158
-
dez #78 Utánzáson itt a API saját implementálását értem. Bár, ha a MS nem sérelmezi, ez is jó lehet. Feltéve, hogy sikerül tökéletesen megcsinálni, és sebességben is versenyképes. De itt jön, hogy talán könnyebb lenne mindezeket egy új dologgal megvalósítani. -
#77 Nem. Az SDL külön dolog, ami hasonló feladatot lát el, mint a dx, és a másik natív önálló dolog, meg az opengl. Minden adott a játékokhoz, csak az elterjetség miatt, ami meg főleg a játékoktól függ nem sokan használják ki. -
dez #76 "Nem a direcx hiánya az oka, mert ha nem a vindóz lenne a fő játékos oprendszer nem kellene dx-et használni, ott van az opengl."
Az OpenGL csak a Direct3D-t helyettesíti, de a DirectX-ben van még jópár másik modul is. -
dez #75 Az SDL csak a DirectX egyes moduljait helyettesíti. De már legalább valami. Csak nem tudom, mennyire hatékony sebesség szempontból. -
dez #74 Én valami teljesen natív, önálló dologra gondoltam, ami nem 1:1-ben a DirectX-et próbálja utánozni, körülményes módon. Ezzel persze nem lehetne csak úgy futtatni a Windowsos játékokat. -
#73 Persze kezeli, megy vele, csak nem jól :)
LFS-t próbáltam, az dx8.1-es, és hát a kocsi belseje szivárványszínes volt, és a pálya is szét volt kicsit esve grafikailag. írta is a wine hogy d3d akármiképesség not supported yet. -
Caro #72 Szerintem ő is tudja, csak úgy érti, hogy a 7-et 100%-ban.
Nekem sajna a starcrafttal gondjaim vannak vele, de pl az UT simán megy. -
#71 az újabb wine már kezeli a dx9-et. -
#70 figyelmedbe ajánlom a hup.hu és mondjuk még a distrowatch.com megtekintését, hogy lásd milyen "ritkán" írnak open source híreket.
menők vagyunk mert az sg-n több az ms hír... -
#69 Nem a direcx hiánya az oka, mert ha nem a vindóz lenne a fő játékos oprendszer nem kellene dx-et használni, ott van az opengl. De mégis valamennyire oka, mert visszahat az egész dolog.
Amúgy ha lenne dx csak opengl, akkor elég egyszerű lenne portolni/emulálni, csak hát a dx-el az ms-nek pont az volt a célja, hogy mielőtt a konkurencia megjelenik, jól bebiztosítsa magát. Épp a héten néztem. Fogtam, és linuxon wine-vel elindítottam az windózos ntfs particiómon lévő IL2 forgotten battlest, kiegészítőstűl, és még a setupot se futtattam le wine-n, és elindult a játék, hibátlanul ment, és csak egy kicsit volt lassabb mint vindózon. Persze azért ment ilyen jól, mert a megjelenítés opengl-es. De a dx7 és azelőtti játékokat is hibátlanul futtatja, szóval közel járnak egy linuxos directx megfelelő létrehozásához. -
Caro #68 SDL+OpenGL kombó erre már most is van, és az így készített kód nagyon platformfüggetlen marad(az SDL több mint 10 OS-t támogat, és az OpenGL is szabványos) -
kogasom #67 A cedega kb ez, csak fizetős, és nem megy minden játékkal, bár a legtöbb már futtatható vele. -
dez #66 DirectX-et -
dez #65 Szal tökéletesen megy... Akkor nem arról van szó, hogy a Linux nem jó játékra, csak épp kevés játékot portolnak rá. Ennek a DirectX hiánya, és a kisebb elterjedtség az oka. Nem az, hogy ne lenne jó rá. -
dez #64 Arra persze várhatunk, hogy a MS portolja a DirectX-es Linuxra, de meg lehetne csinálni a DirectX Linuxos megfelelőjét. -
dez #63 És ezért már a Linux alapvetően nem jó játékra? Jópár játéknak van Linuxos portja, és jól mennek. -
kogasom #62 OFF
Annyira szeretem ezeket a "ha annyival jobb lenne, többen használnák" típúsú megszólalásokat. Mikor volt oprendszereknél döntő, hogy melyik a jobb? Amikor az IBM szerződést kötött Gates-el, majd megjelent a win 1.0 eldőlt a harc. Ez után 10 évvel jelent meg a linux kernel, további két év kellett, mire szabványos lett...Úgyhogy mire a linux olyan állapotba került, hogy lehet valamire használni, már windows egyeduralkodó volt. Arról nem is beszélve, hogy a userek hogyan váltsanak, ha nem is tudnak az alternatíválkról.
Nagyon OFF
Engedjétek meg, hogy linuxos oldalról írjak: Az OpenSUSE 10.1 konkrétan 0 ismert hibával jelent meg. Az Ubuntu 6.06 -ról pedig "szavaztak", hogy csússzon-e, vagy adják ki bugosan. Persze, hogy csúsztatták, és meg is jelent a másodikként megjelölt időpontban, mondanom sem kell, 0 ismert hibával.
