Vasútmodellezés

Oldal 1 / 28Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv Úrak...Egy vasúti átjáróhoz szeretnék fényjelző berendezést késziteni....tudna valaki egy használható kapcsolási rajzot
?

Találtam leírásokat Köszönöm a segítséget!
Üdvözlet mindenkinek!

Terepasztal építésérõl szeretnék tudni egykét dolgot, pontosabban arról hogy hogyan tudok egyszerre több vonatot külön külön üzemeltetni rajta. Digitális pályához mi szükséges...? Errõl szeretnék tanácsot kérni, vagy leírást valahonnan hogyan álljak neki.

Elõre is köszönöm a segítséget!
bertino
kemeny!

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

pajti
wow!<#wow2>

Köszi.
A sínekkel kapcsolatban is kérdeznék.
Mi a különbség a Piko (gondolom régebbi) és Píko A sínek között. Kompatibilisek-e.

Desiderata
TT-nél nagyobb pályát tudsz építeni (mivel kisebb a méretarány)
H0 több embernek van és nagyobb a piac
Naiv kérdésem volna. Melyik méretû vasutmodell pályát érdemes fejleszteni. H0 vagy TT.

hi.
érdekel vkit Berliner TT Bahnen szett
Eredeti dobozában összesen 3 szett.
Mindegyik szetthez tartozik 1 mozdony és 3 kocsi.
1128,1131,1617
bertino
mind1 is igazabol, vissza lesz kuldve az eladonak, mert itt worcesterben nincs senki, aki ra tudna nezni, inkabb szerzek ujat.
bocsi a spammert.

bertino
ugyanaz :|

bertino
bevallom oszinten, mikor megjott, akkor vegigtoroltem az egeszet, hat... koszosnak nem mondanam, a mozdony kerekei viszont hat... gyorsan megtisztitom oket es megprobalom ujra a a palyan.

Desiderata
koszos a sín?
bertino
nah, hat engem is megfogott igencsak ez a dolog, meg is rendeltem elso hasznalt vonatomat (egy eurostar), viszont van vele egy kis bibi.

ovalis palya van csak egyenlore hozza, aminek az illesztesei megfeleloek, nem esik szet vagy ilyesmi, viszont a vonat csak kb fel percig megy rajta.
ez normalis ?
aztan megall.

a cucc hasznalt, ebayen vettem es nem tudom, hogy mivel lehet a gond, de en a mozdonyban levo elektronikara tippelek.

javithato ez meg vagy kuldjem vissza ? :(

gz8
Gondolom a sok réz- és üveg-felfüggesztés a vízhûtéshez kell <#hehe>

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ

bertino
kolosszalis!

http://www.youtube.com/v/qt367afSbwg&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

http://www.youtube.com/v/z7hiH1JAByc&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Kepek a galeriaban!
Koszonom!

A keppel meg gondba vagyot!

Sziasztok!
Keszitek egy uj hidat a meglevorol van kepen.Kritikat kerek amin valtosztatni kene(az uj hid 2x50cm)

Joxy
Úgyis szakaszolnod kell, úgy hogy több betáp pontod lesz, a 2-3db mozdonyt megbírja a trafó.

Sziasztok!
A terepasztalom kb:12m hoszu lesz-4m keszvan-analog nem tul bonyolult.Digitalizalni fogom.Egy rendszer elbirja ezt a meretet?En a Roco redszere gondoltam(ezt sokan ajalnjak).2-3 mozdonyt szeretnek egyszere kezelni.Mit gondoltok?
Koszonom!!

Web mester
Azt ne hagyd figyelmen kívül, hogy ebbe a szettbe csak a feketével jelzett sínek vannak benne, a többi egy korábbi szettben van bent.

Joxy
Szia!
Elõször még mielõtt bármibe fognál, gondolkozz sokat, hogy mit is szeretnél modellezni, mekkora helyed lesz rá, mert ezek a dolgok sok mindent eldöntenek.
A legnépszerûbb a H0, és ott aztán végtelen bõség van mindenbõl, de hely igényes. Úgy 3méter szer másfél méter szerintem a minimum helyigénye általában.
Olcsóbb akkor lesz a dolog ha sok mindent te készítesz el, és inkább a használt dolgok körül nézelõdsz.

bency
Ha veszek egy ILYET,erre tehetek H0 mozdonyt,mindent elvileg nem digitálist gond nélkül?

