1038
Kaspersky Int. Security
  • sznorbi2
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Küldtem neked üzit!
  • Szuni
    A 7.00125-ös kasperskyt használtam eddig, az ahhoz valót (angol volt).
    Áttérnék fejlettebb verzióra, ha valaki megszán.. ;)
  • sznorbi2
    Hello Martina!

Melyik trial resetet használod?
    ruszki vagy más nyelvű?
  • Narxis
    :D szerezz másikat
  • Szuni
    Na, a Kaspersky beújított valamit... egy éve működő trial resetterem, aminek működése a próbaidőszak újbóli és újbóli meghosszabításán alapszik, a mai reggel beadtaa kulcsot, nem működik tovább, nem lehet kérni próbakulcsot hozzá a próbaverzióhoz, alapból letilt... :(
  • joxo
    Nem az a típus aki kártyával fizet a netten
    Probléma van az áruval nem tudja vissza vinni
    1 hónapot voltam kint náluk de az áruházat nem láttam csak a katalógust
    Házhoz szálit ás nem elérhető amúgy 64 euróért árulták az is 2 órára volt busszal a házuktól
  • Coronita21
    Miért lenne nehéz hozzájutni ? itt a dobozos verzió 1 kulcsal. Még házhoz is viszik. De a pc world üzletben is láttam de azthiszem ottcsak családi csomag van 3 felhasználói kulcsal.
  • nandorb
    birsz kártyával asszem fizzetni,és mailben kapnál keyt...
  • joxo
    helló

Az új routerhez nincs hozzá férésem
    A régi router biztonságos volt sok apróságot megfogott nem is volt semmi baja csak hogy lassú volt
    Elkerüljük a vitákat ha nincs hozzá férésem
    Jutányos áron vette a cégtől / ott dolgozik /
    Minden órában elmegy a nett újra kell indítani a modemet ezért kizárásos alapon lecserélte routert

Ír országban nehéz hozzá férni a Kasperskyhez mert nagyon nyomják a Mcafit,Nodot minden boltban csak az van egy helyen talált az ismerősöm ahol árulnak Kaspeskyt
    Családi csomagot vesz remélem utol érem hogy menjen vissza abba az egy boltba / én tartom karban a gépeit megszívom ha baja lesz a gépének /
  • sznorbi2
    Látod ráhibáztam a játékra.
    Inkább dobd fel a VT-re és meglátod, hogy valóban veszélyes-e.
    Mert mint írtam elég sokszor bejelez gyanúsnak a játékok indítójára.
  • sznorbi2
    Ha esetleg valamit állítottál volna rajta akkor állítsd vissza az alapbeállítást és utána ne nagyon bolygasd csak amit a tűzfalban variáltál de azt is csak a port elrejtése miatt meg esetleg a heur elemzést is ki lehet kapcsolni.
    Egyébként stabilabb a gép ha nincs bekapcsolva az elrejtés de ha beállítottad a minden port figyelését akkor az össz. portot figyeli és mindet zárva tartja ha ki van ugye kapcsolva az elrejtés, ha viszont valami nem úgy van akkor úgy is értesít ha nincs kikapcsolva az értesítési info.
    Ha esetleg van kedved olvasgatni és tanulmányozni a KIS2010-t szívesen odaadom a magyar KIS2010 felhasználói leírást.
  • Madmano
    Pont egy játékról van szó itt is.A World in Conflict multi indítófájljáról.
  • sznorbi2
    Elméletileg a Jelentésen belül az észlelt fenyegetéseknél látod ezeket a gyanús témákat és ahol látod ott a jobb egérgombot használod és ott kellene lennie a küldésnek.
    Bár az utóbbi időkben valami automatizálási dolgok miatt nem igazán megy a beküldés de azért egy próbát megér.
    Viszont olyanokat is gyanúsnak titulál ami pl. játéknak az indító fájlja.
    Mert valami keyloggernek azonosítja de attól függetlenül nem nyúl hozzá csak jelzi, hogy neki gyanús.
    Tehát nem biztos, hogy van értelme küldeni nekik.
    De rád van bízva.
    Mi az amit gyanúsnak talált?
  • Madmano
    Két kérdés Uraim.Mikor ma indítottam a gépet,nem ment a net.Azt írta,csatlakozott,mégsem tudott betölteni semmit.Végén rájöttem a KIS garázdálkodik,mert jobb katt az ikonján és látom ott a lehetőség:"hálózati forgalom engedélyezése".Most akkor ez minden egyes gép indításnál el fogja ezt játszani velem?A másik:lehet én vagyok a béna,de tegnap lefutott egy teljes scan.Talált egy gyanús fájlt.Ezt hogy tudom elküldeni elemzésre?
  • Narxis
    lol.. haha :D
  • nandorb
    Jah, Kaspersky rulez,meg akkor is ha 98%-os vedelmet nyujt... tobb mint 1 avast,nod32,avg,stb. Kaspersky nincs reklamozva ingyen key-e meg mittom en mie... mivel a biztonsag penzbe kerul...
  • nandorb
    A ruteren van egy olyan szintu admin belepes,nemtom hogy kaptad-e vagy, hogy van... Pl. en a szolgaltatotol kaptam ingyen.

