Atomválság a Koreai-félszigeten

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha jól tudom, a Közel-Keleten is van hasonló cucc. És ami az ottaniak fanatizmusát illeti...

Anyám errõl ezt szokta mondani (amikor meglátogatom): azért azt ne feledd, hogy akkoriban még volt olyan, hogy SZU, és rajtunk volt a tappancsa, szóval nem lehetett nagyon ugrálni, de ehhez képest még mindig a leg-"nyugatfelékacsingatósabb" országok közé tartoztunk itt a keleti blokkban.

Milyen kár, hogy nem a politikusok rettegtek, hanem azok, akik a környéken parkolnak.

A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing

valamit
Így van, ahogy írod.

Annyit tennék csak hozzá, hogy ebben a globalizált világban (sok minden más mellett) a társadalmi feszültségek is globálisan jelentkeznek. Valahogy így alakul talán a hulliganizmus meg vandalizmus is terrorizmussá. És ahogy a globális társadalmi különbségek jelentõsen nagyobbak, mint egy országon belül, úgy súlyosabb a terrorizmus a hulliganizmusnál.
Úgy gondolom, hogy az egyes országok teljes bezárása és kirekesztése - fõként ha beláthatatlanul hosszú idõre történik - az sokszor csak erõsíti ezt a folyamatot. Ugyanakkor egy jól láthatóan behatárolt idõszakkal történõ alkalmazása meg hatásos lehet.

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

Vorpal
Ezért ne féljetek attól, hogy az emberek az utcán törnek zúznak. - Reszkessenek is a politikusok.

Ha csipetnyi fradidrukker lenne ott is csak, már rég a Phenjongba lövik azt a buzit

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

[NST]Cifu
A nyugat és ázsia demokráciái arra játszottak az elmúlt két-három évtizedben, hogy Észak-Korea elöbb-utóbb magától össze fog omlani, egész egyszerûen azért, mert hosszú távon életképtelen. Az országot gyakorlatilag a Kínai, Amerikai, Dél-Koreai és Japán támogatás tartotta életben az elmúlt udõszakban (Kína kívételével a többi ország azért támogatta kõolajjal, atomreaktor építésével, élelmiszerrel és gyógyszerrel a kommunista rezsimet, hogy ne építsenek atomfegyvert). Ha Kína is leáll az élelmiszerszállítással, Észak-Korea éhenhal...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Laci73
Kérdés mit tudnak tenni ellene: szvsz semmit. A beígért büntetõszankciók nem sokat érnek - a lakosság zömének már teljesen mindegy (állítólag egyes vidékeken megjelent a kannibalizmus) a pártelit pedig tovább fog dõzsölni a mákföldeken termõ ópiát-származékok és a fegyverkereskedelem hasznából. Észak-Korea akár emberöltõkre bebetonozhatja jelen társadalmi rendjét - atomfegyverei és agresszív viselkedése miatt nem nyúl majd hozzá senki.

De vegyünk figyelembe mást is: nevezetesen azt, hogy a második világháborút követõ status quo - ahol a gyõztes nagyhatalmak maguknak deklaráltak minden jogot - véget kell érjen. Az egy "természetes" dolog, hogy ha én atomfegyvert tartok, kinyílvánítván azt, hogy nagyhatalom vagyok - az nem fog tetszeni másoknak, és megkérdik: milyen jogon tartasz atomfegyvert? Csupán azért, mert nagyhatalom vagy? Neked szabad? És meg fogják szegni a megállapodásokat. Nem vagyunk gyerekek. Semmi meglepõ nincs abban, hogy ha valaki atomfegyvert tart, más is fog.

A hiba okozói maguk a nagyhatalmak: fenntartották/fenntartják atomarzenáljukat, ugyanakkor nem tudták/tudják megakadályozni azok illegális fejlesztését és terjedését. Ha létezik, akkor az Isten irgalmazzon nekünk.

Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket

Molnibalage
Te már a fiatalabb generáció tagjaként lehet, hogy kicsit már máskép látod a világot. 18-20 éve még itthon is ez volt nagyhjából. Kiengedtek, de minden keresett valutát le kellett adni, vinni alig vihettél magaddal és asszem csak 3 évente mehettél ki. Anyám fiatal tanárként akkor egy kórussal mentek ki az NSZK-ba és az igazgatónak alá kellett írni egy papírt, hogy az anyám "megbízható" és nem marad kint. (Ekkor már én és a tesóim megvoltunk és anyám féejnél volt, de még ekkor is úgy gondolták, hogy kell ilyesmi.) Figyelem ez CSAK 20 éve volt.
Fura, hogy ma nagyjából itthon azok vezetik az országot akik akkor. Na de errõl most ennyit, mert ez nem ide tartozik.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Na ekkora baromságot már rég halottam. A Concorde-nak SEMMI baja sem volt, de az amúgy is csak félig-meddig preztízsként mûködtetett járatok a katasztrófa miatti hisztéria miatt nagyon veszteségesek lettek. Tehát nem a technológia hiányzik hozzá, hanem jól fizetõ utas vagy GAZDASÁGOSABB tecnika....

A Kurszk helyére minek kellett volna állnia? Oscar II-es volt, a legmodernebb tengó még nyugati szemmel is nézve korszerû volt az addigi "verdákhoz" képest. (Persze azért azu Ohio és Los Angeles az már más tészta..)

Az utolsó ahol csak egy kicsit igazad van. Annak tényleg nincs még utóda, de a mostaniakat is inkább csak "gyávaságból" nem zavarják fel. Az utóbbi két repülés is nagyjából eseménytelenül lezajlott. Lehetne nysomtani a régi tempóban a dolgot szerintem, bár egyesek mintha szádékosan hátráltatnák a dolgot. Az új rendszer kifejlesztése valakinek sokat hoz majd az tuti.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

ezek betegek 😄
"elzárják a határt és keményen õrzik ,nehogy átszökjenek a tökéletes kommunista vilgábõl a gonosz és szar piacgazdasági világra " - tanárom 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

NEXUS6
A nyugat technológiai elsõbségének szertefoszlását 3 "K" betûs katasztrófa jelzi:

Concorde
Kurszk
Columbia

Mikor elpusztultak már több évtizede szolgálatban álltak, de még sincs olyan technológia ami a helyükbe tudna állni!!!!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Ahogy a kínaiak mondják: A sokat használd kard könnyen kicsorbul!
Az amcsi hadsereg hiába a legerõsebb, nem erõsebb mint mindenki más együttvéve.

Az a fegyver amitõl mindenki fél sokkal többet ér, mint az amelyik mindenkit el tud pusztítani.
A Szovjetuniót sem az amcsi fegyverek pusztították el, viszont azért tudott olyan sokáig fennmaradni, mert az amcsik féltek az orosz fegyverektõl.
Fenn kellet volna tartani a nyugati fegyverzet legyõzhetetlenségébe vetett hitet és elkerülni a megnyerhetetlen Vietnám szerû konfliktusokat.

Sajnos ezek olyan közhelyszerû igazságok, amik meghaladják az amerikai vezetés felfogóképességét.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

...George Bush amerikai elnök provokációként és fenyegetésként ítélte el a kísérletet. Hangsúlyozta: a nukleáris fegyverek vagy anyagok átadása "súlyos fenyegetést" jelentene az Egyesült Államok biztonságára nézve, s Észak-Korea "teljes körû felelõsséggel tartozna" egy ilyen lépés következményeiért...

" lived under the hardest situation in the past 27 years and achieved nuclear technology. This nation will not be frightened by the threats."

Ez így nem fog sokáig menni. Az Egyesült Államok hadereje, mind fizikailag mind anyagilag meglehetõsen túlterhelt. Egyre több a megoldatlan probléma, és egyre több konfliktus "lát napvilágot" mostanában. A világ most nagy változásokon megy keresztül, amit mindenki földrajzi helyzetétõl függetlenül meg fog érezni. Egy esetleges WW III.- beláthatatlan következményekkel járhat, de ez nem azt jelenti, hogy atomháború lesz. Legalábbis még egy jó darabig bíztosan nem.

