Frank Miller\'s 300

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

desigo
komoly!
ProGabe
#284,najó,beszúrom ide mégegyszer,és persze ha sokatoknak tetszik,hát be kell rakatni

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

RaveAir
Jahh... Beleszõtte, hogy Legolas egyedül egybánt egy olifánttal. 😄 (Az orrszarvú legyõzésekor ez jutott az eszembe.)

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

BlackShadow
igen, és azért voltak ilyen hatalmasak, mert ugyebár, ha a mesélõ hõstettekrõl beszél, akkor eltúlozza a méreteket, ezzel mégjobb hatást elérve 😊 fõleg, h biztató szövegnek meséli csata elött.. az egész történetet az utolsó jelenetbeli nagy csata elõestéjén meséli.

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Igen, a film úgy kezdõdik, hogy egy katona (asszem Diliosz, aki a hírvivõ és az egyetlen túlélõ volt a végén) meséli el az egész történetet. Azért említ szörnyeket, mert még soha nem találkoztak a görögök ilyen állatokkal.
Ez a film nagyszámban tartalmaz torszülötteket az már szentigaz <#hehe>, de mivan a bannerral? mikor kapunk már bannert?<#wave>

egyébként figyelemmel kísérem a film bevételét, 241 milka már nem semmi egy márcisuban bemutatott filmtõl<#worship>

hi.. nekem az a gondom h nem tok normális feliratot találin a filmhez.. mind1ik el van csúszva... csak nem tom miért...

!nka und G3ri

RaveAir
Jó, akkor legyen torzszülött. Volt egy púpos, egy csúnya óriás, meg egy pengekezû.
Szörny: a filmben is úgy mondták, hogy szörny, és mintha egy picivel nagyobb lett volna, mint normális orrszarvú és elefánt. Bár lehet, hogy ezzekkel a túlzásokkal csak azt akarta mondani filmrendezõ, hogy 300 a súlyos tízezrek ellen is túlzás. Vagy, hogy az elmesélõ katona lódit...

A pajzsokkal nem én példálóztam, bár lehet, hogy nem is nekem szánod. Én csak azt mondtam, hogy nyílhegyek, mintha fémbõl lettek volna (valaki azt mondta, hogy nem voltak még akkor fémhegyes nyílvesszõk).

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

Sokan írták nem csak itt, hanem máshol is, hogy mutánsok meg szörnyek vannak a filmben. Én egyet sem láttam, max 1-2 torzszülöttet. Mások azt mondják szörny, én azt mondom rinocérosz. Mások azt mondják mutáns, én azt mondom torzszülött (pl a púpos).

Jah, és az elsõ nyílzápor szépen meglyuggatta a pajzsokat...csak nézd meg a jeleneteket újra.

És azért mert hegyes a nyílvesszõ, még nem törvényszerû, hogy a spártai pajzsot átviszi, hiszen a pajzs keményebb fémbõl készült, mint a keletiek nyílhegye..
Armani
Nekem ott is jó csak lássam még még még <#eplus2>

A BHD nekem is bent van az 5 ben, de a 300 is 😛

Semper Fidelis

BlackShadow
csak az a baj h kell nekije egy külön moziterem mert tv-n nem az igazi 😄

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

PsyhoApu
Megnéztem és elégedett vagyok!
Azt kaptam amit vártam, a végén majdnem bõgtem amikor megindultak a görögök...

A barbár dologra meg visszatérve a görögöknek mindenki az volt aki nem a félszigetrõl való. Tehát ebben az értelemben hû a film a történelemhez. Bárki aki nem volt görög az barbár volt.
Mondjuk én is furcsán néznék egy ilyan filmet ahol a honfoglaló magyar katonákat barbár hordáknak ábrázolnák ahogy lerohanjuk és szecskába vágjuk szerencsétlen szlávokat a Kárpátok lábánál <#vigyor>Egy a különbség, mi gyõztünk és itt maradtunk. Azért megmutattuk a nyugatiaknak hogy félni kell tõlünk.

A filmre visszatérve szvsz fantasztikus film. Bekerült az 5 kedvenc közé. Számomra egy szinten van a Gladiátorral, a Black Hawk down-al... holnap újra megnézem.

http://kutyuszoba.blog.hu/

Voltan
Nem csak , hogy olyan a film, hanem errõl van szó. Dilios meséli el a csata történetét a spártai seregnek. A film ezzel kezdõdik, és ezzel fejezõdik be.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Voltan
Senki nem állította, hogy barbár horda lettünk volna. Csak azt állították, hogy annak láttak minket a nyugati keresztények Ez viszont igaz.