Na mindegy minden ruterben van firewall beallitast azt kene beinditani kaspersky vedelem mellett...
  • joxo
    helló

Hol is kezdjem mert sok lett a nap végére nem akarok regényt írni mert nem a program volt a hibás pont ellenkezőleg
    Lényeg én 3 napja bajlódtam a hogy megtaláljam a hibát / így nem voltam a netten ami most kiderül jól is jártam /
    Tesóm csak este mikor a munkából haza jön
    Sznorbi2 nem visított csak 6 mp elvágták a torkát ezért húztam ki a kábelt
    Tesóm lecserélt vistára akkor kaptam meg az xp-t
    Narxisnak elsőre nem adtam igazat mert átnéztem a registryt és semmi csak utána írtam a fórumba mikor már nem tudtam mit kezdeni
    Nem cserélném le a Kasperskyt az Avastra semmi pénzért
    De mivel csak Narxis hozzászólását láttam elkezdtem menteni az adatokat
    A bogár már a fülemben volt

Lényeg:
    Tesóm hazajön mondom hogy újra húzom a rendszert
    Erre ő mondja megtette tegnap este az övével mert valami bejött neki és az egész rendszerét gajra vágta a ....... vírus irtóval együtt
    Nem tud tovább lépni mert minden exe fájlra hiba üzenetet ír ki és kezdheti elölről az egészet
    Az új router 6 napja van meg neki az oprenszerét ütötte ki valami / nekem csak a Kasperskyt /
    Kihasználtam az alkalmat megnéztem a hozzászólásokat , pendrive , letöltés sokat nem veszitek megpróbálom
    Ott van amit nem telepítettem fel szedi vissza felé / pár másodperc nem 3 nap /
    Tudom telepíteni a Kasperskyt HUURRRÁÁÁÁ

Narxis igazad volt tényleg ott volt valahol / de hogy került oda kezdek h.....ni és hova bujt el / Köszönöm neked

Sznorbi2 ha te nem lettél volna a winyom visitot volna / Alwilt használtam / neked is Köszönöm

Tanúság:
    A routert vissza a cserélem a régire így már szerintem nem fog újra előfordulni
    Legközelebb valaki megkérdi mit vegyen a válasz: CSAK EZT SEMMI MÁST !! /persze ha szeretne egyedül rendszert újra húzni napokon,heteken keresztülakkor nekem mindegy/

Happy End
  • sznorbi2
    Véletlenül nem buherált a Windowsod?
    Mert ugye azokba bele szoktak tenni egy csomó programot és nem-e onnan maradt valami benne.
    De gondolom ennél okosabb emberke mindjárt rávágja a lényeget ezen írásomra.
  • sznorbi2
    Mindenképpen megfontolnám Narxis írását mert ilyen ok nélkül nem igazán visít a Kaspersky programja.
    De előbb próbáld meg ezt futtatni.
    Avast eltávolítók
    Itt már fent van az új 5-ös és a régebbiek eltávolítója is.
    Sok sikert és várjuk az eredményt.
  • Narxis
    Helló!

