl24h, 2014.12.14. 18:59:34 -
#5222 Beraktam egy ssd t ráraktam a vindovst és letiltottam biosba mindent ami ilyen elavult idés valami de nem értek hozzá ,ilyeh hülyeségek hogy 1934 es funkció tiltottam a picsába és elvileg jó lett.
De az eredeti vinyó is rossz helyre volt bekötve 5 évig nem derült ki csak most hogy rákötöttem még egy vinyót lehet ez bszta el . MOst az ssd nél is ugyan azt csinálta 1 percig vindovs betöltése ,tehát disabléztem minden szart és jó lett. -
kl24h #5221 Vedd ki az IDE-t egészen és akkor normálisan kell elinduljon a gép! Ha tényleg nem indul el a gép ekkor sem, akkor valami átállítódott!
A te esetedben még lennének érdekes dolgok, amit meg kellene nézni, de így csak a leírtak alapján nem lehet sokat mondani.
Utoljára szerkesztette: kl24h, 2014.12.14. 17:44:06 -
#5220 Nincs másik IDE de mostmár elfogyott a cérna. Ma is bekapcsolom azt lefagy ide drives keresésnél , reset aztán elindul ,egy perc szünet ,szarom le az egészet veszek ssdt azt rakom ujra az egészet ,azt az IDEs szart meg csak azért kell bekapcsolnom mert a dvd másképp nem működik szoval telepíteni se tudok. -
#5219 Es ha masik alaplapi IDE foglalatba teszed a vinyot? (Az en regi lapomon 2 volt)
BIOS felismeri rendesen?
Hirtelen nincs mas otletem...
-
#5218 Mondom azóta van a lassulás hogy egy rohadék szar vinyót rákötöttem . Bekapcsolod 10s után fekete képernyő Vindovs indítása pörgő ablakok nuku 1 percig meg se nyekken a vinyó ,fel se gyullad a piros led ,utána 1 perc mulva elkezd nyekeregni és jönnek az ablakok majd betöltődik a szokásos sebességen a rendszer.
Tehát van egy 1 perces üres járat amikor semmi nem történik mintha megfagyna de akkor még nincs lehetőség feladatkezelőt nézegetni .
A lemeztöredezettséget is lefuttattam arra is azt írta 0 % ,a vinyó állapotát is néztem az is 100% nincs egy hibás szektor pedig már 600 napja pörög és 2000 szer kapcsolt kibe.
Most vírusírtót futtatok hátha az a baj de én már nem tudom. -
#5217 Nehez igy latatlanban otletet adni, de a leirtak alapjan meg az is lehet, hogy elindul valami progi, vagy driver ami beragad.
En megneznem, h mik futnak a feladatkezeloben, es ha valami gyanus, azt kilonem.
Az erdekes lehet, h a proci hany szazalekon megy ures jaratban.
Lehet, h semmi haszna nincs annak ami javasoltam, de egy probat meger.
Nem tudom miota van a lassulas, de megprobalhatod visszaallitani egy korabbi idopontra, amikor meg jo volt... -
#5216 Most az történt hogy rákötöttem egy IDE s vinyót lementeni adatokat a gépre ,akkor elkezdett szrarakodni a gép mivel hibás volt az a vinyó ,utána már el se tudtam indítani a gépet mert minden áron ezt a fos IDE vinyót kereste de igazából nem csinált semmit csak állt (mivel az egy mobil rack ben volt amit én kikapcsoltam ) Aztán végül letiltottam biosban az IDE csatornát hogy beinduljon ez a retek (sata2 vinyó) Innentől kezdve minden a szokásos csakhogy a vindovs indítása fekete háttérel szines ablakok bejönnek na azok nem jönnek be hanem egy percig csak azt írja hogy vindovs indítása utána mejönnek a szírmok utána még fél perc mire kék üdvözöljük aztán csigalassúsággal betöltődnek az asztali ikonok és a két böngésző ami autómatikusan indul de azok is dupla olyan lassan .
Tehát már rájöttem az a rohadék mobil rekkes ide vinyó cseszte el a gépet ,a kérdés hogy mit cseszett el rajta mert már minden létező tisztítási javítási karbantartási műveletet ellőttem.
Idáig aránylag gyors volt a boot 2009 karácsonya óta megy 601 napja és kb 2000 on off volt.
