Codename: Panzers - Cold War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

akkor nem csináltam semmit sohasem és a nevemet csak hozzábigyesztették a creditlistához. <#nevetes1>
Gondolom, azoktól hallottad, akikrõl azt írtad, hogy "szartak rá". <#vigyor4> Ez egyébként jellemzõ volt a "storm"ra 2004 után, mindenki szart bele és mindenki a másikat okolta, mutogatott a másikra. Engem pl Nyesi és Gyula mószeroltak, pont a baglyok (ismered a mondást. :-) Nekem a "storm"ban volt rossz hírem, miután lógni kezdtem, másoknak az egész szakmában rossz híre van...

\"Mikor levadásztad az utolsó állatot, mikor kifogtad az utolsó halat, mikor megmérgezted az utolsó folyót, akkor rájössz, hogy a pénz nem ehetõ.\"

Timber
Tulterhelt volt ott a full koder csapat. De talan mindenki. Nem csak amiatt nem keszult el mert leszartak hanem az mar egy kiadott jatek volt... fontosabb volt az amit majd kiadunk.

En milyen jatekot csinalnek? Ha realis talajon akarok mozogni akkor a Stormban RTS-t csinaltam volna (volt is ra egy designotletem :D), hiszen minden adott volt hozza, a toolok, az engine es a fejlesztok RTS fejlesztesi tapasztalattal. De szivem szerint ket mufaj all hozzam kozel: FPS es MMORPG. De fejleszteni RTS-t is szivesen... olyan jo kis bazisepitoset :)

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Carlos
Biztos, hogy CSINÁLTAD is, mert én nem ezt hallottam...

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Szart se tudsz errõl a LaLa-s dologról, de nem mondom el megint...

Þór vígi þessi rúnar

A múltkor még jómunkásemberekrõl, tutti programozokról írtál, most meg arról, hogy "leszarták" a kódot. :-) Én is úgy tudtam, hogy majd mind szartak rá és Lala nyakábavarrták az egészet.

\"Mikor levadásztad az utolsó állatot, mikor kifogtad az utolsó halat, mikor megmérgezted az utolsó folyót, akkor rájössz, hogy a pénz nem ehetõ.\"

Swine hang, teszt
Gladius design, mert emberhiány volt és hang
PP1 hang, pályaépítés, mert emberhiány volt :-) és teszt
PP2 pályaépítés amikor bent voltam <#nevetes1>

Carlos
Én Nascar Szimulátort.

Þór vígi þessi rúnar

Kopiati
Tényleg ha ti lettetek volna a fõmufti, akkor milyen játékot fejlesztettetek volna, mrõl szólna? Milyen típus....

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Ha jól emlékszem igen. Pellus meg Csumi "halgatott ki."<#vigyor5> Szimpatikusnak találtak és Meir szerint sokan szerettek volna engem vagy hozzám hasonló kezdõket akiknek új ötleteik vannak. De a fõnökség inkább "profikat" akart pl a DR-bõl, és a vezetõség szava döntött. Nem tom mi igaz belõle.
Nagyon tetszett a hely. El sem hittem hogy ott vagyok. Klasz volt hogy mindenki üdvözölt akik eddig csak levélben segítettek az RfB pályák készítésében. Nagyon jó kis csapat volt ott.
Késõbb is ott voltam a Stormosok soraiban pl az elsõ Game Developer Fórumon. Nagy Feeling volt. Vidéki vagyok lehet hogy ez is közrejátszott hogy nem kerültem a céghez. Egy párszor még benéztem hozzátok mikor pesten jártam. Meier mindig nagyon kézséges volt. Ott voltam mikor egy korai verzióját teszteltétek a CW-nek Akkor nagyon fagyott mikor két unit talizott...<#buck>
Késõbb még jelentkeztem a Most Wantedhez is. Na oda meg egy rakás mappot bütyköltem a SandBoxal. Na az kemény dió volt. A használatija egy rémálom...
Carlos
Ehhh...mikor volt ez?
Rftb idején?
Akkor törött térddel fetrengtem itthon...Amúgy mintha rémlene valami Meier-tõl, de csak nagyon halványan.