Ha valamilyen Avast-hoz tartozó fájlt töröltél akkor kellett, hogy legyen rajta Avast. Amit tehetsz, hogy Registry-ben megkeresed az Avast bejegyzéseit és törlöd vagy valamilyen registry takarítót használsz. Pl. Advanced SystemCare 3.5, TuneUp Utilities 2010, Glary Utilities.
  • joxo
    Helló

segítséget kérnék már minden átnéztem de nem tudok tovább lépni
    Következő történt:
    Kritikus hibával leállt a kasper
    Beszürkül és ki kapcs
    Én kihúztam a nettet
    Visszaszedtem majd elkezdtem telepíteni de
    Avast 4.0 hivatkozva nem telepit

Ezen a winyon nem volt kapspern kívül más vírus irtó
    Már több mint 2 éve használom gond nélkül soha nem hivatkozott más programra
    Minden rejtet avast fájt könyvtárat töröltem
    Mégis ugyan azt írja ki az avast miatt nem telepit / 2010,2009,2008 /
    Mi lehet a hiba amit nem látok ? Segítséget meg köszönném mert nem akarok átérni egy másikra

Nagyon várom a hozzá szólásokat
  • sznorbi2
    Rendben!
    A kimenőnek és a bejövőnek is(TCP és UDP)megpróbáltam nyitni egy portot( csak a 48001 port) a KIS2010-ben.
    Most úgy néz ki ,hogy ha nincs bejövő kommunikáció akkor már láthatatlanná is teszi a portot(48001-es port) azonnal, tehát akkor most van jól beállítva mert ha nincs kommunikáció már rejti is a gépemet a porton keresztül.
    Köszöntem szépen a leírást és a segítséget.
    Én is ezt csináltam meg amit leírtál csak gondoltam azért megkérdezlek, ha mer ennyire vágod ezt a témát.
  • MerlinW
    Logikusan mindkettőn kommunikál.UDP a bejövő, TCP a kimenő. 6881-6889 a torrent alapértelmezett tartománya, azonban nincs neki fix, bármi lehet 10000 felett (csak mert 6000 és 10000 között vannak foglalt portok, mint pl a 8080). Tehát vagy megnyitod mondjuk a 6881-et neki (alkalmazáshoz rendelve), és azt használod az utorrentben, vagy forwardolod a 6881-et a 48001-re. Ekkor a torrentkliensben a 48001-et adod meg fixen. Tehát a jelen példa értelmében az UDP minden esetben a 6881-lesz.