Voltan
VÉGRE! VÉGRE valaki felfogta a lényegét!!!!
Nem igaz, hogy erre olyan nehéz rájönni.

89
Attól még, hogy azt mondták, hogy "a magyarok nyilaitol ments meg uram, minket" az még nem jelenti, azt hogy vmi barbár horda lettünk volna...ezt hívják hadviselésnek<#smile>
István a "fejlett nyugati civilizációt" képviselte, amikor német barátjaival kivégezte saját rokonát (Koppányt), a régi hagyományokban gondolkodókat, a lázadó Árpádházi Vazult...stb.stb.

"A történelmet a gyõztesek írják"

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

"iránban mindenen felháborodnak...fanatikus népség..."

ja, szegények. amikor tavaly bemutatták a motelt itthon, akkor is hasonló volt a reakció, pedig nem nálunk, hanem szlovákiában forgatták.
Shiwo
jah meg gondoljatok bele, hogy mit csinált István Koppánnyal...

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Shiwo
hát nem viccbõl mondhatták a népek, hogy a magyarok nyilaitol ments meg uram, minket..tuti legalább olyan lelketlen barbárnak láttak minket, mint mondjuk mi a törököket..

89
"annó a magyar honfoglalókat is lelketlen barbárnak tartották..és igaz is"<#conf>
Mivan????

Shiwo
annó a magyar honfoglalókat is lelketlen barbárnak tartották..és igaz is.. de ez a múlt, mit kell rajta pampogni..ennyi erõvel spárta helyén élõ görögök is ugrálhatnának, hogy õk milyen szadistának lettek beállítva, mert a gyenge csecsemõket kinyírták az õseik....

Armani
Mondjuk lelketlen barbároknak lettek ábrázolva 😛
Nekem se esne jól, de attól még nem tiltatnám be

Semper Fidelis

Shiwo
iránban mindenen felháborodnak...fanatikus népség...

Armani
Az meg oké, hogy lekaszálnak több ezer embert, és hogy valamennyit eltakarítanak az útból. De a harc után még arra is van idejük és erejük?

A perzsáknak 20 ezer emberébe került ez a kis móka... Az a valamennyi ember kicsit kevés nem? 😛
Amúgy 7 éves koruktól erre képezték ki õket (Agógé)
Szerintem ezeknek az embereknek csak erre volt erejük.

Semper Fidelis

89
Én a nyílzáporos részrõl beszéltem, ahol röhöhött a manus...ott nem volt egy lyuk sem, na de ez lényegtelen.
Kaptam ilyet: "nem'tom ki az aki manapság nem ismer fel egy orrszarvút, vagy elefántot"
Én hol írtam orrszarvút vagy elefántot???
Ilyet is kaptam<#smile>: "Inkább nézz Teletábit az való a hülye fejednek"
Kösz a sértegetést, nem tudom én hol írtam ilyet bárkirõl is..ennyire fel tud húzni valaki, akinek más a véleménye??<#szomoru1>
"Egyébként a vér hiánya meg nem hiba, hanem így akarták"<#confused>
"A rendezõ megmondta õ fantasyra tolta el a filmet, nem történelmire. Mivel nem akarta egyik népetse lealacsonyítani. "
Ahhoz képest elég sokan felháborodtak Iránban...

RaveAir
Jaja... Olyan cirádás (valamilyen) fémbõl készült nyílhegyek voltak, hogy csak na!

"Ja meg igazából is megsebesült a perzsa hadúr az arcán." "Valamint igazából is így történt"

Ezekre nincsenek bizonyitékok, felírások se, szóval ne beszélj hülyeségeket!

én a Commander vagyok én

Csacsi
Szerintem arra akart utalni, hogy a végén mutatják, hogy fém van a nyilaik hegyén.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Ha láttad a filmet, akkor azt is, hogy teljesen körbevették õket, valamint szétnyílt a falanx, hogy elterelje a figyelmet Leonidászról, így le tudták õket a perzsák nyilazni. Láthatod, nem a pajzsokon mentek keresztül a nyílvesszõk.