Þór vígi þessi rúnar

Azt mondták hogy mivel kezdõ vagyok ezért nagyszerû belépõ lenne a tesztcsapat.Ráadásul onnan könnyû átkerülni máshová késõbb. Szóval Csumi keze alá kerültem volna.<#smile> A pályaszerkesztést szeretem nagyon. Amiket összeeszkábáltam azokat én szerkesztettem és triggereztem. Valamint a sztorit\párbeszédeket és egy alap angolfordítást is készítettem hozzájuk. (ezt késõbb mindig átnézettem valakivel.) De szeretek festeini is szóval lehet hogy késõbb ilyen irányba fordultam volna. Meier nem említette a nevemet? Velem ilyeszgette Fox-ot Deanyt és a többieket.<#vigyor2>
Carlos
Minek jelentkeztél annó?
Design, QA, Grafika, Kód?

Þór vígi þessi rúnar

Még egy apróság a stormos játékokkal kapcsolatban. Mindig jelezték az illetékes elvtársak hogy nem akarnak a pankos-stratégiakészítõk skatujájába kerülni. És majd a következõ gáma! Na majd ott... Na és az is tankos stratégia lett. <#vigyor4>
Maga a stratégia nem gáz. Met mindenki azt csinál amihez ért. Cormack bátyánk sem készít repülõgép szimulátort mert õ az FPS-isten. Max most a Rage-be belerak némi autóversenyt...<#vigyor4>
Errõl van szó nem kell stílust váltani csak fûszerezni kell! Ha bárki megnézi a gepard által létrehotott vizet az szép. Annó a CandC -hez az EA simán ellopta a vizet a gepárdból és sikere is lett vele.
Ha látta valaki a vizet az RfB-ben hát párja nincs. Mondtam is a fórumon mikor még készült a gáma hogy vizi egységeket a népnek! De tolytak rám. Aztán mondtam hogy irányítható légi egységeket a népnek! Erre a válasz "a motor jelenlegi verziója nem bírná el." Na ja de a JTF-ban meg simán elbírta a helikopátereket...
Erre vártam mondom bizti suták a stormos programozók de majd a ColdWarban. Na erre az is tankos lett. se hadihajók sem irányítható légi izémizék... (ja mellékesen a JTF-ban a vízben is dúlt a harc...
Prince23
Na szóltam a mûhelybe!

Sejtettem Carlos hogy így mentek a dolgok. Asszem meg is írtam az RfB fórumon egy hozzászólásomban ezt a látomásomat..
Meier jó fej. Frankón beilleszkedett a fórumba és ha kértünk tõle valamit mindig trappolt utánna. Aztán vagy összejött vagy nem. De nem rajta múlott. Én is neki köszönhetem az ismeretséget sok ott dolgozóval, vagy most már csak ex-ott dolgozóval.<#rinya>
Még egyszer egy állás interjúra is eljutottam. Azóta is ez életem egyik csúcspontja ha visszatekintek. De persze nem jött össze.
Jó lesz az..Még bármi +történhet...
Carlos
Mehet!

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Elmondom, hogy miért nem volt a stormnál support.
Elkezdõdik az rfb fejlesztése...béta után a fejlesztõk fele elkezdi csinálni az rftb-t...kimegy az rfb úgy-ahogy. Ekkor kéne ugye a support, de már az rftb-t kell nyomni. Készül az rftb...amikor már finishez érkezik, leveszik a fél bandát és átteszik a Cold War-ra. Kimegy az rtft úgy-ahogy...Készül a Cold War, halad-halad szépül, aztán szokás szerint leveszik a fél bandát, mert már készül a "nextgen cucc"...

Hát ezért nincs support.
Néha szerencsétlen Meier odajön, hogy tudunk-e errõl, tudunk-e arról, mongyuk, hogy igen, már egy éve bennevan, de basznak kijavítani, mert
1, leszarják
2, nincs rá idõ
3, "minek, úccse játszik vele senki"...-Háddebazz ha megcsinálnád, lehet, hogy játszanának vele! -"majd lehet, hogy ránézek..." (azóta is ránéznek)

Þór vígi þessi rúnar

Prince23
Kéne pár "yes", és szólnék is a bannermûhelybe.
Vagy várhatunk is akár heteket is.

Carlos
Kellhet az még... <#ravasz1>

Þór vígi þessi rúnar

Megkérdezhetem Jefferson hogy te anno mit csináltál a Stormnál? 3D grafika, pályaszerkesztés, stb mi a szakterületed?
Vannak olyan egyszerû dolgok amik jelen vannak az RfB-ben nem nagy cuccok de sokat dobnak a játékon. Pl minden egyes tanknak más szám díszeleg az oldalán. Nincs pl: két egysorma sorszámú párduc.<#heureka> Apróság de azért sokat dob a feelingen.
Snexi
minek ennek már banner?

