The Prestige

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

opsz... muszály -> muszáj

\"nekiultem es az uncsarted stablistajat 200 foig szamoltam. mind mas nev!\" -576 fórum-

Eh... most muszály volt az IMDB-rõl átmásolni ide is ezt a marhaságot?

\"nekiultem es az uncsarted stablistajat 200 foig szamoltam. mind mas nev!\" -576 fórum-

Dying Soul
Akkor azt hiszem felfogtam..most beugrik az a rész is, hogy Angier dublõrje mennyire meg van riadva, mikor vízben találja magát, mert ha csakugyan klón lenne, akkor nem ijdezne, mert Angier lényegében tovább él, csak másik testben.

Ichi san
Nos erre nem igazán tudom a választ, de az is lehet, hogy mivel Borden már járt Teslánál(de lehet, hogy csak a napló szerint és akkor ez is csak megtévesztés)és megkérte õt, hogy csináljon neki egy ilyen gépet, de az öreg bevallotta neki, hogy nem képes erre, innen tudhatta, hogy Angier gépe nem mûködik. De ez már tényleg csak puszta találgatás.

Dying Soul
Borden meg végig tudta, hogy Tesla nem épít/nem tud építeni Angiernek teleportálót?

Ichi san
Márpedig ez az amit szerintem soha nem fog megtenni, inkább bizonytalanságban tartják a nézõket,ezzel is arra ösztönözve a nézõket, hogy ismét megnézzék a filmet.

Ichi san
Valami ilyesmi lehet, hisz a "klónozós gépezet" nem mûködött, így csak az az egy dublõre lehetett és csak ezért mutatták a végén azt az egyetlen egy vizestartályt.

Dehát mi értelme lett volna ellopni a hullát a hullaházból felöltöztetni és berakni a tartályba...Sztem egyértelmû hogy a klónozós teleport mûködik, ez csak egy ügyes fejtegetés, de egyikre se látunk utalást vagy választ. Majd ha Nolan beírja ugyanezt az internetes blog-jába azt elhiszem 😄
Dying Soul
És csak egy volt neki, és csak akkor volt berakva a vizesdoboz, mikor Borden ment le, hogy rákenjék, meg aztán a végén is a dublõr van a raktárban, ugye?

Angier is a dublõrét használta végig.

Dying Soul
Én nem értem. Akkor a teleportáló tényleg úgy mûködik, hogy egyik helyrõl a másikra vagy Angier iss dublõrt használt végig?

Áhhhhh... eszméletlen 😊

ffxi
Spoiler!!!
Na de Caine Root hulláját látta a halottkémnél és onnan hogy kerül a vízestartályba a végén? Vagy az már a napló?

Fákjúal!

Ichi san
Háááááát énis csak néztem ki a fejembõl egy darabig, bár sejtettem, hogy ez a Teslás dolog kamu. Ez a film tényleg olyan mint egy tökéletes trükk. Le a kalappal Nolan elõtt<#taps>

hellnight
Hát erre nem találok szavakat............Hmmmm O.o

\"You fuck with me, you fucking with the best!\" - Tony Montana

Ichi san
SPOILER
Nos a helyzet az, hogy rendesen meg lettünk vezetve, nem kicsit, nagyon.
Aki kíváncsi a teljes valóságra az tekintse meg az alábbi linket:A leleplezés.

spoiler

Angier tetteinek mozgatórugója Borden legyõzése. Az, hogy esténként vízbe fúl, egy elfogadható áldozat volt számára.

ffxi
Spoiler!!!
Én még mindig mondom, hogy nagy hülyeség, mert ha vki tudja, hogy meg fog halni, akár azon az áron hogy a társadalom nem tudja ezt. Még is miért legyen öngyilkos? Mind1, hogy másolat vagy eredeti, ez nem lélekvándorlás, hanem egy élõlény és épp úgy szenved. Illusionist picivel, de csak picivel többre tartom mint ez, mert ez már kicsit sci-fis ezzel a másoló-/klónozógéppel.

Fákjúal!

bump

Egy kérdés. Ugye Angier trükkje az volt, hogy a klónozáskor megöli magát, a klón pedig egy idõ után felfedi magát a közönség elõtt. Viszont amikor Borden lent kolbászolt a tartálynál, honnan tudta a klón, hogy nem szabad elõjönnie?