Valamint igazából is így történt. Elárulták õket és le lettek nyilazva. Ja meg igazából is megsebesült a perzsa hadúr az arcán.
Jelentõsége -> oda isteni mivolta, mivel ugye egy isten sebezhetetlen...
Shiwo
van...lehet hulla fáradtak, de az értelmesebb gyõztesek csata után tuti eltüntették a hullákat, ha nem akartak jó kis pestist..

RaveAir
Mikor a végén lenyilazták õket, akkor milyen volt a nyílhegyük a perzsáknak?

Úgy akarták, hogy a vér lassítva repkedjen, fejek és végtagok szálljanak, aztán a végén a vég és a hullák úgy eltüntek, mint egy számítógépes játékban.

Az meg oké, hogy lekaszálnak több ezer embert, és hogy valamennyit eltakarítanak az útból. De a harc után még arra is van idejük és erejük?

Az egész film olyan, mintha egy résztvevõ katona elbeszélését mutatná be.
Egy ilyen katona pedig miket mesél? Soha nem látott lényekrõl (elefánt, orszarvú) szörnyként beszél, túlzó hasonlatokat használ (nyílfelhõ) stb...
A film pedig ezt adja vissza pontosan.

Gracie Barra

AntiHero
A rendezõ megmondta õ fantasyra tolta el a filmet, nem történelmire. Mivel nem akarta egyik népetse lealacsonyítani.

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

#490-re, meg úgy általában:

A régi idõkben jellemzõ volt, hogy a torz embereket harcossá képezték, mivel kinézetük félelmet keltett. Persze spártaiaknál ez nem volt jellemzõ, mert ugye ott csak a tökéletes férfi lehetett harcos. A púpost is bevette volna Leonidasz, ha normálisan tudta volna használni a pajzsát...

Ja, szörnyek: nem'tom ki az aki manapság nem ismer fel egy orrszarvút, vagy elefántot. Csak a filmben szereplõ spártaiak mondták, hogy szörnyek, mivel soha életükben nem láttak még ilyen állatokat.

Ha jobban megfigyelik a csatát kritizálók láthatnák, hogy tökéletesen megkomponált koreográfia szerint csatáztak a spártaiak egymást segítve, a másiknak szánt halálos szúrást hárítva, stb, perzsák meg a létszámmal próbáltak érvényesülni.

Pajzsok: bazz, egy csomószor mutatják a pajzsokat, nem igaz, hogy nem veszik észre egyesek, hogy milyen horpadások, lyukak keletkeztek rajtuk, ahogy a csata folyt...ja és ugye ebben az idõben még nem nagyon használtak vas/acél hegyû nyilakat a népek, csak a görögök, mert ugye õk már fejlettebbek voltak, tehát ezért nem mentek át a vesszõk a pajzsokon.

Egyébként a vér hiánya meg nem hiba, hanem így akarták, akinek meg hiányzik nézze vörös szemüvegen keresztül a filmet.

Jah, és aki észreveszi a film hibáit az igazán észrevehetne más apróságokat is, így talán nem írna hülyeségeket.
Ha jól emlexem, a film alatt vagy 3szor mutatták, ahogy takarítanak a pirosruhás telapók!

én a Commander vagyok én

RaveAir
Azért minimálisan elvárható lett volna, hogy a hullahalmokon és vértengerben gázoljanak, ne pedig úgy minden rohamnál fényesre van nyalva a padló.

Arról pedig már többször szó esett, hogy a film a történelmen alapuló, de azt egy "kicsit" máshogy elképzelõ képregénynek a feldolgozása. Nem is kerestem benne a történelemhûséget, de ne keresse benne senki más sem...

Shiwo
arról nem beszélve, hogy 1 képregény-adaptációból készített filmnél hülye az, aki valósághûséget vár...pláne, hogy ha az egy Frank Miller regényre épül.. a belassítás meg emlékeim szerint fõleg azon részeknél van, melyek a képregényben is láthatóak (bár ez nem biztos)

másrészt mindenki sírdogál a lassításokon meg a színvilágon, most képzeljétek el a filmet ezek nélkül!

Mindenki halálra unná magát mint egy videózós töriórán.

hellnight
Még jó, hogy pl Leonidasz pajzsa miután levágta róla a nyilakat tiszta lyuk volt. végülis igazad van, biztos rosszul láttam O.o
Te nem is a filmet nézted szvsz, hanem a hibákat. Az ilyen ember meg sem érdemli, hogy filmet nézzen ><
Inkább nézz Teletábit az való a hülye fejednek.