Köszönöm.Az újságverzió exéje már védelem nélküli. A fórumon is van egy link ami ezt az exe-t tartalmazza. Ha ráteszed kussol a starfos.<#wink>
Az RfB és a panzers azért sokban különbozik. Ilyen alapon akár a Relic CoH-ára is rá lehetne mondani hogy sima Warhammer Clone. Mert minden kiadónak vannak saját stílusjegyei és az több játékon végigkövethetõ. Másrészt õk is mint sokan mások egy motort fejlesztenek és ez egy grafikai képet is ad. Vagy ott van a Massive entiment. A grund Control nem volt rekordbevétel de csináltak egy folytatást. (viszont volt egy kemény rajongói mag) A folytatás már más stílust képvisel. Viszont most kijött a Wörd in Conflict ami egy az egyben Ground Control 2 csak: Butítottak a játékmeneten és úgy meghúzták a grafikus motort hogy lélegeztetõ gépre kell teni a VGA-t. Ja és bölcsen csak amcsi kampányt raktak bele. (talán az õ kiadójuk is a 10Tacle volt..<#crazya> Meg is buktak vele.
Amúgy lehet hogy mégis van ilyen feltámadás-lélekvándorlás izé. Ott a Flagship stúdió. Jól csõdbement a multhéten. Meg egy másik is és most egyesültek és új néven folytatják. Viszont tovább akarják vinni pl: a Hellgate londont amivel annó faszán bebuktak. Van aki nem tanul...

Lehet hogy a ColdWar jó játék lett volna (bár én nem bíztam benne) De ha olyan lenne a supportja mint annó az RfB-nek akkor ennek is sanyi lett volna. Az nem gáz ha kijön egy játék és Bug-os. Az a gáz ha két hónapig az is marad. Ez baszik be az eladásoknak nem a foci VB.
akkor viszont halvány lila gõzöm sincs, hogy mitõl omlott össze a rendszer, ugyanis alig rakok fel progikat, mert zavar ha az asztalon sok az ikon, meg attól is tartok, hogy összeakadnak a progik.

Védelem nélkül kipróbálnám én is. <#vigyor4> Tudsz adni linket ?
Jobban szeretem a Pioneerem, hogy Starforceal büntessem. :-)

A klón kifejezés megállja a helyét a PP1 utáni játékokra, szerintem, ha a SWINE-nak nem is csináltak folytatást,a Panzersnek még 3 folytatását kiadták. (:PP2, RFB, RFtB)

Amúgy sokmindenben igazat kell adjak, az 1.pont-al a lényegre reflektáltál, szerintem.

A Demó nem hiszem hogy elbaszott volna bármit is. Erre soha senki nem panaszkodott.Ami gond volt a játékkal az az hogy a Starforce miatt annó fagyott a progi, kidobott az XP-be stb. A második javítás után ez teljesen megszünt. De addigra meghalt a multi.Ezért nem találtál ott senkit. Mi is úgy szoktunk ott lenni hogy elõtte összedumálunk a német haverjaimmal.
Hihetetlen sokáig tököltek a hiba kijavításával. Mert állítólag õk a védelem nélkül játszottak és úgy semmi gáz nem volt vele.<#vigyor2>
A játék egyébként jó. Érdemes adni neki esélyt. De ha úgy álsz neki hogy egy rakás fos mert a storm csinálta és pusztuljon a storm! Akkor nem fog tetszeni. Én a hétvégén végigtoltam az RftB német kampányt. (sokadszorra.) Az utolsó pálya kivételével gyönyörû mappok. Érdemes megnézni õket. Most elõvettem a panzerst is és ilyenkor mindig szemmel látható a külömbség. (pl a fáknál. iszonyat szépek.)
Ami miatt bukott az RfB azok a következõk:
1. Nem javították ki a hibát idõben. Nagyon sokan akartak vele játszani de senki sem tudott. Én ott voltam. Szingliben is fagyott. Ha én lettem volna a fõnök akkor az igazgatótol kezdve a takarítónõig mindenki a megoldást kereste volna,és nem ilyen vehemenciával mint ahogy ez történt.
2. Több szuperfegyvert tettem volna bele. Pl: V-1, V-2, és még az atombombát is simán beleraktam volna. (én a saját RfB pályáimba tettem atom-pukit és gáztámadást is. a storm miért nem tudott?)Pl az elsõ trailerben volt V-1 de a játtékba nem került bele.
3. Jobban kidolgozott storyvonal a kiegben.

