1038
Kaspersky Int. Security
  • MerlinW
    Gyerteek:) Flank is mind ződ vót. Mondom én, hogy a szoftveres fal kuka:)

• Szottar
    Az elsőn a következőket találta csak láthatatlannak a teszt. Lesújtó.

135-137-138-139-143-445 a port nem válaszol (láthatalan)
    Az összes többin a port válaszol, de zárva van.
    A PCFlankon pedig nincs zöld arcocska csak piros bánatosak.
    Küldheted a megoldást.
    Köszi.
  • sznorbi2
    Légyszi előbb nézz egy tűzfal tesztet a következő linkeken.
    http://wigwam.sztaki.hu/varazslatok/port_teszt.shtml
    http://www.pcflank.com/test.htm
    Ha ezeken valami nem jó akkor a tűzfala sem jól van beállítva a KIS2010-nek.
    Az első és magyar oldalon a gyors tűzfaltesztre kattints és ezután vársz egy pár percet mert az oldal szimulált támadást intéz a géped ellen(tehát nem valódi támadás csak a tűzfal tesztjére szolgál.
    Ha itt LÁTHATÓ a port de zárva van felirat jelenik meg akár 1 is akkor bibi van a tűzfallal.
    A második oldal pedig megmutatja, hogy melyik portot találta nyitva.
    Ha zöld vigyorgó fejet látsz akkor minden okés de ha piros bánatos fejet akkor szintén bibis a tűzfal.
    Írj, hogy mi lett az eredmény és már dobom is a megoldást!
  • nandorb
    bekapcsolod ha nincs bekapcsolva az IM AntiVirus opcio es kozepre huzzod a heuristicet o maga meg ellenorzi, exe filet nem birsz kuldeni MSN-n csak ha berakod RAR archivumba... azt hogy az MSN ker vmi. szart hogy scaneljen siman meg a notepad-ot is megadhatod,mert nem lehet ugy hasznalni. mert az MSN siman szar.
    Ha exe filet akarsz meg mindig kuldeni ajanlom figyelmedbe az X-Fire jatekokon belul birsz chattelni,filet kuldeni,meg sok mas dolgot tud.
  • RETROB0Y
    Kaspeersky IS 2010-et mit kell belinkelnem az MSN-be hogy keresse a virusokat mikor fáljokat küldök kapok MSnben?