Persze ezt játszhatod más portokkal is, pl (hasraütés) a 12555-öt forwardolod a 61000-re és a 61000-et használod, vagy simán megnyitod a 12555-öt és azt használod.
  • sznorbi2
    Eljött az ideje, hogy kérdezzek MerlinW.
    Ha szabaddá akarok tenni a torrentnek a ki és bemenő adatra a portot akkor hogyan csináljam?
    Ugye van a TCP és az UDP. A tőlem okosabbak megmondják úgy is, hogy a Utorrent 2.0 széria milyen protokollt használ, de ha jól tudom akkor az UDP.
    Jelenleg a 48001-es port van a Utorrenten beállítva folyamatosra és nem véletlenre.
    Viszont nem tudom, hogy melyik portot szabadítsam fel a tűzfalnak.
    Tehát melyiket is szabadítsam fel?
    Most beállítottam a ki és bemenő adatnak a 48001-es portot mind TCP mind UDP-nek és az összes teszten mégis láthatatlan a port.
    A furcsa az egészben, hogy a Utorrent mindent rendben talál és mégis láthatatlan.
    Hogyan lehetséges az, hogy a torrent kliensének minden okés(működik a fel-letöltés szépen) a portra a jelzése, de viszont semmilyen más kommunikációt nem hajlandó végrehajtani a port.
  • nandorb
    nekem a ruteren van beallitva a port forwarding mert alapbol bevan csukva,no de szt. folosleges az encryptelt scanneles,habar kinek mi szamit. nekem annyi elegg ha virusos oldalt blockol + a felugro reklamokat... 1x1-es GIF-t ir ki a reklamra.a tobbi mittom en nem szoktam rendszeres scant csinalni plane nem most mikor csak jatszom meg filmeket nezzek,de ha pl. egyetemen hasznaltam a pedrivet akkor van szivas mert ott nod-van es szart se er.
  • sznorbi2
    Ne izgulj majd lesz még úgy is később hasonló kérdése másnak is nem csak nekem!
  • sznorbi2
    Igen ezt írtam le makogós vezióban!
  • MerlinW
    14 év szakmai ártalma:) Örülök, ha segített, kérdezz és írok:)
  • sznorbi2
    Ez szép leírás volt na ez aztán a részletes leírás. Ezt egy tutkó átlagos netező is megérti.
    Remélem azért láttad az írásom végén a kacsintgató fejet és értetted a lényegét.
    Köszi a remek leírást és ahogyan figyelem te sem egy teljesen átlagos netező vagy. Igaz én jóval agyatlanabbnak tartom magamat ehhez csak amibe egyszer belefogok azt megpróbálom véghez vinni a lehetőségekhez mérten.
    Remélem lesz még ehhez hasonló írásod.
    Mert sokan kamatoztathatják az ilyen leírásokból a tudásukat.
  • nandorb
    jobb klikk a talcan levo KIS ikonjara es block network traffic ennyi akkor semmi info nem megy ki se meg ki se:)
  • sznorbi2
    A browser teszt az a böngésződ tesztje lenne, de szerintem abban mindig is lesznek hibák és kiskapuk, mármint a böngészőkben.
    A 2. linked pedig azt jelzi, hogy hozzáférnek-e a géped sütijeihez(COOKIES), vagy nem.
    Mivel ha nem férnének hozzá a sütikhez akkor bizonyos oldalakat nem is lehetne megfelelően használni és nem is tudnál rajta böngészni.
    Ha mégis látják a sütiket akkor sincs gond mert mellette még több alkalmazása figyeli a sütit a KIS-ben, na meg persze más antivirus fajták is.
    Ha minden fontosabb teszten láthatatlan a gép akkor nincs igazán problem.
    Ha ennél jobban ki akarnád hegyezni a KIS-t akkor már nem tudnál böngészni vagyis a netet használni mert akkor olyan lenne már lassan, mintha ki lenne húzva a netkábel a gépből.
  • Szottar
    Szia!

Köszönöm szépen a segítséget. Mindent átállítottam úgy ahogyan írtad és (majdnem)teljes a siker. A WIGAM és a GRC.com teszteken minden portom mostmár láthatatlan (stealthed).
    A PCFlank teszteken is mindenütt a zöld arcocska van már, kivéve a Quick/Browser tesztnél.
    Link1 és Link2.
    Ezzel lehet még kezdeni vagy javítani rajta valamit, hogy itt is a zöld arcocska legyen?
    Köszi.
  • Narxis
    Mindegyik teszt jó eredményt adott, igaz én Zone Alarm Extreme Security-t használok, de Kaspersky-vel is jó volt asszem.

Szerintem fontos, hogy szoftveresen is jó legyen a tűzfal mert ha valaki pl. laptopot használ és más hálózatokra is csatlakozik amikor magával viszi akkor ki tudja milyen rosszindulatú arcok üzemeltetik vagy csak simán vírusos gépek is vannak azon a hálózaton.

Aztán meg ha valakinek csak egy gépe van akkor minek vegyen routert? Én szívem szerint közvetlenül kapcsolódnék a modemre mert sokszor a routerrel csak szívás van(pl. hamachi vagy Dio2 multi/lan használatakor) és szenvedés beállítani.
  • nandorb
    de most nem ertem minek akkora biztonsag:)

nekem csak all port scan megy semmi tobb meg az anti banner bekapcsolva ennyi... meg persze a tobbi beallitas,esetleg ha kell vkinek a beallitasom akkor oda adhatom:)
  • MerlinW
    Azért, mert használom:)

utorrent, egyebek: Miután minden portot zársz, bizonyos alkalmazáok esetén, mint utorrent, irsz, stb, nyitnod kell/forwardolnod egy portot, különben passzív leszel. Passzív passzív kommunkiáció pedig nincs, ami a p2p esetében erős teljesítménycsökkenéshez vezet.

