Színtévesztés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Más színben látom a világot ^,^
Engem elõzz meg, ne a fogszuvasodást!
de ne vedd magadra mert itt az átlag életkor 15-17,ugyhogy még az életbõl nem sok kóstolót kaptak!!

pl ha nem állóhelyzetbõl nézel rá.. stb.
[/spam]™
Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)
broke the rubber/ busted a nut up in ya mother/ so how you feelin\' about havin\' another little brother? nasty motha uffer
De a pénztõl 20 nõbõl 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nõbõl 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-bõl 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt
Ha esetleg érdekel a dolog és szeretnél részt venni egy felmérésben, akkor szívesen összehozlak azokkal az emberekkel, akik Magyarországon kifejlesztették a színtévesztést korrigáló szemüveget. Nem piacos cuccról van szó, hanem a munkahelyemen, a Mûegyetemen már évek óta folyó kutatásról. Én magam is részt vettem egy nagyon alapos felmérésben (mint referencia tökéletes színlátó :) ), ahol sokkal alaposabban ellenõrzik ezt a tulajdonságodat, mint a lapozgatós-könyvekkel.
Ha még megy ez a téma, és rábólintasz, akkor én felhívom az adott tanszéket és megadom neked, hogy kit kell keresned. Ha megvizsgálnak, azzal hozzájárulsz a kutatáshoz és még lehet megoldást is fogsz kapni a problémádra!
-=ZR=-
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Szakértelem nélkül tényleg nincs értelme vitának, de egyáltalán nem olyan bonyolult rendszer. A csapok a világon semmi mást nem tesznek, mint adott hullámhosszon fény- vagy ingerintenzitást mérnek. Ebbõl az emberi agy többet nem lát, mint három spektrális csúcsot a színtartományból, amelyekbõl kikeveri a színt magának. Természetesen a világban ennél sokkal több szín létezik, de mi csak ennyit tudunk érzékelni, és ez alapján határoztuk meg magunknak a látható spektrumot. Az, hogy a színt hogy érzékeli, azon múlik, hogy a három intenzitást milyen, - nevvezük így - metaszínhez rendeli hozzá a szem, amit pedig a csapoktól a horizontális-, bipoláris-, amakrin-, és gangolinsejteken keresztül az agyba vezetõ út határoz meg.
És egyébként a vitát te kezdted el azzal, hogy butaságnak nevezted a teóriát. <#vigyor0>#vigyor0>
Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Véleményem szerint eltitolni teljesen felesleges, mert azzal elsõsorban nem másokat, hanem saját magunkat csapjuk be.
Különös ember a házmester: este sört iszik, reggel havat hány.
#51: "A legjobb, vannak ezek a szar magazinok, amik vagy kék vagy zöld alapra írnak pirossal cikkeket. Na abból lóf*szt sem látok. :) " - ez nem azért van így mert nem LÁTJUK a színeket, inkábbb csak azért mert egyszerûen bizonyos színek kombinációja olyan hatást kelt, mintha (jobb példa nem jut eszembe azok számára akik nem ismerik ezt) nap sütne a szemembe, és amellett kellene elolvasni valamit. Természetesen a kéket kéknek, a pirosat pirosnak látom (látjuk). A baj ott kezdõdik amikor pl barátnõm azt mondja valamire, h : türkiz. Ilyenkor szisszenek fel, h "haggyámáá".
1bként van nekem is jó sztorim a színtévesztésrõl, és osztok is meg veletek kettõt.
1. Vettem 3 évvel ezelõtt 1 autót, és havernak szóltam, h segítsen már berakni a CD lejátszót. Mondta, h OK menjek el hozzá és rakjuk. Elkezdtük kötözgetni, egyszercsak jött a többszínû vezeték, és haver kérdése: nos ezt melyikhez? Mondok neki: mittomén, én színtévesztõ vok és itt pont az árnyalati gond elõ is jött. Erre hátradõlt az ülésben, és mondta, h akkor pihi mert õ is az :DDD
Aztán csak összekaptuk magunkat, és bekötöttük a dolgokat, azóta is kivállóan mûxik. Csak nekünk jobban meg kellett nézni mint 1 nem színtévesztõnek.
2. Foglalkozásegészségügyi vizsgálatra kellett mennem EÜ könyvhöz, mert nyitottam 1 kocsmát. Minden dolog klappolt, aszt egyszercsak a szemdokinál találtam magam. Õ minden vizsgálatok megkezdése elõtt jó orvoshoz illõen megkérdezte tõlem: Van valami panasza? ... Mondom neki, h semmi különös, de van egy minimális színtévesztésem. Erre jött a poén: Az nem probléma, Én is az vagyok.
Különös ember a házmester: este sört iszik, reggel havat hány.
Mér' olyan hülye, hogy nem tudja mikor melyik világít? <#wilting>#wilting>
Na segítek neki egy kicsit!
Felsõ=piros középsõ=sárga alsó=zöld felsõ+középsõ=minnyá alsó
alsó=mennyé
középsõ=minnyá' ájjá' meg mer' felsõ lesz
felsõ=ájjá'meg
Máshogy el se tudnám képzelni.
Egyébként az emberi látás nem éppen így mûködik, nem tudom, van-e értelme párhuzamot vonni, és az alapján messzemenõ következtetéseket levonni.
Egyébként bonyolult rendszernek tûnik, nem hinném, hogy bárminemû szakértelem nélküli vitánknak van értelme.
Viszont színszûrõvel is lehet korrigálni, ami egy speciális szemüveg vagy kontaklencse. Ennél kevesebb fény jut a szembe, de ehhez a szem már jól tud alkalmazkodni magától is.
Az elsôrôl ismerôstôl hallottam, és ô spec vezethet kocsit.
Mondjuk éjszaka szokta kérdezgetni hogy milyen színû a lámpa.
A másodikról meg itt volt némi infó:
http://bdeg.sopron.hu/~1999a/anyagok/szembetegsegek.ppt
Mi van, ha a csapok egy rendellenesség folytán rosszul vannak a bipolráris sejtekhez tapadva, megcserélve ezzel a csapok által érzékelt színeket.
Pont olyan, mintha egy 24 bites képen felcserélnéd az RGB értékeket egymással. Melyik színt nem tudnád érzékelni?
Mindegyiket tudod, mindegyiket felismered, mindegyiket megkülönbözteted egymástól. Mindegyik RGB kombinációnak megtanulod a nevét, ugyanazt a nevet mint a többiek, miközben teljesen mást látsz. Mást fogsz meleg színnek és mást hidegnek hívni, más fogsz sötétnek és világosnak. Ilyen degenerációt nem fogsz tudni észrevenni az életben, amíg az ember fejébe nem nézel.
Egy adott szín az egy bizonyos hullámhosszú fény. A látásnak meg biológai okai vannak (retinán a csapok és pálcikák), az infot az agy dolgozza fel.
Ha feltételezzük, hogy ezek hasonlóan mûködnek minden embernél, egyértelmûnek tûnik, hogy az adott színeket a többség ugyanolyannak látja.
__|__ ________(*)________
study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"
lehet hogy pl sg-t én kéknek hiszem mert KÉK nek tanították de más ezt zöldnek látja de neki ugy tanították hogy ez KÉK :)
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Színtévesztõ vagyok? :D
qrva érdekes :DDD
Ilyen lehet színtévesztõnek lenni? :p