94
-
exidoor #54 Ez eddig mind frankó, sztem egy dolgot felejtett itt el mindenki megkérdezni!
MIÉRT?! Megint a hatalom?!
Love, peace and unity -
Epikurosz #53 "A haumavargâ szakákat ('haoma-ivó szakákat') Nagy Cirrus igázta le. Herodótusz amürgoszi szkítáknak nevezi őket. A haoma egy révült állapotot előidéző ital volt, amelyet légyölő galócából készítettek. Ez a gombafajta az Amudarja (Oxusz) folyótól délre nem terem. Következésképp, feltételezhetjük, hogy ezek a vándornépek a mai Üzbégisztánban éltek. Herodótusz még arról is beszámol, hogy ezek a szakák nadrágot és csúcsos sapkát viseltek; és íjjal harcoltak. Az ókori történész megemlíti még a harci bárd használatát (amelyet szagarisznak hívtak)."
(Megjegyzésem: Ha elhagyjuk a görögös -isz végződést, marad a szaga, vagyis a szaka. Valszeg e fegyverről kapták egyik nevüket.)
Ugye, milyen érdekes a törci. -
Epikurosz #52 Amúgy a szakák/szittyák a magyarság ősei voltak (szerintem).
Én mindenesetre jó ötletnek tartom, hogy végülis felhagytak a gombalé ivással, és áttértek az erjesztett kancatejre, a kumiszra. Ez utóbbi nem annyira komisz. :-) -
Epikurosz #51 Ronnykám! Enném azt a kis okos fejecskédet. :-)
"The Sakâ haumavargâ ('haoma-drinking Sacae') were subjected by Cyrus the Great. Herodotus calls them Amyrgian Scythians. Haoma was a trance inducing drink, made from fly agaric. This mushroom does not occur south of the river Amudar'ya (Oxus). Consequently, we may assume that these nomads lived in Uzbekistan. Herodotus informs us that they wore trousers and pointed caps; they fought as archers. He also mentions their use of the battle ax (which they called sagaris). "
Forrás: http://www.livius.org/sao-sd/scythians/scythians.html
-
wmatyi #50 Ezt valószínű az X-Aktákban láttad! (erre a részre én tuti emlékszem :) ) -
dez #49 Jó neked, hogy "eldőlsz". Én annyi ideig tudok fennmaradni, ameddig akarok, csak pár nap után elfelejtek aludni, és utána alig tudom visszatanulni. Legjobb út a depresszióhoz. -
dez #48 Ha valamit kívülről viszel be, főleg a saját termelésnél nagyobb adagban (vagy a saját termelést vegyi úton növeled), akkor valamiből előbb-utóbb kevesebb fog termelődni, mert az agy egyensúlyra törekszik. (Az utolsó félmondat kicsit egyszerűsítés, de most mindegy.) -
dez #47 Nem feltétlenül motiváció, hanem a kiélesített érzékek. -
dez #46 Attól, hogy így alakult ki, az évmilliók alatt fontos funkciók rendelődhettek hozzá. És épp így is történt: alvás közben az agy nem csak magát rendezi összébb, hanem a szervezet többi részével való kapcsolat is rendezésre kerül, és egyes szervek normális működése is tesztelődik. Mindennek ára van. -
Cleawer #45 Mariskával nem hiszem,de meszkalinnnal talán.Anno ez a sámánok dolga volt(inkák,maják,vikingek) -
#44 Hát pedig de. -
#43 btw indiánok és egyes afrikai törzsek marihuánát szívtak/ettek csata előtt -
#42 Melyik az a cucc amitől az agy felpörög és a körülötted történő dolgok lassabbnak tűnnek? -
Ronny #41 ez a gomba dolog baromság. Fejemet teszem rá, hogy a gombával nem fogsz senkit harcra motiválni -
haxoror #40 asszem vietnámi
Az ébrenlét hivatalos rekordja amit "normális" ember ért el 11 nap -
Epikurosz #39 Én, amikor egyetemista voltam, kipróbáltam a meclo-phenoxatot és a pyramidont (egyik román, másik bolgár készítmény volt).
A második kicsit agresszívvé is tett ráadásul.
Amúgy orvossal írattam fel (ellenőrzött körülmények).
Nem sok hasznuk volt. A memória javult, de a bemagolt infók nem voltak annyira tartósak, mint a normál körülmények között megszerzettek.
A különbség kb. az, mint amikor izomnövelőkkel dagasztod fel magad, vagy szép lassan, türelmesen, edzéssel.
Mindenki döntse el, hogy melyik a célravezetőbb. Én mindenképp a natúr módszerek híve vagyok, bár, ahogy öregedem, elnézek magamnak napi egy kávét (régebben ennek is ellene voltam, csak ugye a pajzsmirigy kezdett ellustulni, és az anyagcsere lassulni).
Hitlerről és Göringről köztudott, hogy kemény amfetamin és morfium fogyazstók voltak. Ez talán megmagyarázza sok tettüket, főleg a háború utolsó két évének baklövéseit.
