Frank Miller\'s 300

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BUDA > miskolc.

szegény woody allen, mit érezhetett akkor, amikor a a 2003-as filmje (anything else) "rosszabb" lett, mint a 2003-as house of the dead, vagy amikor a 2005-ös filmje (melinda és melinda) "rosszabb" lett, mint az alone in the dark.

szegény donnie darko vagy equilibrium és még az alig 2 millió bevételt elért bloodrayne-nek sem tarthatna gyertyát...
BlackShadow
én jobban örültem volna neki ha jobban ragaszkodnak a képregényhez, de én így is nagyon élveztem a filmet 😊 ezért adtam rá 9et 😊

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Bucser
Az hogy valami sikeres attól mnég nem jó hisz a tehénszart is belep millió légy az emberek mégsem zabálják zsákszámra.

Vagy hamburgert is milliárdnyian zabálnak a földön mégsem egészséges ami bizonyított tény.

mirõl is beszélünk?

Egy film minõségét nem a bevétel adja. Azért készülnek futószallagon a szarabbnál szarabb b és c filmek és az EA kiadóáltal éves periódusban készülõ szarabbnál szarabb silányabbnál silányabb játékutánzatok.

MÉgis csúcs játékok cúscs bevétellel.. de 1 hónap múlva mindenki lehúzza.

A 300 nem görög eposz nem hexameterben írodott aszövege. Ez egy zúzda. semmi más. De annak jó. Egyszer nézhetõ. De az biztos, hogy egy COllateralt többször nézek meg vagy egy Forrest Gumpot mint ezt. Azok JÓ és SIKERES filmek. EZ egyszer nézhetõ audiovizuális élményt ad és kész. HOgy SIKERES?? nem kérdés. HOgy Jó?? az már igencsak megoszlik. attól függ ki milyen kategóriába osztja be.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bokafix2
Ha téged az élõ példa sem gyõz meg, akkor kár is vitatkozni...
Mikor érted már meg végre, hogy a silány minõségû filmek sosem lesznek blockbusterek?!? <#falbav><#falbav>

http://www.sg.hu/cikkek/41879/

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

"A bevétel és a minõség tehát erõsen összefügg."

még mindig azzal nyugtatom magam, hogy csak poénkodsz, hogy te sem gondolod komolyan. ha ilyen állításokat hozol, akkor meg sem próbálok vitatkozni.
Bokafix2
Mit értek félre? Én nem állítottam hogy ez a film "univerzálisan jó". Én csak annyit mondtam, hogyha az emberek nagy részének tetszeni fog, akkor jó filmnek lehet nevezni.

A bevételnek mi köze a minõséghez? Tekintsd meg Dr. Uwe Boll "minõségi" filmes eposzait...
Mert a filmek amiket rendez: bevételek-filmköltség = bukta
A filmjei sokszor még a marketing költség nagyságát sem képesek visszatermelni. Az emberek ugyanis amint megtudják ki rendezi az adott filmet - fõleg ha ismertebb rendezõ - máris tudnak következtetni belõle a film minõségére. A bevétel és a minõség tehát erõsen összefügg. Ennek tökéletes iskolapéldája Mr. Boll. A kutya se kívácsi rá... se a filmjeiben hozott minõségre.

Kmarha
már mondták mások is, de nem azzal van gond hogy nem egyezik a véleménye. El lehet mondania hogy miért nem tetszett.. de amikor abba köt bele, amibe nem szabadna, méghozzá abba hogy mennyire hasonlít egy képregényre (festett, számítógépes tájak és színek, harcosok és szörnyek stb..)

Most képzeld el, hogy bemegy valaki a Fast Fourius vagy minek a topicjába, és elkezd flamelni, hogy szerinte túl sok kocsi volt benne, meg tele volt versennyel, pedig õ azt nem szereti, ezért szar volt a film. Röhejes lenne az is nem? Röhejes az is amit itt egyesek "kritika" vagy vélemény címszó alatt írnak.