És még valami suport, suport, suport! Ott vannak a Starcraft és társai. Folyamatosak a jabítások és miegymás. Ha azt akarom hogy a játékomat ne felejtsék el javítás és cuccok kellenek! Mikor jönnek a játékosok hogy nem teszik fel az az új javítást mert nem sokat javít szerintük. Akkor mézesmadzag kell! Egy új unit a javításba, vagy egy új pálya. Akkor mindenki leszedi a cuccost mert egy stratégának olyan egy új unit mint egy FPS rajongónak egy még nagyobb stukker. Megõrül tõle. Vagy egy új pálya. Könnyebb elkészíteni mint magát a javítást és láncreakció szerûen töltik az emberek. És ha játszik akkoor azt mondja jó a játék mert mindig kap hozzá új dolgokat. Rábeszél másokat is hogy megvegyék. És a következõ játékát is +veszi a cégnek.De ne én adjam már tippeket.El kell lesni a Relic-töl. CoH.
A SWINE minden bizonnyal nem volt bevételi siker. Hiába is emlegeted te és sokan mások. Ha a Storm tényleg olyan nagy Clone-ozó mester volt akkaor annak csinált volna még három folytatást és nem vacakol a Panzersszal és az RfB-vel. Erre még nem gondolt senki?

Itt viszont azt írják, hogy URL=http://www.pcguru.hu/pcguru/cikkek.php?cikkid=5360]A Panzers jogok és a Gepard motor immár a 10Tacle birtokában van.[/url] Gondolom a "stormmal" együtt zsebrevágott mindent ami hajdanán a "storm"é volt és nem csak a semmiért fizetett.

látod, Jagd, itt se reagálnak már a "stormosok", pedig leírhatnák, hogy "bocs, errõl nem írhatok", vagy "a "storm" akkora minuszban van, hogy most már egy 10T fajsúlyú idióta se fizetne érte", még az is rizikós szerintem, amit Timber felvetett, bár nem tudom, hogy a jogokkal kapcsolatos dolgok miként vannak.
Carlos korábbi hszólásából egyértelmû, hogy a "stormban" nincs 5 ember+igazgató se, mert aki addig nem, az is megkapta a jogviszony megszünésével kapcs. papírjait július 30-al bezárólag. Vagyis kár fantáziálni, túl sok rókabõrt húztak le a SWINE-ról (ami egyes "stormosok" szerint szar játék, mégis azzal kampányoltak és csõdítettek össze fanokat), így full csõdbe ment a "storm".

Más, vasárnap felinstalláltam kiváncsiságból a Rush for Berlin multiplayer demot és elõtte még ment, utána már nem ment a Java vagy valami ami a Javahoz kell. Mást nem próbáltam ki, azzal uninstall-installoztam egy párat sikertelenül, majd tegnap újratelepítettem a gépet full, lehet más is elszarodott. Az is lehet, hogy az összeomlás az RFBtõl független. Szerinted ?
Szóval felraktam a multit és nagy meglepetésemre senki sem volt a szobában, vasárnap 19 óra után. (Gondolom csak lehet látni a fullosakat is demoval az RFB szobában, nemde ?)

Swineban minden nap 40 körül vannak a játékosok, múlt héten láttam egy "Stormregion" nevû játékost is, asszittem valaki az új formációból, azaz "Stormregion"ból... <#nevetes1> Lehet, hogy az volt, nem derült ki, túlságosan hallgatott.

Prince23
Bannernak?

minta

Tudom. De csak azért vetettem fel a dolgot mert ugye ha csõd van akkor mindent szinte ingyé visznek. Ez esetben talán az EA ad némi aprót a CW-ért. Met szinte ingyen megvenni egy kész gámát nem rosz biznic. És akkor kis pénzért még megveszi a 10Tacle budapestet (azt az 5 embert aki még ott melózik+az igazgatót) és már meg is van a support.<#crazya>
De ez nem az én kompetenciám. Ami a lényeg az az hogy a CW torrentfeltöltésre készen legyen.
Carlos
10T elbaszta sikeresen az EA-s bizniszt.

Þór vígi þessi rúnar

Tudom hogy az EA nincs benne. De európában Németország kivételével ugye õ adta volna ki. Ergo tud a játékról a motorról. Lehet hogy érdekli. Mert ugye õ aztán tényleg mindent megvesz amiben fantáziát lát. Talán ezt használja majd a sims warpack kieghez.<#mf1> Hogy a fene esne minden sims kiegbe.. Mert ha kis pézért megvenné a Stormot máris meglenne a support és a gáma is. 25 centet megér egy részvény.<#vigyor4>
Carlos
Ea nincs már a játékban. Sose volt a 10T-é a Gepard (asszem).