"Szóval azokban a vizes tartályokban mindben Angier másolata fekszik. "

így van, ezt tudjuk. de akkor miért az az utolsó snitt? ráközelítünk egy tartályra és... ANGIER van benne! semmi értelme. hisz már eddig is tudtuk- pont egy ilyet utolsó snittnek? érthetetlen...
hellnight
De Angier mondja Bale-nek az egyik jelentben a végén, hogy nézzen körül és megtudja a titkot, hogyan is csinálja ezt az egészet. Szóval azokban a vizes tartályokban mindben Angier másolata fekszik. Mivel a gép nem teljesen úgy mûködik ahogyan azt szerették volna, így a másolatot valamilyen módon el kellett tünteni.

hellnight
Bale-bõl úgy lett kettõ, hogy ikrek. Ez eléggé nyilvánvaló mikor meséli si a végén 😮

Viszont a Angier-es már fogósabb. Hiszen én sem értem, hogy miért MAGÁT? öli meg olyankor? Hiszen az eredeti marad a gépben és a másolt kerül el másihovás. Bár ha a gép egy-ez-egyben másolja le az eredetit, akkor végülis már érthetõ.
Mondjuk abba tényleg bele lehet kötni, hogy a másolat az tényleges hogyan jelenik meg egy adott helyen. hiszen Tesla-éknál a házon kívülre kerültek a másolatok, a színházban pedig egy kimagasló helyre. Ezt nem igazán tudom én sem, miért éppen oda "teleportálta" a gép Angiert.

Viszont a film nagyszerû sztem és ez a fontos. Nomeg itt vannak ezek a kérdések amikre keressük a választ. Hogyan is csinálta?? 😄

ffxi
SPOILER!!!
Bale-bõl hogy lett kettõ? És a másolós masina amikor másol, akkor a másolat hova kerül? Mert homályos picit számomra. Amikor Hugh tesztelte a gépet akkor az aki a gépben lõtte le aki kívül volt. Akkor aki a gépben az eredeti. De mi értelme megölni önmagát a mutatvány alatt helyezett vízestartállyal? Akkor tudja, hogy meg fog halni.

Fákjúal!

magoo: én nem misztifákolok túl semmit, csak érdeklõdöm. a könyv ismeretében minden kérdés tiszta, csak kissé meglepett, hogy fura félreértelmezések is születnek - és azokat van, aki magabiztosan egyszerû igazságként interpretálja😊

"Qrvára érthetetlen lesz! Pedig nem az! "

ennek ellenére vannak más vélemények. te is halott jackmanekrõl írsz, pedig elvileg nem is mutatták. (voltak, persze, csak...)

"Onnan tudjuk, hogy mindegyikben egy Angier van, hogy az élõ Angier még rémüldözve néz a másik tartályban lévõ önmagára és feleszmél a dolgokra. "

ha valaki, akkor neki semmi oka nem volt rémüldözni, pláne akkor nem.

és még mindig ott van a többi kérdés, amit kikerültél lent. élükön az ominózus utolsó mondattal, ahol a "you" jelentése a nézõre vonatkozik vagy általános alanyként funkcionál (és ez nincs a könyvben, sajnos)
Én úgy emlékszem több tartályban látszódik Angier, kép nincs róla sehol. Biztos, hogy másolat készült Angierrõl, különben a vakok miért vitték volna esténként mindig a letakart tartályt? A végén pedig pontosan 100 tartály (100 elõadás) volt egymásra pakolva, és mindegyikben látszik asszem egy férfi alak, és az utolsónál látszik tökéletesen Angier.

Magoo
winnie: ez a baj néhány emberrel (köztük veled is)...hogy túl akar misztifikálni néhány nagyon egyszerû és szájbarágós jelenetet! Ez olyan! Onnan tudjuk, hogy mindegyikben egy Angier van, hogy az élõ Angier még rémüldözve néz a másik tartályban lévõ önmagára és feleszmél a dolgokra.
Azért keresi mindenhol a megmagyarázhatatlant ennél a filmnél mert úgy volt bejelentve hogy Qrvára érthetetlen lesz! Pedig nem az! Csak azért beszélnek annyi hülyeséget róla, mert azt mondták, hogy bonyolult lesz. Miután ezt mondták, a legegyszerûbb dolgok mögött is a legbonyolultabb összeesküvés elméleteket keresi mindenki! NEM SZABAD! 😄

"Alfred ahogy felgyújtja a helyet látszik a rengeteg üvegkoporsó. és mindben egy Angier látható. Dúrva"

1. csak az egyik látszódik, nem? (ha nem, akkor valaki lökjön egy képet)
2. miért lenne durva? már rég tudja a nézõ, hogy mi a dörgés. ezért is nagyon furcsa az utolsó snitt, aminek ütnie kéne és bemutatja, hogy "jé, egy angier", holott ezt magyarázták eddig nekünk...
Bucser
Sarah X éve együtt élt Alfreddel volt egy közös gyerekük. Míg Olivia 1-2 éve ismerhette a másikat. Valamint lehet, hogy soha nem avatták bele a titokba. Sõt már az elsõ pillanatban elmondta neki: duplán vannak. Mikor Olivia bejött a mûhelybe.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

De Oliviának ugyanúgy rá kellett volna jönnie, mint Sarahnak... Együtt dolgozott Afreddal mindennap, mindkettõjüknek részt kellett vennie a trükkhöz. Képtelenség, hogy ez elkerülte a figyelmét.

