102
  • lokko
    ez a politikai blöff egyik tipikus esete ... siekrült egyszer, valszeg megcsinálják még egyszer csak hogy demonstrálják a nép kórea katonai elrettentő erejét, osztán halgatnak a hogyantovábbról ... a vezetés reméli hogy kihúzza talán még egy évtizedet ezáltal, de én gyanítom, hogy több ember halt éhen az atomprogram költségein az országban, mint amennyit egy háborúban veszítettek volna
  • SovereignX
    Hát nem hinném, hogy lenne olyan rakétája É-Koreának amivel elérhetné az USA-t.
  • Csirke4
    Ha az amcsik ténylég megtámadják őket akkor onnan nem jut ki 1 atombomba sem mert a bombát szállító gépet a kifutón lövik szét. De ha 1 is betalálna véletlen az amcsikhoz akkor Észak-koreát le lehet szedni az atlaszokról.
  • SovereignX
    Én az origon olvastam.
  • Molnibalage
    Igen eltérő számokat emlegetnek. A híradbóban most Hirosima 1/10-edéről beszéltek(az kb. 1,2kT-át jelent), de másohol meg 5-15kT-ról írnak.

• SovereignX
    Itt egy kis infó az atomcsend egyezményekről

atomcsend egyezmények
  • SovereignX
    Azt olvastam, hogy össz vissz egy vmivel több mint fél kilotonnás bombát robbantottak. Az nem "olyan veszélyes".
  • SovereignX
    Az atomsorompó egyezmény tudtommal csak annyit mond ki, hogy egyik atomfegyverekkel rendelkező ország sem ad ki információt msá országoknak.
    Ettől függetlenül próbálkozni lehet. Nem is lehetne megtíltani.

Vmi olyasmit azonban hallottam, hogy a kísérleti atomrobbantásokat is korlátozzák vagy be is tiltották? Ezt most nem tudom.
  • Molnibalage
    Azóta nyilvánvaló, hogy erre törekedik Kim elvtárs országa. Az is segtett, hogy a 80-as évek végén találtak uránt is, úgyhogy a hasadóanyag beszerzésének gondja ki is lett pipálva.
  • Molnibalage
    Azt, hogy robbantottak nem azt jelenti, hogy célba is tudja juttatni. Az első szovjet és USA kísérleti hidrogénfegyver több, mint 100 tonnás volt és egy kisebb csarnokot foglalatak el. Észak nem fog támadni, mert utána szépen beadarálnák a környező országok. Dél-Korea, USA és Japán együttes légiereje a középkorba vetné vissza at É-K-t.(bár attól most sincs messze sok helyen...)
  • akyyy
    lebuktak?hm? ezt mi mért nem vettük : O
  • Molnibalage
    Nos én eléggé jártas vagyok a témában, de ilyenről nem halottam. Mellesleg ki vagy milyen szervezet tiltja ezt meg?? (Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy holnaptól Magyaroszágon nem gyárthatsz autót, mert valaki megtiltja.) Az Atosorompót asszem aláírták, de a kilencvenes évek közepén mikro lebuktak az uránszeparációval akkor kiléptek belőle. Azóta tudtommal semmilyen korlátozó egyezményt nem írtak alá tömegpusztító éás hagyományos fegyverzet terén sem,
  • prybaby
    Gyanítom, hogy ha valamelyik kedves szomszéd országunk csinálná azt amit É-Korea, merőben más hozzászólások érkeznének. Nagyon nem lennék most D-Koreában.
  • mesor
    SZVSZ É-Korea ezzel a robbantással aláírta a halálos ítéletét.
  • akyyy
    erre van vmi egyezmény, hogy pont NEM lehet minden országnak atombombája.. negyedikes törianyag...
  • Sanyix
    De az amcsik szerint csak nekik van joguk ahhoz hogy atomfegyverrel rendelkezzenek :)
  • Molnibalage
    És miért lenne a világgazdaságnk annyi?

"Elég jól elvannak magukban a tőkés világ nélkül. Van választási lehetőség."

Jól? Az elmúlt évtizedben valószínűleg többmillióan haltak éhen. Jó választás????
  • Praetor
    Sztem a jenkik már alig várják, hogy partra szálljanak. :)

Amúgy minden országnak megvan a joga ahhoz, hogy atomfegyverrel rendelkezzen. Max külpolitikai problémákat szül magának az új atomhatalom. Az meg más tészta, hogy az atomkísérletekkel semmilyen más állam területét és lakosságát nem veszélyeztetheti. Nem beszélve a nemzetközi vizekről.
  • NEXUS6
    Hát csak azt akarják elérni, hogy mivel 55 éve nincs békeszerződésük (csak tűzszüneti) az egybesültállamokkal, szal hogy lehetőleg ne váljanak a köv Afganisztánná. Lehet hogy éheznek de azért az jelent valamit, hogy ők tudnak ilyen dolgokat csinálni. És most már gyak elérhetetlenek az amcsik számára, értelmetlenség megtámadi őket, hiszen ez azt jelentheti, hogy valamelyik térségbeli fővárost a földdel teszik egyenlővé.
    Akkor pedig a világgazdaságnak annyi.

Afganisztánban eközben csak a "Fű" nő, mármint mák, az meg értelmes embernek nem alternatíva.
  • Ronny
    Elég jól elvannak magukban a tőkés világ nélkül. Van választási lehetőség.
  • Emmegki
    El nem tudom képzelni mit akar ott elérni az a sok idióta kommunista.

Legyőzhetik a tőkés világot? Nem. Le tudják atombombázni D-Koreát? Ha sikerül, az a végüket jelenti. Most éhezhetnek megint 5 évig a következő bombáért, mert arra kell a pénz.

Játszanának inkább a defconnal valamelyik elmegyógyintézetben...