94
-
Nabateus #94 Sajnos sok ilyen cikk fordul itt elo. -
psiloidus #93 Ilyen bulvárcikket szégyen a "tudomány" kategóriában megjelentetni!
Mi az, hogy a modafinilnek "Készítői szerint nincsenek mellékhatásai"? Ez egy gyógyszer, aminek természetesen magyar nyelven is létezett betegtájékoztatója, amíg kapható volt itthon, pl.: http://drinfo.eum.hu/drinfo/pid/0/medicineProperties/oid/0/m,0100000241219 - hosszan sorolják a mellékhatásokat. -
dez #92 "cognitive performance to normal levels"
Ez mondjuk így eleve nem igaz, depresszióra hiába iszol kávát. Bár egy bizonyos mértékben elfedi, nem teljesen. -
Epikurosz #91 Bréking nyúz:
"The highest dose of modafinil, 400 milligrams, cut through fatigue and restored cognitive performance to normal levels — but so did caffeine. The reported side effects of modafinil were quite low — but so were those of caffeine. “What we concluded,” Wesensten said, “was that there didn’t appear to be any benefit to using modafinil over caffeine. It just wasn’t there. Both drugs looked very similar. "
Szóval, felesleges a nagy felhajtás, ha ébren akarsz maradni, legjobb, ha kávét iszol. Annál nincs jobb. -
dez #90 Nyugodtan okozhatna, és egyelőre jóval több tanulmány az ellenkezőjét mutatja. [Én is szeretném, ha nem így lenne.] -
BiroAndras #89 Miért kellene a mérsékelt fogyasztásnak kárt okoznia? Persze nyílván attól is függ, hogy ki mit nevez mérsékeltnek. -
Epikurosz #88 Egy most megjelent holland tanulmány szerint az ectasy és cannabis mérsékelt fogyasztása nem okoz agykárosodást -
#87 Ajánlom ma az NGC-n ma 6-kor kezdődő dokot
Duracell a kutatásért - Az alvás -
Nutella #86 nem baj, nekem kell ilyen cucc -
#85 sztem itt már nem a képességek felturbózásáról van szó hisz vanank fizikai korlátok, inkáb a meglévő képességek jobb kihasználásáról, hiszen az agyterületek -amelyekre hatnak a különböző anyagok-, nem csak direkt úton igerelhetőek, sjaát magunk is képesek lehetünk rá, ilyesmik a holt-pontok is mint a boxban vagy akár saját magad is megfigyelheted futásban (persze nem egyik pillanatról a másikra, ha már régebben futsz)
az alváshiány pedig valóban káros az agyra is és a belső szervekre is de aszívre nem, ill nem közvetlenül.Az alvás során az idegsejtjeink regenerálódnak, valóban vannak olyan emberek akik nem képesek aludni, vagy rendellenes módon alszanak el, mint pl a narcolepsia stb. az idegsejtjeik nekik is olyanok mint bárki másé szal nekik is ugyanúgy szükségük lenne rá sztem -
Mihail #84 tanítsák meg őket meditálni :) -
hanandi #83 Emlekszik valaki a Star Trek - TNG elso dupla reszere? Amikor Q felbukkan es probalja visszazavarni az Enterprise-t a foldre? Amikor abban a fura oltozetben bukkant fel amiben a beepitett kabszerszippantokezikeszulek volt? Kiserteties. -
dez #82 Szerintem meg nem a halu tárgya a lényeg, hanem a képességek (fizikai és mentális) átmeneti felturbózása.
Csakhogy ugye az ember nem csak egy gép, érzelmei, egyéb lelki dolgai, stb. vannak. A különféle elmaradott törzsek közül is csak a legvadabbak használják az ilyeneket harcoláshoz - közben a többiek élnek békésen, és inkább arra használják, ha használják, hogyan élhetnének még békésebben. Hozzájuk képest a hitech amcsi katonaság is barbárság. -
#81 Persze manapság már nem kellenek ilyen repülő gombák, meg vöröskabátos majmok, elég ha valamelyikünk fejére rátesznek egy VR sisakot és StartGame, az győz aki több nenét összelődöz.
