The Prestige
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"nekiultem es az uncsarted stablistajat 200 foig szamoltam. mind mas nev!\" -576 fórum-
\"nekiultem es az uncsarted stablistajat 200 foig szamoltam. mind mas nev!\" -576 fórum-
Na de Caine Root hulláját látta a halottkémnél és onnan hogy kerül a vízestartályba a végén? Vagy az már a napló?
Fákjúal!
\"You fuck with me, you fucking with the best!\" - Tony Montana
Nos a helyzet az, hogy rendesen meg lettünk vezetve, nem kicsit, nagyon.
Aki kíváncsi a teljes valóságra az tekintse meg az alábbi linket:A leleplezés.
Angier tetteinek mozgatórugója Borden legyõzése. Az, hogy esténként vízbe fúl, egy elfogadható áldozat volt számára.
Én még mindig mondom, hogy nagy hülyeség, mert ha vki tudja, hogy meg fog halni, akár azon az áron hogy a társadalom nem tudja ezt. Még is miért legyen öngyilkos? Mind1, hogy másolat vagy eredeti, ez nem lélekvándorlás, hanem egy élõlény és épp úgy szenved. Illusionist picivel, de csak picivel többre tartom mint ez, mert ez már kicsit sci-fis ezzel a másoló-/klónozógéppel.
Fákjúal!
Egy kérdés. Ugye Angier trükkje az volt, hogy a klónozáskor megöli magát, a klón pedig egy idõ után felfedi magát a közönség elõtt. Viszont amikor Borden lent kolbászolt a tartálynál, honnan tudta a klón, hogy nem szabad elõjönnie?
így van, ezt tudjuk. de akkor miért az az utolsó snitt? ráközelítünk egy tartályra és... ANGIER van benne! semmi értelme. hisz már eddig is tudtuk- pont egy ilyet utolsó snittnek? érthetetlen...
Viszont a Angier-es már fogósabb. Hiszen én sem értem, hogy miért MAGÁT? öli meg olyankor? Hiszen az eredeti marad a gépben és a másolt kerül el másihovás. Bár ha a gép egy-ez-egyben másolja le az eredetit, akkor végülis már érthetõ.
Mondjuk abba tényleg bele lehet kötni, hogy a másolat az tényleges hogyan jelenik meg egy adott helyen. hiszen Tesla-éknál a házon kívülre kerültek a másolatok, a színházban pedig egy kimagasló helyre. Ezt nem igazán tudom én sem, miért éppen oda "teleportálta" a gép Angiert.
Viszont a film nagyszerû sztem és ez a fontos. Nomeg itt vannak ezek a kérdések amikre keressük a választ. Hogyan is csinálta?? 😄
Bale-bõl hogy lett kettõ? És a másolós masina amikor másol, akkor a másolat hova kerül? Mert homályos picit számomra. Amikor Hugh tesztelte a gépet akkor az aki a gépben lõtte le aki kívül volt. Akkor aki a gépben az eredeti. De mi értelme megölni önmagát a mutatvány alatt helyezett vízestartállyal? Akkor tudja, hogy meg fog halni.
Fákjúal!
"Qrvára érthetetlen lesz! Pedig nem az! "
ennek ellenére vannak más vélemények. te is halott jackmanekrõl írsz, pedig elvileg nem is mutatták. (voltak, persze, csak...)
"Onnan tudjuk, hogy mindegyikben egy Angier van, hogy az élõ Angier még rémüldözve néz a másik tartályban lévõ önmagára és feleszmél a dolgokra. "
ha valaki, akkor neki semmi oka nem volt rémüldözni, pláne akkor nem.
és még mindig ott van a többi kérdés, amit kikerültél lent. élükön az ominózus utolsó mondattal, ahol a "you" jelentése a nézõre vonatkozik vagy általános alanyként funkcionál (és ez nincs a könyvben, sajnos)
Azért keresi mindenhol a megmagyarázhatatlant ennél a filmnél mert úgy volt bejelentve hogy Qrvára érthetetlen lesz! Pedig nem az! Csak azért beszélnek annyi hülyeséget róla, mert azt mondták, hogy bonyolult lesz. Miután ezt mondták, a legegyszerûbb dolgok mögött is a legbonyolultabb összeesküvés elméleteket keresi mindenki! NEM SZABAD! 😄
1. csak az egyik látszódik, nem? (ha nem, akkor valaki lökjön egy képet)
2. miért lenne durva? már rég tudja a nézõ, hogy mi a dörgés. ezért is nagyon furcsa az utolsó snitt, aminek ütnie kéne és bemutatja, hogy "jé, egy angier", holott ezt magyarázták eddig nekünk...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Nothing is easy, Two men sharing one life. ... We each loved one of them. I loved Sarah, He loved Olivia."
