263
Christopher Nolan legújabb kultfilmje
  • thebluesnote
    opsz... muszály -> muszáj
  • thebluesnote
    Eh... most muszály volt az IMDB-ről átmásolni ide is ezt a marhaságot?
  • Dying Soul
    Akkor azt hiszem felfogtam..most beugrik az a rész is, hogy Angier dublőrje mennyire meg van riadva, mikor vízben találja magát, mert ha csakugyan klón lenne, akkor nem ijdezne, mert Angier lényegében tovább él, csak másik testben.
  • Ichi san
    Nos erre nem igazán tudom a választ, de az is lehet, hogy mivel Borden már járt Teslánál(de lehet, hogy csak a napló szerint és akkor ez is csak megtévesztés)és megkérte őt, hogy csináljon neki egy ilyen gépet, de az öreg bevallotta neki, hogy nem képes erre, innen tudhatta, hogy Angier gépe nem működik. De ez már tényleg csak puszta találgatás.
  • Dying Soul
    Borden meg végig tudta, hogy Tesla nem épít/nem tud építeni Angiernek teleportálót?
  • Ichi san
    Márpedig ez az amit szerintem soha nem fog megtenni, inkább bizonytalanságban tartják a nézőket,ezzel is arra ösztönözve a nézőket, hogy ismét megnézzék a filmet.
  • Ichi san
    Valami ilyesmi lehet, hisz a "klónozós gépezet" nem működött, így csak az az egy dublőre lehetett és csak ezért mutatták a végén azt az egyetlen egy vizestartályt.
  • Rohamoszti
    Dehát mi értelme lett volna ellopni a hullát a hullaházból felöltöztetni és berakni a tartályba...Sztem egyértelmű hogy a klónozós teleport működik, ez csak egy ügyes fejtegetés, de egyikre se látunk utalást vagy választ. Majd ha Nolan beírja ugyanezt az internetes blog-jába azt elhiszem :D
  • Dying Soul
    És csak egy volt neki, és csak akkor volt berakva a vizesdoboz, mikor Borden ment le, hogy rákenjék, meg aztán a végén is a dublőr van a raktárban, ugye?
  • React
    Angier is a dublőrét használta végig.
  • Dying Soul
    Én nem értem. Akkor a teleportáló tényleg úgy működik, hogy egyik helyről a másikra vagy Angier iss dublőrt használt végig?
  • React
    Áhhhhh... eszméletlen :)
  • ffxi
    Spoiler!!!
    Na de Caine Root hulláját látta a halottkémnél és onnan hogy kerül a vízestartályba a végén? Vagy az már a napló?
  • Ichi san
    Háááááát énis csak néztem ki a fejemből egy darabig, bár sejtettem, hogy ez a Teslás dolog kamu. Ez a film tényleg olyan mint egy tökéletes trükk. Le a kalappal Nolan előtt
  • hellnight
    Hát erre nem találok szavakat............Hmmmm O.o
  • Ichi san
    SPOILER
    Nos a helyzet az, hogy rendesen meg lettünk vezetve, nem kicsit, nagyon.
    Aki kíváncsi a teljes valóságra az tekintse meg az alábbi linket:A leleplezés.
  • thebluesnote
    spoiler

Angier tetteinek mozgatórugója Borden legyőzése. Az, hogy esténként vízbe fúl, egy elfogadható áldozat volt számára.
  • ffxi
    Spoiler!!!
    Én még mindig mondom, hogy nagy hülyeség, mert ha vki tudja, hogy meg fog halni, akár azon az áron hogy a társadalom nem tudja ezt. Még is miért legyen öngyilkos? Mind1, hogy másolat vagy eredeti, ez nem lélekvándorlás, hanem egy élőlény és épp úgy szenved. Illusionist picivel, de csak picivel többre tartom mint ez, mert ez már kicsit sci-fis ezzel a másoló-/klónozógéppel.
  • thebluesnote
    bump

Egy kérdés. Ugye Angier trükkje az volt, hogy a klónozáskor megöli magát, a klón pedig egy idő után felfedi magát a közönség előtt. Viszont amikor Borden lent kolbászolt a tartálynál, honnan tudta a klón, hogy nem szabad előjönnie?
  • winnie
    "Szóval azokban a vizes tartályokban mindben Angier másolata fekszik. "