A magam részérõl megvagdosom kicsikét a filmet, és kiszedem a királynéval való politikai, ármánykodásos részeket, mert az én szememben az rontja kicsit az összképet. Túl sablonos és nem oda illõ az egész. 😛 Aztán jöhet a kolesz projectora meg hangrendszere és lesz egy újabb jó, bár már csak 1,5 órám a filmmel 😛

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

armani: olvasd el a képregényt😊 (most komolyan, miért írsz olyat, amirõl nem tudod, hogy igaz?😞 jópár plusz dolgot, egy mellékszálat beleírtak, plusz a fantasy óriások, stb. - és nem biztos, hogy mind kellett volna. (jó, nekem bejöttek a lények😊 ha full gyakás lett volna, mint a comic, akkor talán még erõsebb a film.

(mondjuk, ha meztelenül harcoltak volna, mint a képregényben, attól nem lett volna jobb😊
bokafix2:

"Mármint hogy jó-e a film vagy nem."

szerintem te félreérted a dolgot. vagy létezne olyan, hogy univerzálisan jó film? meglepne. mindenesetre a titanic a legjobb, ha így nézném.

"...igen, és amit megnéznek, azért fizetnek is!"

és? mi köze a bevételnek a minõséghez. ráadásul ott a warez is.

"Igen, ott koldulnak az aluljárókban meg a vasútállomásokon,"

EGY rendezõje volt a filmnek. és szerintem nem koldul. megkapta a napidíját és kész. egy rendezõ nem lát semmit a jegyárakból. õ rendez.

hogy össze tudjanak szedni egy szendvicsre valót... 2 hét alatt.
Armani
A képregényhez ragaszkodtak ember...

Semper Fidelis

wittgen: "jó, jó nem tetszhet mindenkinek, de nem azt kellene ilyenkor írni, hogy: mindenki köcsög, akinek tetszik a film, meg tudatlan barom
meg ilyet"

ez azért fordítva szuokott lenni. egy fantopikban az van leugatva, hogy nem ért hozzá, akinek nem tetszik😊
"én 10est adtam neki "

10-es skálán?😊 ez azért szerintem fura, mert azt mondod nem lehetett volna jobban megcsinálni? nem lett volna jobb, ha jobban ragaszkodnak a képregényhez? (én már ebbõl kiindulva sem mernél rá, de ízlések és pofonok.)
toysoldier
én 10est adtam neki <#nyes>

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

desigo
Igen IMDB-n is full láma az a 67,434 db szavazó aki 8.1-re szavazta 10 bõl <#nyes>

Nem vagyunk egyformák!
Nekem pl ha nem tetszett egy film, nem szokásom bemenni annak a topicjába és leszarozni.
Ha nem tetszett akkor nem is foglalkozom tovább vele! Ilyen egyszerû. : )

<#vigyor3>
Látom zajlik az élet.

Bírom, hogy mindig akadnak okosok, akik meg akarják magyarázni, hogy miért gáz egy adott film.
jó, jó nem tetszhet mindenkinek, de nem azt kellene ilyenkor írni, hogy: mindenki köcsög, akinek tetszik a film, meg tudatlan barom
meg ilyet
akinek nem tetszik, nyasgem, stb...
Bokafix2
"mármint?"

Mármint hogy jó-e a film vagy nem.

"ez nyilván semmit sem jelent csak azt, hogy sokan megnézik..."

...igen, és amit megnéznek, azért fizetnek is!

"...mert ha valaki, akkor a rendezõ a sikeren nem keres..."