ON -
Indigo #61 A hsz-eid pedig a te jelentéktelenségedet ;) -
#60 Az OSX randa ez viszont szép, letisztult :) -
BattleZuzer #59 Megvolt a heti vista hír megint:) -
geldof #58 Vajon miért néz ki úgy mint egy rosszul klónozott Mac OSX? -
#57 én nem megyek a Linuxos hírekehez fikázni, persze nehéz is lenne az évente megjelenő 1-2 cikkhez... ez is mutatja a linux jelentéktelenségét ;) -
#56 Mert nem arra írják a játékokat. Amúgy amit rá írnak, vagy vindózos, de opengl-es, az tökéletesen megy. -
#55 áá, az nem hiba hanem feature! ;) -
#54 direct x -
roliika #53 Tényleg jó üzletember, szó se róla. Csak az a baj, hogy a programot nem üzletembereknek írják üzletemberek, hanem progrmaozóknak kéne írkálni.
Na+ ha esetleg megborul a win, tényleg azt fogod mondani, hogy hmm...ez a Billi fijú mekkora király mert jól megy neki a bolt, és nem érdekel, hogy 200 Giga adatom szállt el?
Linuxot és Wint is használok...mind2 nek megvannak a saját célfeladatai, és egyik sem helyettesítheti a másikat, de Linux alatt totális rendszerösszeomlást még nem láttam. -
juzosch #52 Hát amivel én szoktam játszani, az nem nagyon akaródzik linux alatt elindulni. -
dez #51 Miért ne lenne jó a Linux játékra is? -
Luminas #50 Go go flame G_G -
juzosch #49 Én sem azért használom, mert qrva jó bármire is. Egy oprendszert sem azért használok, mert olyan qrva jó.
Én a programok miatt használom az oprendszert. És azon programok alatt, amelyeket használok, tökéletesen működik. Márpedig a játékok alatt jól működik, elindul rajta mind, és fut is. -
Morden23 #48 DjDano néha érdekes stílusban kommentel, de valljuk be, hogy minden tetves Windows Vista hírnél beszabadulnak a LINUXosok, és elkezdenek élből fikázni, ráadásul olyan dolgokkal, amiket hónapokkal ezelőtt már kitárgyaltunk, megbeszéltünk stb...
Ez most nem ilyen "ő kezdte" dolog, de mégis. -
cateran #47 :D Juzosch:En nem azert hasznalok Windowst, mert olyan qrva jo jatekra,hanem mert a jatekokat nagyreszt erre irtak! Nagy kulonbseg!
Amugy miota laptopom van,egyre jobban utalom az XP-t....hibernaciobol visszahozva neha! nagyon erdekesen viselkedik (es akkor finoman fogalmaztam:D)altalaban okes,de neha megorul es uj hardvereket talal, meg ilyesmi...... -
#46 Nem értem, hogy miért kell minden Windows-zal kapcsolatos topicban fikázni.
Sokan olyanok miatt is szidják, ami eredetileg a felhasználók hibájából ered. Bár azt én is fenntartom, hogy ez a leginstabilabb oprendszer, de sajna ezzel kompatibilis minden.
Ha olyan jó lenne a Linux, akkor valószínűleg többen használnák, ugyanis azt, hogy mire jelenjen meg több progi, a felhasználók alakítják. Ha a felhasználók 90%-a Linuxot fog használni, akkor arra fogják írni a játékokat a gyártók. De ezzel együtt a hackerek is azon fogják reggeltől estig kutatni a biztonsági réseket. Bár kétségkívül nem fognak annyit találni, mint Windows alatt.
És mielőtt jönnének a "A lámák nem tudják használni a linuxot és azért fikázzák" típusú hozzászólások, elmondom, hogy 10-ből 7 rendszergazda rossz véleménnyel van a Linuxról.
Én még kénytelen vagyok Windowst használni, de amint összejön a pénz egy Mac-re azt is elfelejtem, hogy létezett Windows.
De nem fogom attól még lefikázni fórumokban, meg mindenhol. -
Indigo #45 a kis windows-buzeránsok nem is veszik észre, hogy ugyanazt csinálják mint a "winfosozó" linuxosok -
Indigo #44 Szerintem meg te vagy szánalmas, gyakorlatilag minden hsz-eddel a linuximádókat fikázod... Legalábbis mást még nem láttam tőled... -
#43 Na látom megint köpködnek a mosóporimádók (Linux)... :DD ez a szánalmas -
juzosch #42 Ööö, fordítva. -
juzosch #41 A win terjedését max az ms akadályozza.
A linux terjed egész jól. Főleg, hogy jórészt ingyen van. -
mcfly84 #40 A winfos lassan olyan lesz a pcknek mint autóknak a benzin. A különbség csak annyi, hogy az egyéb alternatívák elterjedését ezesetben nem feltétlenül az arab emirátusok (és partnereik) akadályozzák....hanem a legnagyobb világmárkák. :D
Jó dolog az, hogy megy vízzel, napfénnyel gázzal és árammal is...de amíg van benzin.... -
juzosch #39 "tegyél magadba egy kis Unicumot, hogy jobban nézzél ki..."
Jó 5let, lehet megfogadom:)