így van, ezt tudjuk. de akkor miért az az utolsó snitt? ráközelítünk egy tartályra és... ANGIER van benne! semmi értelme. hisz már eddig is tudtuk- pont egy ilyet utolsó snittnek? érthetetlen...
  • hellnight
    De Angier mondja Bale-nek az egyik jelentben a végén, hogy nézzen körül és megtudja a titkot, hogyan is csinálja ezt az egészet. Szóval azokban a vizes tartályokban mindben Angier másolata fekszik. Mivel a gép nem teljesen úgy működik ahogyan azt szerették volna, így a másolatot valamilyen módon el kellett tünteni.
  • hellnight
    Bale-ből úgy lett kettő, hogy ikrek. Ez eléggé nyilvánvaló mikor meséli si a végén :O

Viszont a Angier-es már fogósabb. Hiszen én sem értem, hogy miért MAGÁT? öli meg olyankor? Hiszen az eredeti marad a gépben és a másolt kerül el másihovás. Bár ha a gép egy-ez-egyben másolja le az eredetit, akkor végülis már érthető.
    Mondjuk abba tényleg bele lehet kötni, hogy a másolat az tényleges hogyan jelenik meg egy adott helyen. hiszen Tesla-éknál a házon kívülre kerültek a másolatok, a színházban pedig egy kimagasló helyre. Ezt nem igazán tudom én sem, miért éppen oda "teleportálta" a gép Angiert.

Viszont a film nagyszerű sztem és ez a fontos. Nomeg itt vannak ezek a kérdések amikre keressük a választ. Hogyan is csinálta?? :D
  • ffxi
    SPOILER!!!
    Bale-ből hogy lett kettő? És a másolós masina amikor másol, akkor a másolat hova kerül? Mert homályos picit számomra. Amikor Hugh tesztelte a gépet akkor az aki a gépben lőtte le aki kívül volt. Akkor aki a gépben az eredeti. De mi értelme megölni önmagát a mutatvány alatt helyezett vízestartállyal? Akkor tudja, hogy meg fog halni.
  • winnie
    magoo: én nem misztifákolok túl semmit, csak érdeklődöm. a könyv ismeretében minden kérdés tiszta, csak kissé meglepett, hogy fura félreértelmezések is születnek - és azokat van, aki magabiztosan egyszerű igazságként interpretálja:)

"Qrvára érthetetlen lesz! Pedig nem az! "

ennek ellenére vannak más vélemények. te is halott jackmanekről írsz, pedig elvileg nem is mutatták. (voltak, persze, csak...)

"Onnan tudjuk, hogy mindegyikben egy Angier van, hogy az élő Angier még rémüldözve néz a másik tartályban lévő önmagára és feleszmél a dolgokra. "

ha valaki, akkor neki semmi oka nem volt rémüldözni, pláne akkor nem.

és még mindig ott van a többi kérdés, amit kikerültél lent. élükön az ominózus utolsó mondattal, ahol a "you" jelentése a nézőre vonatkozik vagy általános alanyként funkcionál (és ez nincs a könyvben, sajnos)
  • React
    Én úgy emlékszem több tartályban látszódik Angier, kép nincs róla sehol. Biztos, hogy másolat készült Angierről, különben a vakok miért vitték volna esténként mindig a letakart tartályt? A végén pedig pontosan 100 tartály (100 előadás) volt egymásra pakolva, és mindegyikben látszik asszem egy férfi alak, és az utolsónál látszik tökéletesen Angier.
  • Magoo
    winnie: ez a baj néhány emberrel (köztük veled is)...hogy túl akar misztifikálni néhány nagyon egyszerű és szájbarágós jelenetet! Ez olyan! Onnan tudjuk, hogy mindegyikben egy Angier van, hogy az élő Angier még rémüldözve néz a másik tartályban lévő önmagára és feleszmél a dolgokra.
    Azért keresi mindenhol a megmagyarázhatatlant ennél a filmnél mert úgy volt bejelentve hogy Qrvára érthetetlen lesz! Pedig nem az! Csak azért beszélnek annyi hülyeséget róla, mert azt mondták, hogy bonyolult lesz. Miután ezt mondták, a legegyszerűbb dolgok mögött is a legbonyolultabb összeesküvés elméleteket keresi mindenki! NEM SZABAD! :D
  • winnie
    "Alfred ahogy felgyújtja a helyet látszik a rengeteg üvegkoporsó. és mindben egy Angier látható. Dúrva"