Bucser
Tuti hogy volt ikertestvére mivel bevallotta Angier-nek a végén.

"Nothing is easy, Two men sharing one life. ... We each loved one of them. I loved Sarah, He loved Olivia."

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Erõsen Spoileres:

Ez így igaz. Angier nem hiába mondta a végén, hogy nem tudod mi az igazi áldozat. Az új mindig ugyanaz az Angier volt aki meghalt. Csak õ speciel tovább élt. Ugyanazok a vágyak, álmok, érzelmek és megrögzöttség mozgatott minden példányt. De mivel csak 1 Angier maradhat ezért meg kellett ölnie magát a tökéletes mutatványhoz.

ÉS ugye a végén mikor Angier-t végül megöli Alfred ahogy felgyújtja a helyet látszik a rengeteg üvegkoporsó. és mindben egy Angier látható. Dúrva.

ÉS szerintem símán 9/10-es😊

Emlékeztek a kalapokra? A kalapoknál az igazi kalap (Angier kalapja) ott maradt a gép közepén, és a többi másolat kalap pedig kint volt az udvaron egy rakáson. Szóval ha Angier ezt a trükköt be akarta mutatni, és beállt a gép közepébe, majd készült belõle a másolat, ami ugye távolabbi ponton jelent meg, akkor bárhogyan is nézzük, aki a gép közepén állt az lesz az eredeti példány 😊 Szóval Angier gyakorlatilag úgy állt be a gépbe, hogy meg fogja magát ölni, és a másolat fog tovább élni. sztem.

505thZajcev[PT]
Sztem maga se tudta hogy ki a klon, es ki nem 😛
Mert lehet a klon lotte le az igazit, hogy tovabb elhessen, mert o maga is azt hitte magarol, hogy o az igazi.

jogos. akkor így mondom, hogy a filmben elmondottak alapján a másolatok halnak meg, nem? mondja is angier, hogy izgul, hjogy egyszer õ kerül a tartályba. az elsõnél is, amikor a pisztolyt letette maga mellé, akkor gondolom a másolatot lõtte le.
Dying Soul

"Angier pedig klónozta magát és ahogy már elmondtátok, a másolat él tovább. "

ööö, ilyet ki mondott? errõl szerintem nem volt szó.
Dying Soul
Najó, persze, hogy nem. 😄

505thZajcev[PT]
Amikor Sarah-t megismerte, es bement az ajton a csaj, es megfordult, az szted trukk volt? 😛

Dying Soul
Tuti, hogy volt ikertestvére?

Lobsterman
Bordennek nem hasonmása volt, hanem ikertestvére, és szerintem azért eléggé bemocskolta a kezét amikor levágta a másik õ két ujját.
Ja, és nem kettõs életet élt, hanem felet. Bár attól függ, hogy honnan nézzük. Még a felesége sem tudta h van ikertestvére.
Mindenesetre ez a klónozás akkoris sántít nekem 😊

Egy kérdés. Ugye Angier trükkje az volt, hogy a klónozáskor megöli magát, a klón pedig egy idõ után felfedi magát a közönség elõtt. Viszont amikor Borden lent kolbászolt a tartálynál, honnan tudta a klón, hogy nem szabad elõjönnie?

Dying Soul
Én úgy hiszem, hogy Borden tényleg talált egy hasonmást magának, mint Angier az elején. Angier pedig klónozta magát és ahogy már elmondtátok, a másolat él tovább. Mindketten ugyan azt csinálták, csak két eltérõ szempontból. Angiernek piszkos lett a keze, ahogy a film többször is kitér erre a momentumra, Bordené nem. És végén, mikor Bordent akasztják, akkor annyiszor elhangzik: sacrificing yourself. Tehát az ál-Borden tényleg feláldozta magát Bordenért az akasztásnál.
Angier klónozta magát és mindig a klón élt tovább, Borden pedig tökéletesen kettõs életet élt, átbaszva ezzel Sarah-t és az egész világot. Csak Sarah sejtette a vége felé, hogy itt valami gond van, valami megváltozott.