Þór vígi þessi rúnar

Igazából az érdekel hogy a 10Tacle eszmei vagyonával mi lesz. pl: gepard.. Mert azért az érték. Jobb motor mint az a vacak amit az EA használ a CandC-hez. Szerintem az egyik legjobb RTS motor. A másik a CoH esencial engine-je.

Ja meg lehet hogy az EA megveszi a motort.és kiadja a CW-t is.Bár ehhez hülye vagyok.
Timber
Ajanlom ezt az oldalt. Foleg az aljan ezt a feliratot:
""Codename Panzers: Cold War - produced by NORDIC Game Production GmbH & Cie. KG © 2007 Stormregion Software Development Kft. Published by 10tacle studios AG and developed by Stormregion Software Development Kft. All rights are reserved."
Azaz a 10T csak a kiado. A producer a Nordic. Az pedig meg el es virul es koszoni jol van.

Es innentol mindenki azt az elmeletet rakja ossze maganak amit akar. :D

Gondoltam Carlos hogy még nem. Hiszen még csak egy bejelentés volt eddig. Meg kell várni míg hivatalosan is felszámolják. Aztán mehet...
Timber
Ki mondta, hogy a 10T volt a gama jogtulajdonosa?

Carlos
Nem megy torrentra...még nem...

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Fején találta a szöget kedves jeff.

Þór vígi þessi rúnar

Látom népszerû lett az igazgatói szék a hozzászólásom után. Csak nehogy Ivánka papálya tényleg keresni kezdje az igazgatóurat. . .
Most akkor mi lesz? Ha kimegy az Iván és Szása behajtóválalat és hivatalosan is felszámolja a 10Taclet majd beveti sóval az irodák helyét akkor kihez kerül a gáma joga? Illetve a gepard engine? Megveheti valaki? Vagy viszi aki tudja? Új vállalatot alakítanak és le kell újra védeni? Ha nincs cég nincs tulajdonosa a CW-nek tehát mehet torrentra?
Tisztelt Vezérigazgatóúr !

Igen, elismerem, egyrészt nem tartoznak rám, másrészt jobban átgondolva, az anyagi problémák csak látszólagosak, hiszen a panorámás parcella a Holdon nem lehetett ingyen.
Akkor is számomra érthetetlen, hogy olyan kollegáit rúgta ki, a pozsonyiakról lévén szó, akiket nem ismert. Vagy épp azért rúgta ki õket ?

Carlos
Tisztelt Jeff!

A céggel kapcsolatos anyagi problémák nem tartoznak Önre, különösen azért sem, mert Ön nem dolgozott velem illetve a cégemmel.

Télleg nem ismerem a pozsonyi kollégákat, sose jártam ott. Ellenben a magyar kollégák! Rendesek, jófejek, tisztelettudóak, korrektek.
Kár, hogy a fizetésükbõl kellett megvennem a jachtot, meg a villát, a repülõt, a lamborghini-ket, a luxuskurvákat egy szigetet és a holdon egy parcellát. No mind1...

Þór vígi þessi rúnar

Amúgy láttam a CWnek egy október végi megjelenést... egy inglis webshopban, tegnap elõtt, talán, azt hiszem, esetleg.

Tisztelt Vezérigazgatóúr!

Véleményét olvasva nem csodálom, hogy csõdbe mentek.
Másfelõl meggyõzõdésem, hogy a Twilek nevû programozó nem akart Önnek rosszat, akcióját fizetésemelés végett rendezte, a hálivúdi filmekbõl ez ragad rá az emberekre. Taperolja a hácsóját, aztán várja az aranyrudakat, persze vannak, akik a timberi erõ/súlyfölénnyel szereznek jó pozíciót. Elõbbiek pozitívuma, hogy bármikor ki lehet rúgni, az utóbbiakat meg nem érdemes eleve felvenni. Ennek folytán megkérdõjelezem vezetõi képességeit is.
Sorait olvasva, nem lepõdnék meg azon, ha egyetlen pozsonyi fejlesztõt se ismerne.

Válaszát köszönöm.

Carlos
Megnézem mit tehetek!

Þór vígi þessi rúnar

Timber
Valami zsiros allas a deadthaiboys.com 'csomag'kuldo szolgalatnal jo lenne! :D

Carlos
õõõõ...ok...végülis velem lehet tárgyalni...fizetésemelést szeretne? Jó kapcsolataim vannak thaiföldön, érdekelne egy külföldi munka?

Þór vígi þessi rúnar

Timber
A gond csak az, hogy nagyobb es erosebb vagyok a vezerigazgato urnal, ugyhogy ha nem gond maradnek.