A forward azért biztonságos, mert az adott port csak akkor lesz nyitva, ha használják a trigger portot. Tehát ha a 6881-es portot (torrent) forwardolod a 60000-re (10000 feletti portokat illik nyitni), a 60000-es port csak akkor lesz nyitva, ha a gépeden valami a 6881-esen szeretne kommunikálni. Both (TCP/UDP) esetében látható lesz a 60000-es port (mint nálam az IRC), azonban zárva lesz addig, amíg nem nyit rá a 6881-re valamelyik alkalmazás (esetünkben az utorrent). Ellenkező esetben lepattan a kérés a 60000-ről, hiszen a 6881 alapból zárva van.
  • sznorbi2
    Na úgy néz ki, hogy már meg is van a torrentes megoldás.
    Azt tapasztalom, hogy a KIS tűzfala eléggé ki van hegyezve ezzel a beállítással.
    Úgy látom működik a fel és letöltés is amikor hibát jelez a kliens, csak valószínűleg láthatatlan a szerver felé a gép, viszont ahogyan megfigyeltem, hogy a Utorrent-nél kivágja a biztit a láthatatlan port mert sokszor azt jelzi, hogy valami nem kóser a portnyitásoknál, gondolom a támadási tiltások miatt(legalábbis az én gépemet ért támadások miatt).
    Viszont ha nem tetszik valami a Utorrentnek a torrent szervere akkor is látja, hogy le vagy feltöltök.
    Még talán lényeges beállítás a BEHATOLÁSMEGELŐZÉSI RENDSZER.
    Ez természetesen be legyen kapcsolva mert ez tiltja a támadásokat.
    Ezt érdemes átállítani kb. 2 percre mert általában egy betörés vagy támadás néhány mp. Ha valaki mást tapasztal írja le.
  • sznorbi2
    Most veszem észre, hogy az IRC vagyis a 6667-es port látható de zárva feliratod van.
    Nekem ez is láthatatlan!
  • sznorbi2
    Erre gondoltam!
    Remélem magyar a KIS2010-ed!
    Tehát, a beállításoknál a védelem alatt fel vannak sorolva a funkciók beállításai és a sok közt találod a TŰZFAL részt.
    Rákattintol és gondolom engedélyezve van a tűzfal, majd utána belépsz a beállításokba( a tűzfalon belüli).
    Utána a szűrési szabályok fülben látod a csomagszabályok mappát, megnyomod a +(plusz) jelet.
    Utána pedig ahogyan leugrott a csomagszabályok azon belül pedig az
    "any incoming TCP stream és az any incoming UDP stream" mellett látsz egy pipát vagy valami más ikont de biztosan nem a tiltó ikont ami egy piros O áthúzva.
    A pipára vagy az egyéb ikonra katt a jobb egérgombbal mind a kettőnél, tehát az UDP és a TCP-nél is és ott bejelölöd a tiltást és esetleg ha érdekel, hogy jelezze amikor betörés vagy támadás alatt van a géped akkor még jelöld be az Események naplózása részt de ez nem fonots.
    Tehát a légyeg csak az "ANY INCOMING TCP majd az UDP STREAM-on van, hogy ezek tiltva legyenek.Valójában a bejövő kétféle kapcsolatot rejti el ezzel a funkcióval.
    Viszont a torrentek is ezen a két csatornán mennek ha jól emlékszem a TCP és az UDP-n. A Utorrent nekem visit, hogy nem tudnak kapcsolódni a géphez, ahhoz képest őrült módjára és tempóban töltenek tőlem lefele.
    A torrent kliensel még tesztelem, hogy valójában átengedi-e az adatokat a torrent szereverének mert ugye azt jelzi a kliens, hogy nem küld infot, bár szerintem küldi csak ugye láthatatlan a csatorna(port) amin kommunikál a kliensprogram.
    Vasárnap ezt fogom letesztelni és írok, hogy mi az eredmény.
    Remélem érthetően tudtam leírni.
  • sznorbi2
    Tudom, hogy a hardveres fal is nagyon szupi, sőt, de én ezt szoftveresen oldottam meg és sikerült is.
    Jó az ötleted csak én ugyanazt megcsináltam szoftveresen amit te hardveresen és nem kellett + beruházás csak egy csomó idő amíg kínlódtam vele.