:) Semmi okosság :P

bency
Sziaasztok! Örömmel látom hogy van ilyen topik is!:)

Én vasútmodellezésbe még 0 vagyok konkrétan,de belecsapom a fejszét az autómodellek mellet.Viszont mivel erõsen pénztárca igényes a dolog,elõsször csak egy asztalt szeretnék(fûvel,sima sin rajta).
Lentebb nagyon komoly asztalok vannak,meg komoly dolgok.Azt akarom kérdezni hogy egy sima nagy asztal,vagy valami nagy felület is megteszi? Vagy muszály ilyen kompkikált tervezett asztalt fabrikálni otthon. És nem vagyok tisztába a méretekkel, a H0 a legjobb legnépszerübb vagy? Lehetõleg olcsó és szépet is szeretnék :D Sinekre gondolook egyenlõre.

:) Semmi okosság :P

Magángyûjteményembõl eladó egy teljes komplett DB 420-as "motorvonat" szerelvény. A már nem létezõ RÖWA gyártó terméke, igen ritka darab. Szinte mindig dobozban vagy vitrinben volt tartva, csak nagyon ritkán járatott. Meg van az eredeti doboza, a német nyelvû papírja, az összes matricája. Nem volt rajta barkácsolva, nincs róla letörve semmi, gyönyörûen mûködik.

És szintén eladó egy Roco gyártmányú teljes komplett E-32-es mozdony a hozzá való 3 tengelyes személykocsikkal(Szettben). Nem volt rajta barkácsolva, nincs róla letörve semmi, és gyönyörûen mûködik. Amióta megvettem azóta nem láttam ugyan ilyen készletet sehol sem.

http://www.expressz.hu/jatek/modell/hirdetes-29890606/

http://www.expressz.hu/jatek/modell/hirdetes-29891537/

+36302872046
JocoHun
Bocsi a kép lemaradt.
JocoHun
Hali mindenki.Volna egy kérdésem.Tudna-e valaki segíteni hogy a képen lévé mozdony mien tipusú?Elöreis köszönöm a segítséget.
zoliii
Nagyapámnak vettem Karácsonyra, használtan egy Marklin BR. 69-es gõzmozdonyt! Jó állapotban van, csak a kerekei nehezen mozgathatók. Állítólag a mozdony mûködõ képes, csak több évig egy vitrinben állt. Lehet, hogy csak poros belül, és azért nem megy? A neten nincs fent, hogy lehet javítani ezeket a mozdonyokat? A segítséget elõre is köszönöm!
Marklin vasútmodell gyár Jó lehet itt dolgozni! :D

Sziasztok

Nem tudja valaki véletlenül, hogy egy régi, H0-ás PIKO BR-52 19-20-as mennyit érhet ma, ha kifogástalan állapotban van?
gumikacsa
Szia!

E-mailre: [email protected]

Illetve ha valaki tudna még személykocsi rejzokat: A,B; Ao,Bo

Renault magnum http://kamionszim.hu

Szia Gumikacsa!
ha meg erdekel van ket Bz mot rajzom,ha meg aktualis hova kuldjem el(meg kezdo vagyok azoldalon)

gumikacsa
Sziasztok!

Bz motorvonatról keresnék jó 3 nézeti rajzot.

Renault magnum http://kamionszim.hu

gabi89
Köszönöm az infót :)
Én is a felé hajlok de azért jól jött a megerõsítés :)

2100mm X 1100mm asztalt tervezek kb. és kétszintes szóval nem árt azért ha stabil a cucc.

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

Web mester
Én OSB lapot ajánlanám, saját hibámból is tanulva, mert a rétegelt lemez megvetemedhet... Valamint neten is inkább OSB szokták ajánlani. Áthidaló lécekkel korrekt vázat lehet neki csinálni.

gabi89
Hellosztok

Hosszú idõ után újra belevágtam a fejszám a vasútmodellezésbe :D
Elõször is nem könnyû neki állni mert N-es jármûvek,sínek,váltok és TT-sek is vannak itthon. (porosodnak évek óta a vitrinben...
Mivel kiskorom óta a TT a mindenem ezért az N-estõl megválok.
Tehát eladó egy N-es gyûjtemény mozdonyok,kocsik,váltok,sínek,épületek stb… (vagy TT-sre is elcserélném)
A modellek alig futottak az elmúlt évek során éppen ezért jó állapotban vannak. A sínanyag egyáltalán nem használt, évek óta csak „porosodik” .
Mozdonyok: BR 216 (Rocco) , SNCF BB 15000 (Arnold) , E60CP Electric Locomotive Amtrak 951 (Bachmann Train)
5db Roco balos váltó
5db Roco jobbos váltó
2db Roco 3-as váltó
1db Roco angol váltó
15db flexibilis sín 730mm
15db ROCO egyenes sín 730mm
9db Egyenes sín - 17,2 mm

Képeket itt tudjátok megnézni. Nézegettem az árakat de teljes képet nem kaptam ezért megegyezés szerinti árképzésre gondoltam.

szgab89gmailcom / vagy itt privátba is :)
----------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------
Illetve aki épített manapság terepasztalt annak a segítségét kérném a váz megalkotásában. OSB lapra gondoltam abból is a 10/12mm -eset néztem. A keret és a keresztbe lévõ áthidalóknak. Valami olyasmit mint itt:

[url="http://www.vonatmagazin.hu/2011/02/norbi-asztala-1-resza-vaz/"]Vonatmagazin.hu || Norbi asztala 1.rész:A váz/URL]

Esetleg rétegelt lemez mennyivel lenne jobb ?
Pályára tervezek hegyet is és többszintes lesz szóval nem árt ha masszív azért.