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Ez így igaz. Angier nem hiába mondta a végén, hogy nem tudod mi az igazi áldozat. Az új mindig ugyanaz az Angier volt aki meghalt. Csak õ speciel tovább élt. Ugyanazok a vágyak, álmok, érzelmek és megrögzöttség mozgatott minden példányt. De mivel csak 1 Angier maradhat ezért meg kellett ölnie magát a tökéletes mutatványhoz.
ÉS ugye a végén mikor Angier-t végül megöli Alfred ahogy felgyújtja a helyet látszik a rengeteg üvegkoporsó. és mindben egy Angier látható. Dúrva.
ÉS szerintem símán 9/10-es😊
Mert lehet a klon lotte le az igazit, hogy tovabb elhessen, mert o maga is azt hitte magarol, hogy o az igazi.
ööö, ilyet ki mondott? errõl szerintem nem volt szó.
Ja, és nem kettõs életet élt, hanem felet. Bár attól függ, hogy honnan nézzük. Még a felesége sem tudta h van ikertestvére.
Mindenesetre ez a klónozás akkoris sántít nekem 😊
Angier klónozta magát és mindig a klón élt tovább, Borden pedig tökéletesen kettõs életet élt, átbaszva ezzel Sarah-t és az egész világot. Csak Sarah sejtette a vége felé, hogy itt valami gond van, valami megváltozott.
Nem azzal van bajom hogy ilyen sci-fi beütésû a film, hanem azzal hogy a végén akár a rendezõ is besétálhatott volna, és beleröhöghetett volna a kamerába hogy" Haha! Jól átb@sztam mindenkit", akkor sem lennék jobban bajban a végkifejlettel 😄
Erre az a jelenet ad valaszt, amikor Borden mernoke (tesoja) nezi, ahogy minden eloadas vegen egy kurva nagy dobozt visznek ki vagy be vhova. Ez valoszinuleg a vizes tanker volt benne a hullaval. Ha atveres lett volna az egesz, akkor miert kellett volna a ladakkal varialni? Ugy se tudta senki sem (meg Borden sem), hogy klon keszul, az oreg aki a szinpad alatt volt, nem veletlenul volt vak. Az hogy nem latjuk az osszes klont direkt van, pont a spekulaciok miatt.
lehet, de akkor elég nagy véletlen lenne a dolog és egy filmnek nem illik ilyen randommal játszani. pont tesla? pont õ, akinek mindketten ott voltak korábban a bemutatóján? pont a világon az egyetlen emberhez küldi, aki meg tudja csinálni a scifi-gépet?😊
Megtevesztesbol. Csak arra nem gondolt, hogy Tesla tenyleg tud egy ilyen klonozo gepet. Mondja Borden is, hogy csak szivatta Angiert..
"borden ikrérõl miért nem tudott senki? tesla mûve volt? mikor jelent meg elõször fallon?"
Erre nincs konkret valasz, de azt tudjuk, hogy Tesla nem ertette eloszor miert nem mukodik a gep Angier sapkajanal. Ha mar mukodott elotte akkor Borden tesoja hogy letezhetett a geppel? Sztem sehogy, az igazi teso volt.
"a másolat esett a tartályba vagy az eredeti? az eredeti teleportálódik el?"
Sztem a masolat teleportalodott el. Es azert felt a trukk elott Angier mert tudta, hogy o fog meghalni..
"miért csak egyetlen egy tartályt mutattak?"
Ott volt a tobbi is, csak erre zoomoltak ra jobban.
"miért kapjuk ekkor a "közönség szereti, ha becsapják" dumát? vagy csak rossz volt a fordítás és "you want to be fooled" nem ránk, hanem a narrálóra vagy angier-re vonatkozik?"
Ez azert van, hogy utana az emberek egymast veret szivjak a forumokon a filmel kapcsolatos spekulaciokkal 😄
Sztem...