Igen, ott koldulnak az aluljárókban meg a vasútállomásokon, hogy össze tudjanak szedni egy szendvicsre valót... 2 hét alatt. <#rolleyes>

89
nem szoktam nyomogatni a gépet, max a billentyûzetet...amúgy kiváncsi lennék a te "fantáziadús" verziódra...<#help><#wilting>

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

89
Bocs, idézlek: "az a 7000 az 700"<#szomoru1><#nemtudom><#confused><#fejvakaras>

"A Bookline oldalán jelentõs kedvezménnyel megveheted."

mindig csodálkozom, amikor valaki más forrást ajánl. az alexandra.hu-n MINDEN könyv min. 25 százalék kedvezménnyel kapható és 10e forint felett ingyenes a szállítás is.

naná, 4000 is soknak tûnik érte, de ha egyszer ez az ára. hozzá kell szokni. ez nem 22 oldalas pókember füzet.
Bucser
Ha egy igen kreatív Piroska és a Farkas feldolgozást akarsz látni akkor "Jin-Roh: Wolf Brigade" a te filmed.

BTW: látom egyébként fantáziának eléggé híjján vagy... Többet kéne olvasni nem csak nyomogatni a gépet meg tologatni az egeret...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Látom olvasni neked sem sikerült... próbáld meg mégegyszer azt a linket...

Már miért lenne elfogult? Vagy õ Zack Snyder unokaöccse? Vagy mi?
Egyszerûen tetszett neki a film! Ezt írta le. 😊

89
Nemcsak a netrõl kell törit tanulni 😊
A törikönyvben is a 7000-es szám szerepel....de tudom ez fantasy, itt nem számítanak a számok<#idiota>

89
Öreg...: #571
(és itt egy Tolkien-mese szereplõt sem említettem😊...öreg...😄

Csacsi
Kicsit elfogult írás.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

http://fangoria.hu/kritika/film/36.html

Egy csepp a tengerben.

BlackShadow
én nem szeretem a magyarosított neveket olvasni, illetve az olyan fordításokat, amik nem azt jelentik amit írtak eredetileg.. (nem szó szerinti fordításra gondolok)

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

hzsolt
A Bookline oldalán jelentõs kedvezménnyel megveheted.
A fordítással meg nem tudom mi bajod, szerintem nem rossz.

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

Az a hülyegyerek csak egy kritikát másolt be, nem õ írta, tehát ezek nem a z õ meglátásai, csak bemásolta ide azt reklámozva hogy õ írta.

BlackShadow
ma néztem alexandrában, van már 300 "könyvecske" .. ára amin kiakadtam : 5.490 Ft.
Jó jó.. most film miatt (meg alapból magyar módszer, h egy többszámos képregényt 1 "nagykönyvként" kiadunk) ilyen.. de hát azért 😄
szép meg minden , átnéztem a dolgot.. hát a magyar fordítás megint vmi röhej 😞 marad az eredeti képregény a gépen 😞

És vajh hányan tudják, hogy ki az a Frank Miller?! 😊

"virított hatalmas betûkkel, hogy Graphic Novelist Frank Miller "

Na de vajon hányan fiygeltek erre? ÉS vajh hányan tudnak angolul? És hányan vannak aki tudnak angolul de ezt nem nézték csak az összhatás.

A Perzsa követ gigász orrlukához meg annyit hogy a fickó úgy írta mintha DIREKT frankó számítógéptechnikával növelt luka lenne a hapeknak. Pedig cstem csak ekkora neki. Nekem fell sem tûnt az orr.a 😊 Bár lehet hoyg egy ilyen mindenbebelekötõs írásban még Leonidas szakállhossza is ki lessz tárgyalva. 😊
üdv erre csak anynit mondanék, ha ze a problémád a filmmel, akor gondolom a Gyûrût urát is rossznak tartod, mert hát ügye se orkok se hobbitok nem léteznek,
sõt ha követem a logikádat, akkor a Staw Wars is hülyeség mert se Jedi lovagok, se fénysebeségû ûrhajó sincs,
vagay mondjuk az Alien is ostobaság mert ilyen embereket széttápúû szörnyeket se látot még senki igazándiból....