Ha ujra telepítek azt már ssd re akarom tenni de ez a paradoxon mivel sata2 120GB kéne azért meg nem fogok 17e et adni noname max 5ért vennék valami szutykot ebbe a gépbe . Ha 20 ért vennék samsung 840 evo ssd t az 6Gbs tehát a felét ki se tudom használni ,kidobott pénz. -
#5215 En sem rakom ujra surun, de sztem az O gepe mar megerett egy uj winre, mert a lassulas mellett mas hulyeseget is csinal... -
#5214 Ezen a gépen 2010. decemberétől idén nyár közepéig egy 32 bites Win7 gond nélkül futott. Volt olyan időszak, amikor 1,5 hónapig, kikapcsolás nélkül.
Ha jól bánsz a rendszerrel, akkor a telepítőlemezt akár diszkosznak is használhatod, mert évekig nem lesz rá szükséged [nem, nem bízom a digitális letöltős módszerben].
Szerk.: Félreértések elkerülése végett: nyáron áttértem 64 bitre, ezért lett csak reinstall..
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2014.12.13. 20:26:14 -
#5213 Nem akarok okoskodni, de sztem epp ideje lenne az 5 eves wondowst ujra rakni. Tudom, h maceras, de neha muszaj! -
#5212 Azt ne bántsd. -
#5211 Ja de én hülye vagyok nem a temp a baj itt hanem a winsxs abban van 16 914 könyvtár azt akarom kitörölni a gcibe tuti hogy az lassítja be az indítást. De azt meg nem lehet mi? -
#5210 Nem merem. De ettől a sok szrtól van az hogymost 3 perc mire betölt a vindovs ? Tök jó hogy mostmár 1 percig van fekete vindows betöltése képernyő . Ezek a temp ok összefüggésben vannak egyáltalán a betöltési sebességgel? -
#5209 Ne a mappát töröld! A mappa tartalmát. S az bizony szemét. Átmeneti fájlok gyűjtőhelye (telepítőkészletek, stb.)
Megmutatom, így néz ki Ctrl + Num+ (plusz) megnyomása után:
Ezután Shift + Delete, és örülsz. Ha kérdez, akkor válaszolsz neki.
-
#5208 De honnan tudom hogy mik ezek és miért vannak ott , lehet hogy az is számít amit éppen nem használ ,mármint ezek csak fájlok ,a commander eleve figyelmeztet hogy ne töröljem mert rendszermappa nem? -
#5207 Total Commander megfelel erre a célra (is).
Belépsz a Temp könyvtárba - Ctrl+ Num+ majd Shift + Delete.
Amikor szól, hogy a fájl használatban van, azt a fájlt egyszerűen kihagyod és a törlés folytatódik. -
#5206 Mivel tudnám kitörölni a többszázezer pár kb os szart amit a windows 5 év alatt kitermelt és a temp mappában van szóval nem merek hozzányúlni. De vagy 30GB lemezt lefoglal . Ilyen ccleaner nem törli ki. -
#5205 Sziasztok,
melyik torrent klienst ajánlanátok a utorrent alternatívájaként (leszámítva annak régebbi verzióját). Valami ordenáré mennyi reklámot önt az arcomba mostanság. -
#5204 hail
írnom kellene hoyg adott projektekre mennyi időt fordítok, ehhez nagy segítség lenne egy olyan progi amivel lehet monitorozni (Win7-ben) a napi program használatot, illetve hogy adott programon belül milyen dokumentumok voltak nyitva..
Tud valaki ilyet (lehetőleg ingyeneset)?
Köszi -
#5203 Szívesen.
A Dxtory nevét sikeren elírtam. Pedig azt használom és az a kedvencem :) -
cibi17 #5202 thx -
#5201 Dytory, FRAPS, Mirillis Action!, MSI Afterbuner.
Hogy csak párat említsek. -
cibi17 #5200 Üdv!
Olyan programot keresnék, amivel lehetne játékokból, eredeti minőségben (jelen esetben 1080p-ben) kimenteni print srceeneket (többet egymás után).
Köszönöm -
Blum #5199 Ha Windows nem játszik akkor pedig GParted -
Blum #5198 Windows alapból tud ilyet. -
#5197 Hali, van olyan ingyenes progi, amivel le tudnék választani egy már meglévő partícióról egy újabbat? -
#5196 Ehhez mit szólsz: CDex - tud hangot rögzíteni nemcsak mp3-ra, korlátlanul is. -
#5195 Tudnatok ajanlani valami jo dicthapone programot? egyszeruen rogzit korlatlanul mp3ba, belehessen alitani hogy pl laptop kamera mikrofonjat hasznalja stb mas nem is kell. -
Blum #5194 Space