1. csak az egyik látszódik, nem? (ha nem, akkor valaki lökjön egy képet)
    2. miért lenne durva? már rég tudja a néző, hogy mi a dörgés. ezért is nagyon furcsa az utolsó snitt, aminek ütnie kéne és bemutatja, hogy "jé, egy angier", holott ezt magyarázták eddig nekünk...
  • Bucser
    Sarah X éve együtt élt Alfreddel volt egy közös gyerekük. Míg Olivia 1-2 éve ismerhette a másikat. Valamint lehet, hogy soha nem avatták bele a titokba. Sőt már az első pillanatban elmondta neki: duplán vannak. Mikor Olivia bejött a műhelybe.
  • React
    De Oliviának ugyanúgy rá kellett volna jönnie, mint Sarahnak... Együtt dolgozott Afreddal mindennap, mindkettőjüknek részt kellett vennie a trükkhöz. Képtelenség, hogy ez elkerülte a figyelmét.
  • Bucser
    Tuti hogy volt ikertestvére mivel bevallotta Angier-nek a végén.

"Nothing is easy, Two men sharing one life. ... We each loved one of them. I loved Sarah, He loved Olivia."

• Bucser
    Erősen Spoileres:

Ez így igaz. Angier nem hiába mondta a végén, hogy nem tudod mi az igazi áldozat. Az új mindig ugyanaz az Angier volt aki meghalt. Csak ő speciel tovább élt. Ugyanazok a vágyak, álmok, érzelmek és megrögzöttség mozgatott minden példányt. De mivel csak 1 Angier maradhat ezért meg kellett ölnie magát a tökéletes mutatványhoz.

ÉS ugye a végén mikor Angier-t végül megöli Alfred ahogy felgyújtja a helyet látszik a rengeteg üvegkoporsó. és mindben egy Angier látható. Dúrva.

ÉS szerintem símán 9/10-es:)
  • React
    Emlékeztek a kalapokra? A kalapoknál az igazi kalap (Angier kalapja) ott maradt a gép közepén, és a többi másolat kalap pedig kint volt az udvaron egy rakáson. Szóval ha Angier ezt a trükköt be akarta mutatni, és beállt a gép közepébe, majd készült belőle a másolat, ami ugye távolabbi ponton jelent meg, akkor bárhogyan is nézzük, aki a gép közepén állt az lesz az eredeti példány :) Szóval Angier gyakorlatilag úgy állt be a gépbe, hogy meg fogja magát ölni, és a másolat fog tovább élni. sztem.
  • 505thZajcev[PT]
    Sztem maga se tudta hogy ki a klon, es ki nem :P
    Mert lehet a klon lotte le az igazit, hogy tovabb elhessen, mert o maga is azt hitte magarol, hogy o az igazi.
  • winnie
    jogos. akkor így mondom, hogy a filmben elmondottak alapján a másolatok halnak meg, nem? mondja is angier, hogy izgul, hjogy egyszer ő kerül a tartályba. az elsőnél is, amikor a pisztolyt letette maga mellé, akkor gondolom a másolatot lőtte le.
  • Dying Soul
  • winnie
    "Angier pedig klónozta magát és ahogy már elmondtátok, a másolat él tovább. "

ööö, ilyet ki mondott? erről szerintem nem volt szó.
  • Dying Soul
    Najó, persze, hogy nem. :D
  • 505thZajcev[PT]
    Amikor Sarah-t megismerte, es bement az ajton a csaj, es megfordult, az szted trukk volt? :P
  • Dying Soul
    Tuti, hogy volt ikertestvére?
  • Lobsterman
    Bordennek nem hasonmása volt, hanem ikertestvére, és szerintem azért eléggé bemocskolta a kezét amikor levágta a másik ő két ujját.
    Ja, és nem kettős életet élt, hanem felet. Bár attól függ, hogy honnan nézzük. Még a felesége sem tudta h van ikertestvére.
    Mindenesetre ez a klónozás akkoris sántít nekem :)