Csacsi
Én itt olvastam 😊

Ahány ember annyi variáció. Csak az tudná megmondani, aki ott volt 😄

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Bucser
Mióta jelenti a fantasy azt, hogy csak elfek dwarfok orkok hobbitok és emberek lehetnek benne meg démonok?? nem vágom...

Tudtommal a fantasy az amikor a valóságban nem létezõ, képzelet által kreált teremtményeket jelenítenek meg... Szerinted Tolkien elõtt nem voltak mondák, legendák és az emberek nem használták a fantáziájukat mesemondásnál??

Elég szûk a perspektívád öreg...

Bucser
az a 7000 az 700.

Te is Olvasgass egy kis történelmet:

Thermopülai csata a Wiki alapján

Csacsi
Mármint a többi 6700 katonának nem jutott szerep.

Csacsi
Tényleg holivúdi túlzás a 300 ember. Sokkal többen voltak. Olyan 7000 ember védte a szorost. Abból 300 volt a spártai. Nekik nem jutott szerep a filmben. Egyedül a phókisziak-nak volt szerepük kicsi...mert õk védték a szorost.

Tudom fantasy...de én egy konkrét írásra hivatkoztam. Ahol mondta a töriórát.
Csak, hogy pontosítsunk.

hellnight
Azt én írtam 😉
És miért? Mert olyanba kötöttél bele, hogy a perzsákat torzszülötteknek állítják be, nem látszódik a földön a vér stb stb
Hát mondhatom ez aztán a marha nagy kritika 😉
Ez afféle szõrszálhasogatás. Ha értelmesen kritizáltad volna a filmet lehet nem szóltam volna. De csak lehet 😉

Az a baj, hogy ennél a filmnél majdhogynem mindenki azt hiszi, hogy ez egy történelmi dokumentumfilm >.< De senki nem nézett belõle trailert? Ott virított hatalmas betûkkel, hogy Graphic Novelist Frank Miller vagy hogy volt. Istenem. Miért ilyen értelmetlenek az emberek?

Az alant olvasható serencsétlen mátrix vagy kinek az írása is baromi értelmességre vall. Olyanba belekötni, hogy nagy az orrnyílása a néger perzsa követnek. Istenem. Hát a négereknek még a farkuk is nagyobb a mienknél átlagba. Nem tudom mi ezen olyan meglepõ.

\"You fuck with me, you fucking with the best!\" - Tony Montana

De szerencsére te itt vagy, és mindkét oldalnak beszolsz<#nyes>

az is plusszban van, jópár millával<#wink>

Csak néhányan már azon idegesítik fel magukat, amikor jön a 20. nagyokos és arról kezd el cincogni, hogy a filmnek semmi köze a valósághoz, és felsorolja sokadjára a film hibáit, meg stb.., de kérdem én hogy ez kit érdekel?

Az hülye mongóóóóóóóólok, ha a South Parkból idéztél😊

Ha nem, akkor nem szóltam😊

89
Pont ez az, én például sehol sem írtam semmi személyeset, és hát elég furcsa válaszokat kaptam...
A kedvencem<#vigyor0> : "Inkább nézz Teletábit az való a hülye fejednek"
Néhányan úgy reagálnak, mintha a saját filmjüket kritizálnám...

89
Csak a fantasy kategóriáról beszéltem 😊
Mondjuk a Final Fantasy sem semmi

89
<#conf><#szomoru1>

Blasta
Hát sztem elég sok ilyen film volt, ami veszteséget termelt.
Tán a legközelebbi ilyen eset a Superman Returns volt, de sajna konkrét szmokat nem tudok.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

RaveAir
A második felében egyetértek. Sõt az elsõben sem ellenkeznék, mert lehet, hogy számodra az volt a legunalmasabb film, amit láttál, mert így egy csomó még unalmasabb filmet nem néztél meg. 😊

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/