Összeségében nagyon nehéz megoldást találni ezekre a problémákra. De 1 bíztos, az ilyen jellegû problémák, nem egy ország problémái. Akár mekkora haderõvel rendelkezik is az USA, ezt a dolgot nem egyedül az amerikaiknak, hanem az egész világnak közösen kell megoldania. A világ béke fenntartása, egy közös cél, mely érdekében olykor drasztikus lépéseket "tesznek". De a legfontosabb, hogy ne mindíg a másikra mutogasson mindenki, hanem válalja a felelõsséget, és vegye ki a részét a munkából.
Akit érdekel a fissiós (hagyományos atom) és a fúziós (hidrogén) bombák mûködése.
Nuclear Weapos Design
Hidrogén bomba. A mûködési elve viszonylag egyszerû. És sok mai robbanófej termonukleáris. Litium 6-ost használnak. A hasadóanyagból felszabaduló neutronok beleütköznek a litium izotópba ami ha jól tudom 4 hidrogénra és egy neutronra esik szét. A 4 hidrogénbõl két hélium és egy neutronná keletkezik ami tovább gerjeszti a reakciót.
Az egyik középiskolai függvénytáblázatban is benne volt a reakció egyenlet. A fõ gond gondolom az anyag mennyiség pontos megválasztása.
Hm... szerintem jelenleg az atomfegyver az egyetlen olyan fegyver ami igazából használhatatlan. Ugyanis a legtöbb fegyverrel ellentétben itt akkor is vesztesz ha te veted be a fegyvert elõször ezért is nem tört ki atomháború eddig.
Morális szempontból nézve viszont felmerül a kérdés hogy mi alapján hisszük azt hogy jobb ha az USA-nak van 3000 atombombája vagy É-Koreának 1... Persze az igaz hogy az észak koreai vezetés nem igazán nevezhetõ demokratikusnak inkább diktatórikus és talán kissé "örült" is, de semmi sem garantálja hogy mondjuk 4 éve mulva nem lesz hasonló vezetése amerikának... Etc, nagy gáz ez az atomfegyver mert csak az ad biztonság érzetet ha vagy mindenkinek van, vagy senkinek sincs. (ugye a legtöbb jelenleg negativnak beállitott ország azért hajt gõzerõvel az atombomba kifejlesztése felé, hogy ne tudja az egyesült államok "megelõzõ csapásra" hivatkozva lerohanni õket mint pl afganisztánban vagy irakban tették. És épp ezért számomra ez úgy tünik hogy valójában a saját fejünkre hozzuk a bajt és ideje elgondolkodni az ok és okozaton nehogy összetévesszük õket... Na csak ennyi lett volna a kis eszmefuttatásom)

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Hú, benned a következõ ENSZ fõtitkárt üdvözölhetjük? Mert valami baziúj egyezményrõl kotyoghatsz...

Nem vagyok egy lángelme, de a Szegedi jogikaron legkeményebbnek tartott tantárgyat (Nemzetközi jog) elsõ alkalommal sikeresen abszolváltam, és ennek ellenére semmi olyan nemzetközi jogban kialakult szabályról nem hallottam, ami szerint bizonyos országoknak meg lenne tiltva az atomfegyverek birtoklása és gyártása. A lent többször megemlített atomsorompó és atomcsend egyezményekrõl én is hallottam. De ezek tartalma az atombomba gyártásához szükséges technológiák más, atomfegyverrel nem rendelkezõ államoknak történõ átadását, illetve a kísérleti robbantásokat korlátozták. Nincs szó arról, hogy atomfegyverrel nem rendelkezõ állam nem fejlesztheti ki a technológiát, és nem gyárthat atomfegyvert.

Mellesleg a háború nemzetközi szabályain belül is az atomfegyverre vonatkozóan van a legkevesebb szabály. Sokat filozofálnak a jogtudósok, hogy az atomfegyver használata mikor jogszerû. Ha csak "válaszcsapásként" használható, annak nem sok értelme van, mert egy jól megszervezett atomtámadás után a csapást elszenvedett félnek valószínûleg nem lesz lehetõsége számottevõen viszonozni az atomtámadást. Ha meg megelõzõ csapásnak is szabad atomot bevetni, akkor ott vagyunk az atomháború szélén, és csak idõ kérdése a föld elpusztítása. Néhány tudós szerint a Nemzetközi jogban kialakult az atomfegyver használatának tilalma, de ez csak akkor fog érvényesülni, ha a nagyhatalmakkal együtt mindenki felszámolja az atomfegyver készletét. Ekkor lehetne igazán szabályként és az államokkal szembeni követelményként is megfogalmazni. Erre szinte semmi esély.