Melyik exe filet kell ? Vagy mit?
  • Szottar
    Szia!
    Megosztanád, hogy mit állítottál át? Mi volt az a két egyszerű dolog? Engem is érdekelne mert én is KIS-t használok és bevallom, hogy ahogy feltelepítettem úgy is hagytam a beállításokat. Tűzfaltesztet meg eddig még nem is néztem rajta. Alap és kezdő felhasználó vagyok.
    Köszi előre is.
  • sznorbi2
    Emberek sikerült még egyszer mondom sikerült!!!
    Most már sehol sem látható a gépem jeeeee.
    "Arkon"-nak és "Stomu Yamastha"-nak üzenem, hogy a wigwam.sztaki.hu-n és a pcflank.com-on légyszi teszteljétek le a KIS2010-et mert ha alapbeállításon vannak a KIS-eitek akkor bizony láthatóak a portok a neten, legalábbis ezen az oldalakon megoldják úgy, hogy látható legyen az alapbeállítással.
    De nekem már itt sem láthatóak,pedig csak két egyszerű dolgot kellett átállítani és lám megjött a csoda!
  • sznorbi2
    Köszi a jó tanácsodat csak én szoftveresen akarom megoldani ezt a kérdést és nem hardveresen.
    Ne hari ha durvára sikerült volna az írásom.
  • MerlinW
    Nem "kell" venni, csak kényelmesebb. Nem zabálja a rendszert, hardveres, fix fal. Nem kérdezget semmire, egyszer beállítja az ember és nem kell vele foglalkozni. Jó dolog az. Jószándék vezérelte jótanács/ötlet volt:)
  • sznorbi2
    Minek vegyek routert hogyha valahogyan meg lehet oldani szoftveresen is a dolgot. 10 éve netezem és még csak most van elsőnek ez a kis tűzfal bibi, ja és még soha nem volt router a gép és a net közt, mégis láthatatlan volt a gép csak most a KIS2010-ben valami nincs jól belőve.
  • sznorbi2
    Na belőttem az általad mondott beállítást és titkosított oldalon mint pl: a grc.com gyönyörűen elrejti a gépet pedig ez eddig nem így volt, most meg már jól működik tehát láthatatlan a gép a neten.
    Viszont ha visszaáll vagy alapból nem titkosított az oldal ahol tesztelem ott ugyanaz van mint eddig vagyis elég sok port látható.
    Úgy látszik csak összejön ez a jó beállítás apránként, hogy mindenhol láthatatlan legyen az össz. port!
    Csak azt nem értem, hogy másoknak miért van alapbeállításon láthatatlanba az össz. portja, nekem meg variálni kell, hogy láthatatlan legyen az össz portja a gépemnek.
    Köszi a jó ötletet "nandorb" ez bejött!
  • MerlinW
    Venni kék egy routert és megszűnik minden probléma:)
  • sznorbi2
    Egyenlőre nem tudok vele foglalkozni de még ma meg fogom nézni
    Köszke!
  • nandorb
    esetleg meg beallithatod hogy scan encrypted ports,ennyi ugyanott van ez a beallitas is.
  • sznorbi2
    Már egyszer megköszöntem a segítségedet és szeretném is használni a KIS-t csak mint írtam, hogy állandó online-om van és nem routeres kapcsolat a netem.
    Egyébként is rengeteg támadásom van emiatt de mivel nagyon bejött a KIS2010 ezért szeretném használni, meg ugye már néhány éve teljesen meg vagyok elégedve a Ruszki internet biztonsági progikkal. Csak most van ez a kis gigszer.
    Valamilyen megoldás úgy is van és azt szeretném megtudni, hogy mi de úgy látom te már amiben tudtál segítettél.
    Ha a tűzfalam jól működik akkor max. napi 1-2 támadásom van most meg 20-30 naponta. Amióta meg a KAV és OFP van fent azóta kicsit gondolkodósabb a gép meg több a memo fogyi de szintén csak napi 1-2 támadás van.
    Akárki akármit mond akkor is a KIS2010-t akarom használni csak tudjam a bibimre a megoldást és megint teljesen happy leszek!
  • nandorb
    mindegy,hagyjuk ha nem tetszik senki se keri hogy hasznald,ennyi segiteni probaltam,nekem annyi biztonsag nem kell azonkivul a routeren is van firewall+kis firewall lenyegtelen.
  • sznorbi2
    az okés de ezeken az oldalakon mindössze szimulált betörés van és a pcflank egyébként is orosz és mint tudjuk a legtöbb virus orosz vagy kínai de inkább orosz.
    Tehát egy muszka oldalról való tényleges betöréssel biztos, hogy nem foglalkozik az orosz állam mert akkor a népességének legalább a 10%-át lecsukná cyber bűnözésért!
  • nandorb
    a teszt oldalak nem tesztelik rendesen mert ahozz hogy 1realis tamadas jojjon letre ahoz virus kell es amint ilyesmit kivitelezik 1oldal azert borton buntetes megy...
  • sznorbi2
    Most teszteltem a portjaimat és ha semmilyen tűzfal nem aktív vagyis sem program sem a Win tűzfala nem működik akkor is ugyanaz a jelenség, hogy csak 5 port láthatatlan a többi látható.
    Tehát a KIS tűzfala egyáltalán nem működik nekem annak ellenére, hogy mégis be van kapcsolva és aktívként érzékeli a win is.
  • sznorbi2
    Akkor legyetek szívesek nekem megmondani, hogy mi a francot csináljak mert nekem akkor sem láthatatlan minden port!
    Ha a fejére állítom a gépet akkor sem láthatatlan!
    Nekem a wigwam a grc és a pcflank is jelzi a látható portokat.
    Légyszi próbáljátok ki a pcflank-et is a test your system-nél.
    Majd kiváncsi vagyok az eredményekre.
    Köszi mindenkinek ja és dobjatok képet.
  • Arkon
    KIS az összes portot láthatatlanná kell, hogy tegye. Nálam is láthatatlan (Stealth) mindegyik.

• Stomu Yamastha
    Hali!
    Nálam minden port Stealth a KIS alatt.
    Automatikusan állított be mindent.
    GRC tűzfalteszt.

• Narxis
    Ne hazudj!!!
  • nandorb
    Norton fujtsa a gepet 100%-osan,Panda allitolag jol tud vedekezni vannak azert sok false positivesje,Bitdefender fizzetett reklam,F-secure rossz a beallitasa Mc Affe az gyengebb virus olo keppesseg de most kinek mi jon be,kasperskyt sok kis aprosagot belehet rajta allitani,mikozben pl. a nod-ot nem,F-securet se... AVAST az meg teli van rengeteg false jelzesel,ami nem igen jo...
  • sznorbi2
    Néhány internet biztonsági oldalon(külhoni) a KIS-re veszélyt jelez mert ugye simán látják a gépemet és könnyebb betámadni.
    Majd feldobtam ez előbb említett párost és láss csodát nem tudott mit kezdeni az oldal a hépemmel mert még az egész szerverüket is tiltotta az Outpost.
    Már csak arra lennék kiváncsi, hogy a többi IS-ek(Norton,Panda, Bitdefender,F-secure,McAfee) hogyan reagálnak a biztonsági teszt oldalakkal
  • sznorbi2
    semmi problem, leszedtem egy adag diagnosztikai progit és feltettem a KAV+Outpost párost és ezt a kombinációt már régebben is használtam(régebbi verziók voltak akkor) és teljesen remek volt.
    Az a bibi a KIS-el, hogy csak zárva tartja a portokat és nem teszi láthatatlanná ami valljuk be, hogy biztonságosabb ha láthatatlan.
    Elég régóta van netem és emiatt már láttam és tapasztaltam egy pár netes támadást és trójai rázavarását meg egyéb NUKEM támadás stb. stb. a gépre és ha lehet akkor minél biztonságosabb legyen a gépem mert folyamatos online kapcsolatom van, de mint tudjuk 100%-os biztonság nincs.
  • nandorb
    IP-t mindig latjak hacsak nem allitod be a proxy-t de az megint mas duma es abban segiteni nemtudok... azt akartam beallitani de nem talaltam semmi okosat.
  • sznorbi2
    Ott valóban tudok ezt-azt állítani amit írtál de továbbra is vannak látható portok a gépen és csak néhány láthatatlan van.
    Egyébként a látható portok zárva vannak de ezzel meg az a gond, hogy egy agyas ipskennelő a neten simán megtalálja a gépemet és szórakozhat velem amikor be akar törni.
    Ha láthatatlan akkor csak az IP-met látja és nem lát egyetlen 1 portot sem és vagyis mintha nem is lenne neten a gépem.
  • nandorb
    kul. most jo?
  • sznorbi2
    Okés meg is van.
    Köszi a gyors válaszodat.
  • nandorb
    settings/options>networking
  • sznorbi2
    Igaz, egy néhány bejegyzéssel korábban leírtam, hogy KIS2010 van, de sebaj nem esik nehezemre az írás.
    A verzió pedig az utolsó vagyis a 736-os(9.0.0.736).