A vér pedig azért nem látszódott a földön, mivel utólag lett számítógéppel hozzárakva. De neked semmi nem tetszett, folyton azt nézted a filmben ezekszerint, hol a hiba. Szánalmasak az ilyen emberek ><

\"You fuck with me, you fucking with the best!\" - Tony Montana

jajistenkém. komolyan felhúztok.

mikor értitek már meg végre hogy ez egy k*baszott fikció!!!!
Nézzétek a Discovery-n az "Ókori csaták"
c. sorozatot ott aztán marha élethû minden.

Ez a film SZÁNDÉKOSAN túlzott a legtöbb helyen. Hisz ez egy valós alapokra helyezett MÍTOSZ, a mítosz pedig pátoszos és tele van természetfeletti dolgokkal. Fogjátok fel!

"PERZSA nyíl sem megy át rajtuk, még csak egy kisebb lyuk sem lett rajtuk"

ha ennyire nemfigyeltél film közben akkor egyátalán hogy akarod kritizálni?
többször is mutatják a sajtszerûre lyuggatott pajzsokat.

Armani
Áh inkább visszavontam amit írtam...

Semper Fidelis

desigo
Azért pajzs,hogy ne menjen át rajta semmi...
BlackShadow
pl az h erre számítottunk? 😄

89
Fura egy film, meg kell hagyni
Túl van túlozva az egész...mindenféle torzszülöttnek, szörnyeknek vannak beállítva a perzsák (a 3 méteres nyakörves izé, a pengekarú valami, meg a szörnyarcú, kihegyezett fogú elithadsereg...a buzi Xerxészrõl ne is beszéljünk. Mondjuk a spártai-Quasimodo még egész hihetõ szereplõ volt 😊 ez egy vicc.
A tájnak a számítógépes utómunkálatai elég túlzóak voltak, a folyamatos belassítgatás engem marhára zavart, minden csepp vérontásnál megállt a kamera, hogy "jól megmutassa"
Nem tûnt fel nektek, hogy állandóan fröcsögött a vér, és a földön nem volt semmi? lehullott aztán eltûnt. Ez fõleg annál a résznél látszott, ahol a 2 spártai (a kapitány fia, meg egy másik) vagdosta le a perzsákat, akik mellesleg kb. annyit harcoltak, hogy belerohantak a dárdába és jött a !!!LASSÍTÁS!!!
Az is tetszett, amikor jött a nyílzápor, bebújtak a pajzsuk mögé azt röhögtek...ezek aztán a furcsa pajzsok...még a PERZSA nyíl sem megy át rajtuk, még csak egy kisebb lyuk sem lett rajtuk<#wow1>
Az egész inkább valami fantasy-ra sikeredett, kb. ilyen Star-Wars szintûre.
Na ez elég hosszúra sikerült, lehet, hogy nem fog tetszeni egyeseknek, de akkor õk is írják le, hogy mi tetszett ezen a "filmen" annyira 😊

Mincsi
a lényege benne volt, oszt kész...

Rush!

Armani
Lassan fél éve tanulom ezt a történelmi idõszakot.
Van róla tudomásom hidd el...
És tudom, hogy nem akart sose az lenni. Azonkívül amit leírtam szerintem az volt. De a film jellege kicsit fantasy attól függetlenül

Semper Fidelis

Voltan
Miféle történelmi hûség?
Szinte semmi köze a valósághoz. Ez persze nem baj, nem is akart soha történelmi film lenni, de azért ilyet ne állítsunk már!

Bokafix2
Én azt hittem, hogy az a pengekezû kövér srác is harcolni fog majd a spártaiak ellen, de csak egy néger muksó fejét abálta le.
Pedig ha az nekiszalad, tudott volna borítani rendesen. Bár ha így folytatja az evést szaladni sem kell majd neki, hanem csak simán gurulni fog.

Õ sem olvasta az "Aerobik a karcsú alkatért" címû könyvet. <#idiota>

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Armani
Tegnap néztem meg 10/11 ^^
Logot is csináltam rá rögtön.
A történelmi húsége szerintem jó volt, bár az a "rákkezû" miazisten meg amit láncon vezettek kicsit sok volt. Na meg az ephorok a hegyen ^^ Az ephoroszok kicsit mások voltak de mindegy.
Én nagyon élveztem és kész 😛

Semper Fidelis

BlackShadow
attól mert vkinek rossz véleménye van egy filmrõl még nem kell leugatni 😊
sõt .. õ szegényebb egy filmmel amit nézhet 😊