Csak azt akarrom mondani, hogy az elektronikus kábszer is legalább olyan hatásos. -
#80 Magyar szinkronosan megjelent? Csak németül láttam, kb. csak felét értettem, de a Mátrixot oda vissza alázza a vizuális effektekkel :D -
#79 "Visszatérve a Modafinilhez, a szer az egyén alvásigényét kapcsolja ki, napokon keresztüli mentális éberséget biztosítva szedőjének"
"A Qinetiq tesztjei szerint a Modafinil valóban nem hordoz mellékhatásokat"
Na jah ügyebár megse kottyan az embernek 3-4 nap alvás nélkül.
mellesleg az alvás hiány naggyon sok phszihés betegséghez vezethet =P
amugy meg ez nem uj keletü dolog h katonák-nak adnak mindféle stimulánst pl ez már a második világháboruban is divat volt =P -
SovereignX #78 Kár, hogy nincs hardcore gomba! :DDDDDDDDD -
SovereignX #77 Bár hallottam olyan gombáról is - talán pont a meszkalin a hatóanyaga - hogy csak egy bizonyos féle hallucinációt okoz. A sámánok hazsnálták, hogy felszabadítsák a lelküket a szellemutazáshoz. Ez pedig úgy történt, hogy démonok szaggaták szét a testüket. Talán a fókuszban volt még régebben, hogy egy csáveszka egy bulin poénból meszkalint vett be aztán haza felé menet azt hallucinálta, hogy négyen elkapták a parkban feldarabolták és eltemették. Ezt mind végig élve. Ha minden igaz teljesen megkattant az elmény után. -
SovereignX #76 A gombáknak igen is van jótékony hatása a hracban. Az 1860as években mikor az angolokot leverték a zuluk pl. A Zuluk is különféle gombákból álló keveréket vettek be a csata előtt.
Az NGC-n volt is róla egy film. Tesztelték a gombát két emberkén. Talán karatéztak vagy mi. Az mindegy végül is. Először gomba nélkül eresztették őket össze, majd a vesztes fél kapott belőle és a kövkö körben úgy kiütötte a másikat moint annak a rendje.
A zuluk elmondásuk szerint a gomba bevétele után az angolokat majmoknak látták. Emelett furcsa repülő vörös madarakat is láttak. Lényeg a lényeg serkentette őket, hogy leaprítsak a vörös kabátosokat. -
Szeszmester #75 Örülünk, hogy te ennyire szakavatott ismerője vagy az LSDnek és a "varázsgombáknak", mégis, nem értek veled eget. Elég sok gombafaj van, sok féle hatással, ami a bevett mennyiséggtől is függ (te írtál hülyeséget).
Harci drogokhoz vissza: az emberi szervezetre nem csak az van hatással, hogy milyen atomokból áll a molekula, hanem az adott molekula formája is lényeges!
Meg van még 1001 vegyület, nem csak az LSD. -
KisDzso #74 lol...végül is ha ennyire kell nekik az olaj. -
#73 De a legnagyobb barbárság: barbárokat, barbárságra felhasználni;))) -
BiroAndras #72 Szeritnem bármit ölésre használni barbárság... -
dez #71 Még annyit hozzátennék, hogy gombát, LSD-t hatékonyabb ölésre használni barbárság. -
dez #70 Ezek végülis adagolás kérdése. Csak épp mindenkinél más az adagolás, és nem lehet előre kiszámítani. :) -
Inquisitor #69 Na jah, de az LSD bizonyos esetekben olyan "katonát" eredményez, aki nem fél semmitől, viszont éppen ezért nem is engedelmes, be is tiltották gyorsan. -
dez #68 Az meg a metanfetamin. -
dez #67 Nem kell meglepődnöd. -
dez #66 A gyorsító nem befolyásolja az érzelmeket? Hát... Lehet, hogy van, amelyik nem. :) -
dez #65 Nézd meg: Jákob lajtorjája (film, jó). Vietnámi katonákat jól be-LSD-znek.