A mai amcsi gyakorlat, hogy szintén amfetaminnal pörgetik fel a pilótáikat, szintén megmagyaráz sok baklövést, amelyet a háborúk során elkövetnek. Szerintem a koreai és a vietnami háború idején ez is oka lehetett kudarcaiknak.
Az persze más lapra tartozik, hogy ha a katonáidnak nincs motivációja, akkor mivel fogod őket harcra. A módszert már a perszák is használták amúgy, sőt a szkíták (gombákkkal!), de a britek ellen a dél-afrikai törzsek is (volt erről szép kis dokufilm a tévében. ott is gombákat használtak). -
Epikurosz #38 " a mostani rekord 11 nap "
Tudtommal, van olyan ember a Földön, aki évek óta nem alszik, egyáltalán. Talán ruszki? -
Szeszmester #37 A Bank nevű szórakozóhelyen még ma is ezt csinálják a dealerek... -
#36 Mint Prison Breakben a kancsal insomniás sittes -
#35 A that's the stuffos szöveg a Postal 2-ben volt, mikor elszívot egy krekkes pipát :) -
#34 A II. világháborúban a német katonáknak úgy osztogatták a speedet, mint a cukorkát... -
haxoror #33 Éjszaka az ember (meg egy csomó állat) nem nagyon tudott mit csinálni, eleve hidegebb van amire extra energiát pazarol feleslegesen stb többek között ezért kialakult az "alvás" blabla kb ennyire emlékszem :)
Szal szükséges de előbb-utóbb kiváltható, a mostani rekord 11 nap de van olyan ember aki (sérülés/betegség miatt) kvázi alvás nélkül él és nem csak szédeleg mint egy insomniás hanem okés, valami kiütötte nála az "izét" ami az egészségeseknél az alvást okozza
Remélem hamarosan ha nem is teljesen kiiktatni de radikálisan csökkenteni lehet majd az alvással töltött időt, persze egészségkárosodás nélkül [reménykedik] -
CrazyTomcsy #32 úgy látom nem csak nekem ugrott be erről egyből a starcraft... lehet, hogy nem is olyan távoli jövő az sc világa? de a zergekből azért még nem kérnék -
#31 De értsétek már meg, hogy biológiailag szükségünk van az alvásra. Az agy, a máj, a szív az alvás ideje alatt "piheni" ki magát.
Ami meg a témát illeti: -
haxoror #30 btw remélem még az én életemben kifejlesztenek valami cuccot ami leviszi az alvásigényt pl napi 1-2 órára, most az ember az élete minimum 1/4-ét átalussza pedig annyi mindenre lehetne használni az alvásra "pazarolt" időt :/ -
haxoror #29 Dehogynem kap oxigént, az a trükk hogy néha levegőt kell venni! -
Luminas #28 Itt találhatsz infót:
http://www.freeweb.hu/video/alvasmegvonas/
Kerestem googlebe, de "hivatalos" forrást nem találtam, ennek ellenére az emltített úriembereket sok helyen említik az ominózus rekorddal együtt. -
Amergin #27 Csodálatos dolog, hogy a hős amerikai dzsíájdzsók irakban védik meg hazájukat az agresszív iraki nőktől és gyerekektől. -
#26 *Ahh...That's the stuff!* *Ahh...Yea!* Stimpacked terran marines
Vicces lesz majd 150 év múlva: genetikai módosítások, kibernetikus implantátumok meg maximális stimulánsok, szal a tökéletesség érdekében akármit...
majd az nyer akiben több drog van mert az tud 200zal futni és tankokat hajigálni -
#25 Honnan ez az info? Én eddig úgy tudtam, 1 hét után már agykárosodást szenvedhet az ember, ha nem alszik. (mert ugye nem kap zoxigént) -
#24 Ne is mondd:P -
Epikurosz #23 Saját, illetve szövetséges egységek bombázása Koszovóban, Afganisztánban, Irakban (I. és II. iraki háború).
Emlékszik vki még ezekre? -
Prof William #22 Aztán majd a morfintól bekattant katonák lemészárolnak pár civilt. -
#21 "amfetamin..azt azér nem kéne..diszkókba még oké"
pff....
LOL -
mstummer #20 A briteknek nem ez az első ilyen huzásuk. A háború után tesztelték rajtuk az LSD-t is: link -
W B #19 Na drogosok! Irány a sereg -
fade2black #18 a kerék a kerék egyszer epusztííít minketttt..... -
fade2black #17 Most is van, kapható gyógyszertárba vénynélküliként és tényleg hatásos. Azmeg, hogy utána nem emlékszem még a saját telefonszámomra sem nagy hülyeség, egyszerűen 4-6hn keresztül sokkal jobban koncenntrálok, memorizálok. -
fade2black #16 tartanak ilyen alvásnélküli versenyeket vmi 2hét ébrenlét eddig a rekord.
Én megfigyelésem szerint 3nap után eldölök... -
Zoliz #15 Amit az ember kitalál azt előbb utóbb megvalósítja és elpusztítja önmagát. Csak idő kérdése. EQUILIBRIUM Rulez. http://www.imdb.com/title/tt0238380/