Azt hol tudom megadni neki, hogy mindegyik portot ellenőrizze?

Na meg persze, hogy rejtve legyenek a portok azt is be szeretném állítani.
    Sajnos elég sok valós idejű diagnosztikai progi van a gépemen és emiatt a tűzfal vacakolás miatt feldobtam a KAV2010 próbaverzióját és az Outpost tűzfal pro-t, csak a bibi meg az, hogy ezek ketten jóval több memot fogyasztanak el mint ha magában csak a KIS lenne fent. A KIS-nek olyan 30 Mb a memo használata a KAV+Outpost párosnak meg minimum 100-120 Mb. Tehát a jóval kevesebb memo fogyasztás jobb lenne nekem a temérdek valós idejű diag-os progi miatt. Ezért ragaszkodnék a KIS mellett de valahogyan a tűzfalával nem vagyok kibékülve és ugye a KIS meg nem visel el maga mellett más azonos fajtájú progit mint pl. tűzfalat!

• nandorb
    miek verziot hasznalod? birod aszem berakni hogy az osszes portot ellenorizze ne csak a kivalasztottakat...
  • sznorbi2
    Na a szabadidőmben tesztelgettem egy kicsit a KIS tűzfalát és eléggé lesújtó eredményeket kaptam!
    Csak néhány port láthatatlan a net felől és legalább 80% látható, pedig elméletileg megfelelően működik a tűzfala a KIS-nek, sőt még elég sok külhoni használó szerint az IS-ek közül talán a legjobb a tűzfala.
    Ez miért van?
    Nem sok egy kicsit, hogy kb. 80%-a látható a portoknak amikor 1-nek sem kellene látszódni?
    Ha külön van fent antivirus és egy profi tűzfal akkor meg egyetlen port sem látható. Viszont eléggé ragaszkodom a KIS-hez és emiatt akarom valahogyan láthatatlanná tenni a portokat a KIS-el.
    Hogyan tovább?
  • sznorbi2
    Hát szép kis párbeszédek voltak itt az éjjel!
    Gondoltam leírom, hogy sikerült kivédeni azt a problem-et amiért a segítségeteket kértem.
    Mindenhol azt állítottam be, hogy ne bontsa ki a nagyméretű fájlokat 1Mb felett és láss csodát valóban nem terheli le 100%-ban a gépet és nem zabál annyi memo-t csak jóval kevesebbet.
    Legalább 5 helyen állítottam be ezt a megoldást és végre remekül működik.
    Egyébként teljesen jól írta le "nandorb" bal0924-nek csak sajnos túl amatőr volt a Kaspersky-hez bal0924 és emiatt nem sikerült beállítani neki.
    Nekem is a magyar KIS 2010 van és nem magyarosított hanem már magyarként töltöttem le a netről valami nagy magyar portálról.
    Gondolom azért nem engedte a Norton fannak a jobb klikkre reagálást mert előtte nem kattintott a + jelre, ugyanis akkor valóban nem reagál semmire csak ha már ráklikkelt és utána a 3 felirat mögötti jelre kattint jobb klikkel és akkor TILTÁS-ra katt és lőn világosság, kész is van a "Norton féle" beállítás!
    Ha valakinek már kézzel-lábbal magyarázza az ember és még így sem bírja felfogni, hogy mit kellene csinálni akkor igen felb@ssza az agyát az embernek,nem?
    Nandorb nekem is segített és legalább fel is fogtam amit írt ezért teljesen megértem a reakcióját.
  • Narxis
    Leverlek mint vak a poharat!

és ne offolj!!!
  • Doomista
    lol
  • nandorb
    lol-ozzal a MEGBASZODOTT NARXIS-NAK!!!
  • Doomista
    lol
  • Narxis
    BASZÓDJ MEG TE! :D