Régebben volt valahol valami leírás, hogy mennyit lehet emelni 1méteren belül stb... szóval érdekelnének az alapvetõ szabványok. Valami 5% rémlik amúgy meg nagyon régi TT-s újságban láttam 1méteren 4cm ...

Köszönöm mindenkinek elõre is a helpet.

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

Sziasztok

Eladó egy kedves barátom évtizedek alatt összegyûjtött TT készlete. Rengeteg tartozékkal, sok még eredeti dobozában, alig használt.

A készlet egyben eladó, irányár: 200.000 Ft.

Kérésre tudok részletes listát és képeket küldeni.

E-mail: [email protected]
Bocsi a figyelmetlenségemért :) Megtaláltam amit kerestem! :)
Sziasztok! Valaki elmondaná nekem, hogy mi a különbség a H0-ás és a TT modellek között? Szinte ugyan úgy néznek ki a sinek... Össze lehet kötni/illeszteni a H§-ás és a TT síneket?
Elõre is köszönöm a segítséget!
gz8
Gulliver utazásaihoz lehet h. jók lesznek <#vigyor>

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ

Kösz!
Amúgy csak azért kérdeztem mert találtam pár kisautót a régi játékok között amik kisebbek mint a többi és gondoltam hátha jók lesznek, de sajnos kicsit nagyobbak mint 1:87. Mind1 azért lehet így is felhasználok õket valahogy. :D

gz8

Nekem is ilyen M41-esem van szerintem nagyon szép imádom.
Egyébként valaki meg tudja mondani hogy a H0 méretarány az milyen számaránynak fele meg? Tehát 1:87-hez vagy hasonló.

Hali!

Eladásra kerültek az alábbi H0-ás méretarányú, magyar vonatkozású modelljeim:

- 1db Fuggerth MÁV M41 2105 "Kisötös" dízel-hidraulikus mozdony. A mozdonyon minden aprórészlet kivan dolgozva, mint például a kerekek, az ütközõk, az ablaktörlõk, az ablakok, a légcsövek, a vonóhorog, ...stb., tehát a modell egyedi kinézetû.

Ára: 17.000 Ft

- 1db Roco MÁV Hungária Xt típusú, két tengelyû, zárt teherkocsi (vitrinmodell).

Ára: 3.000 Ft

Képek:

http://indafoto.hu/fdaniel1991

A modellekkel kapcsolatban csak komoly vevõk érdeklõdjenek!
Ezek vasútmodellek elcserélése más vasútmodellekre nem lehetséges!
A modellekre garanciát nem vállalok!
Részletfizetési lehetõség nincs!

Részletek e-mail-en keresztül: [email protected]

Üdv: F.Dániel
Desiderata
a kis gõzös érdekelne
Eladó TT terepasztal 1,60m*1m. Két kör, alagút, híd, 4 vágányos állomás, 2db vakvágány. 3db mozdony, 2db hálókocsi, 5db teherkocsi. Mozdonyokat kicsit meg kell olajozni. A terep 100% készen van, csak épületek kellenek rá. A vezérlés viszont még egyáltalán nincs kész, csak szakaszolva van a pálya. Az egyik pikó trafónak hiányzik a gombja, de tökéletesen mûködik. Régóta nem volt hozzányúlva, minden el volt dobozolva, az asztal pedig letakarva. Szállításban nem tudok segíteni. Szigetszentmiklóson van a pálya. Annyira szétszedhetõ, hogy a 4 lábat le lehet csavarni. Képek az asztalról: https://picasaweb.google.com/105226663796891259696/EladoTerepasztal?authkey=Gv1sRgCOny09DelLj2KQ# Ár:180eFt, ami alkuképes.

Desiderata
<#eljen> támogatunk! :)
Bronx South
Egykor nekem is volt modellvasutam, családi okokból már nincs, bár szép emlékek kötnek még hozzá. Lehet egy nap megint elkezdem. :)

Desiderata
Tillig 02092 hadi gõzös

(vaterán 72 ezer)
Desiderata
Oldal 1 / 28Következő →