98
-
Adenoma #18 azért vannak problémáitok...
-
#17 Nálunk is!
Tök jó ilyen globális dolgok részese lenni nem? -
Dodo55 #16 Én épp játszottam(CSS-el), majd a villany elhalványult 1-2 másodpercre, és mintha megszakadt volna a kapcsolat a szerverrel, 20mp-re beragadtam. Aztán hirtelen ott voltam a terror spawn helyen, és beírom, hogy itt vagyok, csak valami gáz volt az árammal, valószínüleg azért szakadtam le a szerverről kicsit. Erre valaki más beírja, hogy nála is ez volt, és megkérdezi hogy hol lakok, ő Budapesten.
Én meg 60km-re Budapesttől :)
De így már érthető miért volt egyszerre itt is és Pesten is gond. -
L3zl13 #15 Nekem kattant egyet a szünetmentesem, és minden ment tovább, mintha mi se történt volna. :D -
ebertek #14 Nálunk egy pillanatra ment csak el az áram, valamikor 22:15 és 22:30 között, nem tudom pontosan, hogy mikor. Minden gép kikapcsolt itthon, kivéve az enyém :P Leállt a vincseszter, lassan megálltak a ventillátorok, talán még a monitor is lehalványult.. aztán hirtelen újra minden működött :) -
Cleawer #13 " a túltermelés gyors frekvencianövekedést eredményezett, amelynek eredményeként 50,4 Hz-re növekedett a frekvencia. Ez több magyarországi erőműben a frekvencia növekedés elleni védelem működését indította, az automatikus védelem leállította a Csepeli Erőművet, az Újpesti Erőművet és a Kelenföldi Erőművet. A hazai villamosenergia-rendszer egyensúlyának helyreállítása érdekében az MVM csoporthoz tartozó mindhárom gyorsindítású erőmű gázturbináit beindították."
Valaki aki érthozzá magyarázza már el ,hogy ha tultermelés van ,akkor leállítanak erőművet,(az oké) de minek indítanak be másik 3at?
Gondolom a 3 leállított nem egyezik 3 indítottal,mert az indítottak gyorsindításuak,amik ha jol tom vészhelyzetre vannak ,és pár perc a beindításuk. -
assdf #12 Egyébként amcsiban is előfordúl időnként hogy mondjuk az egész keleti part áram nélkül marad. -
L3zl13 #11 Éljen az üldözési mánia...
Biztos nem tudott jobb csúsztatást kitalálni ez a multicég, mint hogy magára vállalja a felelősséget, mikor fél Európa bűnbakot keres... LOL. -
L3zl13 #10 Lenne ám a francot. Nagyobb rendszerek sokkal gazdaságosabbak. Megoldható az áram import/export. Jobban ki tudják egyenlíteni a fogyasztás ingadozásokat...
Nem véletlenül kötötték össze direkt az eredetileg különálló kis hálózatokat. -
halgatyó #9 Olvasom: "A cég közleménye szerint egy nagyfeszültségű vezetéket lekapcsoltak az Ems folyó felett - egy hajó biztonságos áthaladása érdekében -, és a zavart az északnyugat-németországi hálózat ebből fakadó túlterhelése idézhette elő"
Aaahhhhh! Mindjárt padlót fogok. Szóval amikor kikapcsolták, akkor fogalmuk se volt arról, hogy abban a vezetékben éppen mekkora amper folydogál? Na neee
Amióta a budapesti új villamosokat ÚGYMOND a "rongálás" miatt nem üzemeltették napközben(!) .... aaahhhh ... azóta nemigen hiszek az ilyen cég-image-mentegető dumákban -
halgatyó #8 Egy-két ilyen eset után talán majd jobban odafgigyel a "közvélemény" azoknak a hozzáértő embereknek a véleményére, akik eddig hiába próbálták felhívni a figyelmet néhány jelentős tényre:
1.) Az elektromos energia ellátás nem pusztán üzleti kérdés. Ellátásbiztonsági szempontok előbbrevalók.
2.) önmagukat jóakaratúnak hivő ám kétes tudású és szándékú emberek (látszat-zöldek) marhaságait nem vállalhatja fel a gazdaságot irányító politika (ld. még: bizonytalan hozamú vagy kicsi teljesítményű áramtermelő egységek agyba-főbe reklámozása, azok irányítástechnikai problémáinak átgondolása nélkül)
3.) Túlságosan nagy az európai régiók egymásra utaltsága! Nem szerencsés, hogy egy dunántúlnyinál nagyobb területű régió nem képes ellátni a szorosan vett lakossági igényeket saját magán belül. -
jozzee #7 Nekem ez elég gyanús és szerintem csúsztatás az egész.Elég gyermeteg mese ez a 21.században.....és ugyebár az ember már unja a meséket.... -
Epikurosz #6 Sok kis önálló rendszerek európai hálózata lenne az igazi. Ha kiesik egy láncszem, attól a többi vígan muzsikálna tovább. -
Epikurosz #5 Hát, ez nevetséges. Azért, hogy egy áthaladó hajó miatt kiiktatnak egy távvezetéket, nem kellene összeomolnia a rendszernek. Itt valami a rendszer tervezésekor el volt rontva. -
#4 Ez azért elég sarkos megfogalamzás. Nagyon nem mindegy, hogy milyen vezetéket és hogyan. Ez tényleg egyszerű figyelemtlenség volt és nem halt bele senki. Nem a világ, ha fél óráig nincs áram. (sajnos a mai ember kicsit elkényelmesedett) Ott ahol tényleg életbevágó ott meg tudják oldani napokig a hiányt. -
L3zl13 #3 Főleg azért, mert pár éve már volt egy hasonló, bár asszem még súlyosabb eset ame főként Olaszországot súlytotta...
Úgy látszik akkor nem sikerült levonni a megfelelő konzekvenciákat. Talán majd most. -
#2 Sztem gaz , hogy lekapcsolnak egy drotot, es osszeburul europa elektromos halozata. Nem nevezheto tulsagosan stabil rendszernek. -
#1 Nemsemmi ez a dominó effektus. Tetszik nagyon a leírás, filmbe illő :))