Minden esetre azt a negyedikes törianyagot jobban meg kellett volna tanulni...

atombomba elve röviden annyi, h a már szubkritikus tömegûre dúsított hasadó anyagot precíziós módszerekkel kompresszálnak így a szuperkritikus anyagban be indul a meghasadás. ez a fissziós bomba. vannak még fissziós/ fúziós kombinált bombák, fúzióval erõsített fissziós bombák és még néhány csak elméltei (szerencsére 😊 )bomba.

a hidrogénbomba gyakorlailag egy többlépcsõs atombomba. az elsõ fokozat álltalában egy "klasszikus" atombomba. amely a második fokozat fúzós hajtóanygát sûríti. a fisszió atombombákkal akarjuk össze hasonlítani akkor itt az elsõ fokozat ereje csak a kompresszióra megy el. azért hatékonyabb mert a sima fissziós bombáknál nem lehet hagyományos robbanó anyagoknál olyan gyorsan sûriteni a hasadó anyagot hogy az elött elérné a kivánt kompressziót mielött beindulna a maghasadási láncreakció. de mivel itt ezt az erõt egy atombomba szolgáltatja így sokkal könnyebb nagyobb erejû bombát csinálni

a legnagyobb ami eddig építettek az egy 3 fokozatú bomba. (itt a második fokozat ereje csak a harmadik fokozat kompresszálára megy el) ez a híres/hírhedt Orosz Cár bomoba a maga 50Mt-ájával...

nem egy leányálom. Ami a keletiekben tetszik, hogy õk függetlenül attól, hogy milyen a berendezkedésük 100 év múlva is kínaiak, kóreaiak, japánok lesznek. Az ultraliberális nyugat meg egy színes multikulti förtelem.

zzebi
Eloszor is, a hidrogen bombaban a fuzios reakciot egy hagyomanyos fisszios atombomba inditja el, ezert ez is ugyanugy okoz radioaktiv szennyezodest.

Masodszor ha nem muszaj, akkor olyan orszagoknak tenyleg ne engedjuk meg, hogy atombombat tartsanak, ahol diktatorok iranyitanak kenyuk-kedvuk szerint. Gyakorlatilag az osszes atomhatalomban (kozel) demokracia van, ahol sokkal kisebb a valoszinusege annak, hogy egy orult barom haborut robbant ki barmelyik pillanatban.
Ebbol a szempontbol ertheto, hogy miert is nem orulnek a vilag vezetoi most. Kozejuk tartoznak pl a kinai vezetok is, akik bar majdnemhogy baratai E-Koreanak, megis szinte duhrohamot kaptak a robbantas utan.
Hasonlo okokbol nem lenne tul jo, ha Iran atomhatalom lenne.

A harmadik dolog pedig, hogy E-Koreaban emberek millioi halnak ehen a barom vezetok miatt, akik viszont mindent felaldoznak a hatalmuk erdekeben, pl azert, hogy atombombakat csinaljanak. Ha E-Korea feladna a diktaturat es demokratikus utra lepne, akkor pillanatok alatt rengeteg kulso segitseget kapnanak, foleg delrol es mas kornyezo orszagokbol, sot az USA-tol is. 10 ev alatt kb tizszeresere novekedne az eletszinvonal az orszagban. Ugy tunik, a vezetoknek ez nem all erdekeben, sokkal inkabb a fegyverkezes.
Mi ez, ha nem orulet?

Konfliktusok konfliktusok hátán és egyre súlyosabbak vajon mennyit kell várni a következõ világháborúig...
Mert hogy még lesz az tuti.
NEXUS6
"Ha az amcsik ténylég megtámadják õket akkor onnan nem jut ki 1 atombomba sem mert a bombát szállító gépet a kifutón lövik szét. De ha 1 is betalálna véletlen az amcsikhoz akkor Észak-koreát le lehet szedni az atlaszokról."