Nos, az elsőtől, főleg nagy adagtól, egyesek kicsit nagyon eltekerednek, de kis adagtól, főleg amikor már beleszokott... -
#64 Az amfetamint pont hasznaltak a nacik is a kommandos egysegeiknel. Meglepodnek, ha ezt/ezeket a szereket kihagynak a modern katonasagnal. -
Inquisitor #63 Gyorsító cuccoknak mi köze van a lassító/halucinogén mér ... narkotikumokhoz?
Igaz paranoiddá teszik a fogyasztót, és elvesztheti az önkontrolját, ellenben nem befolyásolják a "buta" érzelmei vagy a logikus gondolkodás, hogy ne legyen gyilkológép belőle. A célzási képesség meg nem csökken, sőt!
Az már 200%-os találati arány, ha az enemy-k mellett a friendly-s jelzésű arcokat is mind telibekapja. -
#62 Miért, lehet hogy azt meg az ellenségre szórják;)
Pár hónapja volt egy hír, hogy az amcsik szórakoztak valami "humánus" fegyverrel, hogy akire leszórták az mind másképp szerető lett, és nem ért rá a harccal foglalkozni.
Rossznyelvek szerint egyszer a németeken is kipróbálták, így lett a berlini LoveParade;))) -
#61 amennyi hülyeséget itt leírtok a gombákról és harcról az vmi nevetséges,vki magyarázza már meg nekem aki bevan gombázva or lsdzve,hogy tudna harcolni?sok okos linkelgetős ember,azse tudják mi mire való,a hallucinogénektől te már azse tod hogy a menyben vagy vagy a földön nemhogy harcolni jobban tudsz,nevetség,olvassatok utánna hogy a "varázsgombák" és az LSD-nek mien hatásai vannak. -
#60 A 2. kep, vmi B kategorias akciofilmbol szarmazhat... -
#59 Én csatlakoznék az előttem szólókhoz. Nem véletlenül lett az alvás kitalálva, és lehet szedni a sok xart, de az ember májának pl. tuti nem tesz jót. (lol az agyról már nem is beszélek) -
Inquisitor #58 Amúgy ha jól tudom, és erről volt pár dokumentumfilm, pár balhé, a jenki kollégák már hatvanas évek vége óta amftamin/lassító kombóval nyomatják a gyalogságot, meg néha a saját embereiket bombázó pilótákat is ...
Persze van néhány mellékhatás (berserk rulezz), de állandóan letagadják.
Az első öbölháború után több mint két századnyi pilótát kellett amfetaminfüggőség miatt leszerelni. Ráadásul valószinüleg maradandó károsodást okoz a katonáknak, meg tán az utódaiknak is. -
Inquisitor #57 "Amúgy a szakák/szittyák a magyarság ősei voltak (szerintem)."
Egy a témában jártas ismerős szerint van kb. háromtucat elmélet a magyarok őseiről, és meglepő módon mindegyikre van bizonyíték. :)
Meg van még 3x annyi nyilvánvaló hülyeség, mint pl. az, hogy a Sziriuszról vagy a Marsról származnak ... ;) -
#56 Főleg fizikai állóképesség növelésére nagyon kafa kis szereket lehet kapni, vény nélkül a gyógyszertárban, mellékhatásként az álmatlanságot említik;)))
A fő kúlos az egészben, hogy 2 db esszenciális aminósavat tartalmaz a szer és kész. Szal mellékhatások eléggé kizárva.
Amúgy télleg hatásos, amikor másfél év punnyadás után elhatároztam hogy megint eljárogatok edzésre, és ott mint friss húst elég jól kihajtottak, akkor gyak izomláz nélkül megúsztam és ugyan úgy bírtam mintha a múlt héten lettem volna utoljára.
Amúgy nem olyan mint a koffein vagy más stimulánsok, nem fogod a kamiont a hátadra venni mint a sperman. Viszont ami maximumot ki tudsz hozni magadból azt minimális pihenés után újra meg tudod csinálni. -
Epikurosz #55 Nem is értem minek megyek én vissza az ókorba, mert ehun van egy bombahír az okt. 23.-i rendőri attakról:
[URL=http://www.mno.hu/index.mno?cikk=380894&rvt=2&norel=1]"Több tanú is arról számolt be, a randalírozó rendőrök úgy viselkedtek, mintha narkotikum befolyása alatt lettek volna."[/URL]