Lobsterman
Pont ezaz hogy nagyon figyeltem, és értem én hogy nagyon szájbarágósan elénk tették a tényt miszerint a gép mûködik, Angier minden elõadás után megöli magát, és a másolat él tovább. De a végével mégis úgy összezavartak, hogy el nem tudom mondani. Megmutatják az "igazságot"(a gép mûködik etc...) csak azért hogy a végén közöljék, hogy az ember nem akarja tudni azt, és ezért inkább hisz a bûvésznek, aki ez esetben a rendezõ.
Nem azzal van bajom hogy ilyen sci-fi beütésû a film, hanem azzal hogy a végén akár a rendezõ is besétálhatott volna, és beleröhöghetett volna a kamerába hogy" Haha! Jól átb@sztam mindenkit", akkor sem lennék jobban bajban a végkifejlettel 😄

505thZajcev[PT]
ooooo.....ezt most miert 2xer kuldte el? nem frissitettem.

505thZajcev[PT]
A Tesla bemutaton latszott, hogy nagyon tetszik neki ez az aramos dolog. Viszont ha akkor latta eloszor (a csodalkozasbol itelve eloszor) akkor hogy lehet, hogy akkor mar megvolt a mernoke (tesoja)? (Bar ebbe nem vagyok biztos, az idosikok miatt nem pontosan emlekszem, hogy a mernoke megvolt-e mar akkor)

505thZajcev[PT]
A Tesla bemutaton latszott, hogy nagyon tetszik neki ez az aramos dolog. Viszont ha akkor latta eloszor (a csodalkozasbol itelve eloszor) akkor hogy lehet, hogy akkor mar megvolt a mernoke (tesoja)? (Bar ebbe nem vagyok biztos, az idosikok miatt nem pontosan emlekszem, hogy a mernoke megvolt-e mar akkor)

505thZajcev[PT]
"Szóval valahogy úgy vagyok vele, talán a gép mégsem mûködött, és csak szivattak minket vele, a figyelelmelterelés õsi módszerét használva."

Erre az a jelenet ad valaszt, amikor Borden mernoke (tesoja) nezi, ahogy minden eloadas vegen egy kurva nagy dobozt visznek ki vagy be vhova. Ez valoszinuleg a vizes tanker volt benne a hullaval. Ha atveres lett volna az egesz, akkor miert kellett volna a ladakkal varialni? Ugy se tudta senki sem (meg Borden sem), hogy klon keszul, az oreg aki a szinpad alatt volt, nem veletlenul volt vak. Az hogy nem latjuk az osszes klont direkt van, pont a spekulaciok miatt.

"Megtevesztesbol. Csak arra nem gondolt, hogy Tesla tenyleg tud egy ilyen klonozo gepet. Mondja Borden is, hogy csak szivatta Angiert.."

lehet, de akkor elég nagy véletlen lenne a dolog és egy filmnek nem illik ilyen randommal játszani. pont tesla? pont õ, akinek mindketten ott voltak korábban a bemutatóján? pont a világon az egyetlen emberhez küldi, aki meg tudja csinálni a scifi-gépet?😊
505thZajcev[PT]
"tesla tényleg csak a jelszó volt? miért küldte borden angier-t teslahoz?"
Megtevesztesbol. Csak arra nem gondolt, hogy Tesla tenyleg tud egy ilyen klonozo gepet. Mondja Borden is, hogy csak szivatta Angiert..

"borden ikrérõl miért nem tudott senki? tesla mûve volt? mikor jelent meg elõször fallon?"
Erre nincs konkret valasz, de azt tudjuk, hogy Tesla nem ertette eloszor miert nem mukodik a gep Angier sapkajanal. Ha mar mukodott elotte akkor Borden tesoja hogy letezhetett a geppel? Sztem sehogy, az igazi teso volt.

"a másolat esett a tartályba vagy az eredeti? az eredeti teleportálódik el?"
Sztem a masolat teleportalodott el. Es azert felt a trukk elott Angier mert tudta, hogy o fog meghalni..

"miért csak egyetlen egy tartályt mutattak?"
Ott volt a tobbi is, csak erre zoomoltak ra jobban.

"miért kapjuk ekkor a "közönség szereti, ha becsapják" dumát? vagy csak rossz volt a fordítás és "you want to be fooled" nem ránk, hanem a narrálóra vagy angier-re vonatkozik?"
Ez azert van, hogy utana az emberek egymast veret szivjak a forumokon a filmel kapcsolatos spekulaciokkal 😄
Sztem...

Sify
<#mf2><#banplz>