Nos sokkal valószínûbb, hogy ha megtámadják öket, akkor 1 bombát akár át is játszhatnak valami terror szervezetnek, akik szépen egy teherautóra pakolják a cuccost aztán elszállítják mondjuk Vietnámba, ahol felrakják egy Libériai zászló alatt hajózó teherszállítóra, és már mehet is Los Angelesbe, Miamiba, vagy a non plus ultrának számító New Yorkba.

A kikötökben évi x millió konténerbõl csak néhány ezret tudnak lecsekkolni, szal 99% az esélye hogy simán bekerül a kikötõbe.

New Yorkban asszem kb annyian élnek mint É-Koreában, szal mind egy szálig meg lennének bosszulva.
;(((

Szal ez az egész kibaszottul nem játék. Marhára nem kéne, hogy egy 86-os IQ-jú fõemlõs döntsön a világ sorsáról.

NEXUS6
Afganisztánban pl meg éjjel nappal megy a tüzijáték, a félmesztelen csajok nyomatják a rengeteg kaját a kõgazdag kövér nyugati túristáknak, és mindenki mercivel de legalább is lekszusszal jár stb.

Mibõl gondolod, hogy ha rendszerváltás lenne akkor hirtelen mindenki a mennybe kerülne. Nálunk se került mindenki.

Sajna többfajta pokol van a földön, ami most van náluk az bizonyos szempontból az egyik, de lehet hogy sokkal rosszabb az amit az amcsik csinálnának ott.

Molnibalage
Az elsõ fokozat valóban hasadásos, de nincs szükség nagy hatóerõre ésd sok hasadóanyagra.

Molnibalage
Az újabb és fejlettebb H-bombák viszonylag kis sugárzásúak és kis felezsû izotópokat hoznak létre, hamarabb eltûnik a sugárzás. Mellesleg azért nem csinálnak H-t, mert ha az olyan könnyû lenne...

Az elsõ bombák úgy készültek, hogy külön készítettek hozzá tríciumot, de ezt nem folytatták, mert irdatlanul drága volt, így nem tudtak volna egy komoly arzenált létrehozni. A mostani bombák már az elsõ hasdófokozattal hozzák létre saját maguknak a tríciumot. A hogyant nem nagyon terjesztik...

ööö, a hidrogénbombában ha jól tudom van egy atombomba is, ennek segítségével következik be a fúzió.vagy rosszul tudom?vki szakértõ?<#conf><#help>

Éheznek meg folyamatos terrorban vannak. Tiszta szórakozás lehet.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Na ezt az utolsó mondatot gondold át újra...

Gladiator
nem értem, hogy az emberek mért olyan hülyék, hogy atombombát használjanak. mert ezek bizony fogják használni, ha kell. mért nem jó a hidrogénbomba? robbantáskor sokkal nagyobbat pusztít, viszont nem radioaktív.

ez a politikai blöff egyik tipikus esete ... siekrült egyszer, valszeg megcsinálják még egyszer csak hogy demonstrálják a nép kórea katonai elrettentõ erejét, osztán halgatnak a hogyantovábbról ... a vezetés reméli hogy kihúzza talán még egy évtizedet ezáltal, de én gyanítom, hogy több ember halt éhen az atomprogram költségein az országban, mint amennyit egy háborúban veszítettek volna

Hát nem hinném, hogy lenne olyan rakétája É-Koreának amivel elérhetné az USA-t.
Csirke4
Ha az amcsik ténylég megtámadják õket akkor onnan nem jut ki 1 atombomba sem mert a bombát szállító gépet a kifutón lövik szét. De ha 1 is betalálna véletlen az amcsikhoz akkor Észak-koreát le lehet szedni az atlaszokról.
Én az origon olvastam.
Molnibalage
Igen eltérõ számokat emlegetnek. A híradbóban most Hirosima 1/10-edérõl beszéltek(az kb. 1,2kT-át jelent), de másohol meg 5-15kT-ról írnak.

Itt egy kis infó az atomcsend egyezményekrõl

atomcsend egyezmények
Azt olvastam, hogy össz vissz egy vmivel több mint fél kilotonnás bombát robbantottak. Az nem "olyan veszélyes".
Az atomsorompó egyezmény tudtommal csak annyit mond ki, hogy egyik atomfegyverekkel rendelkezõ ország sem ad ki információt msá országoknak.
Ettõl függetlenül próbálkozni lehet. Nem is lehetne megtíltani.

Vmi olyasmit azonban hallottam, hogy a kísérleti atomrobbantásokat is korlátozzák vagy be is tiltották? Ezt most nem tudom.
Molnibalage
Azóta nyilvánvaló, hogy erre törekedik Kim elvtárs országa. Az is segtett, hogy a 80-as évek végén találtak uránt is, úgyhogy a hasadóanyag beszerzésének gondja ki is lett pipálva.

Molnibalage
Azt, hogy robbantottak nem azt jelenti, hogy célba is tudja juttatni. Az elsõ szovjet és USA kísérleti hidrogénfegyver több, mint 100 tonnás volt és egy kisebb csarnokot foglalatak el. Észak nem fog támadni, mert utána szépen beadarálnák a környezõ országok. Dél-Korea, USA és Japán együttes légiereje a középkorba vetné vissza at É-K-t.(bár attól most sincs messze sok helyen...)

akyyy
lebuktak?hm? ezt mi mért nem vettük : O

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Molnibalage
Nos én eléggé jártas vagyok a témában, de ilyenrõl nem halottam. Mellesleg ki vagy milyen szervezet tiltja ezt meg?? (Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy holnaptól Magyaroszágon nem gyárthatsz autót, mert valaki megtiltja.) Az Atosorompót asszem aláírták, de a kilencvenes évek közepén mikro lebuktak az uránszeparációval akkor kiléptek belõle. Azóta tudtommal semmilyen korlátozó egyezményt nem írtak alá tömegpusztító éás hagyományos fegyverzet terén sem,

Gyanítom, hogy ha valamelyik kedves szomszéd országunk csinálná azt amit É-Korea, merõben más hozzászólások érkeznének. Nagyon nem lennék most D-Koreában.
mesor
SZVSZ É-Korea ezzel a robbantással aláírta a halálos ítéletét.

Bf2 topic 99K,120K! KisköcsögKör C4

akyyy
erre van vmi egyezmény, hogy pont NEM lehet minden országnak atombombája.. negyedikes törianyag...

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Sanyix
De az amcsik szerint csak nekik van joguk ahhoz hogy atomfegyverrel rendelkezzenek 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Molnibalage
És miért lenne a világgazdaságnk annyi?

"Elég jól elvannak magukban a tõkés világ nélkül. Van választási lehetõség."

Jól? Az elmúlt évtizedben valószínûleg többmillióan haltak éhen. Jó választás????

Sztem a jenkik már alig várják, hogy partra szálljanak. 😊

Amúgy minden országnak megvan a joga ahhoz, hogy atomfegyverrel rendelkezzen. Max külpolitikai problémákat szül magának az új atomhatalom. Az meg más tészta, hogy az atomkísérletekkel semmilyen más állam területét és lakosságát nem veszélyeztetheti. Nem beszélve a nemzetközi vizekrõl.

NEXUS6
Hát csak azt akarják elérni, hogy mivel 55 éve nincs békeszerzõdésük (csak tûzszüneti) az egybesültállamokkal, szal hogy lehetõleg ne váljanak a köv Afganisztánná. Lehet hogy éheznek de azért az jelent valamit, hogy õk tudnak ilyen dolgokat csinálni. És most már gyak elérhetetlenek az amcsik számára, értelmetlenség megtámadi õket, hiszen ez azt jelentheti, hogy valamelyik térségbeli fõvárost a földdel teszik egyenlõvé.
Akkor pedig a világgazdaságnak annyi.

Afganisztánban eközben csak a "Fû" nõ, mármint mák, az meg értelmes embernek nem alternatíva.

Elég jól elvannak magukban a tõkés világ nélkül. Van választási lehetõség.